Skip to Content

Om alla som besöker Nya Tider denna månad stödde verksamheten med 10 kronor skulle vi kunna ge ut en dagstidning. Swisha till 123 037 97 35.
Leif Östling, som bland annat varit vd på Scania och vd på Volkswagen kommersiella fordon, tog bladet från munnen. Foto: Nya Tider
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Raseri i SVT när näringslivstopp säger som det är

PappersupplaganNya Tider v. 45

Leif Östling, Scanias tidigare vd, gjorde några träffande observationer om Sverige i en intervju med SwebbTV, vilket fick SVT att gå i taket och börja yra om ”vit makt”. Det är tydligt att ju fler som vågar påtala det mångkulturella misslyckandet, desto mer urskillningslöst slår makthavarna ifrån sig.

Publicerad: 4 november, 2019, 15:51

 • Svenska

Läs även

Leif Östling sade ett par sanningens ord i en intervju med Youtubekanalen SwebbTV, något som skapat tandagnisslan inom det vänsterliberala etablissemanget. Inte minst bland vänsterjournalisterna, som gör allt för att mörka just de fakta Östling tar upp.

Bland annat pekade Östling på hur mångkulturen misslyckats och urholkade välfärden, och att situationen på sikt kan utmynna i ett inbördeskrig.

– Vi har tagit in alldeles för mycket folk utifrån, det har vi gjort. Det man ska komma ihåg är att vi tagit in folk från Mellanöstern och Afrika och de lever i ett samhälle som vi lämnade för ungefär hundra år sedan. Det är deras känsla och uppfattning om hur ett samhälle är.
Han berättade vidare om sina egna erfarenheter, bland annat om hur svårt anställda på fabriken i Oskarshamn, födda i Somalia, hade att förstå ett industrialiserat samhälle:

– De grejade inte det hela. Dels att man var tvungen att komma i tid, det var man inte van vid. Dels att jobba ihop, i team, det var man inte heller van vid. Av de hundra var det bara tio som orkade stanna.

Detta tog uppenbarligen skruv. Det blev upprörda reaktioner i systemmedia och SVT drog till med att SwebbTV har ”kopplingar till vit makt”, självklart utan att ge några som helst belägg för detta påstående.

Mikael Wilgert, som driver SwebbTV, är en eftertänksam herre som absolut inte kan beskyllas för någon som helst extremism. Han bjuder in professorer, företagsledare och and­ra experter för att intervjua dem om deras syn på dagens Sverige, men inte i någon intervju har man varit i närheten av att diskutera vit överhöghet eller något liknande.

Dagens Nyheter ville inte ens att läsarna själva skulle ha möjlighet att kontrollera vad Östling egentligen sade, så de benämnde inslaget bara som ”en intervju på Youtube”.

När SVT ringer upp Östling står han på sig.

– Ja, det är nästan alla som kommer från de här trakterna, faktiskt.

SVT: Står du fast vid dina uttalanden?

– Uttalanden? Det här är ju konstaterande. Det är på det här sättet.

I Dagens Industri utvecklar han sitt resonemang:

”Nej, det är inte rasistiskt, det är ett konstaterande. Vi utgår från att de är precis som vi är med samma förutsättningar som vi har, men det har de inte. Det är det som gör integrationen svår, för att vi utgår från vår egen världsbild. Vi går snett på grund av att vi inte förstår vilka jättesteg de här människorna måste ta, det är en otrolig resa.”

Reaktionerna var ändå de väntade. Trots att det enda Östling gör är att beskriva verkligheten på ett osminkat sätt, så beskrivs det som ”åsikter”. Styrelsen i Södertälje Science Park, där Leif Östling är ordförande, tar ”kraftfullt” avstånd och facket på Scania talar om ”oacceptabla uttalanden” och hur viktigt det är att ha ”fokus på jämställdhet, mångfald och inkludering”.

Man kan bara undra vilka delar av verkligheten de ”kraftfullt” tar avstånd ifrån?

Det är ju tydligt för alla i dag att det de politiskt korrekta tar avstånd ifrån är att någon berättar som det är. Att någon vågar påtala hur det socialliberala mångkulturella samhället fullständigt havererat och att alla de som varnat för att precis detta skulle hända har fått rätt.

Detta visar hur absurt Sverige blivit. I själva verket är de enorma problemen uppenbara. Regeringen försöker skapa ”enkla jobb” åt analfabeterna, men det går inte i ett högteknologiskt samhälle. Socialen har order om att dalta med de nyanlända som om de vore förståndshandikappade. Men ve den som vågar peka på problemen öppet!

Polariseringen i samhället, som makthavarna piskat fram, är nu så skarp att det inte spelar någon som helst roll om det är en professor och expert på sitt område som uttalar sig, en näringslivstopp som berättar om sina erfarenheter eller en läkare som läser ur internationell diagnostik om simuleringar. Det enda som räknas är om beskrivningen hyllar massinvandringen eller inte.

Den som inte hyllar det mångkulturella samhällsexperimentet ska kölhalas, karaktärsmördas och utestängas från all debatt. Man bemödar sig aldrig med att bemöta fakta, för det vet man skulle misslyckas. Man sticker bara huvudet i sanden och de enda som tillåts diskutera i SVT är de som är överens om mångkulturens förträfflighet, ja rent av nödvändighet.

