Ronald Rombrant är oppositionsråd och kommunstyrelsens andre vice ordförande i Lysekil. Foto: Facebook

Oppositionsråd från Lysekil: Nyanlända behöver anpassa sig till majoritetens värderingar

”Social oro i Lysekil”. Så heter en rapport som presenterades för kommunstyrelsen i Lysekil i förra veckan. Växande gängkriminalitet, bilbränder, misshandel, barn och ungdomar som i princip bara pratar ”orten-svenska” och så vidare. Det är bara några av de invandrarrelaterade problemen i Lysekil som tas upp i rapporten.

Lysekil på västkusten är en ort som sedan gammalt är känd som en vacker bad- och sommaridyll. Orten är också känd för Preem och den oljeraffinaderiverksamhet som funnits där åtminstone sedan 1970-talet. Men sedan fem-sex år har Lysekil också hamnat i blickfånget på grund av en ökad social oro som kan kopplas till massinvandring. Miljonprogramsområdet Badhusberget med hyresrätter från 70-talet har kommit att bli ett klassiskt utanförskapsområde.

Dyster rapport om tillståndet i Lysekil

Förra veckan släppte så kommunledningskontoret en rapport vid namn ”Social oro i Lysekil” som lades på kommunstyrelsens bord och behandlades under ett sammanträde den 7 oktober. Det rödgröna styret, bestående av socialdemokrater och miljöpartister, men som stöds av centerpartister och liberaler godkände helt enkelt rapporten och lade den till handlingarna.

Oppositionsrådet Ronald Rombrant från det lokala Lysekilspartiet säger till Nya Tider att han befarar att det rödgröna styret kommer att göra rapporten till en hyllvärmare. Men han säger också att han anser att ett sätt att minska den sociala oron i kommunen är att nyanlända lär sig och anpassar sig till majoritetsbefolkningens kultur och värderingar.

Rapporten tar upp många av de problem som Lysekil av idag har att brottas med. Där beskrivs hur ungdomsgäng från det invandrartäta området Badhusberget sprider oro i kommunens centralort. Detta är en situation med invandrarföräldrar som ofta saknar utbildning och har urusla kunskaper i svenska och som därför har mycket lite kännedom om vad deras tonåringar egentligen gör. Rapporten tar även upp bilbränder och övrig skadegörelse mot kommunhus, skolor och andra offentliga byggnader, men även stenkastning mot polisbilar, hemtjänstbilar och räddningstjänst. Man skriver också om hur gängkriminaliteten breder ut sig, att invandrarbarn och ungdomar nästan uteslutande pratar förortssvenska, något som inte har mycket gemensamt med det språkbruk som etniska svenskar har. I rapporten kan man se att den allmänna bilden är att ju mer förortssvenska man pratar, istället för riktig svenska, desto högre status får man i något av de ungdomsgäng som nu härjar i kommunen.

Påstås bli utsatta för rasism

Den nyligen släppta rapporten från Lysekils kommun har väckt uppmärksamhet i media, både lokalt, i tidningen Bohuslänningen, och på riksnivå av nättidningen Nyheter Idag, som till och med benämner den som en ”larmrapport”. Förutom de problem som beskrivits ovan nämns även att invandrarungdomar påstår sig bli utsatta för vad man kallar för ”rasism från fulla vuxna”. Huruvida svenskar kanske också blir utsatta för omvänd rasism från icke-svenskar nämns däremot inte.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Intressegrupper och deras konspirationer

🟠 LEDARE Muslimer, globalister, EU-byråkrater … I nummer två berör vi i olika artiklar olika maktgrupper i världen som verkar för att främja sina intressen. Ibland sammanfaller dessa intressen, ibland går de emot varandra, men det finns knappast en enda konspiration. Det vi kan veta med säkerhet är att de struntar helt i vanliga människor och går bokstavligen över lik för att nå sina mål – hur mycket de än kallar sig filantroper.

62 000 involverade i gängkriminalitet

62 000 involverade i gängkriminalitet

🟠 INRIKES Sverige sticker ut i Norden med en omfattande kriminalitet, grov brottslighet och extremt våld. Enligt nya siffror från polisen står förklaringen att finna i att vi har 14 000 aktiva gängkriminella och totalt 62 000 personer som kopplas till den organiserade brottsligheten.

Läs även:

62 000 involverade i gängkriminalitet

62 000 involverade i gängkriminalitet

🟠 INRIKES Sverige sticker ut i Norden med en omfattande kriminalitet, grov brottslighet och extremt våld. Enligt nya siffror från polisen står förklaringen att finna i att vi har 14 000 aktiva gängkriminella och totalt 62 000 personer som kopplas till den organiserade brottsligheten.

Nytt massivt svenskt stödpaket till Ukraina

Nytt massivt svenskt stödpaket till Ukraina

🟠 INRIKES Regeringen har utannonserat ett nytt massivt militärt stödpaket till Ukraina. Det kommande stödpaketet blir det 15:e i ordningen och det största till dags dato. Det kommer bland annat inkludera en marin satsning i form av den unika svenska Stridsbåt 90 – men samtidigt kommer det innebära en ytterligare minskning av Sveriges egen försvarsförmåga.

Utvisas efter 34 år i Sverige

Utvisas efter 34 år i Sverige

🟠 BROTT OCH STRAFF Den seriekriminelle afrikanske invandraren Geofrey Kitutu döms till utvisning trots att han befunnit sig i Sverige i 34 år – men han är välkommen tillbaka till landet han plågat med sin kriminalitet om bara 10 år.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Woke: dårhuset som samhällsmodell

🟠 BOKRECENSION Joanna Williams är brittisk författare och journalist, samt direktör för tankesmedjan Cieo. Hon har tidigare skrivit om feminism och om fördumningen av universiteten, och i den nya boken Så vann woke gör hon en kritisk analys av wokerörelsen, med fokus på denna i sitt eget hemland och i USA. Stilen är välformulerad, saklig och resonerande, men genom den lugna akademiska ytan lyser ett starkt engagemang mot denna den senaste av kulturradikalismens skapelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.