Skip to Content

Christopher Columbus rivs ner utanför Minnesotas delstatsparlament i Saint Paul den 10 juni 2020. Observera att många av aktivisterna är vita. Foto: Minnesota Reformer
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Nu är det uppenbart vad ”antirasism” betyder

PappersupplaganNya Tider v. 31

Ingen kan längre hysa något tvivel. Så kal­lad antirasism är helt enkelt rasism mot vita. Det är inte ”omvänd” rasism, utan ren och skär rasism.

Publicerad: 30 juli, 2020, 16:02

  • Svenska

Läs även

Nyhetsbyrån AP har en manual, kal­lad Associated Press Stylebook, som används som en standard av många medier för hur man skriver korrekt på det engelska språket. Den 20 juli beslutade AP att man ska skriva ”Black” med versal men ”white” med gemen när det handlar om människor med respektive hudfärg. Detta för att inte ”uppmuntra vit rasism”. Till skillnad från svenska skrivs till exempel alla nationaliteter och etniciteter annars med versal på engelska: French, Hindu, Indian …

Detta är bara ett tecken på vilken vändning den så kal­la­de antirasismen tagit. Tidigare maskerade sig så kal­la­de antirasister med att de bara ville ha samma förutsättningar för svarta och vita. Och alla andra etniciteter också, men främst har man talat om svartas rättigheter.

Troligen för att så mycket är hämtat rakt av från USA, där svarta historiskt sett betraktats som Den förtryckta minoriteten, medan andra minoriteter, som indianer, hispanics, asiater etc inte fått samma uppmärksamhet och till och med börjat ifrågasätta varför de inte får samma särrättigheter och speciella bidrag som svarta får.

Sedan kom kraven på kvotering. Nu handlade det inte längre om att alla skulle ha samma förutsättningar och att universitetsutbildningar, arbetsplatser och styrelser skulle tillsättas utifrån kompetens utan hänsyn till hudfärg. Kvotering innebär tvärtom att platser tillsätts just utifrån hudfärg och inte utifrån kompetens.

Som argument menar man att alla etniciteter på gruppnivå har exakt samma förmåga, och att om till exempel hälften av samhället består av svarta så måste hälften av alla åtråvärda platser besättas av svarta, för annars är det strukturell diskriminering. Att alla grupper skulle ha exakt samma förmåga i alla avseenden är förstås rent nonsens och har motbevisats vetenskapligt.

Med de senaste turerna kring Black Lives Matter har illusionen fallit helt. Nu är det fullkomligt uppenbart att det inte handlar om någon jämlikhet eller rättvisa. Seger­rusiga mobbar drar fram och ger sig på alla symboler för vår kultur och vår civilisation. Nu ska vita européer diskrimineras på alla upptänkliga sätt.

De ska bokstavligen falla ned på knä och kyssa de svartas fötter, vilket vi sett skrämmande exempel på i USA. De som hävdar All Lives Matters, alltså riktig antirasism, attackeras och i minst ett fall skjuts ihjäl av ”antirasisterna”. Butiksjätten Walmart har slutat sälja T-tröjor med texten ”All Lives Matters” med motiveringen att det kan tolkas som rasistiskt.

Vi har sett extremvänstern göra gemensam sak med BLM, både i USA och Sverige. Då menar jag extremvänstern på universiteten och i systemmedias redaktioner, och den våldsamma extremvänstern på gatorna. Nu syns det också mer tydligt hur deras intressen sammanfaller med de svarta rasisternas. Många har nämligen tidigare frågat sig hur vita människor kan delta i demonstrationer som ropar slagord om att förnedra vita och kräva att vita ska ställa sig sist i kön. Nu ser vi att det handlar om att båda grupperna har en gemensam fiende, den västerländska civilisationen.

Vänsterns ideologi har hela tiden gått ut på att utradera allt det gamla, allt det som västerlandet har stått för. Det handlar inte bara om verkliga eller inbillade ojämlik­heter. Arkitekturen, konsten, filmer och alla symboler ned till minsta staty av Carl von Linné ska förgöras och ersättas med det nya, ”moderna” och ”progressiva”.

