Skip to Content

Nu är enkätsundersökningen för 2019 här!
ENKÄT

Tack till alla våra läsare!

PappersupplaganNya Tider v. 5

Totalt 458 personer svarade på den enkät som Nya Tider skickade ut till prenumeranterna hösten 2019. Frågorna berörde huvudsakligen prenumeranternas intresse för olika ämnen och delar av tidningen, formulerat som hur ofta de läser olika delar och vilka ämnen de skulle vilja se mer av.

Publicerad: 1 februari, 2020, 12:35

  • Svenska

Läs även

Den första frågan berörde hur mycket av tidningen läsaren tog del av, och 91 procent sade sig antingen alltid läsa hela eller det mesta av den. Även alternativet ”den samlar bara damm” fanns med, vilket glädjande nog inte valdes av en enda person, även om sådana förstås skulle kunna finnas bland dem som inte svarade.

Den and­ra frågan handlade om huruvida läsaren delade med sig av tidningen till and­ra, och en majoritet uppgav att de åtminstone visar den för vänner eller släktingar.

Avseende tidningens olika delar kunde läsarna för varje del ange om de läser denna ”alltid”, ”ofta”, ”sällan” eller ”hoppar över”. Möjligen något överraskande visade svaren att ledarsidan var den mest lästa delen av tidningen, som 82 procent av de svarande uppgav att de alltid läser och ytterligare 16 procent att de ofta läser. Därefter följde Inrikes, Debatt/Krönikor och Fokus (där granskningen av Bonniers gavs som exempel).

I enkätdelen där läsaren fick ange vad de skulle vilja ha mer av, är indelningen delvis annorlunda och utgår mer från ämnen. Absolut först hamnade ”invandring/mångkulturproblematik”, som 53 procent av de svarande ville se mer av.
Man kan förstås inte dra alltför stora växlar på en läsarenkät eftersom det normalt är de mest engagerade läsarna som svarar. Några slutsatser går dock att ana.

Hur stor behållning har du av tidningen? 91 procent av de svarande sade sig antingen alltid läsa hela eller det mesta av den.

 

För det första har vi engagerade läsare överlag. När vi jämfört med hur många som svarat på några and­ra tidningars läsarenkäter, visar det sig att vi har den klart högsta svarsfrekvensen av alla. Det är också anmärkningsvärt många som delar med sig av Nya Tider till släkt och vänner eller lägger ut den på offentliga platser för att nya människor ska få ta del av den. Det tackar vi för!

För det and­ra är våra läsare överlag nöjda med tidningen. Till och med de minst populära delarna av tidningen läses av majoriteten av de svarande. Det är också relativt jämnt mellan de olika ämnen som läsarna vill se mer av.

Det enda ämne som sticker ut och som klart flest vill se mer av är som sagt invandring/mångkultur. Det hänger naturligtvis samman med att systemmedierna har mörklagt sanningen om det mångkulturella projektet i flera årtionden, vilket var en viktig orsak till att vi startade upp Nya Tider år 2012. Även om systemmedierna inte längre kan ljuga lika obehindrat som förr – tack vare att de pressats av Nya Tider och and­ra alternativmedier – går det sannerligen inte att lita på dem på detta område (eller något annat område som är viktigare än fotboll). Det vet våra läsare.

Mest läst. Diagram över artiklar där läsarna svarat att de läser alltid eller ofta.

 

Vi på Nya Tider vill tacka alla våra engagerade läsare för Ert stöd. Och medan vi ändå är igång, kan vi passa på att även tacka er som prenumererar på Nya Tider utan att vara särskilt engagerade läsare (och som inte svarade på enkäten) därför att ni anser vår tidning vara en viktig motvikt till system­medierna och därför stöder oss på det bästa sätt som finns, genom att prenumerera. Tack till er också!

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Polen vill bötfälla sociala mediejättar som censurerar befolkningen

UTRIKESI Sverige har ofta Polen stämplats som ett land som inte respekterar demokratins grundvalar. Men det är just Polen som nu går i bräschen för yttrandefriheten på sociala medier. Enligt ett lagförslag i Polen ska sociala medier som censurerar användare tvingas böta mångmiljonbelopp. Det rapporterar RT.

Endast 17 procent av äldre som dött ”med” Covid-19 dog ”av” Covid-19

COVID-19Av 228 avlidna äldre på Stockholms regions Särskilda boenden för äldre (SÄBO) avled endast 36 stycken, eller 17 procent, med Covid-19 som ”dominerande dödsorsak”. För 159 av fallen, 75 procent, anges Covid-19 vara ”bidragande dödsorsak”, tillsammans med skörhet och multisjuklighet. För 17 personer, motsvarande 8 procent av fallen, anges ”sannolikt annan dödsorsak”.

Mitt i coronakrisen – politikerna höjer sina egna löner

INRIKESIgår kom det väntade beslutet: Statsråden ser sina löner höjda mitt under pågående coronakris. Stefan Löfven kan se fram emot en ny lön på 180 000 kronor i månaden, en löneökning på 4 000 kronor i månaden sedan den förra löneökningen.

Dan Eliassons nya toppjobb ger fortsatt 162 500 kronor i lön

INRIKESDan Eliasson, som avgick som generaldirektör för MSB efter avslöjandet om hans resa till Gran Canaria för att gå på gayklubb, har nu fått en ny tjänst. Han får behålla både sin titel som generaldirektör och sin svulstiga lön på 162 500 kronor i månaden. Hans arbetsområde? Samordning av samhällets krisberedskap.

Håller du upp skylten blir det en allmän sammankomst – och det är förbjudet

VIDEOPå Odenplan i Stockholm demonstrerade den 16 januari ett antal personer mot pandemilagen, som de anser begränsar medborgarnas friheter på ett sätt som strider mot grundlagen. Polisens insatschef Johan Lundström berättar vad som gäller.

Privat skönhetsklinik erbjöd oskuldsoperationer – slutar med ingreppen efter kritik

INRIKESDen privata specialistmottagningen NabKliniken i Stockholm erbjöd fram till idag kvinnor att utföra ett kirurgiskt ingrepp som skulle kunna återställa den så kallade mödomshinnan. Detta övergrepp mot kvinnor avslöjades dock av tidningen Ottar, men idag kan Nya Tider komma med ännu ett för kvinnor glädjande avslöjande, nämligen att kliniken slutar med det kritiserade underlivsingreppet. I en kommentar till Nya Tider säger en receptionist på kliniken att man gör det för att slippa ”allt tjafs”.

Utvärderingen av regeringens näringspolitik sågas i en rapport från Riksrevisionen

ANALYSRegeringens politiska beslut skall bygga på saklig grund och ge så mycket nytta som möjligt för insatta resurser. I Riksrevisionens granskning av utvärderingen av effekten av regeringens näringspolitik, konstaterar man att den är helt undermålig. Bara 2 av 37 granskade utvärderingar får godkänt av Riksrevisionen . Risken för att en stor majoritet av näringspolitiken inte ger tillräcklig valuta för pengarna är uppenbar. Det är därmed högst oklart om de cirka 70 miljarder kronor som årligen satsas på näringspolitiken får önskad effekt.

Alternativ för Sverige polisanmäler polisen

INRIKESEfter att poliser gjort bedömningen att en banderoll med texten ”Återvandring nu!” skulle vara hets mot folkgrupp och anmält två medlemmar i partiet Alternativ för Sverige har partiledaren Gustav Kasselstrand beslutat sig för att göra en motanmälan om falsk tillvitelse mot polisen i Kalmar.

Gå till arkivet

Send this to a friend