Skip to Content

Tor Löwkrantz Waxin på SVT Opinion.
INTERVJU

Tor Löwkrantz Waxin kan ej ge exempel på faktafel i Nya Tider

Påhoppen är många nu. Den ena anklagelsen efter den andra förekommer nästan dagligen i systemmedia. Hur underbyggda är dessa påhopp? Har alla dessa proffstyckare några belägg för sina påståenden om Nya Tider?

Publicerad: 13 maj, 2017, 08:57

 • Svenska

Läs även

Tor Löwkrantz Waxin fick en artikel publicerad på SVT Opinion den 10 maj. Där skriver han bland annat så här:

”Väl där borde de [Nya Tider] bemötas i sak, gärna av landets främsta författare som tydligt inför tidskriftens egen publik kan påvisa dess faktafel och moraliska underlägsenhet.”

När Nya Tider ringer upp Tor Löwkrantz Waxin blir han svaret skyldig. En utskrift av samtalet följer här.

Hej Tor! Du har fått en artikel publicerad på SVT Opinion där du vill att författare ska påvisa faktafel i Nya Tider. Kan du ge några exempel på faktafel i Nya Tider?

– Jag kan inte ge nå’t exempel på det, på rak arm, när du ringer på det här sättet, så jag måste få be att återkomma.

Du kan inte ge ett enda exempel? Varför skriver du om faktafel på SVT Opinion då?

– Håller du på att skriva en artikel om det här?

Det beror på vad du svarar.

– Jag har ingen lust att tala med Nya Tider. Tack för ditt samtal.

Waxin lägger på och vi hinner inte ens fråga Waxin hur många nummer av Nya Tider som han har läst.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • he adamson

  Detta är ju endast ett exempel på hyckleriet, det är säkert samma sak med samtliga dem som hotat med avhopp och bojkott.
  Patetiskt är vad det är!

 • Tritonen

  Jag läser Nya Tider sporadiskt på nätet och aldrig hittat något faktafel. Det enda man har kunnat lyfta fram från motståndarna är hembesöken hos journalister, som själva har lanserat denna metod. Då blir det plötsligt ett hot mot det fria ordet m.m. Det är bara patetiskt. Heja Nya Tider!

 • Dacke

  En gång i tiden var det en prestigeförlust att inte kunna ge svar på tal. Idag har det blivit praxis att slänga på luren om en obekväm fråga ställs. Dessvärre är det bara vissa förunnat (suck).

 • Parsifal

  Ännu en intellektuell charlatan avslöjad! Känner han till att Jan Myrdal, som är skriftställare, har yttrat sig i frågan?

Kvinna döms för spottning mot Jeff Ahl

Nya Tider har tidigare rapporterat om åtalet mot en 54-årig kvinna som spottade på Jeff Ahl efter ett torgmöte med Alternativ för Sverige. Nu har kvinnan dömts till böter för ofredande. Hon ska även betala skadestånd till Ahl samt en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Riksdagen öppnade – Löfven meddelade att invandringen ska fortsätta

INRIKESTisdag den 10 september hölls Riksmötets öppnande. Statsminister Stefan Löfven presenterade tre nya ministrar i sin regeringsförklaring, som i övrigt inte innehöll några större politiska kursändringar. Löfven slog fast att Sverige ska ha en ”human” invandringspolitik. Asylrätten ska värnas och det ska även i fortsättningen vara enkelt att anhöriginvandra till Sverige.

Rasistisk afrikan fortsätter sina attacker

INRIKESDen ”mycket mörkhyade” mannen som överfaller, misshandlar och spottar svenska kvinnor i ansiktet i Eskilstuna misstänks nu för att ha angripit totalt 16 olika kvinnor. Samtidigt tycks polisen helt oförmögen att stoppa en man med specifikt signalement som slår till vid vissa tider och inom ett begränsat geografiskt område – gång på gång.

Islamister vill driva förskolor

INRIKESFlera olika islamister har den senaste tiden knutits till förskolor och familjehem. Den senaste incidenten var att Göteborgs förskolenämnd stoppade ett familjedaghem med omedelbar verkan. Verksamheten hölls då hemma hos en känd islamist, Anas Khalifa. – Det är horribelt. Det här sker i en ålder där barn är som mest formativa, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Sölvesborg vill vägra ta emot nyanlända

INRIKESI SD-ledda Sölvesborg i Blekinge vill kommunledningen inte ta emot de nyanlända asylinvandrare som Migrationsverket enligt lag kan placera där. Kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD) menar att man vill agera innan det är för sent, och pröva om den påtvingade placeringen av nyanlända inte strider mot principen om kommunalt självstyre.

Olaglig vänsteraktion i Göteborgs hamn

GÖTEBORGHelgen den 7–9 september genomförde hundratals vänsteraktivister en aktion mot Göteborgs energihamn. Utöver ett tillståndsgivet tältläger försökte man blockera infarterna till hamnen. Aktionen, som inte uppnådde någonting, stöddes av Ung Vänster, Feministiskt Initiativ och Miljöpartiet. För logistiken användes en av Studiefrämjandets släpvagnar.

Kvinna allvarligt skadad i explosion

INRIKESEn ung kvinna som passerade förbi en livsmedelsaffär skadades allvarligt när en bomb detonerade i Lund under natten till lördag. Sprängningen var riktad mot livsmedelsaffären bekräftar polisen. Antalet sprängdåd i Sverige ökar kraftigt visar polisens statistik. Skulden till den stora ökningen menas vara ”utanförskap”.

En ”mycket mörkhyad” man överfaller svenska kvinnor i Eskilstuna

INRIKESEfter ett flertal oprovocerade fall av misshandel och ofredande under veckan går nu polisen ut med en varning. En ”mycket mörkhyad” man slår och spottar svenska kvinnor i ansiktet i Eskilstuna. Nu vill polisen ha hjälp med att stoppa den svenskfientliga afrikanens härjningar.

Gå till arkivet

Send this to a friend