Oppositionen segrar över hela Europa

Det är något som händer i Europa. Folkets vilja går inte längre att kuva – nu bryr man sig inte längre om svartmålning och epitet som ”invandrarfientlig”. I land efter land kräver folket en ändring av politiken och det politiska landskapet omdanas. 

I Sverige är Sverigedemokraterna största parti i flera opinionsmätningar, i Frankrike är Front National största parti sett till antalet röster, och nu har Alternativ för Tyskland skördat historiska framgångar. Det är inte bara i Sverige folket i allt högre grad genomskådat etablissemangspressen. I Tyskland skanderar man regelbundet ”Lügenpresse” (lögnpress) vid de stora Pegida-demonstrationerna. I Tyskland ökade valdeltagandet med 10 procentenheter, vilket också är talande. För det mesta brukar etablissemanget hävda att lågt valdeltagande gynnar ”extremister”, då soffliggare förväntas vara nöjda med den rådande situationen. Det omvända verkar dock vara fallet, nämligen att folk inte röstar för att de är trötta på allt vad politik heter, de misstror valprocessen och ser inget vettigt politiskt alternativ. Det tyska valet visar att väljarna nu ser en ljusning. Äntligen finns ett parti som kan få soffliggarna att gå till vallokalen, och det är det regimkritiska Alternativ för Tyskland (AfD). Detta parti förtalas inte bara av ”Lügenpresse”, utan också av svensk systemmedia. Vi har tidigare berättat om att etablissemangsmedia har satt som mål att skydda den rådande makten från kritik och rikta uppmärksamhet mot regimkritiska privatpersoner, som ska granskas, hängas ut och skandaliseras. Den 14 mars sände Sveriges Radio Ekot ett inslag om AfD och använde då konsekvent epitetet ”flyktingfientlig” om partiet, trots att det inte är flyktingar eller andra migranter som partiet kritiserar, utan landets politik. Vi ställde en fråga om det till Ekot och fick följande intetsägande svar av Ekochefen Olle Zachrisson, via hans medarbetare Angelika Vaskevitch:
”Ekot försöker när AfD kommer på tal beskriva vad partiet står för istället för att bara ge det ett visst epitet. I vissa lägen, exempelvis i ett kort nyhetsinslag, har benämningen ’flyktingfientligt’ använts.”
När vi frågar vem som bestämt att detta epitet ska användas, och om SR menar att det svenska partiet Socialdemokraterna också är ”flyktingfientligt”, då partiet på sistone infört flera begränsningar av invandringen, blir svaret:
”Det är den enda kommentaren ni får kring detta.”

Journalisterna är inte vana att själva bli granskade, och det är här alternativ media gör stor skillnad. Etablissemangets journalister har vant sig vid att stå över alla andra, dela ut epitet till höger och vänster, samtidigt som de själva undgår all granskning. Nu är det slut med det. Förfallet inom journalistiken syns inte bara på den grova propagandan man sysslar med, utan på den allt lägre kvaliteten på innehållet och språket. Vad sägs till exempel om följande citat från SVT:s Ulrika Bergsten som rapporterade från Bryssel den 18 mars 2016:
”Det har detonerat några explosioner här.”

De sunda förändringarna märks också på andra områden än politiken, det är ju så att de politiska förändringarna har varit möjliga tack vare ett omfattande och uppoffrande arbete från många eldsjälar under lång tid. Vi ser i dag olika initiativ som medborgargardet i Kalmar som patrullerar gatorna och blockeringen av det ökända migrantlägret ”Djungeln” vid Calais av franska aktivister. Att kravallpolis ingriper så våldsamt mot dessa aktivister, liksom de gått in med kraft mot liknande protester tidigare och gripit regimkritiker, tyder på en stor rädsla hos etablissemanget. Vid de oroligheter som blossar upp i och runt Calais med jämna mellanrum, då migranter angriper bilister och kastar stenar på lastbilar, reagerar polisen ytterst lamt. De omfattande sextrakasserier, stölder och rån som präglar allt fler av Europas städer kan inte bekämpas med kraft eftersom polisen saknar resurser. När det varit kravaller i svenska invandrarområden har polisen fått order att inte ingripa, inte ens när de själva får stenar kastade på sig, för att inte ”förvärra situationen”. Men när medborgare reagerar och tar eget initiativ för att skydda sin egendom, eller som i Calais för att genom civil olydnad protestera, då saknas aldrig resurser. Då byts silkesvantarna plötsligt mot hårdhandskar. Etablissemanget är helt enkelt rädda för det egna folket. Man är mer rädd för dem än för sextrakasserande gäng, tjuvar, rånare och terrorister man bjudit in till våra länder. Och det har man all anledning att vara. Det är de styrande politikerna som är ansvariga för de våldtäkter, mord och trakasserier som drabbar Europas folk. Det är de som är ansvariga för att svenska barn trakasseras av gäng i svenska skolor, bara för att de råkar tillhöra ursprungsbefolkningen. Och nu fungerar inte längre systemmedia som ett sätt att hålla folk på mattan längre. Ett folk som blivit bespottat och svartmålat av sina ”ledare” kommer att utkräva detta ansvar när de nu upptäcker att de blivit dragna vid näsan och förrådda. Alternativ media hjälper till att bryta den förtryckarkultur som systemmedia skapat.

