Skip to Content

LEOPARD 2A4 STRIDSVAGN syns här köras av jihadister mot ett frontavsnitt i nordöstra Syrien där tämligen intensiva strider ägt rum mellan invaderande SNA, understödda av turkisk militär, och USA-skapade och kurdisk­dominerade SDF understödda av syriska regeringsstyrkor, som nu tillsammans försvarar syriskt territorium. SNA med bekräftade jihadister i sina led och som har begått flera krigsbrott har således inte bara givits stridsvagnar av Turkiet, utan även utbildats på dessa. Det sista varnar våra underrättelsekällor att det kan få mycket allvarliga konsekvenser i Europa i framtiden. Foto: Twitter
UTRIKES

Turkiet ger tyska stridsvagnar till jihadister – Underrättelsekällor varnar för konsekvenserna

PappersupplaganNya Tider v. 48

Tysk tidning avslöjar att Turkiet överlåtit tysksålda Leopard 2-stridsvagnar till en turkstödd ”rebellgrupp” i Syrien. Detta i strid med slutanvändarvillkoren i försäljningsavtalet och tysk lag rörande vapenexport. Rebellgruppen består av radikala islamister som vill införa en islamisk stat under sharia-lagar och har tidigare begått upprepade krigsbrott. Underrättelsekällor varnar nu för konsekvenserna av att jihadister utbildas att använda en avancerad stridsvagn, som är huvudvapnet i flera europeiska arméer, däribland den svenska.

Publicerad: 29 november, 2019, 18:16

 • Svenska

Läs även

Turkiet har gett sina allierade så kal­la­de rebeller i Syrien avancerade tysktillverkade stridsvagnar. Det rapporterade den tyska morgontidningen Bild torsdagen den 22 november. Enligt Bild överförde den turkiska militären ett okänt antal Leopard 2-stridsvagnar till Syriska nationella armén (SNA), som sedan 2017 är namnet på det som förenklat kan kal­las den turkiskstödda delen av Fria syriska armén (FSA).

FSA beskrevs länge som moderata syriska rebeller av västmedia, men de var sällan vare sig syriska eller moderata, utan bestod till stor del av utländska jihadister med mer eller mindre koppling till terrorgrupper som al-Qaida eller Islamiska staten (IS).

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Knutkalas

  det verkar som att dom globalistiska krafterna inte ger sig innan dom har startat ett nytt krig vv 3

 • Lasse Andersson

  Dina inlägg har inte tagits bort som du ser nedan. Inläggen är förhandsgranskade och syns därför inte direkt när du postar dem.
  Mvh administratör Lasse.

 • Knutkalas

  jag känner mig bevakad

Stora skillnader i skolresultat beroende på bakgrund

UTBILDNINGFinland placerar sig återigen i absoluta toppen vad gäller skolresultat, på andra plats bland de europeiska länderna, när PISA-mätningen för 2018 presenterades den 3 december. Bäst skolresultat i Europa uppvisar eleverna i Estland. Sverige klättrar något och är nu på femte plats i Europa.

Vänsterns herrementalitet och behov av offer

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETVänstermänniskor älskar att utmåla sig själva som altruister och filantroper, men för att kunna göra det behöver de konstruera offer – de andra – som de från sin inbillat överlägsna position av bättre vetande och högre moral ska sträcka ut en hjälpande hand till.

Nato behöver en miljard dollar för att hålla AWACS i luften

UTRIKESDet var Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg själv som uppgav att en miljard dollar skulle behövas för att förlänga den operativa livslängden för AWACS. AWACS är förkortningen för Airborne Warning And Control System, ett luftburet larm-och ledningssystem.

Milda domar för ”ungdomar” som försökte bränna poliser

UTRIKESTretton unga myndiga män – alla med invandrarbakgrund – närvarade i domstolen i det franska departementet Essonne, men fick endast milda domar för sina avskyvärda gärningar.

Anti-dopningsmyndigheten WADA utesluter Ryssland från internationella tävlingar

UTRIKESWorld Anti-Doping Agency (WADA) informerade den ryska antidopningsbyrån (RUSADA) att Ryssland kommer att uteslutas från stora sportevenemang i fyra år.

Sverigevänner med funktionsnedsättningar måste erövra vänstervridna organisationer

OPINIONJonas Serneholt, själv synskadad sedan födseln, menar att organisationer för funktionshindrade helt infiltrerats och tagits över av människor med en vänsteragenda. Det är dags att återerövra organisationerna och se till att de åter arbetar med det de skapades för: att företräda svenska funktions­hindrade.

Intervju med den kände Youtube-profilen: ”Arga blatten”: Svenska män är kuvade och fredsskadade

REPORTAGEDen invandringskritiska profilen som ironiskt kal­lar sig Arga blatten, även känd som Angry Foreigner, blev för en tid sedan borttagen från sin viktigaste plattform Youtube, men fick i slutändan tillbaka sin kanal. Nya Tiders viceredaktör Sanna Hill fick en intervju med profilen om hans syn på Sverige och opinionsbildning.

Nästan hälften av våldtäkterna i Italien begås av migranter

UTRIKESDet italienska inrikesdepartementet har publicerat uppgifter som visar att 42 av 100 våldtäkter i Italien begås av migranter och dessutom fortsätter siffrorna att stiga.

Gå till arkivet

Send this to a friend