SVT förfalskar meddelanden från tittare

I SVT:s debattprogram Opinion Live får tittarna chans att komma till tals genom att skriva meddelanden om ämnet som debatteras, som sedan rullar förbi underst i tv-rutan. Men det är SVT som väljer vilka meddelanden som ska visas, och nu avslöjas också att den statliga tv-kanalen också förfalskar meddelanden för att "folkets röst" ska se ut att överensstämma med statens ideologi.

I debattprogrammet Opinion Live, som leds av Belinda Olsson, i SVT debatteras aktuella politiska frågor. Programmet som produceras av den statligt kontrollerade televisionen har tidigare fått kritik i sociala medier för att bara bjuda in debattörer som bekänner sig till den statliga ideologin. De som ”debatterar” är alltså överens om globalisering, massinvandring, feminism och så vidare, men är oense hur dessa ideologier bäst kan förverkligas.

En liten ljusglimt för människor med andra åsikter har dock varit ”folkets röst” som ger tittarna möjlighet att skicka skiva meddelanden på Twitter under hashtaggen ”opinionlive” under programmet som, om avsändaren har tur, rullar förbi nederst i tv-rutan.

Folkets röst måste passa maktens ideologi

När ett parti som Sverigedemokraterna har runt 20 procent i opinionsundersökningar och till exempel invandringsmotstånd och antifeminism är vanligt i sociala medier, har många tyckt det varit märkligt att de meddelanden som visas upp i SVT och påstås representera folkets åsikter nästan aldrig innehåller kritik mot invandring, feminism, hbtq-lobbyism med undantag för enstaka substanslösa inlägg som knappast övertygar någon.

Nu bekräftas misstanken att den statliga televisionen plockar bort folkets medelanden när dessa innehåller fakta eller budskap som kan påverka människors tankar på ett sätt som inte uppskattas av den statliga televisionen. En person som kallar sig RealLarsLarsson på Twitter avslöjar nu hur hans meddelande ändrades av SVT innan det visades för allmänheten.

Det var i torsdags den 15 februari som det i programmet diskuterades om det skulle införas porrfilter i Sveriges skolor, som förhindrar att eleverna kan titta på porr under skoltid. Användaren RealLarsLarsson tyckte uppenbart att diskussionen var löjlig och angrep problemet från fel håll. När en medborgarstudie gjord av akademikern Joakim P Jonasson nyligen avslöjade att hissnande 95,6 procent av alla överfallsvåldtäkter begås av invandrare, ansåg twitterskribenten att problemet finns någon annanstans än i pornografin som var tillgänglig i Sverige i 50 år utan massvåldtäkter. Det är också tveksamt om särskilt många elever verkligen sitter och söker sexuell tillfredställelse framför skärmarna i skolorna datorrum.

I ett sarkastiskt meddelande skrev därför RealLarsLarsson under hashtagen opinionlive: ”Klart vi ska ha porrfilter i skola etc., Det är porrens fel att vi fått en lavin av våldtäkter i sve. Man ser ju hur de som sluppit porrfilmer från till tex, menaländer hela uppväxten har en bättre syn på kvinnor och sex”.

Men när meddelandet visades för tittarna hade den statliga televisionen gett budskapet en helt annan innebörd genom att ta bort sista meningen. Endast följande stod att läsa: ”Klart vi ska ha porrfilter i skola etc, Det är porrens fel att vi fått en lavin av våldtäkter i sve”.

Twitter-användaren har på sin kanal avslöjat hur programmet ändrat hans meddelande och skriver också ”Varför tog ni in mitt tweet i direktsändning, men ändrade om det så det skulle passa er agenda” i en fråga ställd till SVT. I en ytterligare kommentar skriver han ”Kan bara konstaterat att det är livsfarligt att delta i debatten på SVT och opinionlive, de ändrar vad man skriver i efterhand. Skickar man in ’jag är emot nazism’ så kan det lika gärna bli ändrat till ’jag är nazist’ sjukt”.

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Gangsterrapparen Einár mördad – avrättades på nära håll

Gangsterrapparen Einár mördad – avrättades på nära håll

🟠 INRIKES Den gangsterrappande artisten Nils Grönberg, 19, som gick under artistnamnet Einár, sköts till döds under torsdagskvällen i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. Den kriminella rapparen, som själv dömts för ett flertal brott, levde under stor hotbild från invandrargäng som ville döda honom. Einár sköts med flera skott i bröst och huvud i vad som liknas vid en ren avrättning.

SD-politiker dömd för fakta om sydsudanesers IQ

SD-politiker dömd för fakta om sydsudanesers IQ

🟠 Sverigedemokratiske regionpolitikern Bertil Malmberg dömdes den 7 oktober i Nyköpings tingsrätt för hets mot folkgrupp. Åsiktsbrottet består i att Malmberg vid ett möte i fullmäktige sagt att sydsudaneser har låg genomsnittlig IQ – ett oomtvistat vetenskapligt faktum.

Den svenska skulden: Hur mycket är du skyldig?

Framtida betalsystem och E-kronan – inte ett ord om kontanter

🟠 Förtroendet för betalningssystemen är avgörande för samhällets utveckling. Minskad användning av kontanter har drivits fram av teknikutvecklingen, brister i lagstiftningen och bankernas vinster från elektroniska betalningar. E-kronan är ett projekt som drivs av Riksbanken, med syftet att skapa en kontrollerad elektronisk betaltjänst som garanteras av Riksbanken. Den 6 oktober höll förste vice riksbankschef, Cecilia Skingsley, ett föredrag om framtidens betalsystem, som är föremål för en omfattande utvecklingsprocess – utan att nämna kontanter med ett ord.

Media fortsätter mörka om skolattacken i Eslöv

Media fortsätter mörka om skolattacken i Eslöv

🟠 INRIKES Efter att polisens förundersökning blivit tillgänglig blev skolattacken i Eslöv åter en återkommande nyhet i veckan. Massmedierna fortsatte att trycka på den påstådda ”högerextrema” kopplingen men valde sin vana trogen att undanhålla viktiga detaljer som att pojken själv är mörkhyad och att det enda offret för attacken är – en vit man.

Organisationer för journalister tiger om attentatet mot Exakt24:s reporter

Organisationer för journalister tiger om attentatet mot Exakt24:s reporter

🟠 Uppdaterad med svar från Journalistförbundet. Svenska Journalistförbundet samt Reportrar utan gränser i Sverige, alltså de organisationer som ska bevaka journalisters möjligheter att kunna utöva sitt yrke utan att utsättas för hot eller våld anser inte att de har tid att svara på frågor om hur de ser på det nyligen inträffade attentatet mot Exakt24:s reporter Christian Peterson samt vandaliseringen av samma nyhetskanals studio.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.