Skip to Content

Nu är enkätsundersökningen för 2019 här!
ENKÄT

Tack till alla våra läsare!

PappersupplaganNya Tider v. 5

Totalt 458 personer svarade på den enkät som Nya Tider skickade ut till prenumeranterna hösten 2019. Frågorna berörde huvudsakligen prenumeranternas intresse för olika ämnen och delar av tidningen, formulerat som hur ofta de läser olika delar och vilka ämnen de skulle vilja se mer av.

Publicerad: 1 februari, 2020, 12:35

  • Svenska

Läs även

Den första frågan berörde hur mycket av tidningen läsaren tog del av, och 91 procent sade sig antingen alltid läsa hela eller det mesta av den. Även alternativet ”den samlar bara damm” fanns med, vilket glädjande nog inte valdes av en enda person, även om sådana förstås skulle kunna finnas bland dem som inte svarade.

Den and­ra frågan handlade om huruvida läsaren delade med sig av tidningen till and­ra, och en majoritet uppgav att de åtminstone visar den för vänner eller släktingar.

Avseende tidningens olika delar kunde läsarna för varje del ange om de läser denna ”alltid”, ”ofta”, ”sällan” eller ”hoppar över”. Möjligen något överraskande visade svaren att ledarsidan var den mest lästa delen av tidningen, som 82 procent av de svarande uppgav att de alltid läser och ytterligare 16 procent att de ofta läser. Därefter följde Inrikes, Debatt/Krönikor och Fokus (där granskningen av Bonniers gavs som exempel).

I enkätdelen där läsaren fick ange vad de skulle vilja ha mer av, är indelningen delvis annorlunda och utgår mer från ämnen. Absolut först hamnade ”invandring/mångkulturproblematik”, som 53 procent av de svarande ville se mer av.
Man kan förstås inte dra alltför stora växlar på en läsarenkät eftersom det normalt är de mest engagerade läsarna som svarar. Några slutsatser går dock att ana.

Hur stor behållning har du av tidningen? 91 procent av de svarande sade sig antingen alltid läsa hela eller det mesta av den.

 

För det första har vi engagerade läsare överlag. När vi jämfört med hur många som svarat på några and­ra tidningars läsarenkäter, visar det sig att vi har den klart högsta svarsfrekvensen av alla. Det är också anmärkningsvärt många som delar med sig av Nya Tider till släkt och vänner eller lägger ut den på offentliga platser för att nya människor ska få ta del av den. Det tackar vi för!

För det and­ra är våra läsare överlag nöjda med tidningen. Till och med de minst populära delarna av tidningen läses av majoriteten av de svarande. Det är också relativt jämnt mellan de olika ämnen som läsarna vill se mer av.

Det enda ämne som sticker ut och som klart flest vill se mer av är som sagt invandring/mångkultur. Det hänger naturligtvis samman med att systemmedierna har mörklagt sanningen om det mångkulturella projektet i flera årtionden, vilket var en viktig orsak till att vi startade upp Nya Tider år 2012. Även om systemmedierna inte längre kan ljuga lika obehindrat som förr – tack vare att de pressats av Nya Tider och and­ra alternativmedier – går det sannerligen inte att lita på dem på detta område (eller något annat område som är viktigare än fotboll). Det vet våra läsare.

Mest läst. Diagram över artiklar där läsarna svarat att de läser alltid eller ofta.

 

Vi på Nya Tider vill tacka alla våra engagerade läsare för Ert stöd. Och medan vi ändå är igång, kan vi passa på att även tacka er som prenumererar på Nya Tider utan att vara särskilt engagerade läsare (och som inte svarade på enkäten) därför att ni anser vår tidning vara en viktig motvikt till system­medierna och därför stöder oss på det bästa sätt som finns, genom att prenumerera. Tack till er också!

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Rapport från kyrkovalet

INRIKESMarkant ökat valdeltagande. Köer in till vallokaler. Socialdemokraterna mobiliserar mot nationella högerpartier. En kvinnlig valfunktionär vid vallokal Pedagogen Park i Mölndal bekräftade klockan18.15 att betydligt fler röstat idag än vid tidigare kyrkoval.

IMF vill kartlägga internetvanor vid låneansökan – får mothugg av EU

INRIKESStrax innan årsskiftet 2020/2021 föreslog Internationella valutafonden (IMF) att kreditprövningar av privatpersoner även ska beakta människors internetvanor och hälsostatus. Detta får nu mothugg av EU:s datatillsynsman, EDPS, som avråder medlemsländerna från att göra ytterligare intrång i människors privatliv, i detta fall för att bedöma eventuell kreditvärdighet.

Sverige ska börja vaccinera barn – trots vaccinrisker för just barn

INRIKESUnder torsdagens extrainsatta pressträff bekräftade statsminister Stefan Löfven att regeringen kommer godkänna vaccinering av barn från 12 år efter höstlovet. Samtidigt har en ny studie från USA visat att just pojkar mellan 12-15 år kan löpa sex gånger högre risk att drabbas av hjärtmuskelinflammation av coronavaccin, än risken de löper av att bli allvarligt sjuk i Covid-19. ”Det här gör vi för barnens skull”, sade Stefan Löfven.

Homopräst vägrar viga heterosexuella par

INRIKESDen homosexuella prästen Lars Gårdfeldt, i Carl Johans församling i Göteborg, har beslutat att vägra viga heterosexuella par.

SD i Region Skåne begär extradebatt om gäng- och klankriminalitet

INRIKESDen 15 september meddelade Sverigedemokraterna i Region Skåne att de nu lämnat in en begäran om extradebatt i Regionfullmäktige om den invandrarrelaterade gäng- och klankriminaliteten. Niclas Nilsson, SD:s gruppledare och regionråd i Region Skåne säger i en kommentar till Nya Tider att det bland annat är händelserna i Lund på senare tid som blev droppen.

Hanif Bali tillbakavisar anklagelserna om olämpliga sexuella kontakter med flicka

INRIKESHanif Bali, känd och kontroversiell politiker inom Moderaterna, står anklagad internt inom partiet för påstådda sexuella kontakter med en ung flicka, kontakter som ska ha börjat när flickan var 15 år gammal. I ett längre inlägg på Facebook klargör han att det rör sig om grundlösa anklagelser och kallar det hela för en komplott skapad av hans politiska motståndare.

Svensk man grep afghan som våldtagit barn på öppen gata

INRIKESDen svenske hjälten Håkan Johannesson var ute och provkörde sin nya bil med sina unga söner när han såg något som inte stod rätt till – det ledde till att han stoppade och grep en afghansk asylsökande pedofil.

Nya bevis för att Estonia sänktes

Den 10 september 2021 träffade den finske ingenjören Harri Ruotsalainen den estniska Estonia-gruppen vid Riigikogu, Estland parlament. Hösten 1994 arbetade Ruotsalainen vid den finska räddningstjänsten i Helsingfors och deltog i Estonias räddningsinsats. Han berättade om de omständigheter som av den svenska regeringen hade hemligstämplats för 25 år, senare 100 år.

Gå till arkivet

Send this to a friend