Passé? Styrande politiker pratar om klimatet som ett stort hot som på något mystiskt sätt ska drabba oss. På grund av det måste boende på landsbygden avvecklas och alla flytta in till ”klimat­smarta” städer. Men är det inte bättre och framförallt enklare att tackla en viss havshöjning som kan drabba kustnära områden, än att vi alla radikalt ska förändra våra liv? Var är logiken? Foto: Pixabay

Ska inte framsteg göra livet bättre?

Under förra årets valrörelse menade de blågula politikerna att de förstår att Svensson vill ha Villa, Volvo, Vovve och att det är ett ideal för många svenskar. Ändå rör vi oss hela tiden bort från detta ideal. Vad spelar det för roll om man temporärt sänker kravet på inblandning av etanol i bensinen och sänker priset vid pumpen ett par kronor, när man samtidigt planerar att helt förbjuda bensinbilar inom några år?

EU vill ha förbud mot nyförsäljning av bilar med explosionsmotor redan 2035 och därefter ska det gradvis göras omöjligt att använda de äldre bilarna som då fortfarande rullar. Eftersom det är fysiskt omöjligt att byta ut alla dessa bilar mot elbilar – det finns inte nog med råvaror på hela planeten för detta – så innebär det en drastisk omvälvning av samhället.

Tro inte på vad politikerna säger när de hävdar att det ”bara” är att byta ut sin gamla bil mot en elbil. Det kommer helt enkelt inte att gå. Nya Tider har rapporterat om detta löpande, bland annat med ett reportage i förra veckans nummer.

Det är nu också allt vanligare att politiker säger detta rakt ut. Exempelvis Frankrikes bostadsminister Emmanuelle Wargon sade att ”modellen med villa och trädgård är inte hållbar och leder oss till en återvändsgränd” eftersom den är beroende av bilen. Så var det sagt. Landsbygden står inför en total attack och planen är att helt enkelt flytta alla människor till städerna. Utom de som har råd, förstås. Som vanligt.

Och varför ska vi underkasta oss denna radikala förändring, som enligt World Economic Forums ledare Klaus Schwab kommer att vara ”mycket smärtsam”? Klimatet.

Vi får höra om klimatet till leda. Det finns till och med en särskild minister för klimatet och alla ned till kommuner och företag ska ha en speciell klimatplan. Men vad betyder det egentligen, vad är detta enorma hot som man talar om?

Enligt den internationella klimatpanelen IPCC kan den globala temperaturen höjas med mellan 3,3 och 5,7 grader fram till år 2100, jämfört med förindustriell nivå. Detta resulterar i att havsnivån stiger globalt på grund av större avsmältning av polar­isarna och att vattnets volym expanderar med temperaturen. Havshöjningen kan enligt IPCC bli någonstans mellan 43 till 84 centimeter. Den lägre siffran nås troligen även om Parisavtalet om minskade utsläpp av koldioxid implementeras till punkt och pricka. Det innebär att en del lågt liggande städer och områden riskerar att översvämmas.

Jaha? Även om vi utgår ifrån att IPCC har rätt, kan jag se mycket större hot än så mot vår värld och mot vår civilisation, och globalisternas klimatåtgärder är några av dem.

IPCC har dock haft fel så många gånger att det inte längre är möjligt att ta dem på allvar. Alla deras förutsägelser kommer på skam, deras klimatmodeller är totalt missvisande. I detta nummer av Nya Tider visar vi istället att klimatförändringen har naturliga orsaker, där solen spelar en avgörande roll. Den danske astrofysikern och professorn Henrik Svensmark, som forskat om solen och klimatet i 30 år, visar övertygande att den marginella uppvärmningen orsakats av solaktiviteten, som just de senaste 50 åren varit den högsta sedan värmeperioden under medeltiden för 1 000 år sedan.

Svensmarks klimatmodell är logisk och fungerar mycket väl, men ändå tar inte IPCC ens med solen som en faktor av betydelse i sina klimatmodeller. Inte undra på att de slår fel hela tiden. Om man i stället tittar på vad solen har att berätta så visar det sig att vi faktiskt kan vara på väg in i en kylig period. Det skulle vara mycket mer allvarligt än en varm period.

