Skip to Content

Nu är enkätsundersökningen för 2019 här!
ENKÄT

Tack till alla våra läsare!

PappersupplaganNya Tider v. 5

Totalt 458 personer svarade på den enkät som Nya Tider skickade ut till prenumeranterna hösten 2019. Frågorna berörde huvudsakligen prenumeranternas intresse för olika ämnen och delar av tidningen, formulerat som hur ofta de läser olika delar och vilka ämnen de skulle vilja se mer av.

Publicerad: 1 februari, 2020, 12:35

  • Svenska

Läs även

Den första frågan berörde hur mycket av tidningen läsaren tog del av, och 91 procent sade sig antingen alltid läsa hela eller det mesta av den. Även alternativet ”den samlar bara damm” fanns med, vilket glädjande nog inte valdes av en enda person, även om sådana förstås skulle kunna finnas bland dem som inte svarade.

Den and­ra frågan handlade om huruvida läsaren delade med sig av tidningen till and­ra, och en majoritet uppgav att de åtminstone visar den för vänner eller släktingar.

Avseende tidningens olika delar kunde läsarna för varje del ange om de läser denna ”alltid”, ”ofta”, ”sällan” eller ”hoppar över”. Möjligen något överraskande visade svaren att ledarsidan var den mest lästa delen av tidningen, som 82 procent av de svarande uppgav att de alltid läser och ytterligare 16 procent att de ofta läser. Därefter följde Inrikes, Debatt/Krönikor och Fokus (där granskningen av Bonniers gavs som exempel).

I enkätdelen där läsaren fick ange vad de skulle vilja ha mer av, är indelningen delvis annorlunda och utgår mer från ämnen. Absolut först hamnade ”invandring/mångkulturproblematik”, som 53 procent av de svarande ville se mer av.
Man kan förstås inte dra alltför stora växlar på en läsarenkät eftersom det normalt är de mest engagerade läsarna som svarar. Några slutsatser går dock att ana.

Hur stor behållning har du av tidningen? 91 procent av de svarande sade sig antingen alltid läsa hela eller det mesta av den.

 

För det första har vi engagerade läsare överlag. När vi jämfört med hur många som svarat på några and­ra tidningars läsarenkäter, visar det sig att vi har den klart högsta svarsfrekvensen av alla. Det är också anmärkningsvärt många som delar med sig av Nya Tider till släkt och vänner eller lägger ut den på offentliga platser för att nya människor ska få ta del av den. Det tackar vi för!

För det and­ra är våra läsare överlag nöjda med tidningen. Till och med de minst populära delarna av tidningen läses av majoriteten av de svarande. Det är också relativt jämnt mellan de olika ämnen som läsarna vill se mer av.

Det enda ämne som sticker ut och som klart flest vill se mer av är som sagt invandring/mångkultur. Det hänger naturligtvis samman med att systemmedierna har mörklagt sanningen om det mångkulturella projektet i flera årtionden, vilket var en viktig orsak till att vi startade upp Nya Tider år 2012. Även om systemmedierna inte längre kan ljuga lika obehindrat som förr – tack vare att de pressats av Nya Tider och and­ra alternativmedier – går det sannerligen inte att lita på dem på detta område (eller något annat område som är viktigare än fotboll). Det vet våra läsare.

Mest läst. Diagram över artiklar där läsarna svarat att de läser alltid eller ofta.

 

Vi på Nya Tider vill tacka alla våra engagerade läsare för Ert stöd. Och medan vi ändå är igång, kan vi passa på att även tacka er som prenumererar på Nya Tider utan att vara särskilt engagerade läsare (och som inte svarade på enkäten) därför att ni anser vår tidning vara en viktig motvikt till system­medierna och därför stöder oss på det bästa sätt som finns, genom att prenumerera. Tack till er också!

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • samuelafugglas

    Saknar en rubrik som borde hetat, Korruption eller Politisk vanskötsel av Sverige.
    Olle Feltens artiklar är fantastiska.

Närbibliotek utanför Jönköping favoriserar vänstertidskriften Expo

INRIKESNärbiblioteket i Bankeryd, Jönköpings kommun, har nyligen dragit tillbaka kvällstidningarna Expressen och Aftonbladet från sitt medieutbud, och istället valt att tillhandahålla den Sverigefientliga vänstertidskriften Expo. En Bankerydsbo som Nya Tider talat med säger att han är chockad över bibliotekets agerande, och att många på orten är upprörda. Ansvariga bibliotekschefer lägger dock locket på och flyr konsekvent frågor.