Jag tror att man nått vägs ände med dessa metoder. Vad ska Östling göra nu, när han blivit avstängd från sina nuvarande sysslor? Om han vill göra något kreativt – och han är en synnerligen kreativ människa – så blir det ju naturligt att engagera sig i oppositionellt arbete.

På så vis bygger SVT, DN och de and­ra hela tiden en allt starkare opposition mot sig själva. Det är samma process som till slut fällde kommunistdiktaturerna i Östeuropa.

Leif Östling är inte vem som helst. Han har varit vd för Scania från 1994 till 2012, han har fått en rad utmärkelser och 2016-2017 var han ordförande för Svenskt näringsliv. Den posten fick han lämna efter ett annat uppmärksammat uttalande, när det uppdagades att han hade tillgångar utomlands för att undvika att betala svensk skatt – på ett helt lagligt sätt.

– Här betalar man in 20-30 miljoner om året, vad fan får jag för pengarna? sade han då till SVT.

I februari i år var Östling aktuell igen när han i podden Smarta Samtal förutsåg en systemkollaps för de offentliga verksamheterna.
– Det finns inget förtroende kvar från medborgarna om det fortsätter så här, menade Östling.

Leif Östling har dock inte alltid sett situationen på det sättet. Han kritiserade skarpt Göran Persson-regeringen år 2006 för att ha varit ”främlingsfientlig” och statsministern själv för att ha fällt ”rasistiska uttalanden”.

– Här finns plats för så där 20 miljoner människor, sade Östling.

Men det var då. En del högerkonservativa röster har i dag påmint om detta och häcklat Östling för att han bytt åsikt. Jag tror att det kan vara så att om man är välbärgad och har möjlighet att köpa sig och sin familj fri från konsekvenserna av mångkulturen, så kanske man kan tillåta sig att villigt bli lurad under en tid. Nu har dock SVT sett till att han definitivt hamnat på and­ra sidan och aldrig är välkommen tillbaka. Det ska vi tacka dem för!

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  I Somalia klarar sig ju folk….–en återvandring måste ske. Rätt man på rätt plats !!!!!

  • Knutkalas

   numera är det farliga här än i somalia

 • Knutkalas

  så fort det börjar tala om utvisnin av somalier då blir det genast farligt där men aldrig när dom åker dit på semester konstigt?

 • samuelafugglas

  Vore det inte idé att flytta hela Scanias tillverkning till Somalia framför allt kunde Södertäljes ”borgmästare” lära lokalbefolkning lite om socialistisk ”värdegrund” och hur man lär ut SVERIGEHAT.

Anarkotyranniet allt mer öppet

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Nej, Ikea avskaffar inte julen – ännu

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETVinterfest? Vintermust? Håller Ikea och Apotekarnes på att avskaffa julen? Nja, inte riktigt. Åtminstone inte ännu.

Ärans och hjältarnas språk

OPINION: JULIA CAESARAllt färre behärskar sitt eget modersmål i tal och skrift. Inte minst på universiteten slår man larm om att studenter – varav en del själva ska bli lärare – inte klarar av att uttrycka sig på ett begripligt sätt. Julia Caesar, som haft förmånen att gå i den svenska folkskolan, realskolan och gymnasiet på 1950-60-talen medan de ännu var bra, menar att språket inte bara är viktigt för kommunikationen, utan också för nationens överlevnad.

Vems är landet du bor i?

DEBATTKriminella invandrargäng har tagit kontrollen i många förorter i Sverige och polisen står handfallen. Veckans debattör, rektor emeritus Henrik Paetau, menar att det nu behövs krafttag för att återställa ordningen i det svenska samhället.

Plastskatt – ett slag i luften

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETSnart kommer en vanlig bärkasse att kosta uppåt sju kronor. Räddar det miljön? Knappast. Det enda som händer är väl att det blir jobbigt för sopåkarna när soporna ligger i papperspåsar i stället. Det handlar återigen om symbolpolitik och att krama ut ännu mer skatt, i detta fall beräknat 2,1 miljarder kronor per år, till det havererade samhällsexperimentet.

Att tala folket tillrätta

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGDet så kal­la­de demokratiprojektet #Sverigepratar är ett elitens projekt för att tala om för landets medborgare vad de ska tycka och hur de ska rösta i kommande val, då eliten blivit rädd för att alltför många kan komma att rösta ”fel”. Det är inte ett möte mellan företrädare för olika politiska åsikter utan ett möte mellan vanmakt och makt, initierat av makten och på maktens villkor.

Up the RA!

KRÖNIKAJa, det här var väl en märklig rubrik att finna i en tidning? Och vad betyder det egentligen? ”Up the RA” är typiskt iriskt fonetiskt (ap'terah) och inget mindre än ett krigsrop, ett slagord som i flera decennier har ekat längs med militanta likaledes folkliga marscher i Nordirland, och i detta virrvarr av bokstäver finner vi initialerna till Republican Army (Republikanska Armén).

”Det är våldet, idiot!”

KRÖNIKAMångkulturen i Sverige går in på sitt fyrtiofemte år, sedan detta lanserades på 1960-talet i bland annat debattartiklar i DN. Landet befinner sig i ett slags undantagstillstånd; de jure sedan nationen avskaffades formellt med ”EU-inträdet” 1995; de facto sedan störtfloden av objudna gäster 2015 – allra senast.

Gå till arkivet

Send this to a friend