Vi tackar alla som stött Nya Tider med en prenumeration och som gjort att sanningen kunnat nå ut. Nya Tider är den enda systemkritiska tidningen som får presstöd, vilket innebär att varje krona som en prenumerant stödjer oss med genererar ytterligare en krona från staten.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Liberalerna – ett parti med historia och identitetsproblem

Liberalerna – ett parti med historia och identitetsproblem

🟠 Reportageserie VAL 2022. För att förstå dagens version av det svenska liberala partiet, Liberalerna, behöver man se dess historia, som kantats av växlande parlamentariska framgångar och fiaskon. Från sin storhetstid i början av 1900-talet, då man var i opposition mot kungamakten och lyckades få 46 procent av mandaten i Andra kammaren, har partiet varit inne i en trendmässig nedgång. Dagens parti är mitt inne i en kris, där partiledaren Nyamko Sabuni avgick utan förvarning och den tidigare partisekreteraren Johan Pehrson fick ta över. Politiskt uppfattas partiet som svagt, men självbilden har drag av den forna storhetstiden.

Våra svenska nationalparker

Våra svenska nationalparker

🟠 Att besöka en nationalpark är lärorikt. Där finns mycket information och vackra miljöer. Nationalparkerna har olika teman, såsom Sonfjället där man från början hade till uppdrag att rädda björnstammen i Härjedalen. På Ängsö finns en fantastisk flora, ängar och hagar. Nationalparkerna är väl värda ett besök.

Läs även:

Biskopars fördömande av Paludan väcker frågor

Biskopars fördömande av Paludan väcker frågor

🟠 ”Vi, representanter från muslimska samfund och Göteborgs stift, Svenska kyrkan, står enade i vårt fördömande av de islamofobiska hatattackerna mot muslimer och Koranen”. Så inleds ett pressmeddelande, publicerat den 11 maj, undertecknat av Susanne Rappmann, biskop i Göteborgs stift, tillsammans med två muslimska företrädare. Prästen Axel W Karlsson resonerar i denna debattartikel att det kanske inte är etiskt rätt att bränna Koranen, men det ingår i det demokratiska systemet av yttrandefrihet och ett sekulärt samhälle. Är då själva den demokratiska ordningen ett hot mot islam?

Politiska lappkast gör valen meningslösa

Politiska lappkast gör valen meningslösa

🟠 Svenska politiker har valt att bryta en 150 år lång tradition av svensk neutralitet och ansöka om medlemskap i Nato. Man gör detta bakom ryggen på väljarna. När vi gick till val för snart fyra år sedan så lade folk sin röst på ett parti som man trodde representerade deras åsikt, till exempel att Sverige skulle förbli neutralt. Det visar på ett avgrundsdjupt förakt för hela det demokratiska systemet när partierna sedan gör precis tvärtom.

En svensk sömngångare?

En svensk sömngångare?

🟠 KRÖNIKA Hans Blix var en svensk toppdiplomat. Nu fyller han snart 94, det är klart att han blir firad. Och det är gott så. Men det är oundvikligt att det i det sammanhanget också blir fråga om mannens karriär. Och vad var det egentligen för en bana? Det är något underligt med Blix karriär och med hans egen bedömning av den. Och jag tror jag har aning om varför det är det.

Nyhetsdygnet

Bilden av det överhängande ”klimathotet” skärskådas

🟠 BOKRECENSION I boken Borde man oroa sig för klimathotet? konfronterar filosofiläraren Staffan Mörner de påståenden om ett förestående ”klimathot” som konstant förmedlas som absoluta sanningar. Mörner har varit engagerad i miljöfrågor under större delen av sitt liv och skriver sedan flera år om just klimatfrågan i olika nätpublikationer. Bokens utgångspunkt är ett ifrågasättande av det dominerande narrativet, vilket gör att läsaren får en gedigen grundkurs i klimatfrågans olika delar, skriver recensenten Tobias Svensson.

Våra svenska nationalparker

🟠 Att besöka en nationalpark är lärorikt. Där finns mycket information och vackra miljöer. Nationalparkerna har olika teman, såsom Sonfjället där man från början hade till uppdrag att rädda björnstammen i Härjedalen. På Ängsö finns en fantastisk flora, ängar och hagar. Nationalparkerna är väl värda ett besök.

Hylte: från bruksort till mångkultur

🟠 REPORTAGE Nya Tider har under en tid fått rapporter om att kommunen Hylte i Hallands län alltmer domineras av islamister och ökande otrygghet. Eftersom centralorten Hyltebruk är en liten bruksort på landet blev vi överraskade, så vi åkte dit och fann ett samhälle där mycket hade fått en muslimsk prägel, men där en tystnadskultur gjorde det svårt att hitta någon som ville uttala sig.

Containerbrist förvärrar begynnande matkris – Nya Tider i Wuhan: Inga spår av viruskatastrof

🟠 Covid-restriktioner förvandlar hamnar till flaskhalsar. Överfulla hamnar och försenade varutransporter ger förstörd mat. Kina har ett stort handelsöverskott då deras industriproduktion går för fullt medan stora delar av väst går på halvfart på grund av snart årslånga nedstängningar. Nya Tider besökte Wuhan och kunde förvånat konstatera att livet där är normalt medan omvärlden fortfarande efter ett år lever med varierande grad av nedstängningar.

Två män och ett kylskåp

🟠 HISTORIA Människan har i alla tider strävat efter att förvara mat så att den inte förstörs. Olika metoder för detta har varit saltning, torkning och rökning. Mat kom även att förvaras kyld i källare och särskilda ishus. Till sist såg de första kylskåpen dagens ljus. Kylskåpet kom dock att utvecklas och förbättras av de två svenska uppfinnarna Baltzar von Platen och Carl Munters.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos Spelpressen
Allt du behöver veta om casino utan spelpaus
Svenskaonlinecasinon – Din jämförelsesida för svenska casino online
Jämför casino utan svensk licens hos Nya-Casinon.online
Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2022 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.