Oppositionen segrar över hela Europa

Det är något som händer i Europa. Folkets vilja går inte längre att kuva – nu bryr man sig inte längre om svartmålning och epitet som ”invandrarfientlig”. I land efter land kräver folket en ändring av politiken och det politiska landskapet omdanas. 

I Sverige är Sverigedemokraterna största parti i flera opinionsmätningar, i Frankrike är Front National största parti sett till antalet röster, och nu har Alternativ för Tyskland skördat historiska framgångar. Det är inte bara i Sverige folket i allt högre grad genomskådat etablissemangspressen. I Tyskland skanderar man regelbundet ”Lügenpresse” (lögnpress) vid de stora Pegida-demonstrationerna. I Tyskland ökade valdeltagandet med 10 procentenheter, vilket också är talande. För det mesta brukar etablissemanget hävda att lågt valdeltagande gynnar ”extremister”, då soffliggare förväntas vara nöjda med den rådande situationen. Det omvända verkar dock vara fallet, nämligen att folk inte röstar för att de är trötta på allt vad politik heter, de misstror valprocessen och ser inget vettigt politiskt alternativ. Det tyska valet visar att väljarna nu ser en ljusning. Äntligen finns ett parti som kan få soffliggarna att gå till vallokalen, och det är det regimkritiska Alternativ för Tyskland (AfD). Detta parti förtalas inte bara av ”Lügenpresse”, utan också av svensk systemmedia. Vi har tidigare berättat om att etablissemangsmedia har satt som mål att skydda den rådande makten från kritik och rikta uppmärksamhet mot regimkritiska privatpersoner, som ska granskas, hängas ut och skandaliseras. Den 14 mars sände Sveriges Radio Ekot ett inslag om AfD och använde då konsekvent epitetet ”flyktingfientlig” om partiet, trots att det inte är flyktingar eller andra migranter som partiet kritiserar, utan landets politik. Vi ställde en fråga om det till Ekot och fick följande intetsägande svar av Ekochefen Olle Zachrisson, via hans medarbetare Angelika Vaskevitch:
”Ekot försöker när AfD kommer på tal beskriva vad partiet står för istället för att bara ge det ett visst epitet. I vissa lägen, exempelvis i ett kort nyhetsinslag, har benämningen ’flyktingfientligt’ använts.”
När vi frågar vem som bestämt att detta epitet ska användas, och om SR menar att det svenska partiet Socialdemokraterna också är ”flyktingfientligt”, då partiet på sistone infört flera begränsningar av invandringen, blir svaret:
”Det är den enda kommentaren ni får kring detta.”

Journalisterna är inte vana att själva bli granskade, och det är här alternativ media gör stor skillnad. Etablissemangets journalister har vant sig vid att stå över alla andra, dela ut epitet till höger och vänster, samtidigt som de själva undgår all granskning. Nu är det slut med det. Förfallet inom journalistiken syns inte bara på den grova propagandan man sysslar med, utan på den allt lägre kvaliteten på innehållet och språket. Vad sägs till exempel om följande citat från SVT:s Ulrika Bergsten som rapporterade från Bryssel den 18 mars 2016:
”Det har detonerat några explosioner här.”

De sunda förändringarna märks också på andra områden än politiken, det är ju så att de politiska förändringarna har varit möjliga tack vare ett omfattande och uppoffrande arbete från många eldsjälar under lång tid. Vi ser i dag olika initiativ som medborgargardet i Kalmar som patrullerar gatorna och blockeringen av det ökända migrantlägret ”Djungeln” vid Calais av franska aktivister. Att kravallpolis ingriper så våldsamt mot dessa aktivister, liksom de gått in med kraft mot liknande protester tidigare och gripit regimkritiker, tyder på en stor rädsla hos etablissemanget. Vid de oroligheter som blossar upp i och runt Calais med jämna mellanrum, då migranter angriper bilister och kastar stenar på lastbilar, reagerar polisen ytterst lamt. De omfattande sextrakasserier, stölder och rån som präglar allt fler av Europas städer kan inte bekämpas med kraft eftersom polisen saknar resurser. När det varit kravaller i svenska invandrarområden har polisen fått order att inte ingripa, inte ens när de själva får stenar kastade på sig, för att inte ”förvärra situationen”. Men när medborgare reagerar och tar eget initiativ för att skydda sin egendom, eller som i Calais för att genom civil olydnad protestera, då saknas aldrig resurser. Då byts silkesvantarna plötsligt mot hårdhandskar. Etablissemanget är helt enkelt rädda för det egna folket. Man är mer rädd för dem än för sextrakasserande gäng, tjuvar, rånare och terrorister man bjudit in till våra länder. Och det har man all anledning att vara. Det är de styrande politikerna som är ansvariga för de våldtäkter, mord och trakasserier som drabbar Europas folk. Det är de som är ansvariga för att svenska barn trakasseras av gäng i svenska skolor, bara för att de råkar tillhöra ursprungsbefolkningen. Och nu fungerar inte längre systemmedia som ett sätt att hålla folk på mattan längre. Ett folk som blivit bespottat och svartmålat av sina ”ledare” kommer att utkräva detta ansvar när de nu upptäcker att de blivit dragna vid näsan och förrådda. Alternativ media hjälper till att bryta den förtryckarkultur som systemmedia skapat.

