Sverige allt mer extremt

"Det är inte konstigt att allt fler svenskar väljer att flytta till de finska svenskbygderna." – Vávra Suk

Allt fler upplever en avgrund mellan det offentliga samtalet och vad folket tycker privat. Det är dock i en internationell jämförelse som Sverige verkligen visar upp sig som ett ytterlighetsland.
Ett sådant exempel är det svenska etablissemangets förakt för den demokratiska processen. Eftersom nyhetsrapporteringen i vår ”östra rikshalva” även sker på svenska har det varit möjligt för svenskar att jämföra hur svensk och finsk media uttrycker sig. Så som sig bör i det svenska politiskt korrekta klimatet lät svenska journalister olika tillmälen hagla över partiet Sannfinländarna, som har fräckheten att tycka annorlunda än de svenska journalisterna. Partiet kallas extremistiskt och populistiskt, inte bara på ledarsidorna, utan även i förment objektiva nyhetsartiklar.

Kontrasten kunde inte vara större till deras finlandssvenska kollegor, som på ett konkret sätt utan epitet, subjektiva omdömen eller svepande anklagelser redogör för partiets politiska förslag och idéer.

Eftersom svensk mediaelit anser sig vara överlägsen alla andra i världen är man helt blind för hur den politiska korrektheten, propagandan på nyhetsplats och mobbingen av oliktänkande sticker i ögonen utomlands. Sverige är verkligen extremt i jämförelse med vilket annat land som helst, men i den mån svenska journalister är medvetna om detta ser de det som att de är ”före” sina kollegor i andra länder som ännu inte insett vilken ”moralisk stormakt” Sverige är.

I denna anda ville en svensk reporter från TV4 dela med sig av den svenska visheten till Finlands blivande statsminister Juha Sipilä och berättade att det i Sverige skulle vara otänkbart att Sverigedemokraterna skulle ingå i en svensk regering.

Sipilä var uppenbarligen måttligt road av att bli uppläxad angående vilken regeringspartner den svenska journalistkåren tycker att han borde välja, och replikerade:

– Jo, men det här är Finland och här fattar vi våra egna beslut.

Han klargjorde att i Finland så talar alla partiledare med varandra. Underförstått, här har vi respekt för demokratin och sysslar inte med mobbing som ni gör i Sverige.

I Finland finns en naturlig känsla av nationalism som genomsyrar de politiska partierna oavsett ideologi. Om det finns en ”värdegrund” i Finland så är det att värdesätta sitt land, dess historia och arv – inte känna skam över sitt folk och klanka ned på det. Omtanken om den egna kulturen gör också att Finland inte hamnat i den mångkulturella fällan som Sverige gjort.

Ett annat land som vet sitt värde är Australien. Man har bestämt sagt nej till en storskalig invandring som skulle riskera att förändra den europeiska kulturen i landet – man har sett vad som hänt i många länder i Västeuropa. I detta nummer berättar vi om att Australiens strikta asylpolitik också varit en succé i att förhindra drunkningsolyckor, migranterna inser helt enkelt att det inte är någon idé att företa den riskfyllda båtresan. Olyckorna har helt upphört. Australiens premiärminister Tony Abbott menar att Europa borde ta efter detta och att det är det enda bevisligen fungerande sättet att få stopp på katastroferna med kapsejsade migrantskepp i Medelhavet.

Det tragiska är att den politiska korrektheten gått så långt att man är beredd att offra liv för att slippa revidera sitt synsätt. Från Sverige hörs politiker kräva att Sydeuropa öppnar sina gränser för migrantströmmen från Nordafrika – något som knappast lär få strömmen över havet att sina. FN:s Flyktingkommissariat UNHCR har kommit med egna förslag på åtgärder för att förhindra katastroferna. Ett av dem är att bekämpa ”rasism och främlingsfientlighet” – hur det ska få färre skepp att kapsejsa framgår inte. Ett annat förslag är att Europa öppnar trygga landvägar för migranterna.

Med öppna gränser kommer en migration att pågå tills man uppnår ”jämviktstillstånd”, det vill säga att Sverige och resten av Europa också når u-landsstatus. Först då blir det mindre attraktivt att komma hit. Att de politiskt korrekta inte bryr sig om hur det går för det svenska folket vet vi redan, men på vilket sätt skulle världen må bättre av att Sverige och resten av Europa förvandlades till u-länder?

Det är inte konstigt att allt fler svenskar väljer att flytta till de finska svenskbygderna. Finland är ett land som fortfarande har lite sund självbevarelsedrift kvar.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Verkligheten bakom Mariupol och Azovstal

Verkligheten bakom Mariupol och Azovstal

🟠 UTRIKES Under tisdagen den 17 maj påbörjades en överföring av sårade ukrainska soldater från Azovstal till ryska sjukhus i närområdet, LNR (Luganskaja Narodnaja Respublika) och DNR (Donetskaja Narodnaja Respublika). Även andra tillfångatagna ukrainska soldater fick lämna sina underjordiska gömställen. Man talar om 265 evakuerade, varav 62 svårt skadade soldater. Men situationen är mycket infekterad och kretsar kring vilka dessa soldater är.

