Passé? Styrande politiker pratar om klimatet som ett stort hot som på något mystiskt sätt ska drabba oss. På grund av det måste boende på landsbygden avvecklas och alla flytta in till ”klimat­smarta” städer. Men är det inte bättre och framförallt enklare att tackla en viss havshöjning som kan drabba kustnära områden, än att vi alla radikalt ska förändra våra liv? Var är logiken? Foto: Pixabay

Ska inte framsteg göra livet bättre?

Under förra årets valrörelse menade de blågula politikerna att de förstår att Svensson vill ha Villa, Volvo, Vovve och att det är ett ideal för många svenskar. Ändå rör vi oss hela tiden bort från detta ideal. Vad spelar det för roll om man temporärt sänker kravet på inblandning av etanol i bensinen och sänker priset vid pumpen ett par kronor, när man samtidigt planerar att helt förbjuda bensinbilar inom några år?

EU vill ha förbud mot nyförsäljning av bilar med explosionsmotor redan 2035 och därefter ska det gradvis göras omöjligt att använda de äldre bilarna som då fortfarande rullar. Eftersom det är fysiskt omöjligt att byta ut alla dessa bilar mot elbilar – det finns inte nog med råvaror på hela planeten för detta – så innebär det en drastisk omvälvning av samhället.

Tro inte på vad politikerna säger när de hävdar att det ”bara” är att byta ut sin gamla bil mot en elbil. Det kommer helt enkelt inte att gå. Nya Tider har rapporterat om detta löpande, bland annat med ett reportage i förra veckans nummer.

Det är nu också allt vanligare att politiker säger detta rakt ut. Exempelvis Frankrikes bostadsminister Emmanuelle Wargon sade att ”modellen med villa och trädgård är inte hållbar och leder oss till en återvändsgränd” eftersom den är beroende av bilen. Så var det sagt. Landsbygden står inför en total attack och planen är att helt enkelt flytta alla människor till städerna. Utom de som har råd, förstås. Som vanligt.

Och varför ska vi underkasta oss denna radikala förändring, som enligt World Economic Forums ledare Klaus Schwab kommer att vara ”mycket smärtsam”? Klimatet.

Vi får höra om klimatet till leda. Det finns till och med en särskild minister för klimatet och alla ned till kommuner och företag ska ha en speciell klimatplan. Men vad betyder det egentligen, vad är detta enorma hot som man talar om?

Enligt den internationella klimatpanelen IPCC kan den globala temperaturen höjas med mellan 3,3 och 5,7 grader fram till år 2100, jämfört med förindustriell nivå. Detta resulterar i att havsnivån stiger globalt på grund av större avsmältning av polar­isarna och att vattnets volym expanderar med temperaturen. Havshöjningen kan enligt IPCC bli någonstans mellan 43 till 84 centimeter. Den lägre siffran nås troligen även om Parisavtalet om minskade utsläpp av koldioxid implementeras till punkt och pricka. Det innebär att en del lågt liggande städer och områden riskerar att översvämmas.

Jaha? Även om vi utgår ifrån att IPCC har rätt, kan jag se mycket större hot än så mot vår värld och mot vår civilisation, och globalisternas klimatåtgärder är några av dem.

IPCC har dock haft fel så många gånger att det inte längre är möjligt att ta dem på allvar. Alla deras förutsägelser kommer på skam, deras klimatmodeller är totalt missvisande. I detta nummer av Nya Tider visar vi istället att klimatförändringen har naturliga orsaker, där solen spelar en avgörande roll. Den danske astrofysikern och professorn Henrik Svensmark, som forskat om solen och klimatet i 30 år, visar övertygande att den marginella uppvärmningen orsakats av solaktiviteten, som just de senaste 50 åren varit den högsta sedan värmeperioden under medeltiden för 1 000 år sedan.

