Skip to Content

Traktor med snöplog i Pakistan. Foto: Twitter
KLIMATET

Snörekord sätts över hela världen

PappersupplaganNya Tider v. 49

Massiva och avvikande snöfall har i november drabbat flera länder i bland annat Centralasien och Nordamerika. På norra halvklotet uppges den totala snömassan vara ofattbara 400 miljarder ton över genomsnittet och den växer nu också snabbare än vanligt. I Kanada slås alla tiders snörekord och även så på olika platser i USA. Ofta rör det sig om gamla rekord från de kal­la snörika åren på 1940-talet som nu slås, ibland flerdubbelt. Den kanadensiska myndigheten ECCC, som gjort sig ökänd som extrem klimatalarmist, har nu tvingats byta varningarna om planetförstörande global uppvärmning till att utfärda köld- och snövarningar. Nya Tider tar här upp några få exempel på snörekord världen över under november månad.

Publicerad: 3 december, 2020, 17:12

  • Svenska

Läs även

Den 21 november var norra halvklotets totala snömassa, tack vare Centralasiens rekordstora snöfall i november, 400 gigaton (miljarder ton) över genomsnittet för 30-årsperioden 1982 till 2012. De centralasiatiska bergsområdena har i november i år sett en ovanligt tidig vintersäsong med ”exceptionella volymer” snö. Snödjupet har på några platser uppmätts till närmare två meter redan innan vintersäsongen startat, vilken normalt infaller under månaderna december till februari.

Mängder av köld- och snörekord har slagits på löpande band i länder som Pakistan, Afghanistan, Indien och sydvästra Kina. Detta trots att den sydasiatiska ”vintermonsunen”, som råder vid denna tid på året, brukar kännetecknas av kal­la men torra förhållanden. Därför har miljontals människor i regionen överraskats av snömassorna, vilket ställt till allvarliga problem i samhällena där.

Systemmedia utanför de drabbade regionerna, där situationen inte går att mörka, har knapphändigt eller inte alls rapporterat om det både omfattande och avvikande extremvädret. Detta då snö- och köldrekord inte passar in i det globalistiska etablissemangets narrativ om en värld som förgås av global uppvärmning, vilken också helt skylls på koldioxidskapande mänsklig aktivitet. Utan detta hotfulla narrativ skulle till exempel inte bensin- och dieselbilar kunna förbjudas de kommande åren eller nya höga koldioxidrelaterade avgifter och skatter nu skyndsamt införas (se NyT v.48/2020).

MASSIVA SNÖFALL I NORRA PAKISTAN. En bild få skulle förknippa med Pakistan. Här syns en terrängbil övertäckt av novembersnö i Swatdalen, vars tätt bebodda flodområde ligger på knappt tusen meters höjd över havet och runt 20 mil norr om huvudstaden Islamabad. Foto: Twitter

 

SNÖ ÖVER HUVUDSTADEN. Det ser ut som en vintrig infartsväg till en nordeuropeisk huvudstad. Men det är det inte, utan det är Afghanistans huvudstad Kabul. Även om den är belägen på knappa 1 700 meter över havet, så är stora snöfall ovanliga i november månad. Foto: Twitter

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Christer Ericsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Muslim planerade terrorattack i Danmark – nu döms han till tio års fängelse av Frederiksbergs domstol

UTRIKESI dag har en 24-årig man dömts till 10 års fängelse i Danmark. Han har befunnits skyldig till att ha planerat en eller flera terroristattacker någonstans i Danmark eller utomlands.

Tyskland inför en ny politisk framtid och Berlin som Bullerbyn

UTRIKESValförlusten för den gamla unionen, det vill säga CDU och CSU, kom inte som en total överraskning. Det var känt att när Markus Söder (CSU) redan för drygt ett år sedan klargjorde att hans plats är i Bayern och inte i Berlin blev sökandet efter en potentiell kanslerskandidat omgivet av en mängd spekulationer. De tidiga undersökningarna visade nämligen att Markus Söder skulle vinna stort. Intressant nog visade väljare i östra Tyskland, alltså gamla DDR, en stor tilltro till den bayerske regeringschefen. Det vill säga om han skulle vilja ställa upp.

Hijabförbudet i franska skolor är en framgång

UTRIKESFinns det ett samband mellan att förbjuda hijab i skolan och att frigöra unga muslimska kvinnor frågade sig den franske ekonomen och sociologen Eric Maurin. Svaret är bevisligen ja. I Frankrike har hijabförbudet blivit en framgång.

Ungdomsval gav NPD 20 procent men SPD vinner de vuxna i Mecklenburg

UTRIKESI Mecklenburg-Vorpommern är det idag delstatsval samtidigt som förbundsdagsval. Socialdemokraterna (SPD) väntas göra ett bra val. Men ungdomarna är högerradikala i nordöst, avslöjade en opinionsundersökning – i universitetsstaden Greifswald valde 20 procent NPD i skolvalet U18.

Polistillslag mot NPD-kontor i Berlin dagar innan valet

UTRIKESBara några dagar före Förbundsdagsvalet och det för NPD viktiga delstatsvalet till Berlins representanthus Abgeordnetenhaus, misstänks en partifunktionär för sexualbrott och polisrazzior genomfördes mot partikontoret. NPD försvarar sin medlem mot anklagelserna vilka ses som falska.

”Politisk konst” både bredare och friare i Polen än i Sverige

LARS VILKS SKRIVER I NYA TIDERLars Vilks skriver om den prestigefyllda utställningen ”Politisk konst” på U-jazdowski Centre for Contemporary Art i Warszawa, där han ställer ut tillsammans med Dan Park och en rad andra konstnärer som också är förhindrade att ställa ut i sina hemländer.

Norge klassar om Covid-19: Inte farligare än vanlig influensa

UTRIKESI Sverige behandlas Covid-19 i massmedierna som en mycket farlig sjukdom inför vilken massvaccinering och kraftiga restriktioner för hela samhället applåderas trots få döda bortom riskgrupperna. Men i Norge har man nu beslutat sig att behandla den som andra luftvägssjukdomar, likt influensa och RS-virus, eftersom den enligt norska folkhälsoinstitutet inte längre är farligare än dessa.

Biden vill tvinga amerikaner att vaccinera sig: ”Vårt tålamod är på upphällningen”

USAI ett tal den 10 september utmålade USA:s president Joe Biden ovaccinerade amerikaner som ett hot mot de vaccinerade och förkunnade att uppemot 100 miljoner amerikaner nu ska tvingas att ta sprutan, annars hotar han att straffa dem. Talet har kal­lats ”skrämmande” och har fått oppositionen att sluta sig samman för att bekämpa vad man menar är diktatoriska åtgärder.

Gå till arkivet

Send this to a friend