Läs även:

Samhällets vansinne och behovet av motstånd

🟠 Vi lever i en mörk tid. Massinvandringen hotar att inom några korta årtionden göra svenskarna och andra europeiska folkslag till en minoritet i sina egna hemländer. Med undantag för några länder i Östeuropa har våra regeringar bestämt sig för att byta ut sin egen befolkning – och dessa undantagsländer är under hård press från EU och andra länder att införa samma vansinniga politik även de.

Vad behövs för att kändisar ska förstå att även de blir förlorare på den politik de torgför?

Vad behövs för att kändisar ska förstå att även de blir förlorare på den politik de torgför?

🟠 Sveriges kändisar går då och då ut och berättar om något de ”tror” på, vilket i princip alltid är något politiskt korrekt hycklande påstående, ämnat att ge dem lite fler poäng hos media och andra kändisar. Veckans debattör Katerina Janouch undrar om de mellan skål och vägg anser något helt annat, eller om de verkligen är så korkade som de framstår – och om det egentligen spelar någon roll.

Striden om det fria ordet hettar till

🟠 Attackerna mot det fria ordet ökar. EU har precis tagit beslutet att införa en lag från och med den 1 januari 2024 som ska öka censuren på Internet, och i USA har man bildat en myndighet med det Orwellska namnet Styrelsen mot desinformation. Vi berättar ingående om dessa båda initiativ i veckans nummer.

Nyhetsdygnet

Bilden av det överhängande ”klimathotet” skärskådas

🟠 BOKRECENSION I boken Borde man oroa sig för klimathotet? konfronterar filosofiläraren Staffan Mörner de påståenden om ett förestående ”klimathot” som konstant förmedlas som absoluta sanningar. Mörner har varit engagerad i miljöfrågor under större delen av sitt liv och skriver sedan flera år om just klimatfrågan i olika nätpublikationer. Bokens utgångspunkt är ett ifrågasättande av det dominerande narrativet, vilket gör att läsaren får en gedigen grundkurs i klimatfrågans olika delar, skriver recensenten Tobias Svensson.

Våren i svensk konst

🟠 Åmells konsthandel och galleri presenterar i årets vårutställning flera konstnärer med ett gemensamt tema, nämligen våren. Våren kan gestaltas som spröda vilda blommor eller storslagna landskap. Våren inväntas med spänd förväntan efter den mörka, trista årstiden, speciellt nu med alla dystra händelser och varningar om alla möjliga kommande katastrofer.

Den första svenska mellohysterin

🟠 Numera får man leta för att se något verkligt svenskt inslag i den årliga melodifestivalen i Sverige. Kanske det gula och blå som förekommer vid sidan om det rosa i logotypen då. Men förresten, allt måste ju förändras radikalt har vi förstått, för annars lär vi oss inte av historien, och… äsch förresten, vi går rakt på ämnet. Förr i tiden var det mesta hemskt som vi vet. Vi kan därför skräckslaget fråga oss hur det var när ett gammaldags Sverige för första gången fick delta i den internationella musik­tävlingen. Följ med i ett svartvitt potpurri där fem mäktiga melodi­experter, ett myglande Sveriges Radio och en sångstrejkande smålänning i daladräkt som snurrade ända ner till Nederländerna figurerar.

Hylte: från bruksort till mångkultur

🟠 REPORTAGE Nya Tider har under en tid fått rapporter om att kommunen Hylte i Hallands län alltmer domineras av islamister och ökande otrygghet. Eftersom centralorten Hyltebruk är en liten bruksort på landet blev vi överraskade, så vi åkte dit och fann ett samhälle där mycket hade fått en muslimsk prägel, men där en tystnadskultur gjorde det svårt att hitta någon som ville uttala sig.

Containerbrist förvärrar begynnande matkris – Nya Tider i Wuhan: Inga spår av viruskatastrof

🟠 Covid-restriktioner förvandlar hamnar till flaskhalsar. Överfulla hamnar och försenade varutransporter ger förstörd mat. Kina har ett stort handelsöverskott då deras industriproduktion går för fullt medan stora delar av väst går på halvfart på grund av snart årslånga nedstängningar. Nya Tider besökte Wuhan och kunde förvånat konstatera att livet där är normalt medan omvärlden fortfarande efter ett år lever med varierande grad av nedstängningar.

Två män och ett kylskåp

🟠 HISTORIA Människan har i alla tider strävat efter att förvara mat så att den inte förstörs. Olika metoder för detta har varit saltning, torkning och rökning. Mat kom även att förvaras kyld i källare och särskilda ishus. Till sist såg de första kylskåpen dagens ljus. Kylskåpet kom dock att utvecklas och förbättras av de två svenska uppfinnarna Baltzar von Platen och Carl Munters.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos Spelpressen
Allt du behöver veta om casino utan spelpaus
Svenskaonlinecasinon – Din jämförelsesida för svenska casino online
Jämför casino utan svensk licens hos Nya-Casinon.online
Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2022 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.