Skip to Content

LEDARE

Vad vill egentligen svenska folket?

PappersupplaganNya Tider v. 37

Majoriteten av väljarna anser att invandringen är för stor. Ändå röstar man på partier som vill öka den. Svaret finns troligen att finna i att systemmedias skrämseltaktik haft effekt, trots att allt fler i dag genomskådar den. Att bygga alternativa medier ter sig nu ännu viktigare.

Publicerad: 17 september, 2018, 10:46

 • Svenska

Läs även

Enligt opinionsinstitutet Demoskops regelbundna undersökningar vill en majoritet av svenska folket minska invandringen. År 2016 var det hela 70 procent som svarade att invandringen är för stor, medan bara sju procent svarade att den är för liten. Så sent som i april i år rapporterade DN att andelen som anser att Sverige ska ta emot ”betydligt färre” migranter har dubblats sedan 2015 till 40 procent.

Ändå har vi i dag ett valresultat där invandringsextrema partier har gått framåt, inte minst Centerpartiet vars partiledare Annie Lööf vill att Sverige ska ta hit tiotals miljoner invandrare från tredje världen. Jag vet, det låter som ett skämt eller en överdrift, men Centern förespråkar en arbetskraftsinvandring enligt den modell Kanada har. En SVT-journalist påpekade att Sverige då skulle öka sin befolkning till 40 miljoner, varpå Lööf svarade:

– Ja, absolut. Så länge människor kan komma hit, arbeta, försörja sig själv och driva företag, integreras så ser jag inga problem med detta.

Centern var det parti som ökade mest efter Sverigedemokraterna. Även Vänstern och Kristdemokraterna ökade ordentligt, också de på motsatt sida om invandringsfrågan. Det är tydligt att polarisering i samhället har ökat. Det handlar inte längre om en rent politisk fråga, utan om vem som är god och ond. Det är en infekterad fråga som sliter isär familjer och vänskapsrelationer.

Som debattören Karl-Olov Arnstberg konstaterade i NyT v.23/2018 var det liberalen Bengt Westerberg som först legitimerade denna attityd när han lämnade SVT:s valstudio år 1991 då Ny Demokrati skulle delta. Främst har det dock varit systemmedia, och politikerna i andra hand, som skapat en sådan hätsk stämning. I stället för att föra en sansad debatt, låter man aldrig invandringskritiker komma till tals. Man tystar ned och svartmålar. Man debatterar mot halmgubbar, alltså påhittade ståndpunkter som man tillskriver invandringskritiker och andra oppositionella debattörer. Detta i syfte att skapa en bild hos allmänheten om att frågan är svart-vit, antingen är man god och håller med makthavarna, eller så är man ond.

Många genomskådar spelet, men uppenbarligen inte alla. Man vill inte rösta på ett parti som är ”ondskefullt”, även om man gillar dess politik så som partiet själv presenterar den. Här har alternativ media en stor uppgift. När undertecknad bevakade valet i Zimbabwe var uppfattningen bland observatörer från bland annat Förenta staterna och Förenta nationerna att den sittande presidenten hade stort stöd av alla stora medier. Man kallade det ett demokratiskt problem att oppositionen inte fick utrymme samtidigt som den sittande presidenten hyllades. Vi kan dock konstatera att problemet är ojämförligt värre i Sverige, där oppositionella tillskrivs olika vansinniga åsikter och motiv.

Regeringen säger åt Youtube att stänga ned till exempel Granskning Sveriges kanal som granskar makthavarna, och kallar det för att värna yttrandefriheten. Man förbjuder till exempel Alternativ för Sverige att hyra scenen i Kungsträdgården, och säger att man gör det för demokratins skull.

Alternativ media spelar en avgörande roll för att korrekt information ska nå ut till befolkningen. Utan att ha alla fakta på bordet kan väljare inte göra ett välinformerat val, något som systemmedia med alla medel försöker förvägra dem. Nya Tider har vuxit och nått ut till allt fler. Detta tack vare duktiga skribenter som gräver fram undangömd information, men kanske främst tack vare alla engagerade läsare som sprider kännedom om Nya Tider till nya människor. Tillsammans bygger vi en motvikt som gör att människor får allsidig information – de som en gång fått upp ögonen för hyckleriet kan ingen propaganda i systemmedia övertyga tillbaka.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Anna Sandgren

  Youtube – “Bono declares his racist hatred of swedes in wake of election”

 • Brynjar

  fega svenskar.

 • samuelafugglas

  Vad vill egentligen svenska folket?
  Efter 80 år med förödande socialism vill nog svenska folket inte så mycket. Motståndskrafterna är neutraliserad så länge mattemplen har hyllorna någorlunda fyllda!

 • Hasse Berggren

  Vad jag vet så var 1932 det år som det sista gången rådde massvält i Sverige.

