Foto: Twitter
Foto: Twitter

Sjukhusskepp till New York

Den amerikanska flottans sjukhusskepp USNS Comfort har anlänt till New York för att avlasta de överfulla sjukhusen i staden. Skeppet har 1 000 bäddar, varav 750 kan tas i bruk genast.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

 

Skeppet kommer dock inte att hjälpa till med behandling av Covid-19, utan avlasta sjukvården med alla andra fall av olyckor och sjukdomar som kräver akut vård.

USNS Comfort har 1 200 man i sin sjukvårdsstyrka och skeppet är utrustat med operationssalar, laboratorium och egen anläggning för syreproduktion. New Yorks borgmästare Bill de Blasio kallade skeppets ankomst “en fyr av hopp” när det anlände i måndags.

Sedan några dagar finns även ett militärsjukhus i stadens mässhall Javits Convention Center. Det öppnade igår och har 1 200 bäddar, men är tänkt att byggas ut till 2 910 bäddar, vilket gör det till ett av de största sjukhusen i USA. Även detta sjukhus ska ta hand om patienter som inte är smittade med Covid-19.

Totalt har USA:s armé sex stycken fältsjukhus. Tre har beordrats att hjälpa till med Covid-19-epidemin; ett i Washington och två i New York, där de två tillsammans bemannar sjukhuset i Javits Convention Center. Soldaterna har fått instruktioner att förbereda sig på ett uppdrag som tar månader, inte veckor.

I dag gick dödstalet i USA från Covid-19 om antalet dödade i terrorattacken 11 september, då 2 977 människor miste livet. I New York har totalt har över 67 000 människor konstaterats smittade.

Nu har smittan även börjat härja bland sjukhuspersonal, den 24 mars avled sjuksköterskan Kious Kelly som arbetat på ett sjukhus på Manhattan, efter att ha tillbringat en tid i respirator. Han hade skrivit till sin syster och förklarat att han för tillfället var oförmögen att tala, men att hon inte skulle oroa sig. “Han sade att hade coronaviruset. Han fick intesivvård, men trodde att han var OK. Han trodde inte att det var så farligt som det var”, säger systern till The New York Times. Kelly hade astma men var annars frisk.

Kollegor skyller smittspridningen bland personalen på otillräcklig skyddsutrustning, bland annat finns inte ansiktsmasker att få tag på.

New York har nu påbörjat bygget av ett temporärt bårhus utanför Bellevue Hospital på Manhattan.

Källor:

https://www.politico.com/states/new-york/albany/story/2020/03/30/usns-comfort-arrives-in-new-york-city-1269589

https://abc7ny.com/health/nyc-nurse-dies-from-coronavirus-family-and-co-workers-say/6052591/

https://www.beckershospitalreview.com/public-health/new-york-gets-1st-army-field-hospital-california-reports-covid-19-testing-backlog-25-other-updates-from-the-6-hardest-hit-states.html

https://www.nbcnewyork.com/on-air/as-seen-on/makeshift-morgue-built-at-nycs-bellevue-hospital-ahead-of-covid-19-surge/2343857/

https://www.nbcnewyork.com/on-air/as-seen-on/makeshift-morgue-built-at-nycs-bellevue-hospital-ahead-of-covid-19-surge/2343857/https://abcnews.go.com/Politics/army-helps-make-temporary-hospital-yorks-javits-center/story?id=69845568

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Varför blev folk upprörda över SVT:s skämt om ukrainska kvinnor?

Varför blev folk upprörda över SVT:s skämt om ukrainska kvinnor?

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Ukrainas ambassadör i Sverige protesterade i mitten av mars efter att SVT sänt ett inslag där ukrainska kvinnor skämtsamt pekades ut som prostituerade. Många svenskar instämde i protesten och krävde att Ali skulle be om ursäkt. Somliga krävde SVT-chefen Hanna Stjärnes snara avgång. Samtidigt var det många som undrade varför folk var så upprörda över ett skämt.

Läs även:

Ursula von der Leyen, EU-kommissionens ordförande, ljög européerna rätt upp i ansiktet. Stillbild: YouTube/ EU

EU-kommissionen ljög om vaccinet – inte alls ”effektivt och säkert”

🟠 VACCIN ”Ett säkert och effektivt vaccin är vår bästa chans att vinna över coronaviruset och återgå till vårt normala liv”, sade EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen den 11 november 2020. Trots alla löften att vaccinerna är ”säkra och effektiva” visar EU:s avtal med Pfizer att von der Leyen ljög. I avtalet står tydligt: ”vaccinets långsiktiga effekter och effektivitet är idag inte kända”. EU-kommissionen försökte hemlighålla avtalet, men det har läckt till allmänheten.

kan döda. Sydkoreas regering beslutar om ökad ersättning till människor vars anhöriga avlidit av covidvaccin. Det är dock svårt att få sådan ersättning i de flesta länder, mycket på grund av att beviskraven ställs mycket högt. Ändå har flera hundra personer konstaterats ha avlidit i Sverige på grund av covidvaccin, något systemmedia talar tyst om. Foto: FKCCI

Sydkorea höjer kompensation till vaccindödas anhöriga

🟠 Men internationellt går det fortfarande trögt. Sydkoreas regering har beslutat om att tredubbla kompensationen som betalas ut till familjer där någon avlidit av covidvaccinet. En viss kompensation betalas även om kopplingen inte kan bevisas. Internationellt sett går det dock fortfarande trögt, med låga kompensationer och höga beviskrav.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

En av våra största poeter jubilerade

🟠 KULTUR Trots att 200-årsminnet av en våra mesta lästa och uppskattade poeter, Erik Johan Stagnelius, inföll förra året, har det rönt begränsad uppmärksamhet. Det är synd, då det är en av det svenska språkets skickligaste och mest omedelbart tillgängliga diktare. Den som tränger djupare i hans liv och verk ställs dock inför en rad mysterier och problem – ja, i vissa avseenden är han också den svenska lyrikens gåtfullaste och mest gäckande gestalt.

Hur konsten att förutsäga solförmörkelser blev en exakt vetenskap

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ingen vaken person har kunnat missa att USA nyligen hade en spektakulär solförmörkelse, något som har fått stor medial uppmärksamhet innan, under och efter. Tidsschemat för den totala förmörkelsen den 8 april 2024 var beräknad till sekunden, detta tusentals år efter att skrämda människor först började försöka förutse dessa kosmiska händelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Bergens och gruvornas fru

🟠 HISTORIA I svenska berg och gruvor fanns, enligt folktron, ett nyckfullt väsen som var känt som gruvrået eller bergfrun. Detta väsen var vanligen kvinnligt. Hon kunde vara hjälpsam mot gruvarbetarna, men det hände även att hon ställde till med besvär genom att begära att de skulle låta bli att bryta malm i någon gruva. Ibland kunde hon gå så långt som att ta deras liv.

Fallet Kaspar Hauser

🟠 HISTORIA Kaspar Hauser har varit en gåta sedan han plötsligt dök upp på Nürnbergs gator med två mystiska brev i handen den 26 maj 1828. Ingen vet vilka hans föräldrar var. Man vet inte heller vem det var som höll honom inspärrad under hans första sexton år i livet. Han knivhöggs under mystiska omständigheter 14 december 1833 och avled tre dagar senare.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.