Svensmarks klimatmodell är logisk och fungerar mycket väl, men ändå tar inte IPCC ens med solen som en faktor av betydelse i sina klimatmodeller. Inte undra på att de slår fel hela tiden. Om man i stället tittar på vad solen har att berätta så visar det sig att vi faktiskt kan vara på väg in i en kylig period. Det skulle vara mycket mer allvarligt än en varm period.

Som många har påpekat har värme och inte minst mer koldioxid en väl­görande effekt för oss människor. Vikingarna kunde exempelvis bosätta sig på Grönland och odla grödor, eftersom ön på den tiden verkligen var grön. Även under tidig stenålder och brons­ålder var temperaturen periodvis avsevärt hög­re än idag och man kunde bland annat odla vin i Mälardalen. Också under 1600-­talets början infann sig en värmeperiod och det var då möjligt att odla vin så långt norrut som Stockholm. Vad som menas med temperatur under ”förindustriell” tid är därmed mycket oklart. En historisk sanning är dock att värme­perioderna sammanföll med civilisationers uppgång, upptäcktsresor och ökande folkmängd. De senaste decenniernas ökning av koldioxid har dessutom bidragit till att skördarna ökat, vilket gjort att planeten kunnat föda fler människor.

Det är således ingen katastrofal situation som IPCC ser framför sig, även om de får det att låta så. Havsnivåerna har gått upp och ner genom århundradena, frågan är om vi skulle kunna påverka det ens om vi ville.

Bränder i Sydamerika fotograferade från en satellit. Avskogningen ska ge plats åt nya odlingar, bland annat för etanolgrödor – för klimatets skull. Foto: Joshua Stevens/Nasa)

Om det är några klimatvariationer vi borde oroa oss för så är det en global nedkylning. Dessa har historiskt lett till svåra tider med hungersnöd och social oro som störtar civilisationer. En global uppvärmning överlever vi lätt, en global nedkylning kan kosta miljarder männi­skor livet och hota hela vår civilisation.

Det finns också många andra hot mot planeten och vår civilisation som hamnar i skymundan på grund av allt klimathotande. Ta till exempel den snabba förstörelsen av Sydamerikas och Afrikas skogar. Tittar man på en satellitbild av jorden nattetid ser man att det lyser i huvudsak i tre områden: städer i Europa och Nordamerika, eldning av överskottsgas i Mellanöstern och brinnande skogar i Sydamerika. Inte sällan handlar det numera om avskogning i syfte att frigöra mark för odling av etanolgrödor. Tänk på det, den som tankar ”fossilfri” etanol.

I veckans nummer av Nya Tider tar utrikesredaktör Christer Ericsson upp ett annat hot, där solutbrott riskerar att slå ut den elektronik som vi behöver för vårt moderna samhälle.

Men vad fokuserar ”världssamfundet” på? Olika radikala åtgärder som syftar till att fösa in alla människor till ”klimatsmarta” storstäder där vi ska bo i mikrolägenheter för att göra av med så lite energi som möjligt. Vi ska inte resa med bil, för det skapar klimatgaser. Vi ska inte flyga, där har Sverige som ett av de första länderna i världen redan lagt på en klimatskatt som ska fördyra biljetter i det uttalade syftet att minska flygandet. Vi ska inte äta kött, för kossor fiser och rapar klimatgaser, utan vi ska istället äta insekter som kan livnära sig på matavfall som kor och grisar ratar. Detta har till och med fått ett namn, ”cirkulär agrikultur”. Smaka på den.

Vår frihet urholkas, vår livskvalitet sänks, om globalisterna får sin vilja igenom kommer vi att tilldelas koldioxidkvoter som ska hålla oss i schack så vi inte konsumerar för mycket. Bara den rikaste procenten kommer att ha råd med hus på landet och en elbil att ta sig dit med. Det är samma människor som flyger privatjet till klimatmöten och äter fina stekar medan de diskuterar hur de ska påpracka oss en insektsdiet.

