Skip to Content

Inrikesministern Mariusz Blaszczak vill inte att Polen ska acceptera EU:s migrantkvoter. Foto: alchetron.com

Polens regering vägrar uppfylla den tidigare regeringens migrantåtaganden

Digital utgåva

EU har krävt att Polen ska ta emot 98 255 migranter enligt kvotsystemet. Den förra regeringen lovade att ta 7 000, men även det anser den nuvarande regeringen är orimligt. Man säger kategoriskt nej till påtvingade kvoter och kallar det en säkerhetsrisk.

Publicerad: 27 juni, 2017, 23:07

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Sophie Kielbowska

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • rupert

  Polen ett land som tar ansvar för sina medborgares säkerhet och välmående.
  Det lär inte dröja innan vi svenskar får söka oss till forna öst för att
  finna frihet och säkerhet.

  • Anna Catherine af Trampe

   Minister Blaszczak av naturliga skäl håller tyst om att Polen redan har problem med migranter. De omkring 10.000 tjetjener- av de ursprungligen 100.000 – som inte har åkt vidare till Tyskland tycks ha en fallenhet för att bete sig på samma sätt som muslimer i Sverige, och polska myndigheter (av någon anledning) väljer att agera på samma sätt som de svenska i liknande situationer; vid konflikter föredrar man att lägga hela skulden på infödingar. Vid svårare brott skyller man på ryssar. För att inte nämnda kriminella ligor från Tjetjenien och Ukraina som polisen inte törs att konfrontera. Svårt att tro att minister Blaszczak är ovetande om vad som försiggår. Konstigt är det också att han avstår från att hänvisa att Polen redan har fått minst två miljoner människor från Ukraina. Han kanske inbillar sig att ukrainare tröttnar på att jobba för svältlöner och söker sig vidare till Västra Europa.

   På polska ”hatsajter” hävdas det att president Lech Kaczynski, den nuvarande PiS ledarens tvillingbroder som dog i flygolyckan över Smolensk, har ”bjudit in” tjetjener för att förarga Rysslands president.

   • Yvonne Beth

    Det är ett högt spel som Polens eliter ägnar sig åt. (Påminner om augusti 1939 då marskalk Edward Rydz-Smigly lär ha sagt ”vi låter dem inte ta en enda knapp från vår kavaj”;min översättning, LL.)

  • Yvonne Beth

   Om man skrapar under den nationalkonservativa fernissan upptäcker man något helt annat.

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Det mongoliska böldpestutbrottet nu också upptäckt i Kina

UTRIKESKina har rapporterat ett fall av böldpest i inre Mongoliets autonoma region. Nyheten sammanfaller med en rapport från den angränsande Mongoliska republiken där hälsomyndigheterna har identifierat två fall.

Gå till arkivet

Send this to a friend