Sverige allt mer extremt

"Det är inte konstigt att allt fler svenskar väljer att flytta till de finska svenskbygderna." – Vávra Suk

Allt fler upplever en avgrund mellan det offentliga samtalet och vad folket tycker privat. Det är dock i en internationell jämförelse som Sverige verkligen visar upp sig som ett ytterlighetsland.
Ett sådant exempel är det svenska etablissemangets förakt för den demokratiska processen. Eftersom nyhetsrapporteringen i vår ”östra rikshalva” även sker på svenska har det varit möjligt för svenskar att jämföra hur svensk och finsk media uttrycker sig. Så som sig bör i det svenska politiskt korrekta klimatet lät svenska journalister olika tillmälen hagla över partiet Sannfinländarna, som har fräckheten att tycka annorlunda än de svenska journalisterna. Partiet kallas extremistiskt och populistiskt, inte bara på ledarsidorna, utan även i förment objektiva nyhetsartiklar.

Kontrasten kunde inte vara större till deras finlandssvenska kollegor, som på ett konkret sätt utan epitet, subjektiva omdömen eller svepande anklagelser redogör för partiets politiska förslag och idéer.

Eftersom svensk mediaelit anser sig vara överlägsen alla andra i världen är man helt blind för hur den politiska korrektheten, propagandan på nyhetsplats och mobbingen av oliktänkande sticker i ögonen utomlands. Sverige är verkligen extremt i jämförelse med vilket annat land som helst, men i den mån svenska journalister är medvetna om detta ser de det som att de är ”före” sina kollegor i andra länder som ännu inte insett vilken ”moralisk stormakt” Sverige är.

I denna anda ville en svensk reporter från TV4 dela med sig av den svenska visheten till Finlands blivande statsminister Juha Sipilä och berättade att det i Sverige skulle vara otänkbart att Sverigedemokraterna skulle ingå i en svensk regering.

Sipilä var uppenbarligen måttligt road av att bli uppläxad angående vilken regeringspartner den svenska journalistkåren tycker att han borde välja, och replikerade:

– Jo, men det här är Finland och här fattar vi våra egna beslut.

Han klargjorde att i Finland så talar alla partiledare med varandra. Underförstått, här har vi respekt för demokratin och sysslar inte med mobbing som ni gör i Sverige.

I Finland finns en naturlig känsla av nationalism som genomsyrar de politiska partierna oavsett ideologi. Om det finns en ”värdegrund” i Finland så är det att värdesätta sitt land, dess historia och arv – inte känna skam över sitt folk och klanka ned på det. Omtanken om den egna kulturen gör också att Finland inte hamnat i den mångkulturella fällan som Sverige gjort.

Ett annat land som vet sitt värde är Australien. Man har bestämt sagt nej till en storskalig invandring som skulle riskera att förändra den europeiska kulturen i landet – man har sett vad som hänt i många länder i Västeuropa. I detta nummer berättar vi om att Australiens strikta asylpolitik också varit en succé i att förhindra drunkningsolyckor, migranterna inser helt enkelt att det inte är någon idé att företa den riskfyllda båtresan. Olyckorna har helt upphört. Australiens premiärminister Tony Abbott menar att Europa borde ta efter detta och att det är det enda bevisligen fungerande sättet att få stopp på katastroferna med kapsejsade migrantskepp i Medelhavet.

Det tragiska är att den politiska korrektheten gått så långt att man är beredd att offra liv för att slippa revidera sitt synsätt. Från Sverige hörs politiker kräva att Sydeuropa öppnar sina gränser för migrantströmmen från Nordafrika – något som knappast lär få strömmen över havet att sina. FN:s Flyktingkommissariat UNHCR har kommit med egna förslag på åtgärder för att förhindra katastroferna. Ett av dem är att bekämpa ”rasism och främlingsfientlighet” – hur det ska få färre skepp att kapsejsa framgår inte. Ett annat förslag är att Europa öppnar trygga landvägar för migranterna.

Med öppna gränser kommer en migration att pågå tills man uppnår ”jämviktstillstånd”, det vill säga att Sverige och resten av Europa också når u-landsstatus. Först då blir det mindre attraktivt att komma hit. Att de politiskt korrekta inte bryr sig om hur det går för det svenska folket vet vi redan, men på vilket sätt skulle världen må bättre av att Sverige och resten av Europa förvandlades till u-länder?

Det är inte konstigt att allt fler svenskar väljer att flytta till de finska svenskbygderna. Finland är ett land som fortfarande har lite sund självbevarelsedrift kvar.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Läs även:

Myndigheter älskar struntfrågor

Myndigheter älskar struntfrågor

🟠 OPINION: Karl-Olov Arnstberg Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden (SIN) är en liten myndighet som bildades 2007. Men även en liten narr kan spela stor teater. Debattören professor Karl-Olov Arnstberg ställer sig kritisk till hur SIN häller grus i Polismyndighetens arbete för småsaker, samtidigt som man nonchalerar riktiga hot mot medborgarnas integritet.

Du förtjänar sanningen

Du förtjänar sanningen

🟠 LEDARE Massmedier granskar inte längre makten. De är numera en integrerad del av etablissemanget och deras roll är inte längre nyhetsförmedling av sanningen utan att skapa och styra det politiska narrativet. Oavsett deras påstådda politiska olikheter har de enats och ställt sig på samma sida i de viktigaste av frågor.

Moldavien balanserar mellan krig och omöjlig neutralitet

Moldavien balanserar mellan krig och omöjlig neutralitet

🟠 OPINION: IURIE ROSCA Moldavien är trängt mellan öst och väst, Ryssland och Nato. När fronten i Ukraina flyttar sig västerut och ser ut att krackelera på allt fler ställen ser debattören Iurie Rosca ett hot mot att stridigheterna spiller över på hans eget land, Moldavien, där en del redan kontrolleras av ryska ”fredsbevarande” trupper. Men samtidigt är Putin överraskande undfallande i vissa frågor och har till och med lovat att inte angripa led¬ningen i Kiev. Varför? undrar Rosca, och menar att det finns starka kraf¬ter som tjänar på att kriget drar ut på tiden och till och med utvidgas.

Trollfabriker och medias trollsång

Trollfabriker och medias trollsång

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Det är bråda tider just nu. I massmediernas redaktioner springer journalister runt som yra höns och kacklar gemensamt: ”Trollfabrik, trollfabrik, trollfabrik.” Artikel efter artikel pumpas ut om det vagt definierade men påstått allt mer överhängande hotet mot samhället som Sverigedemokraterna menas utgöra. Men få verkar se var den verkliga trollsången kommer ifrån.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Svenskdroppar – dunderkuren från örtriket

🟠 HISTORIA Svenskdroppar, som även är känd som Schwedenbitter, är en örtkur som utvecklades av de två svenska läkarna Klaus Samst och – sannolikt – Kristian Henrik Hjärne på 1700-talet. Den här tinkturen populariserades på 1900-talet av Maria Treben. Svenskdroppar innehåller flera olika örter och sägs hjälpa mot olika sjukdomar och krämpor.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.