Christopher Columbus rivs ner utanför Minnesotas delstatsparlament i Saint Paul den 10 juni 2020. Observera att många av aktivisterna är vita. Foto: Minnesota Reformer

Nu är det uppenbart vad ”antirasism” betyder

Ingen kan längre hysa något tvivel. Så kal­lad antirasism är helt enkelt rasism mot vita. Det är inte ”omvänd” rasism, utan ren och skär rasism.

Nyhetsbyrån AP har en manual, kal­lad Associated Press Stylebook, som används som en standard av många medier för hur man skriver korrekt på det engelska språket. Den 20 juli beslutade AP att man ska skriva ”Black” med versal men ”white” med gemen när det handlar om människor med respektive hudfärg. Detta för att inte ”uppmuntra vit rasism”. Till skillnad från svenska skrivs till exempel alla nationaliteter och etniciteter annars med versal på engelska: French, Hindu, Indian …

Detta är bara ett tecken på vilken vändning den så kal­la­de antirasismen tagit. Tidigare maskerade sig så kal­la­de antirasister med att de bara ville ha samma förutsättningar för svarta och vita. Och alla andra etniciteter också, men främst har man talat om svartas rättigheter.

Troligen för att så mycket är hämtat rakt av från USA, där svarta historiskt sett betraktats som Den förtryckta minoriteten, medan andra minoriteter, som indianer, hispanics, asiater etc inte fått samma uppmärksamhet och till och med börjat ifrågasätta varför de inte får samma särrättigheter och speciella bidrag som svarta får.

Sedan kom kraven på kvotering. Nu handlade det inte längre om att alla skulle ha samma förutsättningar och att universitetsutbildningar, arbetsplatser och styrelser skulle tillsättas utifrån kompetens utan hänsyn till hudfärg. Kvotering innebär tvärtom att platser tillsätts just utifrån hudfärg och inte utifrån kompetens.

Som argument menar man att alla etniciteter på gruppnivå har exakt samma förmåga, och att om till exempel hälften av samhället består av svarta så måste hälften av alla åtråvärda platser besättas av svarta, för annars är det strukturell diskriminering. Att alla grupper skulle ha exakt samma förmåga i alla avseenden är förstås rent nonsens och har motbevisats vetenskapligt.

Med de senaste turerna kring Black Lives Matter har illusionen fallit helt. Nu är det fullkomligt uppenbart att det inte handlar om någon jämlikhet eller rättvisa. Seger­rusiga mobbar drar fram och ger sig på alla symboler för vår kultur och vår civilisation. Nu ska vita européer diskrimineras på alla upptänkliga sätt.

De ska bokstavligen falla ned på knä och kyssa de svartas fötter, vilket vi sett skrämmande exempel på i USA. De som hävdar All Lives Matters, alltså riktig antirasism, attackeras och i minst ett fall skjuts ihjäl av ”antirasisterna”. Butiksjätten Walmart har slutat sälja T-tröjor med texten ”All Lives Matters” med motiveringen att det kan tolkas som rasistiskt.

Vi har sett extremvänstern göra gemensam sak med BLM, både i USA och Sverige. Då menar jag extremvänstern på universiteten och i systemmedias redaktioner, och den våldsamma extremvänstern på gatorna. Nu syns det också mer tydligt hur deras intressen sammanfaller med de svarta rasisternas. Många har nämligen tidigare frågat sig hur vita människor kan delta i demonstrationer som ropar slagord om att förnedra vita och kräva att vita ska ställa sig sist i kön. Nu ser vi att det handlar om att båda grupperna har en gemensam fiende, den västerländska civilisationen.

Vänsterns ideologi har hela tiden gått ut på att utradera allt det gamla, allt det som västerlandet har stått för. Det handlar inte bara om verkliga eller inbillade ojämlik­heter. Arkitekturen, konsten, filmer och alla symboler ned till minsta staty av Carl von Linné ska förgöras och ersättas med det nya, ”moderna” och ”progressiva”.

De svarta rasisterna inom BLM avskyr europeisk kultur för att den inte är deras egen. Vänsterextremisterna avskyr den europeiska kulturen för att den står i vägen för deras nya samhälle, den ”nya människan”. Man delar en avsky mot västerlandets historia och enas i ett raseri mot alla dess symboler och monument, och om en staty nu råkar avbilda en slaverimotståndare så spelar det ingen roll. Han är vit, man och därmed ond.

Därför har BLM och liknande grupper hela tiden åtnjutit ett stöd från extremvänstern, och det har absolut inte handlat om någon antirasism. Tvärtom har man hela tiden, från båda dessa grupper, visat tydligt att man inte har något till övers för riktig jämlikhet och riktig antirasism.

När nationalister från olika folkgrupper och världsdelar enats om att varje folk har en rätt att existera med egen kultur och traditioner, eget sätt att leva och rätten att bygga sin egen civilisation efter egna förutsättningar utan inblandning från andra, så har vänstern rasat mot detta. En sådan harmoni och balans skulle nämligen göra att deras revolutionära drömmar går om intet och påvisa deras hycklande ”antirasism”.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Antidemokrater – vilka är de?

🟠 LEDARE. Nyligen förbjöd Grekland det nationalistiska partiet Hellenes. Detta utan att partiet egentligen begått något brott – anklagelserna var högst svepande, vilket vi berättar om närmare i detta nummer. Den verkliga orsaken verkar i­stället vara att Hellenes fick oväntat stort stöd av väljarna och med valet bara några veckor bort såg makthavarna ingen annan utväg än ett förbud.

