Skip to Content

Viktor Orbán, Ungerns premiärminister, menar att han åtminstone bildligt talat skulle bli lynchad av ungrarna om han accepterade EU:s migrantkvoter. Foto: Balázs Szecsődi

Orbán: Vi tar vårt ansvar!

Ungerns president Viktor Orbán gav raka besked angående sitt lands inställning till migrantkrisen i en intervju med den brittiska tidningen Business Insider den 25 februari. Vi återger valda delar.

Publicerad: 10 mars, 2016, 11:42

  • Svenska

Business Insider: Ungern fick en del kritik efter Vysegrad-mötet. Uppfattningen var den att någon som tar emot solidaritet också bör återgälda solidaritet. Ditt land är trots allt en av de största mottagarna av EU-stöd. Tyskland är den största nettogivaren…
Orbán: Vi är inte skyldiga Tyskland något och Tyskland är inte skyldiga oss något. Tyskland har stött vårt inträde i EU, vilket vi är tacksamma för. Men samtidigt öppnade Ungern sin marknad för alla EU-länder. Alla har tjänat på detta, så nu är vi kvitt. Mitt under den finansiella krisen, i början av vår mandatperiod 2010, sade jag: vi vill inte bli räddade med tyska pengar. Vi har betalat tillbaka våra skulder till Internationella valutafonden i förtid. Detta år kommer vi på eget initiativ att betala tillbaka alla våra EU-lån ned till sista cent. Vi ungrare gillar inte att leva på någon annans bekostnad och självklart vill vi inte att någon lever på vår.
Business Insider: Men ändå är solidaritet viktigt!
Orbán: Vi är solidariska! Ungern skyddar EU:s södra gräns – utan något finansiellt stöd från Bryssel. Vi har helt själva betalat 250 miljoner euro för gränsskydd. Vi har också hjälpt Balkanländerna, utan att EU ersatt våra utgifter med en enda euro. För att inte nämna alla människor som lämnar Ukraina och strömmar in i Polen och vidare till Ungern. Det finns en miljon av dem i Polen och nästan 100 000 i Ungern. Ingen talar om detta längre i EU. Istället säger man åt oss att öppna våra gränser till migranter från Mellanöstern. Bryssel ger nu löften till Turkiet som vi inte kommer att kunna hålla – eller vilja hålla. Planen att ta emot hundra tusenentals migranter från Turkiet till Europa och fördela dem är en illusion. Inget EU-land varken kan eller vill implementera denna plan. Man skulle bildligt talat lyncha mig här i Budapest om jag gick med på något sådant.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

AfD-medlemmar ej välkomna i polisfacket

UTRIKESNågra dagar före de tre delstatsvalen i Tyskland som hölls den 14 mars publicerade styrelsen för det största av de tre olika fackförbunden för olika kategorier av poliser i Tyskland ett skarpt uttalande. Det invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland (AfD) kritiserades. Fackets styrelse menar att medlemskap i partiet är oförenligt med medlemskap i polisfacket. De övriga två polisfacken har veterligen inte uttalat sig. Inte heller har någon AfD-medlem hittills uteslutits.

Covid-vaccinen skärskådas vid stor hälsokonferens i USA – Läkaren Christiane Northrup: Injektionerna är inte vaccin

COVID-19Vid en tongivande konferens i USA i mitten av april framträdde flera kända namn och kritiker mot coronarestriktioner och de inskränkningar i vår frihet dessa lett till. Där togs även hälsoaspekten upp och då inte minst de kontroversiella covid-vaccinen. Talen innehöll inte sällan mycket viktig information som undertryckts av etablissemanget. Bland annat att vaccinen inte skyddar mot smitta. Nya Tider återger här den kända kvinnoläkaren Christiane Northrups tal. Vi kan genom det avslöja det dolda skälet till varför globalisterna så fanatiskt stoppat väl fungerande behandlingsmetoder mot Covid-19.

Över 2 000 illegala migranter anländer till Lampedusa inom några timmar

UTRIKESÖver 2 000 illegala migranter har anlänt till den italienska Medelhavsön Lampedusa på bara några timmar. På måndagsmorgonen registrerade myndigheterna 20 båtar som landat på ön, som tillhör regionen Sicilien, det senaste dygnet, rapporterar italienska medier. Mottagningscentret är redan helt överfullt. Några hundra migranter kommer nu att föras till Sicilien.

I Ungern finns det mer vaccin än människor som vill ha dem

UTRIKESI slutet av april meddelade Ungerns premiärminister Viktor Orban att det nu finns fler vaccin tillgängliga landet än vad som efterfrågas. Ungern är det enda landet i Europa i den situationen.

”Inbördeskriget hotar i Frankrike och det vet ni”: Fransk militär avfyrar ännu en salva mot Macron med nytt öppet brev

UTRIKESEn grupp aktiva franska militärer har publicerat ett nytt öppet brev till landets president Emmanuel Macron och varnat honom för ett ”inbördeskrig” i landet efter alla ”eftergifter” han gjort till islamismen.

Utomhusfester bryter ut över hela Spanien när undantagstillståndet upphör

UTRIKESTusentals människor gick ut på gatorna på lördagskvällen efter att coronarestriktioner som till exempel utegångsförbud upphört rapporterar den spanska dagstidningen El Pais.

Ryssland räds inte Covid-19

UTRIKESEn storartad militärparad hölls nyligen i Moskva och flera andra städer.

Franska generaler varnar för inbördeskrig – Politiker hotar att straffa dem

FRANKRIKEI ett öppet brev till den franska regeringen varnar 20 pensionerade generaler, och över tusen officerare och soldater, för att landet är på väg mot inbördeskrig, och antyder att ett militärt ingripande kan bli aktuellt om politikerna inte tar tag i problemen. Nu hotar politikerna att straffa militärerna.

Gå till arkivet

Send this to a friend