Skip to Content

KRÖNIKA

Sverige behöver en kulturrevolution mot ungdomsbrott

PappersupplaganNya Tider v. 14

Publicerad: 3 april, 2020, 20:20

 • Svenska

Läs även

Anmälda våldsbrott där förövare och brottsoffer är under femton år ökar kraftigt. På fyra år, 2016-2019, har antalet sådana våldsbrott ökat med 37 procent och antalet rån fördubblats, från 1 178 till 2 448. Förra året anmäldes mer än 9 000 sådana brott. I region Mitt har polisen gått igenom 390 sådana våldshändelser. Ungefär hälften av brotten begås i skolmiljö, enligt regionchef Carin Götblad. Götblad erkänner att hon är förvånad, både över ökningen och över förövarnas låga ålder. Grovheten förbluffar också.

Poliserna berättar att gärningsmännen rånar i grupp, är maskerade och klädda i liknande kläder så att de blir svårare att identifiera. Rånarna beter sig i förhör som förhärdade brottslingar, trots att de är mycket unga. På videoupptagningar kan man höra hur rånarna kal­lar offret svennejävel och liknande. Götblad säger att rånarna ofta kommer från de så kal­la­de utanförskapsområdena, exempelvis Rosengård.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Alf Ronnby

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Ungdomsrabatten avskaffas..ja självklart. Vad jag innerligt önskar mig är att något gör så vi får en normal regering , som vi kan se i en del Europeiska länder . Jag vill också att en ny regering tillsätter en kommission som utreder 7 klöverns ev. brott mot medmänsklighet till svenska folket , trolöshet mot huvudman , korruption , framkallande av fara för annan , medhjälp till brott , osv.osv..
  Det är också viktigt för framtida generationer att terrorgrupper som expo-Aschberg,juridikfront,nätgranskare etc får möta rättvisan och deras offer får upprättelse och ekonomisk ersättning för kränkning och lidande.
  Det finns massor att jobba med när vi får en regering befolkad av normala människor.

 • Julius Soreff

  Adulte crime adulte time!

 • Knutkalas

  vem kan ingripa mot ett gäng på 8-10 ungdomar som dessutom troligen är knivbeväpnade

 • latmask

  Sänk straffmyndighetesgränsen till 10 år. Vuxet brott – vuxet straff.
  Antingen återgår vi till 1734 års lag, eller så får vi sharia på halsen.

”Oförklarligt” varför just Sverige är våldsdrabbat?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om vice rikspolischefen Mats Löfving som äntligen berättar sanningen om de kriminella klanerna. Trots de ovanligt tydliga uttalandena vill statsministern fortfarande inte koppla den eskalerande kriminaliteten till invandring från specifika länder, men inte ens vice rikspolischefen verkar vilja inse hur det ligger till och menar att de många dödsskjutningarna i Sverige inte går att förklara.

Vetenskap, modell Expo

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGStiftelsen Expo finansieras av statliga Kulturrådet och en rad organisationer som vill köpa sig PK-poäng. Man framställer sig gärna som en pålitlig källa till fakta om ”rasism och främlingsfientlighet”, och citeras regelbundet i systemmedia så fort dessa ämnen berörs. Men hur ligger det till med Expos skenbara saklighet? Professor Karl-Olov Arnstberg prövar om Expos logik möter grundläggande vetenskapliga kriterier.

Beundrande idolporträtt

KRÖNIKAExpressens klimatreporter Karin Sörbring har höga tankar om miljöprofessorn Johan Rockström. Dem luftade hon i en beundrande intervju i söndags 13/9. Där kallades Rockström ”en av världens främsta miljö- och klimatforskare”.

Löfven vet inte vad han skrev under

KRÖNIKANär Stefan Löfven skrev under EU-avtalet om 8 000 miljarder i ”coronastöd” till vissa länder förstod han inte dokumentets egentliga innehåll. Det är otänkbart att han då skulle skrivit på.

Svenska kyrkan stoppar AfS från att kandidera

LEDAREKyrkostyrelsen stoppar Alternativ för Sverige (AfS) från att ställa upp i kyrkovalet i Svenska kyrkan nästa år. Om detta beslut står fast innebär det att svenska demokratin kan dödförklaras på riktigt.

Tidigare milda vintrar

KRÖNIKADe som varnar om hotande global uppvärmning tar den gångna svenska vintern som exempel. Den var förvisso ganska mild söderöver. Men de nämner inget om all snö som föll i Norrland och på sina håll låg kvar långt in i juli.

Pinsamt medialt försök att avleda uppmärksamheten

KRÖNIKAUnder en vecka som bjöd på både muslimska upplopp och ett synnerligen grovt övergrepp på en kyrkogård, fastnade medier och politiker för en rapport från Försvarshögskolan. Dess innehåll var varken nytt eller särskilt uppseendeväckande, men blev uppenbarligen det halmstrå som etablissemanget behövde när det mångkulturella experimentets avigsidor blev särskilt tydliga.

Är Dan Park Sveriges svar på van der Lubbe?

OPINION: MAGNUS STENLUNDDen danske politikern Rasmus Paludans tänkta koranbränning i Rosengård diskuteras flitigt. Den som ansökte om demonstrationstillstånd är den svenske gatukonstnären Dan Park, som verkar helt oberörd för den fara han utsätter sig för. Var det rätt att bränna en koran för att visa att muslimer sätter gränsen för yttrandefriheten i Sverige? Veckans debattör, författaren Magnus Stenlund, tror att det kan få motsatt effekt och skapa sympati för muslimer.

Gå till arkivet

Send this to a friend