Rekordmånga terrorrelaterade gripanden i Storbritannien

Ny statistik i Storbritannien visar att under ett år fram till mars 2017 arresterade polis 304 personer för terrorrelaterade brott, en ökning med 20 procent jämfört med de föregående 12 månaderna. Det totala antalet gripanden under 2017 kan överstiga det tidigare rekordet från 2015, då antalet var 315.

Enligt landets mest framträdande muslimske jurist, undergräver islamistgrupper i Storbritannien kampen mot terrorism genom att sprida myter om regeringens antiradikaliseringspolitik, kallad Förebyggandestrategin (Prevent).

Nazir Afzal, tidigare en ledande statsåklagare, varnade för att ”en industri” av muslimska grupper spred vilseledande information om Prevent. Afzal, som var åklagare vid fallet med den omfattande härvan av sexuellt utnyttjande i Rochdale, fördömde ”självutnämnda” lokala ledare som ständigt framställer muslimer ”som offer och inte som de som potentiellt blir radikala”.

Fyra av gängmedlemmarna i Rochdale kunde överklaga besluten om sina medborgarskap, efter att ha hänvisat till mänskliga rättigheter vid sin överklagan.

Samtidigt anklagar överste Richard Kemp, den tidigare befälhavaren för de brittiska trupperna i Afghanistan, Londons muslimske borgmästare Sadiq Khan för att ”tillmötesgå jihadister” när han tillät hundratals demonstranter med Hizbollah-flaggor att demonstrera mot Israel på Londons gator på Al-Qud-dagen, en årlig högtidsdag i Iran till stöd för palestinierna.

Judiska grupper oroades av manifestationen. Vid ett möte utanför den amerikanska ambassaden skyllde en av talarna branden i Grenfell Tower i London på ”sionister”:
– Vissa av de främsta anhängarna till det konservativa partiet är sionister. De är ansvariga för mordet på människor i Grenfell. Torypartiets sionistiska anhängare.

Även om Hizbollah är klassad som en terroristorganisation i Storbritannien, gör ett undantag för gruppens politiska och sociala aktiviteter att det tekniskt sett är lagligt att använda flaggan i offentliga sammanhang. Den Libanon-baserade och shiitiska gruppen Hizbollah har i själva verket utplånat stora fickor av jihadistisk verksamhet i Syrien, där stridande som är lojala till Islamiska staten och andra jihadistorganisationer har slagit sig ned.

Enligt Deutsch Presse-Agentur har Hizbollah haft stora framgångar på båda sidor gränsen förra månaden. Gruppens mediekanal Al Manar rapporterade också att Hayat Tahrir Al-Shams högkvarter redan hade förstörts.

Den imam i Storbritannien som anklagades för att rekrytera jihadister för IS förra månaden var definitivt inte en medlem av Hizbollah. Tarik Chadlioui, 43, ska ha försökt att rekrytera och radikalisera personer som del av den terrorcell han byggde upp från sitt hem i området Sparkhill i Birmingham. Den marockanskfödde imamen, som har bott i Storbritannien med sin fru och sina åtta barn sedan 2015, skulle utlämnas till Spanien för att ställas inför rätta för terrorbrott. Han anklagas för att ha publicerat propagandavideor till stöd för Islamiska staten på sin Youtube-kanal. Han är också känd som Tarik Ibn Ali och ska ha predikat i en moské som besöktes av en av gärningsmännen vid Bataclan i Paris; Omar Mostefai, en av tre beväpnade IS-sympatisörer som steg in på arenan vid en koordinerad terrorattack 2015, där 130 människor dödades.

Över 40 utländska jihadister har använt sig av lagar om mänskliga rättigheter för att kunna stanna i Storbritannien, enligt en opublicerad rapport som fördröjts av inrikesministeriet. Rapporten läcktes till tidningen The Telegraph och visar hur advokater, betalda med offentliga medel, framgångsrikt har förhindrat att utlandsfödda terrormisstänkta lämnats ut till sina hemländer, även när de har dömts:
”Bland de som ska ha använt lagen om mänskliga rättigheter för att motverka deportation finns bland annat jihadister med kopplingar till den misslyckade bombplanen den 21 juli 2005, som fängslades i Storbritannien och sedan släpptes efter avtjänat straff. En annan är den algeriske terrorist som fängslades för att ha finansierat träningsläger för Al-Qaida, men som sedan är en fri man efter avtjänat straff.”

Michael Adebolajo, som tillsammans med Michael Adebowale mördade den brittiske soldaten Lee Rigby utanför kasernerna i Woolwich i sydöstra London i maj 2013, ses nu som den farligaste fången i den brittiska kriminalvården. En kriminalvårdare beskriver honom som ”våldsam, oförutsägbar och en stor fara för andra intagna”. Han har radikaliserat ett antal intagna, däribland icke-muslimska fångar som sägs ha konverterat till islam och svurit trohet till Islamiska staten. En anställd säger:
– Adebolajo tillbringar de flesta vakna timmarna med att predika sin snedvridna form av islam till var och en som vill lyssna. Han ser varje intagen som en möjlig soldat för Islamiska staten, oavsett om de är muslimer eller ej. Han har en framträdande personlighet och är väldigt karismatisk, och vissa av de mer sårbara intagna kommer att falla under hans inflytande. Han är en mycket farlig individ.

