George Soros. Foto: Wikipedia/Niccolò Caranti

Nigel Farage kräver en utredning av Soros inblandning

George Soros har spenderat miljarder i EU för att underminera nationalstaterna. Detta är den verkliga internationella politiska inblandningen och det borde undersökas, menar Nigel Farage, tidigare ledare för UKIP och anhängare av Brexit. Han menar att en utredning av magnatens politiska inflytande behövs för att se i vilken mån Open Society, stiftelsen som Soros skapat, har "försökt förändra det politiska klimatet" i hela västvärlden.

Nigel Farage kommenterade, efter att det avslöjats att Soros hade donerat stora summor pengar till Best for Britain, en kampanjgrupp som motsätter sig Brexit:
– Jag menar att om en utredning behövs, är det av i hur hög grad George Soros Open Society har försökt förändra det politiska klimatet, inte bara i Storbritannien, utan i hela västvärlden. Det är den utredning som behövs.

Soros har överfört 18 miljarder dollar till Open Society, som hade 42 möten EU-kommissionen under 2016. Förra året publicerade stiftelsen en lista på 226 ledamöter i Europaparlamentet som man ser som ”pålitliga allierade”, bland andra förre talmannen Martin Schulz och Brexit-förhandlaren Guy Verhofstadt, liksom ett antal andra inflytelserika makthavare.

På radiostationen LBC berättade Farage att de inflytelserika medlemmarna på Soros lista ignorerade hans förfrågan om mer information om deras finansiering:
– Sedan de båda chockerna Brexit och Trump 2016, har ett av etablissemangets huvudsakliga berättelser varit att ”Dessa saker hände på grund av inblandning utifrån”. Ja, vi är tillbaka vid våra gamla vänner ”ryssarna”! Vi såg hur Ben Bradshaw, ledamot från Labour, stod upp i underhuset och sade att ryska pengar lades på Brexit-kampanjen. I Amerika har vi nått en nivå som är så hysterisk att jag tydligen agerade som rysk agent.

Rysk påverkan har varit ett populärt ämne i etablerad media, men Farage avvisade tanken:
– Jag tror att rysk inblandning är nästan försumbar. Det har lyfts fram som en ursäkt. Men jag har under en tid känt, faktiskt de senaste sex eller sju åren, att det fanns en stark global påverkan. Jag talar om ett massivt försök av en mycket rik man att påverka politiken i hela västvärlden och jag tog upp det i Europaparlamentet så sent som i november.

Farage fortsatte:
– Det finns en person som heter George Soros därute, vars organisation Open Society inte har miljoner, eller tiotals miljoner, eller hundratals miljoner, utan miljarder. Än så länge över 20 miljarder, som använder, spenderar och kampanjar för organsationer som EU, en kampanj för massinvandring.

Samtidigt berättade att sociologen Frank Furedi för Breitbart att aktivister för Open Society, som alltså arbetar för Soros, skröt om hur de skulle störta regeringar vid en privat lunch. Till The Telegraph sade han också, angående Soros försök att störta den brittiska regeringen och skapa en ny folkomröstning för att stoppa Brexit:
– Soros tror att om folk röstade fel, har han rätt att sätta käppar i hjulet för de beslut de har tagit. Soros tror inte på gränsers existensberättigande eller nationella väljarkårers rätt att bestämma. Följaktligen tycker han sig ha rätt att påverka och om möjligt styra alla samhällens politiska öden i hela världen.

Furedi stötte på ”Soros-operationen” 2013, vid ett utbytesmöte med Open Society Youth Exchange, där aktivister från hela världen samlades.
– De flesta närvarande var intelligenta och idealistiska unga människor som verkade vilja göra världen bättre. Min enda invändning mot mötet var att man såg deltagarna som en grupp demokratiska missionärer, som skulle åka hem för att sprida budskapet.

Han berättade om hur nederländska, amerikanska, brittiska, ukrainska och ungerska representanter för Soros organisationer skröt om att deras prestationer spelade ”en viktig roll i den arabiska våren i Egypten, kuppen i Ukraina och deras påverkan för att förbereda störtandet av Muammar Kadaffi i Libyen:
– Jag satt tyst och kände mig obekväm i en grupp av människor som så ledigt antog att de hade rätt att spela Gud över hela världen. Utländsk inblandning skapade så mycket oreda i det nordafrikanska landet att det blev en ”failed state”, där jihadister fritt drar runt, där svarta afrikaner öppet säljs på slavmarknader och där kriminella människosmugglare tjänar stora pengar på att skeppa illegala migranter till Europa med hjälp av Soros organisationer.

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

TRUTH Social – Trumps nya nätsatsning snart lanserad

TRUTH Social – Trumps nya nätsatsning snart lanserad

🟠 UTRIKES Den förre amerikanske presidenten Donald Trump kommer under november att lansera en egen plattform bland de sociala medierna, som han säger ska kunna konkurrera med de ”liberala techjättarna”. Plattformens namn kommer att bli TRUTH Social, rapporterar bland annat den amerikanske TV-kanalen CNBC.

Flera snö- och köldrekord i första halvan av oktober

Flera snö- och köldrekord i första halvan av oktober

🟠 Energi- och logistikkrisen förvärras: Den globala energikrisen med höjda el- och bränsle­priser förvärras för var vecka. Samtidigt börjar konsekvenserna av en i praktiken kollapsad försörjningskedja göra sig gällande på allvar med tomma hyllor i allt fler butiker världen över. Indiens kollager är på väg att helt ta slut och Kina har återigen drabbats av översvämningar som ödelägger både jordbruk och industrier. Vattenmassorna har slagit ut produktionen hos nästan tio procent av Kinas kolgruvor. Ovanlig köld världen över förebådar en kall vinter.

Bangladesh vill bli sekulärt – ska återgå till 1972 års konstitution

Bangladesh vill bli sekulärt – ska återgå till 1972 års konstitution

🟠 UTRIKES Bangladeshs biträdande informationsminister Murad Hassan sade att ett lagändringsförslag snart kommer att läggas fram i parlamentet och sannolikt kommer att antas utan motstånd. Om beslutet blir verklighet kommer islam inte längre att vara det muslimska landets statsreligion. Islam gjordes till statsreligionen vid en konstitutionell ändring under general HM Ershads regeringstid i slutet av 80-talet. Murad Hassans utspel kom samma dag som Bangladesh drabbades av en mängd våldsamma islamistiska attacker mot hinduiska tempel.

Colin Powell dog med Covid-19 – var fullvaccinerad

Colin Powell dog med Covid-19 – var fullvaccinerad

🟠 UTRIKES Colin Powell, tidigare utrikesminister i USA, har avlidit efter sviterna av Covid-19 trots att han var fullvaccinerad. Powell blev 84 år gammal. Han var internationellt känd för att ha ljugit inför FN med påståenden om att Irak hade massförstörelsevapen vilket ledde till den amerikanska invasionen av landet – och över en miljon döda.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.