Skip to Content

Traktor med snöplog i Pakistan. Foto: Twitter
KLIMATET

Snörekord sätts över hela världen

Massiva och avvikande snöfall har i november drabbat flera länder i bland annat Centralasien och Nordamerika. På norra halvklotet uppges den totala snömassan vara ofattbara 400 miljarder ton över genomsnittet och den växer nu också snabbare än vanligt. I Kanada slås alla tiders snörekord och även så på olika platser i USA. Ofta rör det sig om gamla rekord från de kal­la snörika åren på 1940-talet som nu slås, ibland flerdubbelt. Den kanadensiska myndigheten ECCC, som gjort sig ökänd som extrem klimatalarmist, har nu tvingats byta varningarna om planetförstörande global uppvärmning till att utfärda köld- och snövarningar. Nya Tider tar här upp några få exempel på snörekord världen över under november månad.

Publicerad: 3 december, 2020, 17:12

  • Svenska

Läs även

Den 21 november var norra halvklotets totala snömassa, tack vare Centralasiens rekordstora snöfall i november, 400 gigaton (miljarder ton) över genomsnittet för 30-årsperioden 1982 till 2012. De centralasiatiska bergsområdena har i november i år sett en ovanligt tidig vintersäsong med ”exceptionella volymer” snö. Snödjupet har på några platser uppmätts till närmare två meter redan innan vintersäsongen startat, vilken normalt infaller under månaderna december till februari.

Mängder av köld- och snörekord har slagits på löpande band i länder som Pakistan, Afghanistan, Indien och sydvästra Kina. Detta trots att den sydasiatiska ”vintermonsunen”, som råder vid denna tid på året, brukar kännetecknas av kal­la men torra förhållanden. Därför har miljontals människor i regionen överraskats av snömassorna, vilket ställt till allvarliga problem i samhällena där.

Systemmedia utanför de drabbade regionerna, där situationen inte går att mörka, har knapphändigt eller inte alls rapporterat om det både omfattande och avvikande extremvädret. Detta då snö- och köldrekord inte passar in i det globalistiska etablissemangets narrativ om en värld som förgås av global uppvärmning, vilken också helt skylls på koldioxidskapande mänsklig aktivitet. Utan detta hotfulla narrativ skulle till exempel inte bensin- och dieselbilar kunna förbjudas de kommande åren eller nya höga koldioxidrelaterade avgifter och skatter nu skyndsamt införas (se NyT v.48/2020).

MASSIVA SNÖFALL I NORRA PAKISTAN. En bild få skulle förknippa med Pakistan. Här syns en terrängbil övertäckt av novembersnö i Swatdalen, vars tätt bebodda flodområde ligger på knappt tusen meters höjd över havet och runt 20 mil norr om huvudstaden Islamabad. Foto: Twitter

 

SNÖ ÖVER HUVUDSTADEN. Det ser ut som en vintrig infartsväg till en nordeuropeisk huvudstad. Men det är det inte, utan det är Afghanistans huvudstad Kabul. Även om den är belägen på knappa 1 700 meter över havet, så är stora snöfall ovanliga i november månad. Foto: Twitter

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

City of London tar bort statyer kopplade till slavhandel

UTRIKESCity of London meddelade i torsdags att man skulle ta bort statyer av William Beckford och Sir John Cass från Guildhall, i stadsdelen Moorgate.

Tyska kristdemokrater väljer efterträdare till Angela Merkel

UTRIKESTysklands kristdemokratiska CDU-parti höll partikonferens den 15-16 januari för att välja ett trettiotal ledamöter till en ny partistyrelse. Störst intresse tilldrog sig valet till partiordförande efter Annegret Kramp Karrenbauer. Den nye ordföranden kommer med stor sannolikhet att nomineras till partiets kanslerskandidat i förbundsdagsvalet den 19 september och därmed komma att efterträda Angela Merkel.

Trumps avstängning från sociala medier kritiseras av världsledare – hyllas av svenska politiker

USAEfter att USA:s folkvalde president Donald Trump blivit permanent avstängd från världens ledande sociala medier har en debatt blossat upp om huruvida den kontroversiella åtgärden är rimlig eller inte. I Sverige hyllas nedstängningen av politiker från både Socialdemokraterna och Moderaterna, men i utlandet möter beslutet kritik – även från Trumps motståndare. Flera världspolitiker, som Angela Merkel och Rysslands oppositionsledare Aleksej Navalnyj, menar att nedstängningen inkräktar på yttrandefriheten.

Parler är tillbaka på nätet tack vare det ryska techbolaget DDos-Guard

UTRIKESParler, ett socialt nätverk och app populär bland Trumps anhängare, har delvis återvänt online med hjälp av ett ryskägt teknikföretag. VD John Matze säger det sociala nätverket kommer att ”lösa alla utmaningar framför oss.” Parler stängdes ned genom vad som verkar som en koordinerad aktion från Google, Apple och Amazon när apparna togs bort och Amazon stängde ned de servrar som tjänsten drevs från.

Ahmed Maiteeq: Är han Libyens framtida ledare?

UTRIKESEfter en period av misslyckade förhandlingar i Tunisien under överinseende av FN och UNSMIL under Stephanie Williams, vilket ledde till oenighet bland deltagarna och förvärrade förbindelserna mellan den nationella koalitionsregeringen (GNA) och Khalifa Haftars libyska nationella armé (LNA), finns det nu ett förnyat hopp i Libyen om ett gradvist återupprättande av en konstruktiv dialog genom ekonomiska arrangemang.

Många republikaner stödjer stormningen av Kapitolium

USATrumpanhängare ockuperade USA:s parlament Kapitolium i Washington DC den 6 januari, medan andra ropade att dessa var Antifa och provokatörer. Nu använder hela det politiska etablissemanget, massmedia och IT-jättarna det hela som en förevändning för att dra åt tumskruvarna mot Trumps anhängare, och presidenten själv ska ställas inför riksrätt därför att han påstås ha uppviglat till händelsen genom att försöka bevisa att omfattande valfusk förekommit.

Ny partiledare vald för CDU

UTRIKESPå en digital partistämma valdes Armin Laschet till ny ledare i CDU. Den förhandstippade Laschet vann alltså och förmodas fortsätta på samma mjuka linje som partiet haft under Merkel-eran. Centermannen Laschet har goda möjligheter att bli näste Förbundskanslerkandidat.

Estlands koalitionsregering faller efter misstänkt muthärva

UTRIKESPå onsdagsmorgonen den 13 januari meddelade den estniske premiärministern Jüri Ratas (Centerpartiet) att han avgår i svallvågorna av en misstänkt muthärva som berör hans eget parti. Därmed faller regeringen som hittills har bestått av Centerpartiet, det värdekonservativa Isamaa (Fosterlandet) samt det nationalkonservativa EKRE.

Gå till arkivet

Send this to a friend