Skip to Content

Christopher Columbus rivs ner utanför Minnesotas delstatsparlament i Saint Paul den 10 juni 2020. Observera att många av aktivisterna är vita. Foto: Minnesota Reformer
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Nu är det uppenbart vad ”antirasism” betyder

PappersupplaganNya Tider v. 31

Ingen kan längre hysa något tvivel. Så kal­lad antirasism är helt enkelt rasism mot vita. Det är inte ”omvänd” rasism, utan ren och skär rasism.

Publicerad: 30 juli, 2020, 16:02

 • Svenska

Läs även

Nyhetsbyrån AP har en manual, kal­lad Associated Press Stylebook, som används som en standard av många medier för hur man skriver korrekt på det engelska språket. Den 20 juli beslutade AP att man ska skriva ”Black” med versal men ”white” med gemen när det handlar om människor med respektive hudfärg. Detta för att inte ”uppmuntra vit rasism”. Till skillnad från svenska skrivs till exempel alla nationaliteter och etniciteter annars med versal på engelska: French, Hindu, Indian …

Detta är bara ett tecken på vilken vändning den så kal­la­de antirasismen tagit. Tidigare maskerade sig så kal­la­de antirasister med att de bara ville ha samma förutsättningar för svarta och vita. Och alla andra etniciteter också, men främst har man talat om svartas rättigheter.

Troligen för att så mycket är hämtat rakt av från USA, där svarta historiskt sett betraktats som Den förtryckta minoriteten, medan andra minoriteter, som indianer, hispanics, asiater etc inte fått samma uppmärksamhet och till och med börjat ifrågasätta varför de inte får samma särrättigheter och speciella bidrag som svarta får.

Sedan kom kraven på kvotering. Nu handlade det inte längre om att alla skulle ha samma förutsättningar och att universitetsutbildningar, arbetsplatser och styrelser skulle tillsättas utifrån kompetens utan hänsyn till hudfärg. Kvotering innebär tvärtom att platser tillsätts just utifrån hudfärg och inte utifrån kompetens.

Som argument menar man att alla etniciteter på gruppnivå har exakt samma förmåga, och att om till exempel hälften av samhället består av svarta så måste hälften av alla åtråvärda platser besättas av svarta, för annars är det strukturell diskriminering. Att alla grupper skulle ha exakt samma förmåga i alla avseenden är förstås rent nonsens och har motbevisats vetenskapligt.

Med de senaste turerna kring Black Lives Matter har illusionen fallit helt. Nu är det fullkomligt uppenbart att det inte handlar om någon jämlikhet eller rättvisa. Seger­rusiga mobbar drar fram och ger sig på alla symboler för vår kultur och vår civilisation. Nu ska vita européer diskrimineras på alla upptänkliga sätt.

De ska bokstavligen falla ned på knä och kyssa de svartas fötter, vilket vi sett skrämmande exempel på i USA. De som hävdar All Lives Matters, alltså riktig antirasism, attackeras och i minst ett fall skjuts ihjäl av ”antirasisterna”. Butiksjätten Walmart har slutat sälja T-tröjor med texten ”All Lives Matters” med motiveringen att det kan tolkas som rasistiskt.

Vi har sett extremvänstern göra gemensam sak med BLM, både i USA och Sverige. Då menar jag extremvänstern på universiteten och i systemmedias redaktioner, och den våldsamma extremvänstern på gatorna. Nu syns det också mer tydligt hur deras intressen sammanfaller med de svarta rasisternas. Många har nämligen tidigare frågat sig hur vita människor kan delta i demonstrationer som ropar slagord om att förnedra vita och kräva att vita ska ställa sig sist i kön. Nu ser vi att det handlar om att båda grupperna har en gemensam fiende, den västerländska civilisationen.

Vänsterns ideologi har hela tiden gått ut på att utradera allt det gamla, allt det som västerlandet har stått för. Det handlar inte bara om verkliga eller inbillade ojämlik­heter. Arkitekturen, konsten, filmer och alla symboler ned till minsta staty av Carl von Linné ska förgöras och ersättas med det nya, ”moderna” och ”progressiva”.

De svarta rasisterna inom BLM avskyr europeisk kultur för att den inte är deras egen. Vänsterextremisterna avskyr den europeiska kulturen för att den står i vägen för deras nya samhälle, den ”nya människan”. Man delar en avsky mot västerlandets historia och enas i ett raseri mot alla dess symboler och monument, och om en staty nu råkar avbilda en slaverimotståndare så spelar det ingen roll. Han är vit, man och därmed ond.

Därför har BLM och liknande grupper hela tiden åtnjutit ett stöd från extremvänstern, och det har absolut inte handlat om någon antirasism. Tvärtom har man hela tiden, från båda dessa grupper, visat tydligt att man inte har något till övers för riktig jämlikhet och riktig antirasism.