Läs även:

Antidemokrater – vilka är de?

🟠 LEDARE. Nyligen förbjöd Grekland det nationalistiska partiet Hellenes. Detta utan att partiet egentligen begått något brott – anklagelserna var högst svepande, vilket vi berättar om närmare i detta nummer. Den verkliga orsaken verkar i­stället vara att Hellenes fick oväntat stort stöd av väljarna och med valet bara några veckor bort såg makthavarna ingen annan utväg än ett förbud.

Massinvandringens prislapp

Massinvandringens prislapp

🟠 DEBATT. Arbetsinvandringen var en lönsam affär för Sverige. Sedan krigsslutet bidrog invandrarna årligen med en procent till Sveriges växande BNP. I början av 1970-talet drabbades Sverige av en lågkonjunktur och ströp arbetsinvandringen. ”Flyktinginvandringen” kom som en ersättare och på något självklart sätt antogs det att också den skulle bli lönsam. När riksdagen i mitten av 1970-talet bestämde att Sverige i fortsättningen skulle vara ett mångkulturellt land ansågs det därför inte behövligt med någon ekonomisk utredning av konsekvenserna.

Nyhetsdygnet

De senkomnas förundran

🟠 Bokrecension. Mustafa Panshiri och Jens Ganman har nu i flera år tillsammans och var för sig skrivit och debatterat om hur Sverige håller på att förändras. De förstår att det mångkulturella samhället inte fungerar, de tar upp gängkriminaliteten, och de provar att bryta mot gamla PK-normer om hur debatten ska föras. De känner sig för, bit för bit, kan man säga. Denna bok innehåller resereportage runtom i Sverige gjorda under 2022 och 2023, och de reser även till Frankrike och Finland. Men de har inte mycket att säga.

Peter Gøtzsche i härnadståg mot psykiatrin

🟠 Bokrecension. Den stridbare och frispråkige Peter Gøtzsche är specialistläkare i internmedicin och professor i klinisk försöksdesign och analys vid Köpenhamns universitet. Han har publicerat över 75 artiklar i fem stora vetenskapliga tidskrifter. Han har skrivit flera böcker där han inte håller igen på kritiken. Läkemedelsindustrin kal­lar han regelmässigt för kriminalindustrin.

Riksbyggare Gustav Eriksson Vasa

🟠 HISTORIA. Den sjätte juni i år är det femhundra år sedan Gustav Eriksson Vasa utsågs till kung av Sverige. Historien om ursprunget till Vasaloppet och hur Vasa sedan ledde befrielsekriget som resulterade i att den danske unionskungen Kristian II drevs ut ur Sverige är allmänt känd, men vad som hände därefter är egentligen ännu viktigare. Som kung drev Gustav Vasa ihärdigt på för att skapa ett enhetligt rike med en effektiv byråkrati. Han kal­las för riksbyggaren som lade grunden för den moderna staten, och han var beredd att gå över lik för att uppnå detta.

Sugen på att äta i rymden?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ett franskt start-upbolag, Zephalto, som grundades av flygingenjören Vincent Farret d'Astiès, kommer att låta sex personer lyfta 25 kilometer över jorden i en tryckkapsel fäst vid en ballong. Passagerarna kommer att serveras måltider tillagade av stjärnkockar (sic!) och franskt vin samtidigt som de betraktar jorden från ovan jorden

Så kan en fientlig AI teoretiskt utplåna mänskligheten

🟠 Artificiell intelligens förbättrar sig själv. Med en ofattbar intelligens och förmågor som vida överstiger våra egna kan en artificiell intelligens (AI) komma att bli en välsignelse för mänskligheten. Men allt fler experter varnar för att risken finns att vi tappar kontrollen och att en AI blir vår undergång. En sak som dock sällan utforskas när media belyser ämnet är hur en skadlig eller fientlig AI praktiskt skulle kunna agera.

Vindkraft till havs hotar Östersjö­tumlaren – riskerar utrotning

🟠 Samtidigt som vindkraften prisas som ”klimatvänlig”, riskerar konsekvenserna för djur och natur att bli ödesdigra. För Östersjöns enda val – tumlaren – är läget särskilt allvarligt. Populationen på 500 individer är sedan länge utrotningshotad, och nu varnar forskare för att de stora vindkraftsparkerna till havs ökar belastningen ytterligare. ”Undervattensbuller kan leda till både hörselskador och död. Tumlarna är helt beroende av att kunna använda sina klickljud för att navigera och hitta mat. När deras hörsel försämras eller försvinner helt riskerar de att svälta ihjäl”, varnar Magnus Danbolt, chef för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen i Kalmar län. I denna del två av Nya Tiders reportageserie om havsbaserad vindkraft granskar vi dess förbisedda miljöeffekter.

Paschs säkra tändstickor

🟠 HISTORIA Tändstickan har en lång historia – de första nämns i en kinesisk källa från cirka 950 e.Kr. – och har i Europa utvecklats av olika uppfinnare. Det var dock den svenske kemisten Gustaf Erik Pasch som utvecklade säkerhetständstickorna och tog patent på denna uppfinning 1844.

Stig Dagerman och Tyskland

🟠 HISTORIA Tysk höst, som är skriven av Stig Dagerman, är en reportagebok av stort historiskt värde än idag. I den här reportageboken berättar Dagerman nämligen om vad han såg och fick veta av olika personer han mötte och talade med under ett besök i ett sönderbombat Tyskland hösten 1946.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.