De svarta rasisterna inom BLM avskyr europeisk kultur för att den inte är deras egen. Vänsterextremisterna avskyr den europeiska kulturen för att den står i vägen för deras nya samhälle, den ”nya människan”. Man delar en avsky mot västerlandets historia och enas i ett raseri mot alla dess symboler och monument, och om en staty nu råkar avbilda en slaverimotståndare så spelar det ingen roll. Han är vit, man och därmed ond.

Därför har BLM och liknande grupper hela tiden åtnjutit ett stöd från extremvänstern, och det har absolut inte handlat om någon antirasism. Tvärtom har man hela tiden, från båda dessa grupper, visat tydligt att man inte har något till övers för riktig jämlikhet och riktig antirasism.

När nationalister från olika folkgrupper och världsdelar enats om att varje folk har en rätt att existera med egen kultur och traditioner, eget sätt att leva och rätten att bygga sin egen civilisation efter egna förutsättningar utan inblandning från andra, så har vänstern rasat mot detta. En sådan harmoni och balans skulle nämligen göra att deras revolutionära drömmar går om intet och påvisa deras hycklande ”antirasism”.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Den familjeförstörande politiken

KRÖNIKA

Ogenomtänkt och farligt angrepp på ”allas lika värde”

KRÖNIKAAlf Ronnby publicerade en debattkrönika i Nya Tider förra sommaren, NyT v.25/2020, med överskriften ”Tydligt att människor inte har samma värde”. Den ledande tanken är att ”pratet om alla människors lika värde bara är tro, ideologi, önskemål och fagert tal. I det verkliga livet håller inte uppfattningen att alla människor har samma värde och bemöts därefter.”

Public Pravdas general-repetition inför valet 2022

OPINION: KATERINA JANOUCHStatsradion ”avslöjar” och svartmålar en sluten grupp som diskuterar regeringens arbete och dessutom ibland lyckas få sina synpunkter publicerade i medier utanför det egna landet – låter det som ett fritt land? Men här är det Sveriges Radio som gjort ett inslag med namnet ”Dold Facebookgrupp försöker påverka svenska intressen utomlands” där bland andra Jan Lötvall, professor i klinisk allergologi, kritiserar Sveriges hantering av coronapandemin. Veckans debattör Katerina Janouch menar att Public Service nu på allvar blivit Public Pravda efter sovjetisk förebild.

Låtsasdemokratin

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETJag har skrivit det flera gånger, men det förtjänar att upprepas: Våra styrande bryr sig knappt ens längre om att låtsas tro på demokrati, öppenhet och folkligt deltagande. Det illustreras av flera av våra artiklar i detta nummer. Ordet demokrati tar de bara till när någon kritiserar deras maktfullkomlighet, för då är kritiken ”ett hot mot demokratin”.

Appell till polis, militär och sjukvårdspersonal

KRÖNIKAAUR (Acción Humanista Revolucionaria / Human Revolution) är en rörelse från Sydamerika som konsekvent arbetar för människans frihet, helt bortom förlegade fixa idéer om vänster och höger. Förra året var de tidigt ute och upplyste om vad nedstängningar och införandet av drakoniska lagar över större delen av världen egentligen handlade om.

Replacement Migration – men nu är det journalisterna som byts ut

KRÖNIKA

Ett fegt kulturmanifest som missar målet

OPINION: DAN AHLMARKI oktober förra året publicerade den amerikanska kulturtidskriften Harpers Magazine ett öppet brev från 152 kulturpersoner som reagerar på den allt smalare åsiktskorridoren och ett ”nytt” åsiktsförtryck, något som hotar den fria samhällsdebatten. Även om observationen är korrekt och strävan lovvärd, blir manifestet en halvmesyr som missar målet eftersom man inte vågar peka på källan till problemet, menar veckans debattör Dan Ahlmark.

FN frågar unga dataspelare om klimatet

KRÖNIKAEn person av 40 som spelar dataspel på mobiltelefoner anser att jordens klimat befinner sig i ett ”nödläge” och att detta kräver ”politiska krafttag”.

Gå till arkivet

Send this to a friend