När nationalister från olika folkgrupper och världsdelar enats om att varje folk har en rätt att existera med egen kultur och traditioner, eget sätt att leva och rätten att bygga sin egen civilisation efter egna förutsättningar utan inblandning från andra, så har vänstern rasat mot detta. En sådan harmoni och balans skulle nämligen göra att deras revolutionära drömmar går om intet och påvisa deras hycklande ”antirasism”.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • plexgear

  Kommer det hela att sluta med att den vita kristna europeiska människans sista fristad blir i Ryssland? Ja, mycket tyder på detta då importen av människor från Afrika och Mellanöstern ökar för var dag. Aldrig kunde man väl ana ens i de vildaste fantasier se detta självspäkande vansinne komma och som sprider sig i väst vara möjlig. Verkar inte finnas någon gräns på idiotin…Själv är jag numera så gammal att jag knappast får vara med om detta men den yngre generationen får nog börja vänja sig vid tanken!

  • RL, Vallentuna

   Hela tillvaron känns obehaglig… vi normala och förnuftiga trängs längre och längre in i ett hörn.

 • RL, Vallentuna

  Jag insåg redan för 40 år sedan vad ” antirasism” var…..det är samma gamla kommunister …… dyrkare av Pol Pot –Ho Chi Minh , Mao, Stalin ,….dom byter bara mask .
  Vietnamkriget berodde på att nordsidan anföll sydsidan…det var precis samma situation som i dagens Korea.
  En kommunistisk nordsida som ger sig fan på att återförena landet under kommunistisk regim.
  Ironiskt att Vietnam nu är superkapitalistiskt….fast man låtsas vara kommunister. Och så tillåter man förstås inga fria val.

 • David Ström

  Hur ska man döma historien? Ska jag ha dåligt samvete över att Kolonialmakter bröt mot kristen tradition för två hundra år sedan? Man kan tydligt se att dessa länder straffat sig själva. Sedan 1950 talet så har de skaffat sig stora problem med integration. Sverige är annorlunda. Våra två största politiska partier har utan att fråga folket öppnat upp Sverige till en betydande invandring. Vilken skuld är det svensken ska sona? Är det eftergiftspolitiken under WWII kan man undra?

Och Sveriges ursprungsbefolkning är …?

LEDAREDen svenska politiska debatten är så totalt amerikaniserad att man måste uppfinna den ädle svenske vilden, samerna, och sedan kal­la dem Sveriges ursprungsfolk. Sen får vi höra ”alla är vi invandrare” enligt den amerikanska modellen, trots att Sveriges stora fördel i tusentals år varit att ”vårt lands befolkning är homogen”, som Tage Erlander så träffande uttryckte det på 1960-talet.

Myten om vitt förtryck och svarta offer

OPINION: KARL MIKAEL LARSONDenna vecka lyfter vi ett kontroversiellt ämne på debattsidan: Är svarta alltid offer? Eller måste de lyfta sig själva och inte skylla allt på vita? Veckans debattör Karl Mikael Larson menar att det trots allt finns hopp i allt elände.

Vad säger det att inneha ett körkort

INSÄNDARE

Grundläggande fel i BLM!

KRÖNIKAÄr det inte ett fundamentalt fel i Black Lives Matterrörelsen, då man fokuserar på hudfärgen? Är det för att dessa människor är svarta, som de har problem? Borde man kanske hellre ha en strategi som leder bort från att åtskilja över huvud taget på grund av hudfärg?

Byt ut Gustav Adolfstatyn i Göteborg mot Pippi Långstrump

KRÖNIKA

Kommer Nigeria rädda Europa?

KRÖNIKAI en märklig text i Dagens Nyheter (DN) hävdas att Västvärldens åldrande befolkningar kommer att kräva en stor import av människor från Afrika. Tanken att välmående länder måste räddas av människor från fattiga och kaotiska länder i Tredje världen är inte ny, men argumentationen fallerar på alla sätt. Finns det ens någon mening i att, om vi leker med tanken att det skulle fungera, rädda Sverige genom att byta ut befolkningen?

Ron Paul tror det blir värre

KRÖNIKADen amerikanske veteranpolitikern Ron Paul anser att USA:s riksbank, ”Fed”, med vett och vilja har blåst upp en finansbubbla. Bubblan kommer att spricka, förstås. Och när den gör det, drabbas den verkliga ekonomin också. Alltså arbetarklass och medelklass. Följden, varnar Paul, blir upplopp mycket värre än de som hittills varit.

Medier, artister, politiker och företagare viker sig för Black Lives Matter

OPINION: DAN ROODTVänsterideologer och Black Lives Matter (BLM) kal­lar etnisk diskriminering ”strukturell” när de inte konkret kan bevisa den. Den måste ”synliggöras” för att någon över huvud taget ska märka den. Ändå får BLM stöd av stora företag, den akademiska världen och kulturpersoner för sina allt mer verklighetsfrånvända krav.

Gå till arkivet

Send this to a friend