Det ser jag som det största hotet mot mänskligheten, inte att temperaturen eventuellt höjs någon grad. Vilket i sig verkar allt mer osannolikt.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Dags att inse att vi är under attack

Dags att inse att vi är under attack

🟠 LEDARE. Globalisterna tar till allt galnare metoder i sitt krig mot kol(dioxiden), vilket i praktiken är ett krig mot oss och allt kolbaserat liv på planeten. Ett krig baserat på en lögn om människoskapad global uppvärmning. Det finns dock en agenda bakom galenskapen, som nu börjar utkristallisera sig allt tydligare. I den finns ingen plats för egen bostad, bil, rörelsefrihet, en levande landsbygd, mänskliga fri- och rättigheter eller ens det naturliga kretsloppet.

Sans och förnuft i klimatdebatten

Sans och förnuft i klimatdebatten

🟠 Bokrecension. Nu har vi haft cirka 20 år av total hysteri i det som kal­las klimatfrågan. 20 år av skrikande om att ”Nu går jorden under”. Tydligen är hysteri en lönsam produkt att sälja. Makthavares behov av kris verkar omättligt. De oändliga upprepningarna av påståenden om pågående klimatkatastrof börjar likna hur missbrukare fungerar. Det finns helt enkelt ingen hejd, det måste bara bli mer och mer i all oändlighet. Narrativet är fastslaget, och någon fortsatt vetenskaplig diskussion betraktas inte längre som relevant. Denna bok är en bot mot denna hysteri.

Läs även:

Moldavien balanserar mellan krig och omöjlig neutralitet

Moldavien balanserar mellan krig och omöjlig neutralitet

🟠 OPINION: IURIE ROSCA Moldavien är trängt mellan öst och väst, Ryssland och Nato. När fronten i Ukraina flyttar sig västerut och ser ut att krackelera på allt fler ställen ser debattören Iurie Rosca ett hot mot att stridigheterna spiller över på hans eget land, Moldavien, där en del redan kontrolleras av ryska ”fredsbevarande” trupper. Men samtidigt är Putin överraskande undfallande i vissa frågor och har till och med lovat att inte angripa led¬ningen i Kiev. Varför? undrar Rosca, och menar att det finns starka kraf¬ter som tjänar på att kriget drar ut på tiden och till och med utvidgas.

Trollfabriker och medias trollsång

Trollfabriker och medias trollsång

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Det är bråda tider just nu. I massmediernas redaktioner springer journalister runt som yra höns och kacklar gemensamt: ”Trollfabrik, trollfabrik, trollfabrik.” Artikel efter artikel pumpas ut om det vagt definierade men påstått allt mer överhängande hotet mot samhället som Sverigedemokraterna menas utgöra. Men få verkar se var den verkliga trollsången kommer ifrån.

Socialminister Jakob Forssmed ser inga problem med covidvaccinerna, men vad säger Angus Dalgleish, professor i onkologi?

Socialminister Jakob Forssmed ser inga problem med covidvaccinerna, men vad säger Angus Dalgleish, professor i onkologi?

🟠 OPINION: ELSA WIDDING Socialminister Jakob Forssmed påstår att vaccinationerna mot Covid-19 är säkra och effektiva. Detsamma påstår hälsominister Acko Ankarberg Johansson som dessutom tillägger att vaccinerna mot Covid-19 är bra för folkhälsan. Samtidigt blir allt fler svenskar smärtsamt medvetna om att så inte alls är fallet när nu plötsligt allt fler nära och kära drabbas av accelererande cancerförlopp, som idag går under benämningen ”turbocancer”.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Boeings Starliner har äntligen skjutit upp en NASA-besättning i rymden

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Efter sju svåra års försening, och efter två misslyckade försök förra månaden, har det problemtyngda Boeing äntligen skickat två astronauter till rymden på ett uppdrag för NASA i sin rymdfarkost Starliner. Men företaget har fortfarande en lång väg att gå. Samtidigt går Elon Musks SpaceX från klarhet till klarhet och har nyligen gjort ett lyckat försök med sin Starship.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.