Vi tackar alla som stött Nya Tider med en prenumeration och som gjort att sanningen kunnat nå ut. Nya Tider är den enda systemkritiska tidningen som får presstöd, vilket innebär att varje krona som en prenumerant stödjer oss med genererar ytterligare en krona från staten.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Inte alltid en klänning i vitt

Inte alltid en klänning i vitt

🟠 HISTORIA Idag är det självklarhet att bära en vit klänning när man gifter sig, men så har det inte alltid varit. Faktum är att det var först på 1800-talet som vit färg på brudklänningen började bli vanligt. Här i Sverige dröjde det dock till sekelskiftet 1900 innan den vita brudklänningen överhuvudtaget började konkurrera ut den svarta bland vanligt folk.

Läs även:

Två år sedan Korankravallerna

Två år sedan Korankravallerna

🟠 OPINION: BITTE ASSARMO De muslimer som attackerade polis under korankravallerna 2022 är inget annat än terrorister. Det menar debattören Bitte Assarmo, som skriver att fler poliser borde ha skjutit verkanseld – det var bevisligen det enda som hade effekt. Istället lät polisen pöbeln härja, varpå politiker liksom systemmedia var snabba med att urskulda och förringa muslimernas hat mot den svenska yttrandefriheten och vårt samhälle.

Skyhöga förluster beseglar Ukrainas öde

Skyhöga förluster beseglar Ukrainas öde

🟠 ANALYS Vid det här laget har det börjat gå upp för de flesta att Ukraina är i en hopplös belägenhet. Men västetablissemanget kämpar tappert för att upprätthålla bilden av en lovande kamp så länge Ukraina får trogen hjälp från Väst. En viktig del av detta är att låta påskina att Ryssland lider större förluster än Ukraina. Manskap är en dyrbar och ändlig resurs. Om den ena parten åderlåts allt för mycket blir kriget svårt eller omöjligt att upprätthålla. Sålunda rapporterade New York Times i augusti att Ryssland enligt anonyma amerikanska tjänstemän skulle ha 120 000 döda och 170 000–180 000 sårade, medan siffrorna för Ukraina skulle vara 70 000 respektive 100 000. Men är detta sanningen? Joakim Förars har gjort egna beräkningar utifrån allmänt tillgänglig information och resonerar kring vad de faktiska förlustsiffrorna skulle kunna vara. Nya Tider har inte kontrollräknat uppgifterna.

Nytt rekord i hyckleriet om politiskt våld

Nytt rekord i hyckleriet om politiskt våld

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Nu äntligen går Sveriges politiker man ur huse och fördömer våldet! Är det upploppen i invandrarförorterna, bombdåd mot bostadshus eller rent av korankravaller man reagerar emot? Nej, demokratin verkar hotas först när ett vänsterextremistiskt möte avbryts av en rökfackla som gör att lokalen får utrymmas.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Är Hasse Alfredson passé?

🟠 BOKRECENSION Humor åldras snabbt. Kan det finnas intresse för en svensk humorist som hade sin höjdpunkt på 60- och 70-talet? På sätt och vis gör det nog det. Om mannen ifråga heter Hans Alfredson. Han hade en bred begåvning. Han skrev böcker, gjorde film och revy, han kunde även teckna och sjunga någorlunda. Så en ny biografi över Alfredsons liv och gärning har sitt existensberättigande. Den fyller ett tomrum. Man kan säga att den, förutom själva personporträttet, liksom i förbigående tecknar en bild av den senare delen av det svenska 1900-talet.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Inte alltid en klänning i vitt

🟠 HISTORIA Idag är det självklarhet att bära en vit klänning när man gifter sig, men så har det inte alltid varit. Faktum är att det var först på 1800-talet som vit färg på brudklänningen började bli vanligt. Här i Sverige dröjde det dock till sekelskiftet 1900 innan den vita brudklänningen överhuvudtaget började konkurrera ut den svarta bland vanligt folk.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.