Den brittiska regeringen har just fråntagit 150 jihadister deras brittiska medborgarskap, men det finns åtminstone några hundra till som fortfarande bor i Storbritannien. Brittisk underrättelsetjänst uppskattar att fler än 400 har återvänt från att ha stridit med IS i krigszoner i Mellanöstern, huvudsakligen i Syrien.

Tony Long, tidigare en vapenspecialist inom Scotland Yard och numera författare, berättade för Sky News:
– Detta är stridshärdade soldater. De kanske inte har tränats på ett sätt som NATO tränar sina soldater, men de har sett mer närstrid och strid i bebyggelse än de flesta i den brittiska armén och det måste man respektera.

Endast en bråkdel av de som har återvänt från slagfälten i Syrien och Irak har åtalats, eftersom myndigheterna inte har tillräckliga bevis att lägga fram i domstol. Återvändande stridande gör allt för att dölja sina jihadistiska aktiviteter.

Imran Khawaja, 29, från västra London, avtjänar nu 12 år i fängelse för att ha fingerat sin egen död i Syrien i ett försök att ta sig tillbaka till Storbritannien oupptäckt.

Officiella uppskattningar visar att minst 850 personer har rest till regionen från Storbritannien. Av dessa har runt hälften återvänt och ungefär 130 har dödats eller försvunnit.

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Den svenska elmarknaden hotas av vindkraftens utbyggnad

Den svenska elmarknaden hotas av vindkraftens utbyggnad

🟠 Den planerade expansionen av elkonsumtionen i Sverige kräver en omfattande ökning av stabil och tillförlitlig elproduktion. Den snabba utvecklingen av elproduktion med vindkraft som sker i Sverige, manar till eftertanke. Stora vindkraftparker med krav på att kunna anslutas gratis till stamnätet och höjda subventioner innebär höga extrakostnader för konsumenterna. Den intermittenta produktionen ställer också till stora problem i det svenska kraftnätet som skall distribuera elen till konsumenterna. Vindkraftslobbyn vill ansluta gratis, och det blir konsumenterna som får betala.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Orbán: Föd fler barn i stället för att ta in invandrare från tredje världen

Orbán: Föd fler barn i stället för att ta in invandrare från tredje världen

🟠 Internationell demografikonferens hölls i Ungern Den 23-24 september hölls en banbrytande konferens i Ungern som lockade många utländska dignitärer. Politiska och religiösa ledare, vetenskapsmän och representanter för näringsliv och media träffades för att diskutera västerlandets misslyckande med att skapa stabila familjer som håller uppe barnafödandet – och vad som kan göras för att ändra på det. Viktor Orbán förklarade att Ungern kommer att ta kampen mot Bryssel, som vill tvinga alla medlemsländer att ersätta sina befolkningar med invandrare istället för att föda fler barn.

Muslimsk terrorattack i Norge – fem döda och två skadade

Muslimsk terrorattack i Norge – fem döda och två skadade

🟠 UTRIKES En muslimsk konvertit, Espen Andersen Bråthen, 37, står nu misstänkt för att ha dödat fem personer och skadat ytterligare två med en pilbåge som vapen i norska Kongsberg under gårdagen. Nu höjs frågor om den norska polisens agerande under händelsen, den viktigaste av dem alla: Kunde Espen, som konfronterades av polisen innan morden begicks, ha stoppats?

Rekordkall och snörik vinter på norra halvklotet är att vänta

Rekordkall och snörik vinter på norra halvklotet är att vänta

🟠 Kallaste vinterhalvåret på Antarktis någonsin. Meteorologer varnar för en extremt kall och snörik vinter. Den globala medeltemperaturen har sjunkit de senaste fem åren och trenden för nederbörd i form av snö är stigande. Energikrisen som drabbat Europa och stora delar av världen hårt riskerar att allvarligt förvärras om det nu dessutom blir en ovanligt kall vinter.

Éric Zemmour utmanar i franska presidentvalet

Éric Zemmour utmanar i franska presidentvalet

🟠 UTRIKES Frankrikes president Emmanuel Macron har i stort ignorerade honom. Högerpartiledaren Marine Le Pen är nervös. Vem exakt är den märklige ”icke-kandidaten” Éric Zemmour, som stiger i de franska opinionsmätningarna och hotar de etablerade kandidaterna?

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Personlig analys av ett Sverige i kris

🟠 Professor Karl-Olov Arnstberg har utkommit med boken Godhetstyranniet, där han på ett nyktert och pedagogiskt sätt analyserar de dogmer som styr dagens samhälle, och hur ”de goda” rättfärdigar sig själva och det skräckvälde de påtvingar sin omgivning. Underrubriken lyder ”Om makt och vanmakt i Sveriges offentlighet”.

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Reuterholms fall

🟠 Hösten 1794 hade den Armfeltska affären avslutats och domarna fallit. Dock kom Gustaf Adolf Reuterholm att bli denna affärs stora förlorare och hans sista tid vid makten var följaktligen inte lätt. Bakom kulisserna bidade dessutom Gustaf IV Adolf sin tid.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.