Stora risker med nya bostadsrätter – Riksrevisionen rekommenderar lagändring i ny granskning

INRIKESI en granskningsrapport belyser Riksrevisionen de stora risker som köpare av nya bostadsrätter tar på sig. Riksrevisor Helena Lindberg menar att man som kund är i princip rättslös gentemot bostadsutvecklaren som skapat fastigheten. För att råda bot på bristerna föreslår Riksrevisionen att Bostadsrättslagen ändras, så att köpare av nya bostadsrätter har samma rättigheter som vid köp som regleras av annan lagstiftning.

Ny skatt på avfall och plastpåsar träder i kraft

INRIKESTrots hård kritik har regeringen stått fast vid sina planer på att införa en skatt på plastkassar, som träder i kraft den 1 mars. Detsamma gäller en skatt på avfallsförbränning som träder i kraft den 1 april. Branschorganisationer menar i båda fallen att skatterna är kontraproduktiva om syftet är att förbättra miljön och att regeringen bara vill ha mer klirr i statskassan.

Kritisk forskarrapport: Dubbla signaler skapar oreda i migrationspolitiken

INRIKESDubbla signaler som skapar oreda i migrationspolitiken. Det är det beska omdömet som det svenska, politiska etablissemanget får i en färsk rapport från Delmi, Delegationen för migrationsstudier, som släpptes den 4 februari. Rapporten handlar om att ett fåtal av de asylsökande som fått avslag i praktiken återvandrar, men tar även upp de olika undantag som ger vissa grupper som fått nej ändå möjlighet att stanna i Sverige. Författaren menar att det just nu i huvudsak är Miljöpartiet som bidrar till de senaste årens dubbla signaler och oreda.

Förnedringsrån mot 18-årig svensk

INRIKESLiam, 18, överfölls av två afrikaner när han var på väg från jobbet. De tvingade honom att följa med dem i två timmar för att försöka ta ut pengar åt dem. Sedan misshandlade de honom brutalt, urinerade på honom och tvingade honom att klä av sig naken medan de kallade honom ”vidrig svenne”. De filmade övergreppet och spred det själva på Snapchat.

Kommuner som knäckts av asylinvandringen vädjar till staten om hjälp

INRIKESMånga kommuner drabbas fortfarande hårt av det omfattande asyl- och anhöriginflöde som bedrivits på riksnivå, inte minst i form av skenande kostnader för försörjningsstöd. Kommunerna har slagit larm flera gånger, och ett utvalt antal bjöds nyligen in till ett samtal om situationen med civilminister Lena Micko (S). Till Nya Tider säger dock civilministerns pressekreterare att mötet ska ses som ”inhämtande” och kan inte presentera några konkreta lösningar. Filipstads socialdemokratiska ordförande för kommunstyrelsen berättar för Nya Tider att hon vill klassificera hela kommunen som utsatt område, för att motverka ytterligare inflyttning av asylsökande.

Bråk på campingplats framställdes som politisk attack mot socialdemokratiskt kommunalråd

FALSKA NYHETERDet socialdemokratiska kommunalrådet Marie Pettersson (tidigare Larsson) blev överfallen i sitt hem på grund av sitt politiska engagemang, förkunnade samtliga stora medier, en rapportering som snabbt plockades upp av välkända politiker. Den knapphändiga informationen kom dock endast från Pettersson själv, som därefter inte svarade på några frågor. Till Nya Tider säger Polisen att händelsen inträffade på en campingplats under ett bråk mellan Pettersson, hennes sambo och en inbjuden gäst, och ser i nuläget inget politiskt motiv.

Regeringen vägrar utvisa utvisningsdömd etiopier

INRIKESDen HIV-smittade etiopiske mannen dömdes 2005 till sluten rättspsykiatrisk vård och utvisning efter att ha begått en brutal överfallsvåldtäkt mot en svensk kvinna. Mannen har till dags dato kostat skattebetalarna över 27 miljoner kronor och han har nu begärt att få återvända till sitt hemland Etiopien. De etiopiska myndigheterna är beredda att ta emot honom samt har begärt att Sverige utvisar mannen – men regeringen vägrar.

Gå till arkivet

Send this to a friend