Som många har påpekat har värme och inte minst mer koldioxid en väl­görande effekt för oss människor. Vikingarna kunde exempelvis bosätta sig på Grönland och odla grödor, eftersom ön på den tiden verkligen var grön. Även under tidig stenålder och brons­ålder var temperaturen periodvis avsevärt hög­re än idag och man kunde bland annat odla vin i Mälardalen. Också under 1600-­talets början infann sig en värmeperiod och det var då möjligt att odla vin så långt norrut som Stockholm. Vad som menas med temperatur under ”förindustriell” tid är därmed mycket oklart. En historisk sanning är dock att värme­perioderna sammanföll med civilisationers uppgång, upptäcktsresor och ökande folkmängd. De senaste decenniernas ökning av koldioxid har dessutom bidragit till att skördarna ökat, vilket gjort att planeten kunnat föda fler människor.

Det är således ingen katastrofal situation som IPCC ser framför sig, även om de får det att låta så. Havsnivåerna har gått upp och ner genom århundradena, frågan är om vi skulle kunna påverka det ens om vi ville.

Bränder i Sydamerika fotograferade från en satellit. Avskogningen ska ge plats åt nya odlingar, bland annat för etanolgrödor – för klimatets skull. Foto: Joshua Stevens/Nasa)

Om det är några klimatvariationer vi borde oroa oss för så är det en global nedkylning. Dessa har historiskt lett till svåra tider med hungersnöd och social oro som störtar civilisationer. En global uppvärmning överlever vi lätt, en global nedkylning kan kosta miljarder männi­skor livet och hota hela vår civilisation.

Det finns också många andra hot mot planeten och vår civilisation som hamnar i skymundan på grund av allt klimathotande. Ta till exempel den snabba förstörelsen av Sydamerikas och Afrikas skogar. Tittar man på en satellitbild av jorden nattetid ser man att det lyser i huvudsak i tre områden: städer i Europa och Nordamerika, eldning av överskottsgas i Mellanöstern och brinnande skogar i Sydamerika. Inte sällan handlar det numera om avskogning i syfte att frigöra mark för odling av etanolgrödor. Tänk på det, den som tankar ”fossilfri” etanol.

I veckans nummer av Nya Tider tar utrikesredaktör Christer Ericsson upp ett annat hot, där solutbrott riskerar att slå ut den elektronik som vi behöver för vårt moderna samhälle.

Men vad fokuserar ”världssamfundet” på? Olika radikala åtgärder som syftar till att fösa in alla människor till ”klimatsmarta” storstäder där vi ska bo i mikrolägenheter för att göra av med så lite energi som möjligt. Vi ska inte resa med bil, för det skapar klimatgaser. Vi ska inte flyga, där har Sverige som ett av de första länderna i världen redan lagt på en klimatskatt som ska fördyra biljetter i det uttalade syftet att minska flygandet. Vi ska inte äta kött, för kossor fiser och rapar klimatgaser, utan vi ska istället äta insekter som kan livnära sig på matavfall som kor och grisar ratar. Detta har till och med fått ett namn, ”cirkulär agrikultur”. Smaka på den.

Vår frihet urholkas, vår livskvalitet sänks, om globalisterna får sin vilja igenom kommer vi att tilldelas koldioxidkvoter som ska hålla oss i schack så vi inte konsumerar för mycket. Bara den rikaste procenten kommer att ha råd med hus på landet och en elbil att ta sig dit med. Det är samma människor som flyger privatjet till klimatmöten och äter fina stekar medan de diskuterar hur de ska påpracka oss en insektsdiet.

Det ser jag som det största hotet mot mänskligheten, inte att temperaturen eventuellt höjs någon grad. Vilket i sig verkar allt mer osannolikt.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Sans och förnuft i klimatdebatten

Sans och förnuft i klimatdebatten

🟠 Bokrecension. Nu har vi haft cirka 20 år av total hysteri i det som kal­las klimatfrågan. 20 år av skrikande om att ”Nu går jorden under”. Tydligen är hysteri en lönsam produkt att sälja. Makthavares behov av kris verkar omättligt. De oändliga upprepningarna av påståenden om pågående klimatkatastrof börjar likna hur missbrukare fungerar. Det finns helt enkelt ingen hejd, det måste bara bli mer och mer i all oändlighet. Narrativet är fastslaget, och någon fortsatt vetenskaplig diskussion betraktas inte längre som relevant. Denna bok är en bot mot denna hysteri.

Romklubben bakom EU-möte för ett nytotalitärt Europa

Romklubben bakom EU-möte för ett nytotalitärt Europa

🟠 Elitsällskapet Romklubben anordnade i maj tillsammans med andra globalistiska sammanslutningar ett möte i EU-kommissionens lokaler i Bryssel. Under mötet betonades en agenda mot ”vit överhöghet” som skulle motivera en ”rättvis” utjämning av rikedom mellan världens rika och fattiga länder. Närvarande var bland andra EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen, som menade att klubbens motstånd mot ekonomisk tillväxt inspirerat EU:s framtida energipolitik.

