Skip to Content

Ghazale har nu lämnat Twitter. Foto; Stillbild Youtube
INRIKES

Polischef delvis självkritisk efter ”Ghazale-gate”

Digital utgåva

Den 23 augusti rapporterade bland annat Borås tidning att den SD-kritiske polisen Nadim Ghazale släcker ner sitt Twitter-konto. I flera medier har hans högsta överordnade, Boråspolisens områdeschef Mattias Ramsö, tagit rygg på Ghazale och försvarat honom. Men när Nya Tider når honom för ett samtal är han delvis självkritisk och tar absolut avstånd från innehållet i de tweets som har vållat folklig vrede och kritik mot den arabiske polismannen och TV-kändisen.

Publicerad: 29 augusti, 2021, 17:51

  • Svenska

Läs även

Under sommaren har det stormat mycket kring den uttalade SD-hataren och vänsteraktivisten Nadim Ghazale som till yrket är lokalpolis i Borås. Han har fram tills nu varit mycket aktiv på sociala medier, men har också gjort sig ett namn genom att medverka i SVT:s program ”Veckans brott”

Om han har varit omhuldad av det vänsterliberala etablissemanget inom både politik och mainstreammedia, så har det folkliga gensvaret inte alltid varit lika översvallande. Detta skulle visa sig vara fallet när han på bästa sändningstid släpptes fram av Sveriges Radio för att göra ett helt sommarprogram. Där gick han bland annat till angrepp mot vita svenska män:

”Är du vit, svensk, straight och man? Då är du redan inkvoterad. Grattis! Du fick den enklaste vägen”, sa han bland annat.

SD-kritiska tweets sedan gammalt

Den folkliga kritik som blossade upp efter Ghazales sommarprogram ledde till att många började granska hans Twitterkonto närmare. Där fann man bland annat tweets som beskriver Sverigedemokraterna som nazister. Han säger att de som röstar på SD kan ”suga inavlad hästpenis” samt att rösta på SD är som att ”äta bajs för att man inte gillar maten”.

Dessa tweets låg några år bakåt i tiden, men avslöjade ändå hans människosyn. När fria medier började att granska hans gamla tweets fick Nadim Ghazale bråttom att gå på semester samt såg sig tvungen att be om ursäkt för de gamla uttalandena på nätet.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Rekordhöga elpriser i Sveriges södra halva

INRIKESJust nu är elpriset rekordhögt i den södra halvan av Sverige. Detta beror på en mängd faktorer, berättar Björn Björnsson, affärsutvecklingsanalytiker på elhandelsbolaget Godel, för Nya Tider. Han säger att vi på sikt kan få lägre elpriser genom utbyggd vindkraft, men att det å andra sidan skulle bli större prisuppgångar i tider av lite blåst. Det som skulle kunna stabilisera prisbilden över tid skulle exempelvis vara utbyggd kärnkraft.

Rapport från kyrkovalet

INRIKESMarkant ökat valdeltagande. Köer in till vallokaler. Socialdemokraterna mobiliserar mot nationella högerpartier. En kvinnlig valfunktionär vid vallokal Pedagogen Park i Mölndal bekräftade klockan18.15 att betydligt fler röstat idag än vid tidigare kyrkoval.

IMF vill kartlägga internetvanor vid låneansökan – får mothugg av EU

INRIKESStrax innan årsskiftet 2020/2021 föreslog Internationella valutafonden (IMF) att kreditprövningar av privatpersoner även ska beakta människors internetvanor och hälsostatus. Detta får nu mothugg av EU:s datatillsynsman, EDPS, som avråder medlemsländerna från att göra ytterligare intrång i människors privatliv, i detta fall för att bedöma eventuell kreditvärdighet.

Sverige ska börja vaccinera barn – trots vaccinrisker för just barn

INRIKESUnder torsdagens extrainsatta pressträff bekräftade statsminister Stefan Löfven att regeringen kommer godkänna vaccinering av barn från 12 år efter höstlovet. Samtidigt har en ny studie från USA visat att just pojkar mellan 12-15 år kan löpa sex gånger högre risk att drabbas av hjärtmuskelinflammation av coronavaccin, än risken de löper av att bli allvarligt sjuk i Covid-19. ”Det här gör vi för barnens skull”, sade Stefan Löfven.

Homopräst vägrar viga heterosexuella par

INRIKESDen homosexuella prästen Lars Gårdfeldt, i Carl Johans församling i Göteborg, har beslutat att vägra viga heterosexuella par.

SD i Region Skåne begär extradebatt om gäng- och klankriminalitet

INRIKESDen 15 september meddelade Sverigedemokraterna i Region Skåne att de nu lämnat in en begäran om extradebatt i Regionfullmäktige om den invandrarrelaterade gäng- och klankriminaliteten. Niclas Nilsson, SD:s gruppledare och regionråd i Region Skåne säger i en kommentar till Nya Tider att det bland annat är händelserna i Lund på senare tid som blev droppen.

Hanif Bali tillbakavisar anklagelserna om olämpliga sexuella kontakter med flicka

INRIKESHanif Bali, känd och kontroversiell politiker inom Moderaterna, står anklagad internt inom partiet för påstådda sexuella kontakter med en ung flicka, kontakter som ska ha börjat när flickan var 15 år gammal. I ett längre inlägg på Facebook klargör han att det rör sig om grundlösa anklagelser och kallar det hela för en komplott skapad av hans politiska motståndare.

Svensk man grep afghan som våldtagit barn på öppen gata

INRIKESDen svenske hjälten Håkan Johannesson var ute och provkörde sin nya bil med sina unga söner när han såg något som inte stod rätt till – det ledde till att han stoppade och grep en afghansk asylsökande pedofil.

Gå till arkivet

Send this to a friend