Skip to Content

TITTUT! Ebtisam Al Debe bakom sin advokat i tingsrätten. I bakgrunden skymtar Fredrik Sjöshult från Expressen. Foto Nya Tider
NOTIS

”Shariadomaren” överklagar till hovrätten

Digital utgåva

Den så kallade ”Shariadomaren” överklagar en dom för grovt bedrägeri. Fallet kommer nu att prövas i Svea hovrätt.

Publicerad: 20 november, 2019, 15:05

  • Svenska

Läs även

Den före detta riksdagskandidaten för Centerpartiet och nämndemannen Ebtisam Al Debe, 56, dömdes den 15 oktober av Solna tingsrätt till villkorlig dom för grovt bedrägeri. Ebtisam åtalades för att vid 138 tillfällen ha begärt sammanlagt 152 575 kronor i ersättning för förlorad arbetsinkomst, trots att hon inte hade något arbete utan uppbar sjukersättning.

Med tanke på att straffvärdet för hennes brott motsvarar tio månaders fängelse, kom Ebtisam billigt undan. Ändå väljer hon att överklaga och vill bli friad. Nya Tider har tagit del av överklagandeskriften som hennes advokat Peter Nilsson författat. Han är väldigt kortfattad:

”Tingsrätten har felaktigt funnit att åtalet är styrkt och att skadestånd skall utgå.”

Målet kommer att avhandlas i Svea hovrätt tidigast våren 2020, beroende på det stora antal mål som strömmar in till domstolen numera.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend