Skip to Content

Traktor med snöplog i Pakistan. Foto: Twitter
KLIMATET

Snörekord sätts över hela världen

PappersupplaganNya Tider v. 49

Massiva och avvikande snöfall har i november drabbat flera länder i bland annat Centralasien och Nordamerika. På norra halvklotet uppges den totala snömassan vara ofattbara 400 miljarder ton över genomsnittet och den växer nu också snabbare än vanligt. I Kanada slås alla tiders snörekord och även så på olika platser i USA. Ofta rör det sig om gamla rekord från de kal­la snörika åren på 1940-talet som nu slås, ibland flerdubbelt. Den kanadensiska myndigheten ECCC, som gjort sig ökänd som extrem klimatalarmist, har nu tvingats byta varningarna om planetförstörande global uppvärmning till att utfärda köld- och snövarningar. Nya Tider tar här upp några få exempel på snörekord världen över under november månad.

Publicerad: 3 december, 2020, 17:12

  • Svenska

Läs även

Den 21 november var norra halvklotets totala snömassa, tack vare Centralasiens rekordstora snöfall i november, 400 gigaton (miljarder ton) över genomsnittet för 30-årsperioden 1982 till 2012. De centralasiatiska bergsområdena har i november i år sett en ovanligt tidig vintersäsong med ”exceptionella volymer” snö. Snödjupet har på några platser uppmätts till närmare två meter redan innan vintersäsongen startat, vilken normalt infaller under månaderna december till februari.

Mängder av köld- och snörekord har slagits på löpande band i länder som Pakistan, Afghanistan, Indien och sydvästra Kina. Detta trots att den sydasiatiska ”vintermonsunen”, som råder vid denna tid på året, brukar kännetecknas av kal­la men torra förhållanden. Därför har miljontals människor i regionen överraskats av snömassorna, vilket ställt till allvarliga problem i samhällena där.

Systemmedia utanför de drabbade regionerna, där situationen inte går att mörka, har knapphändigt eller inte alls rapporterat om det både omfattande och avvikande extremvädret. Detta då snö- och köldrekord inte passar in i det globalistiska etablissemangets narrativ om en värld som förgås av global uppvärmning, vilken också helt skylls på koldioxidskapande mänsklig aktivitet. Utan detta hotfulla narrativ skulle till exempel inte bensin- och dieselbilar kunna förbjudas de kommande åren eller nya höga koldioxidrelaterade avgifter och skatter nu skyndsamt införas (se NyT v.48/2020).

MASSIVA SNÖFALL I NORRA PAKISTAN. En bild få skulle förknippa med Pakistan. Här syns en terrängbil övertäckt av novembersnö i Swatdalen, vars tätt bebodda flodområde ligger på knappt tusen meters höjd över havet och runt 20 mil norr om huvudstaden Islamabad. Foto: Twitter

 

SNÖ ÖVER HUVUDSTADEN. Det ser ut som en vintrig infartsväg till en nordeuropeisk huvudstad. Men det är det inte, utan det är Afghanistans huvudstad Kabul. Även om den är belägen på knappa 1 700 meter över havet, så är stora snöfall ovanliga i november månad. Foto: Twitter

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

EU:s superlån ska gynna ”de fattigaste” – men är Sverige så rikt som de påstår?

ANALYSEuropeiska rådet (ministerrådet) beslutade den 11 februari att inrätta den nya byråkrati som skall fördela den famösa så kal­la­de återhämtningsfondens huvuddel till medlemsländerna. Utbetalningen, varav 46 procent ges som bidrag och resten som lån, kommer att ske i två steg, med början i år och avslutas senast 2026. Fördelningen utgår från ländernas BNP-utveckling och skuldsättning samt en plan för hur man avser följa EU:s utvecklings­direktiv. Det finns dock många faktorer som EU undviker i bedömningen, vilket missgynnar Sverige.

Vänsterextremist döms för vandalisering av Karl XII-tavla – anställd av Filip och Fredrik för SVT-produktion

REPORTAGEI december 2019 greps Terry Lövkvist, 30, på bar gärning på Nationalmuseum, när han tryckte ett vänsterextremt klistermärke från AFA på en av de mest ikoniska tavlorna i svensk konsthistoria: ”Karl XII:s likfärd”. Lövkvist var berusad och hade även kniv på sig. Nu döms han för skadegörelse och brott mot kniv­lagen

Efter ny nödlagstiftning i Nederländerna: Utegångsförbudet kvar efter rättsligt kaos

UTRIKESFredagen den 19 februari fattade senaten i Nederländerna beslut om en nödlagstiftning med koppling till coronaläget, en lagstiftning som gör att det hårt kritiserade utegångsförbudet nattetid nu förlängs på obestämd tid. Den nederländska regeringens och senatens blixtaktion kom efter att två rättsliga instanser hade kommit till totalt olika slutsatser rörande utegångsförbudet.

Skola uppmanar elever att avskaffa vithet och bli vita förrädare

UTRIKESEn skola har uppmärksammats för att ha spritt antivit propaganda till eleverna i enlighet med en läroplan som delvis utarbetats av ”antirasistiska” organisationer. Bland annat skickades en undersökning ut med målet att mottagaren skulle gradera sin ”vithet” och att bli ”vita förrädare” för att kunna ”avskaffa vithet”.

Båda grupperna som ockuperade Kapitolium kopplas till FBI

USAUnder rättegångarna i kölvattnet av ockupationen av Kapitolium har det framkommit att båda de organisationer som utpekats som ansvariga för händelserna – Proud Boys och Oath Keepers – har ledare med kopplingar till den nationella säkerhetstjänsten FBI.

Nordamerika drabbat av ovanlig kyla – Elnätet kollapsade, nästan 10 miljoner strömlösa

USANordamerika drabbas återigen av en snö- och isstorm som kom att påverka samtliga länder och 30 delstater i USA. Köldrekord sattes på löpande band och den södra delstaten Texas fick uppleva -19 grader Celsius. Det var så kallt att vädersatelliter förblindades av kylan. Minst 70 personer har dött bara i USA som en följd av extremvädret. Nästan 10 miljoner nordamerikaner blev strömlösa när elen inte räckte till för det plötsliga behovet av uppvärmning.

Trump friad av riksrätten

USADonald Trump friades den 13 februari i riksrättsprocessen i senaten, där han stod anklagad för uppvigling efter att hans anhängare ockuperat Kapitolium den 6 januari. Hans försvarsadvokater kunde bevisa att han inte gjort sig skyldig till något som inte demokratiska politiker själva gör. Svenska medier har som vanligt varit kraftigt partiska i sin bevakning av processen.

Islamister skulle lära ut bombtillverkning – 30 dog i explosion

UTRIKESTrettio talibaner, en islamiströrelse i Afghanistan, skulle tillsammans med utländska islamister lära sig tillverka hemmagjorda bomber under en utbildning i bombtillverkning inuti en moské när en av bomberna detonerade – och dödade alla ”studenterna”.

Gå till arkivet

Send this to a friend