Polska deltagare vid Folkets demonstration 30 januari 2016. Foto: Nya Tider

Polska medborgare får skadestånd

14 polska medborgare greps i februari av polis, misstänkta för att förbereda en attack mot ett asylboende i Nynäshamn efter att en polsk flicka antastats. Nu frias alla från misstankarna.

I februari i år grep polisen 14 män i bilar som påstod sig vara på väg till ett asylboende i Nynäshamn. Polisen misstänkte att de förberedde en attack mot boendet. Brottsrubriceringen var förberedelse till grov misshandel.
Upprinnelsen till det hela har att göra med att en ung 16-årig polsk kvinna utsatts för sexuella trakasserier på ett pendeltåg av migranter som bodde på boendet.

Tretton av de gripna häktades och hölls i förvar i nästan en månad. En tid senare lades dock förundersökningen ned och målet är nu avskrivet. Trots att fallet inledningsvis fick omfattande uppmärksamhet i bland annat Aftonbladet har detta bara nämnts i lokalmedia.

Nu får männen skadestånd genom justitiekanslern. Skadestånden är mellan 20 000 och 30 000 kronor per person.
Händelsen beskrevs i svenska medier som att det var polska högerextremister som var misstänkta. Den falska rapporteringen fick många polacker som är bosatta i Sverige att reagera.

– Efter detta litar jag inte alls på svenska medier, säger en man som arbetat som snickare i Sverige i 20 år. Kvällstidningarna hängde ut oss polacker som nazister. Det är ett hån mot oss polacker, säger han till Nya Tider.
Flera polacker som bor i Sverige stödjer öppet det medborgerliga initiativet Folkets demonstration, där också Barbara Trusz från Polen är en regelbunden talare. Efter att polacker deltagit på en sådan demonstration startade Expo och kvällstidningarna en intensiv kampanj för att smutskasta de polska deltagarna.

Utöver det satte kvällspressen igång en ifrågasättande kampanj mot den unga tjej som utsatts för trakasserier av migranterna.

– Vi litar inte längre på rättvisan eller medierna i Sverige, sade den unga flickans mamma tidigare i år, till Nya Tider.

I februari gick Aftonbladet ut i en artikel och påstod att sextrakasserierna mot flickan inte var polisanmälda. Detta visade sig också vara en lögn.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Kommer AfD att chocka Tyskland?

Kommer AfD att chocka Tyskland?

🟠 UTRIKES Rassemblement Nationals framgångar i Frankrike sände chockvågor genom etablissemanget och ledde till parlamentets upplösning och nyval. Kommer AfD att kunna reproducera detta i Tyskland, trots skandaler och hot om förbud? Opinionsundersökningar visar att de östtyska delstatsvalen kommer att bli en historisk vändpunkt, men etablissemanget har en plan för att blockera AfD. Mittenpartiet CDU och vänsterpartiet BSW planerar sannolikt redan en allians för att neutralisera AfD:s uppgång.

Läs även:

Kristersson får högre lön

Kristersson får högre lön

🟠 INRIKES Statsminister Ulf Kristersson och regeringens 23 ministrar får höjda arvoden, efter ett beslut från Statsrådsarvodesnämnden. För Kristerssons del innebär det en löneökning med 7 000 kronor till 198 000 kronor i månaden.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Svenskdroppar – dunderkuren från örtriket

🟠 HISTORIA Svenskdroppar, som även är känd som Schwedenbitter, är en örtkur som utvecklades av de två svenska läkarna Klaus Samst och – sannolikt – Kristian Henrik Hjärne på 1700-talet. Den här tinkturen populariserades på 1900-talet av Maria Treben. Svenskdroppar innehåller flera olika örter och sägs hjälpa mot olika sjukdomar och krämpor.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.