eNyT v. 31/2017

Den fria delstaten Bayern inviger egen flyktingmottagning

 Efter skandalen med BAMF, en motsvarighet till svenska Migrationsverket, i Bremen, där över tusen migranter fått uppehållstillstånd i Tyskland efter felaktigheter i handläggningen så beslutade delstatsregeringen i Bayern att öppna en egen myndighet för behandling av flyktingärenden. Händelserna i Bremen användes för att påvisa en bristande regeringskontroll, samt var naturligtvis en påskyndande faktor i den tyske inrikesministern Horst Seehofers (CSU) strängare asylpolitik.

Europeisk media rannsakar sig själv

 Förtroendekris, misstro och beskyllningar om falska nyheter har fått de stora mediebolagen att rannsaka sin verksamhet. Detta samtidigt som kritiken når nya höjder och alternativ media får allt fler anhängare.

Del 2. Flodvågen förvandlar Europa

 Regeringens policy för tolerans och fredlig samexistens har misslyckats. Ortodoxa imamer, islamister och jihadister verkar för islamisering av landet. Samtidigt växer motståndet hos den svenska urbefolkningen. De vägrar att underkasta sig islam. Del 2 av Alf Ronnbys roman som Nya Tider publicerar som följetong.

Skuldberget större än någonsin

 Svenskarnas belåning av fastigheter och bostadsrätter slår rekord. Totalt är svenskarna skyldiga bankerna över 3,6 biljoner kronor.

Tyska ZDF TV exponerar migranttrafiken

 Den tyska TV-kanalen ZDF TV visar öppet hur migrantsmugglingen över Medelhavet går till på ett sätt som svensk Public service aldrig skulle göra. Bland annat berättar man om att de kriminella nätverken monterar loss utombordsmotorn efter att ha kört ut ”flyktingbåtarna” på havet. Den tas tillbaka till Libyen för att användas igen.

En vecka som skakade om Frankrike, men inte Emmanuel Macron

 Det är inte bara Bastiljdagen som uppmärksammades den 14 juli. President Emmanuel Macron kunde sola sig i internationell glans och placera sig bland världens toppolitiker, men samtidigt tornade inrikespolitiska bekymmer upp sig. Att den populäre överbefälhavaren valde att avgå, och dessutom häcklades av Macron, väckte avsky hos många fransmän.

Ryssland satsar på elitskola för begåvade barn

 President Vladimir Putin träffade elever i elitcentret Sirius i Sotji vid Svarta havet den 21 juli. Tanken med elitskolan är att begåvade barn, oavsett ekonomisk och social bakgrund, ska få möjlighet att utveckla sin fulla potential. Man resonerar att det är de högst begåvade individerna som kan göra störst insatser för samhället och hjälpa hela nationen.

Rättsstaten i gungning?

 När Sverigedemokraternas affischer i Stockholms tunnelbana revs ned 2015 blev påföljden för de skyldiga blygsam. Per Ossmer menar att det finns skäl att fundera över hur rättssystemet fungerar och om det görs åtskillnad beroende på vem som är drabbad.

Migrationsverket och massinvandringen

 Under årens gång har Migrationsverket utvecklats till ett verksamt instrument för de styrande politikernas projekt att byta ut svenska folket och avveckla nationen Sverige. Under GD Anders Danielsson närmar sig antalet anställda 10 000, påspätt med oräknelig personal vid privata och kommunala asylboenden runt om i landet. Personer som därmed skaffat sig försörjning och lukrativa inkomster och ett starkt behov av att den bedrivna massinvandringspolitiken upprätthålls.

Rekordmånga terrorrelaterade gripanden i Storbritannien

 Ny statistik i Storbritannien visar att under ett år fram till mars 2017 arresterade polis 304 personer för terrorrelaterade brott, en ökning med 20 procent jämfört med de föregående 12 månaderna. Det totala antalet gripanden under 2017 kan överstiga det tidigare rekordet från 2015, då antalet var 315.

Australiensisk polis förhindrar avancerad terrorplan

 I Australien har polisen skärpt säkerheten vid flygplatser efter att ha förhindrat det som de beskriver som en trovärdig och avancerad plan att spränga en bomb på ett flygplan. Operationen beräknas sträcka sig över flera dagar.

EU främjar nationalismen

 Allt fler länder och befolkningar reser sig mot EU:s överstatlighet. Alf Ronnby menar att denna utveckling har skapats genom unionens eget agerande.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.