Läs även:

BRICS – inte vad det utger sig för att vara

BRICS – inte vad det utger sig för att vara

🟠 DEBATT. BRICS framställs som en motpol till G7 och förkämpe för den ”globala söderns” utvecklingsländer. Den sägs bygga en multipolär värld, som Ryssland och Kina förespråkar. Många jublar över utvecklingen, både oppositionen i Väst och fattiga i u-länder, men verkligheten är som så ofta en helt annan. Bakom kulisserna drar globalisterna i trådarna även här, och vi kan redan nu se vilken sida som kommer att gå vinnande ur den skapade kraftmätningen och vilken kontinent som kommer gå under i processen. Det menar veckans debattskribent Christer Ericsson, Nya Tiders utrikesredaktör.

”Vi förlorar inga liv i Ukraina”

🟠 LEDARE. Citatet kommer från Mitt Romney, republikansk senator och före detta presidentkandidat i Förenta staterna. Det är bara ett av alla bisarra uttalanden som avslöjar hur Väst ser på kriget, som redan skördat hundratusentals liv. Men det kan bli mycket värre, då Ryssland gjort klart att man denna gång inte kommer att backa och man avser att hindra Nato från att komma närmare, med kärnvapen om så krävs.

Blasfemilagarna återuppstår?

Blasfemilagarna återuppstår?

🟠 LEDARE. Hur man än vänder sig har man ändan bak, som det heter. Sverige, ett av de mest ateistiska länderna i världen, försöker nu navigera mellan liberal yttrandefrihet och intolerant islamism – en omöjlig kombination och ytterligare ett bevis på det mångkulturella samhällsexperimentets haveri.

Nyhetsdygnet

En förbannad fransman undersöker folkviljan

🟠 Bokrecension. Det här är ganska rolig bok, som försöker ge ett franskt perspektiv på globaliseringens och liberaliseringens effekter. Christophe Guilluy är geograf, och har skrivit en rad uppmärksammade debattböcker de senaste 20 åren. Boken är väldigt välskriven, full av slagkraftiga formuleringar. Det är lätt att böcker som försöker reda ut sociala förhållanden och samhällstillstånd blir akademiska tegelstenar, men inte denna. Språket är som en lätt berusad hockeymatch, fullt av hårda puckar och snabba passningar.

Barbie – Tråkigt och tillrättalagt när ikoniska dockan blir spelfilm

🟠 Filmen Barbie marknadsförs som en film för hela familjen och miljoner har redan sett den. Många går dock från biograferna med en känsla av besvikelse eller rent av i vredesmod. Filmen tolkas av många kritiska röster som en attack på familjen där både Barbie och Ken sviker sina naturliga könsroller och inte tar sitt ansvar. Speciellt många kvinnor som uppskattat Barbie som barn har blivit bestörta.

Sofia Karlssons “Sånger från broccolifälten”

🟠 Balsam för själen, förpackad i CD-format. Musik för den nordiska själen. Sofia Karlsson låter tonerna och orden växa fram och fyllas med en eftertänksam, naturnära harmoni. Hennes sånger handlar ofta om att fly stadens brus och stress till den glada och hoppfulla landsbygden. ”Jag har börjat förstå marken, jorden och kraften Naturen har”, säger hon, samtidigt som hon i sin musik uttrycker sorg ”över eländet i Väst”.

Vad vill World Economic Forum?

🟠 11 exempel på konkreta framtidsplaner för planeten. World Economic Forum (WEF) är en av de mest inflytelserika globalistiska privata organisationerna som finns i världen. De ingår samarbete med FN och skryter öppet med att deras lärjungar ”infiltrerar” världens regeringar. Men vad döljer sig egentligen bakom allt prat om ”hållbarhet”, ”resiliens” och ”Den stora återställningen”? Nya Tider listar elva av de mest förryckta idéer som WEF verkar för.

Inblickar i den tidiga kristendomen

🟠 HISTORIA Nya testamentets kanon utgörs av 27 skrifter: fyra evangelier, Uppenbarelseboken samt brev. Denna kanon sammanställdes under 300-talet, men dessa 27 skrifter är inte de enda kristna skrifter som finns. Ett mycket stort antal evangelier, böcker, sånger och apokalypser skrevs under 100-300-talen och några enstaka skrifter kom även till långt senare. Dessa kom inte med i Bibeln utan utgör Nya testamentets apokryfer. Även om dessa skrifter inte är kanon har de varit betydande och ger intressanta inblickar i den tidiga kristendomen.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Senaste numret

NyT38web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.