Skip to Content

KRÖNIKA

Systemmedias desinformation om yttrandefriheten i Ryssland

Digital utgåva

I västerländsk media förekommer så gott som dagligen rena lögner och propaganda som går ut på att utmåla Ryssland som ett odemokratiskt och farligt land. Samtidigt hyllas väst som yttrandefrihetens och demokratins högborg. Men vad är egentligen sanning? Var finns den större toleransen för oliktänkande? I Ryssland eller i väst? Det frågar sig Jonas Serneholt.

Publicerad: 29 maj, 2018, 23:58

  • Svenska

Desinformationen om påstådda ryska påverkanskampanjer i den svenska valrörelsen upphör aldrig att förvåna, och propagandan från systemmedia verkar inte mattas av, tvärtom! Nästan varje dag kan man höra något radio- eller tv-inslag där man påstår att Ryssland saknar pressfrihet och demokrati, eller också kan man läsa något liknande på någon vänsterliberal ledarsida. Argumenten är alltid känslomässiga.  Samtidigt framhävs västvärlden, och nu i valrörelsetider, Sverige som demokratins och yttrandefrihetens högborg. Alla som kan se med en någorlunda klar blick inser emellertid att demokrati – och yttrandefriheten i väst många gånger är en chimär.

De stora, globala nätföretagen bland sociala medier agerar allt oftare som nyttiga idioter och lydiga bandhundar till det vänsterliberala etablissemanget på politik- och mediesidan i väst. Ett alldeles färskt exempel på hur denna repression ser ut är hur AfS partiledare Gustav Kasselstrand fick ett videoklipp censurerat av YouTube då han menade att islamister borde mista sina svenska medborgarskap och köras ut. Detta var enligt YouTube så kallad ”hets mot folkgrupp”.

Ovanstående exempel är bara ett i raden av tiotals, hundratals, ja tusentals exempel på hur nationellt sinnade opinionsbildare och vanliga människor utan organisationer bakom sig har fått sina liv kringskurna då de anmälts för så kallad ”hets mot folkgrupp” eller fått sina konton på Facebook, Twitter eller YouTube blockerade, eller där inlägg och videoklipp helt enkelt har tagits bort av företagen Sådan censur sker över hela västvärlden och förfarandet är något som piskas fram av bland annat svenska politiker.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Jonas Serneholt

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Expressen och konsten att fuska med rubriker

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETExpressenkrönikören Fredrik Sjöshult vill påskina att invandringen inte har något samband med gängbrottsligheten genom att citera polisens siffror om att ingen av de kriminella gängledare man har under uppsikt är nyanländ. Det enda han lyckas visa är att invandringen var en katastrof för Sverige redan innan migrationsvågen 2015. Hundra procent av gängledarna har nämligen utländsk bakgrund.

Agenda 23 februari 2020 – ”Operation Dimridå”

KRÖNIKASom om det var en ödesfråga för hela landet, tas de sjunkande opinionssiffrorna för Stefan Löfven och hans parti upp i Agenda. Det är precis så här det går till hos etablissemangets mediehus. Nu beställer S-aktivister kraftfulla åtgärder av sina trogna drabanter. Det är bråttom.

Sveriges överlevnad kräver skalpellhand!

KRÖNIKAKenneth Sandberg arbetade under 1990-talet på Statens Invandrarverk, det som i dag bytt namn till Migrationsverket. Han såg redan då det ohållbara i utvecklingen och larmade genom inlägget i dagspressen om situationen. Resultatet var att han fick sparken från sitt jobb. Nu summerar han utvecklingen sedan dess och föreslår vad som måste göras.

När ett hedrande av oskyldigas död känns ruttet och falskt

KRÖNIKADen 13 februari 2020 var det 75 år sedan terrorbombningarna av den tyska kulturstaden Dresden inleddes av både britter och amerikaner i andra världskrigets slutskede. Staden, som hittills hade klarat sig från att bombas till ruiner, utsattes nu för en av andra världskrigets värsta bombkatastrofer. Hela den gamla stadskärnan brann ner, och tiotusentals oskyldiga tyska liv offrades.

Kulturdebatt: Musiken och eliten

INRIKESJust nu pågår Melodifestivalen, SVT:s mest populära program. Cirka tre miljoner svenskar bänkar sig framför programmet på lördagkvällarna. Vi bad musikern Fredrik Larson skriva om detta fenomen i svensk kultur, hur det hela började och vad det utvecklats till.

Kommunernas situation avslöjar lögnerna

KOMMENTAR

Vad Karlssons nya tankesmedja kan säga om SD:s framtid

OPINION: ANTON STIGERMARKSverigedemokraternas chefsideolog Mattias Karlsson har tagit initiativ till en ny konservativ tankesmedja. Ett förtroenderåd har presenterats i vilket ingår en ideologiskt heterogen skara medarbetare. I denna debattartikel resonerar skribenten Anton Stigermark om vad lanseringen kan säga om SD:s övergripande strategi samt vad den kan innebära för konservatismen.

SAS-filmen: Ett illasmakande hopkok av lögner och förolämpningar

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Gå till arkivet

Send this to a friend