 • andeklas

  Ja, Svensken är Feg – den andra sidan av det är att många som är emot massinvandringen ändå röstar på
  sossarna därför att dom menar att det “annars blir mer karensdagar i sjukförsäkringen, Fri Hyressättning
  för Fastighetsägare och liknande Högerpolitik” i och för sig har dom rätt i det. Nationalsocialister hade nog inte
  sänkt sjukersättningen ännu mer eller tillåtit privata Fastighetsägare bli ännu rikare för att berika sig på
  massinvandringens konsekvenser för Svenska arbetare – men Nationalsocialismen är ju så gott som förbjuden så en sådan politik får ingen föra i Sverige, det har väl SD anpassat sig efter vad jag förstår o då fortsätter
  dom som plågas mest av massinvandringen att rösta på sossarna därför att det blir för dyrt ekonomiskt att rösta på SD för dom – som dom ser det i allafall. Helt fel är det inte då att fortsätta med sossarna – vem vill ha sämre privatekonomi bara för att politikerna misslyckats med massinvandringen ? SD får väl tänka om då om dom vill ha fler av arbetarnas röster – inte bara sitta där och klaga över att de e så svårt att få fler arbetar-röster. Själv har jag gått över till Direktdemokraterna och det har jag inte ångrat hitills – inte heller jag krusar för SD ! En DD:are kan
  rösta på det i SD:s politik som är bra och slänga resten i papperskorgen.

 • andeklas

  Svenskar vill ha stopp på massinvandringen utan att det fördens skull skall föras Högerpolitik där man t.ex inför fler karensdagar i sjukförsäkringen eller att Fastighetsägare får införa Fri Hyressättning så att dom allra fattigaste Svenskarna blir vräkta från sina bostäder.Det verkar vara vad Svenska Folket vill av valresultatet att döma.Kanske vore bra om alla kunde respektera det – måste SD gå åt höger ?

IT-jättarnas globala åsiktsdiktatur måste stoppas

Med hänsyn till den tunga roll som sociala medier och sökmotorer har för nyhets- och informationsförmedling, kultur, åsiktsbildning och attityder, och även för valutgångar, måste yttrandefriheten och den fria informationsdelningen skyddas. Vad som istället har skett nu är att vänstern har gjort många till andra klassens medborgare och håller på att stjäla demokratin, skriver Dan Ahlmark, ekon lic och jur kand.

Att straffa förrädare: Räcker skadestånd?

DEBATTI en artikel i Nya Tider vecka 34 argumenterar Carl Lundström mot min artikel i frågan om hur man straffar politiker, vilka uppenbart bortsett från risken för ytterst allvarliga faror för svenska folket, när de beslöt om massinvandringen till Sverige (1).

Torbjörn Sassersson svarar revolvermännens uppgörelse i ”NewsVoice City”

Den pensionerade ”NSA-konsulten” Jan Norberg och Öystein Rönne har skrivit en mycket bra och tänkvärd artikel i Nya Tider om hur regeringen, grindvaktande nätaktivister med statligt stöd och diverse myndigheter utövar förtryck mot svenska nätmedier. Debattörerna nämner samhällsanalytikern Mats Sederholm och undertecknad, som är redaktör för NewsVoice. Min replik fokuserar på en uppgörelse mellan revolvermännen Norberg, Rönne och Sederholm i ”NewsVoice City”.

Det svenska politiska kommissariatet går till aktion mot alternativmedia

Jan Norberg och Öystein Rönne är två tidigare skribenter på nyhetssidan Newsvoice och flitiga samhällsdebattörer. De menar att det finns ett mönster när Youtube och Google censurerar samhällskritiska röster samtidigt som olika aktörer försöker få bloggar och nyhetssidor att börja med självcensur. Nu har de lämnat Newsvoice och anklagar sajten för att kröka rygg och stoppa den tidigare fria debatten.

Ett demokratiernas Förenta nationerna

OPINION Demokratiska stater bör lämna dagens FN och skapa en ny internationell samarbetsorganisation. Det menar Dan Ahlmark som i veckans artikel presenterar olika sätt att hantera den globalistiska organisationens hot mot nationalstaterna i väst.

Angående lagen om hets mot folkgrupp, respektive lagen om yttrandefrihet

Våra domstolar arbetar oavbrutet med ärenden som berör lagen om ”hets mot folkgrupp.” Höga böter och långa fängelsestraff väntar de personer som vågar yttra sig kritiskt mot den grupp av invandrare eller muslimer som har begått brott i Sverige. Polisen prioriterar utredningar av dessa så kallade brott, offrar månadsvis med utredningsarbete på varje enskilda fall, gör husrannsakan, beslagtar datorer och telefoner hos misstänkta personer, gör allt för att skaffa fram bevis för våra domstolar, medan övriga brott till exempel våldtäkter, stöld och bilbränder inte utreds alls på grund av bristande resurser. Antalet outredda brott bara i Stockholm har under förra året ökat med 5,5 procent enligt uppgift från Svenska Dagbladet.

Per Björklund. Foto: Nya Tider

Är du på rätt sida i historien?

Mötes- och yttrandefrihet är grunden i demokratin och måste om så krävs upprätthållas med statens våldsmonopol. I Sverige fungerar det precis tvärtom många gånger, personer vars verksamhet finansieras av staten tillåts att med våld, hot och mer subtila medel inskränka dessa friheter för människor som anses ha fel så kallad värdegrund. Att det inte gick att genomföra en alternativ bokmässa är ett av symptomen på detta.

Defaitism är aldrig ett val – oppositionen finns

LEDAREDet är helt okej att känna besvikelse över ett val som många satt sitt hopp till, men att som svenskar ens tänka tanken att någonting skulle vara förlorat för att valet inte gick som vi hoppats är inte rätt mot vare sig oss själva eller mot dem som kämpat och offrat så mycket mer för sina länders frihet. Slaget är inte över förrän oppositionen ger upp, och eftersom det aldrig kommer att hända har vi ingen anledning att låta valresultatet överskugga de framgångar vi upplevt de senaste åren.

Gå till arkivet

Send this to a friend