Skip to Content

Inrikesministern Mariusz Blaszczak vill inte att Polen ska acceptera EU:s migrantkvoter. Foto: alchetron.com

Polens regering vägrar uppfylla den tidigare regeringens migrantåtaganden

Digital utgåva

EU har krävt att Polen ska ta emot 98 255 migranter enligt kvotsystemet. Den förra regeringen lovade att ta 7 000, men även det anser den nuvarande regeringen är orimligt. Man säger kategoriskt nej till påtvingade kvoter och kallar det en säkerhetsrisk.

Publicerad: 27 juni, 2017, 23:07

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Sophie Kielbowska

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • rupert

  Polen ett land som tar ansvar för sina medborgares säkerhet och välmående.
  Det lär inte dröja innan vi svenskar får söka oss till forna öst för att
  finna frihet och säkerhet.

  • Anna Catherine af Trampe

   Minister Blaszczak av naturliga skäl håller tyst om att Polen redan har problem med migranter. De omkring 10.000 tjetjener- av de ursprungligen 100.000 – som inte har åkt vidare till Tyskland tycks ha en fallenhet för att bete sig på samma sätt som muslimer i Sverige, och polska myndigheter (av någon anledning) väljer att agera på samma sätt som de svenska i liknande situationer; vid konflikter föredrar man att lägga hela skulden på infödingar. Vid svårare brott skyller man på ryssar. För att inte nämnda kriminella ligor från Tjetjenien och Ukraina som polisen inte törs att konfrontera. Svårt att tro att minister Blaszczak är ovetande om vad som försiggår. Konstigt är det också att han avstår från att hänvisa att Polen redan har fått minst två miljoner människor från Ukraina. Han kanske inbillar sig att ukrainare tröttnar på att jobba för svältlöner och söker sig vidare till Västra Europa.

   På polska “hatsajter” hävdas det att president Lech Kaczynski, den nuvarande PiS ledarens tvillingbroder som dog i flygolyckan över Smolensk, har “bjudit in” tjetjener för att förarga Rysslands president.

   • Yvonne Beth

    Det är ett högt spel som Polens eliter ägnar sig åt. (Påminner om augusti 1939 då marskalk Edward Rydz-Smigly lär ha sagt “vi låter dem inte ta en enda knapp från vår kavaj”;min översättning, LL.)

  • Yvonne Beth

   Om man skrapar under den nationalkonservativa fernissan upptäcker man något helt annat.

Den arktiska islossningen kan öka samarbetet Kina-Ryssland

UTRIKESKlimatförändringarna och de tekniska framstegen kommer snart att se Arktis öppnas för nya handelsvägar, och regionens växande ekonomiska potential, liksom militär infrastruktur, kräver uppmärksamhet från de globala makterna.

Amsterdams museum avskaffar uttrycket ”Guldåldern”

UTRIKESAmsterdams museum, som dokumenterar historien om staden, har beslutat att sluta använda uttrycket ”Gouden Eeuw” (Guldåldern) eftersom termen inte är politiskt korrekt.

De Gula västarna – varifrån kom de, och vad gör de nu?

UTRIKESDe Gula västarna – les Gilets jaunes – fortsätter att protestera. Faktum är att de aldrig slutat. En ”hård kärna” har samlats varje lördag till fortsatta protester mot den sittande regeringen och dess politik, även över sommaren, och har vid det här laget gjort så i 10 månader. En ”revolutionär” källa, signaturen ”Révolution permanente”, hävdar att nu blir de Gula västarna åter fler igen.

Manifestation i Ålborg: Stoppa folkutbytet!

UTRIKESIdentitära aktivister på Nordjylland rivstartade i lördags morse med en manifestation mot befolkningsutbytet mitt på det berömda landmärket Limfjordsbron.

Gambiansk invandrare våldtog 11-årig flicka

UTRIKESDen 31-åriga gambiske invandraren Haji Kaloga våldtog en 11-årig flicka efter att ha brutit sig in i hennes hem. Nu har han dömts till 13 års fängelse för den brutala våldtäkten.

Stilla havet: Ryskt och kinesiskt stridsflyg i gemensam flygpatrullering

UTRIKESRyskt och kinesiskt bombflyg utförde under sommaren en gemensam flygpatrullering i luftrummet över Stilla havet. Enligt ryska myndigheter är det fråga om en planmässig manöver, beslutad sedan länge, och utförd i syfte att uppvisa beslutsamhet och förmåga att försvara egen säkerhet. Enligt Sydkorea kränkte det ryska flyget Sydkoreas gränser.

President Trump bekräftar: bin Ladens son är död

UTRIKESDen amerikanske presidenten bekräftar en flera månader gammal uppgift att Usama bin Ladens son Hamsa dödats under en antiterroroperation någonstans i Afghanistan eller Pakistan.

Trumps rådgivare avgår – oklart hur

UTRIKESDen amerikanske presidenten Donald Trump meddelade på tisdagen att han gör sig av med sin rådgivare John Bolton. Bolton är av skiljaktig mening; han hävdar att det är han själv som sagt upp sig.

Gå till arkivet

Send this to a friend