Skip to Content

KRÖNIKA

Sverige behöver en kulturrevolution mot ungdomsbrott

PappersupplaganNya Tider v. 14

Publicerad: 3 april, 2020, 20:20

 • Svenska

Läs även

Anmälda våldsbrott där förövare och brottsoffer är under femton år ökar kraftigt. På fyra år, 2016-2019, har antalet sådana våldsbrott ökat med 37 procent och antalet rån fördubblats, från 1 178 till 2 448. Förra året anmäldes mer än 9 000 sådana brott. I region Mitt har polisen gått igenom 390 sådana våldshändelser. Ungefär hälften av brotten begås i skolmiljö, enligt regionchef Carin Götblad. Götblad erkänner att hon är förvånad, både över ökningen och över förövarnas låga ålder. Grovheten förbluffar också.

Poliserna berättar att gärningsmännen rånar i grupp, är maskerade och klädda i liknande kläder så att de blir svårare att identifiera. Rånarna beter sig i förhör som förhärdade brottslingar, trots att de är mycket unga. På videoupptagningar kan man höra hur rånarna kal­lar offret svennejävel och liknande. Götblad säger att rånarna ofta kommer från de så kal­la­de utanförskapsområdena, exempelvis Rosengård.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Alf Ronnby

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Ungdomsrabatten avskaffas..ja självklart. Vad jag innerligt önskar mig är att något gör så vi får en normal regering , som vi kan se i en del Europeiska länder . Jag vill också att en ny regering tillsätter en kommission som utreder 7 klöverns ev. brott mot medmänsklighet till svenska folket , trolöshet mot huvudman , korruption , framkallande av fara för annan , medhjälp till brott , osv.osv..
  Det är också viktigt för framtida generationer att terrorgrupper som expo-Aschberg,juridikfront,nätgranskare etc får möta rättvisan och deras offer får upprättelse och ekonomisk ersättning för kränkning och lidande.
  Det finns massor att jobba med när vi får en regering befolkad av normala människor.

 • Julius Soreff

  Adulte crime adulte time!

 • Knutkalas

  vem kan ingripa mot ett gäng på 8-10 ungdomar som dessutom troligen är knivbeväpnade

 • latmask

  Sänk straffmyndighetesgränsen till 10 år. Vuxet brott – vuxet straff.
  Antingen återgår vi till 1734 års lag, eller så får vi sharia på halsen.

Public service ska vara till för folket

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETNu är SVT och Sveriges Radio helt skattefinansierade, så nu om inte förr är det dags att journalisterna faktiskt börjar tjäna befolkningen och inte ser som sitt uppdrag att uppfostra och mästra sin publik.

Kritik är inte hat

OPINION: FREDRIK LARSONDen vi inte får lov att kritisera styr våra liv. Oavsett vem som skrivit citatet är det ett sant idiom. Den som känner sig kränkt blandar ofta ihop kritik med hat. Man hävdar att hat genomsyrar kritiserande part. Men oftast är det hat som genomsyrar idén de försvarar från kritik. Veckans debattör Fredrik Larson skriver om den märkliga tid vi lever i just nu.

Hur tar sig världen ur lockdown?

LEDAREI Sverige kan det vara svårt att föreställa sig hur det ser ut i resten av världen, men i princip alla andra länder har infört omfattande restriktioner. Hur hade de då tänkt sig komma ur dessa? Det verkar det inte finnas någon bra plan för.

Sverige – världens gossen Ruda

KRÖNIKA

Mediers cyniska försök att likvidera och marginalisera oliktänkande röster

OPINION: RUNAR SøGAARDTiden har kommit för att säga det som behöver sägas. Inte för att det är populärt utan för att ens samvete kräver det. Det menar veckans debattör, författaren och ledarskapskonsulten Runar Søgaard. När media snävar in på yttrandefriheten är det nödvändigt att slå vakt om den offentliga debatten och respekten för olika åsikter, menar han.

Solkraften räcker till en brödrost

KRÖNIKAMichael Moore sågar i sin nya film ”Planet of the Humans” klimatpolitiken jäms med fotknölarna och visar i filmen hur klimatsekten bedrar folk. Det börjar med en uthängning av Al Gore och hans avgörande roll för denna globala hjärntvätt. Det visar sig att Gore sålde sitt tv-bolag till Al Jazeera, som tjänar miljarder på att sälja fossilt bränsle över hela världen. Han lever lyxliv med eget jetplan och en jättevilla som drar mer el än 20 vanliga hushåll.

Åtgärderna farligare än Wuhanviruset – Sverige gör i det stora hela rätt

UTRIKESREDAKTÖREN HAR ORDETNya Tiders kritik mot Anders Tegnell var lika befogad som han var olämplig i rollen. Sveriges agerande att inte korrekt informera eller varna befolkningen och inte heller adekvat skydda de sjuka och sårbara var också under all kritik och har troligen kostat hundratals svenskar livet helt i onödan. Däremot tog Folkhälsomyndigheten rätt beslut i stort då de valde att inte stänga ner Sverige, som stora delar av omvärlden valt att göra med förödande konsekvenser som vi troligen bara sett början på.

Det är klart att det går!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETFör två veckor sedan skrev jag en ledare med rubriken ”Är ’integration’ ens önskvärd?”. En läsare kommenterar artikeln med att repatriering är omöjlig och att vi i stället bör ”vinna dem till oss”. Det är en intressant inställning och jag vill därför passa på att svara här på ledarsidan.

Gå till arkivet

Send this to a friend