Skip to Content

LEDARE

Vad vill egentligen svenska folket?

PappersupplaganNya Tider v. 37

Majoriteten av väljarna anser att invandringen är för stor. Ändå röstar man på partier som vill öka den. Svaret finns troligen att finna i att systemmedias skrämseltaktik haft effekt, trots att allt fler i dag genomskådar den. Att bygga alternativa medier ter sig nu ännu viktigare.

Publicerad: 17 september, 2018, 10:46

  • Svenska

Läs även

Enligt opinionsinstitutet Demoskops regelbundna undersökningar vill en majoritet av svenska folket minska invandringen. År 2016 var det hela 70 procent som svarade att invandringen är för stor, medan bara sju procent svarade att den är för liten. Så sent som i april i år rapporterade DN att andelen som anser att Sverige ska ta emot ”betydligt färre” migranter har dubblats sedan 2015 till 40 procent.

Ändå har vi i dag ett valresultat där invandringsextrema partier har gått framåt, inte minst Centerpartiet vars partiledare Annie Lööf vill att Sverige ska ta hit tiotals miljoner invandrare från tredje världen. Jag vet, det låter som ett skämt eller en överdrift, men Centern förespråkar en arbetskraftsinvandring enligt den modell Kanada har. En SVT-journalist påpekade att Sverige då skulle öka sin befolkning till 40 miljoner, varpå Lööf svarade:

– Ja, absolut. Så länge människor kan komma hit, arbeta, försörja sig själv och driva företag, integreras så ser jag inga problem med detta.

Centern var det parti som ökade mest efter Sverigedemokraterna. Även Vänstern och Kristdemokraterna ökade ordentligt, också de på motsatt sida om invandringsfrågan. Det är tydligt att polarisering i samhället har ökat. Det handlar inte längre om en rent politisk fråga, utan om vem som är god och ond. Det är en infekterad fråga som sliter isär familjer och vänskapsrelationer.

Som debattören Karl-Olov Arnstberg konstaterade i NyT v.23/2018 var det liberalen Bengt Westerberg som först legitimerade denna attityd när han lämnade SVT:s valstudio år 1991 då Ny Demokrati skulle delta. Främst har det dock varit systemmedia, och politikerna i andra hand, som skapat en sådan hätsk stämning. I stället för att föra en sansad debatt, låter man aldrig invandringskritiker komma till tals. Man tystar ned och svartmålar. Man debatterar mot halmgubbar, alltså påhittade ståndpunkter som man tillskriver invandringskritiker och andra oppositionella debattörer. Detta i syfte att skapa en bild hos allmänheten om att frågan är svart-vit, antingen är man god och håller med makthavarna, eller så är man ond.

Många genomskådar spelet, men uppenbarligen inte alla. Man vill inte rösta på ett parti som är ”ondskefullt”, även om man gillar dess politik så som partiet själv presenterar den. Här har alternativ media en stor uppgift. När undertecknad bevakade valet i Zimbabwe var uppfattningen bland observatörer från bland annat Förenta staterna och Förenta nationerna att den sittande presidenten hade stort stöd av alla stora medier. Man kallade det ett demokratiskt problem att oppositionen inte fick utrymme samtidigt som den sittande presidenten hyllades. Vi kan dock konstatera att problemet är ojämförligt värre i Sverige, där oppositionella tillskrivs olika vansinniga åsikter och motiv.

Regeringen säger åt Youtube att stänga ned till exempel Granskning Sveriges kanal som granskar makthavarna, och kallar det för att värna yttrandefriheten. Man förbjuder till exempel Alternativ för Sverige att hyra scenen i Kungsträdgården, och säger att man gör det för demokratins skull.

Alternativ media spelar en avgörande roll för att korrekt information ska nå ut till befolkningen. Utan att ha alla fakta på bordet kan väljare inte göra ett välinformerat val, något som systemmedia med alla medel försöker förvägra dem. Nya Tider har vuxit och nått ut till allt fler. Detta tack vare duktiga skribenter som gräver fram undangömd information, men kanske främst tack vare alla engagerade läsare som sprider kännedom om Nya Tider till nya människor. Tillsammans bygger vi en motvikt som gör att människor får allsidig information – de som en gång fått upp ögonen för hyckleriet kan ingen propaganda i systemmedia övertyga tillbaka.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Grönvänstern breder ut sig

Vem är dummare, Lööf eller Löfven?

Kyösti Tarvainen, filosofie doktor och docent emeritus i systemanalys vid Aalto universitet i Finland. Foto: Nya Tider

Docent Kyösti Tarvainen: Demografiska utvecklingen i Sverige samt Danmark och hur man kan begränsa invandringen

DEBATTKyösti Tarvainen, filosofie doktor och docent emeritus i systemanalys vid Aalto universitet i Finland, presenterar här en jämförelse mellan de extrema demografiska fallen Danmark respektive Sverige. Kan länderna räddas undan en demografisk katastrof? Skulle Sverigedemokraternas politik räcka för att vända utvecklingen? Vad händer om svenskarna blir en minoritet i sitt eget land?

IT-jättarnas globala åsiktsdiktatur måste stoppas

Med hänsyn till den tunga roll som sociala medier och sökmotorer har för nyhets- och informationsförmedling, kultur, åsiktsbildning och attityder, och även för valutgångar, måste yttrandefriheten och den fria informationsdelningen skyddas. Vad som istället har skett nu är att vänstern har gjort många till andra klassens medborgare och håller på att stjäla demokratin, skriver Dan Ahlmark, ekon lic och jur kand.

Att straffa förrädare: Räcker skadestånd?

DEBATTI en artikel i Nya Tider vecka 34 argumenterar Carl Lundström mot min artikel i frågan om hur man straffar politiker, vilka uppenbart bortsett från risken för ytterst allvarliga faror för svenska folket, när de beslöt om massinvandringen till Sverige (1).

Torbjörn Sassersson svarar revolvermännens uppgörelse i ”NewsVoice City”

Den pensionerade ”NSA-konsulten” Jan Norberg och Öystein Rönne har skrivit en mycket bra och tänkvärd artikel i Nya Tider om hur regeringen, grindvaktande nätaktivister med statligt stöd och diverse myndigheter utövar förtryck mot svenska nätmedier. Debattörerna nämner samhällsanalytikern Mats Sederholm och undertecknad, som är redaktör för NewsVoice. Min replik fokuserar på en uppgörelse mellan revolvermännen Norberg, Rönne och Sederholm i ”NewsVoice City”.

Det svenska politiska kommissariatet går till aktion mot alternativmedia

Jan Norberg och Öystein Rönne är två tidigare skribenter på nyhetssidan Newsvoice och flitiga samhällsdebattörer. De menar att det finns ett mönster när Youtube och Google censurerar samhällskritiska röster samtidigt som olika aktörer försöker få bloggar och nyhetssidor att börja med självcensur. Nu har de lämnat Newsvoice och anklagar sajten för att kröka rygg och stoppa den tidigare fria debatten.

Ett demokratiernas Förenta nationerna

OPINION Demokratiska stater bör lämna dagens FN och skapa en ny internationell samarbetsorganisation. Det menar Dan Ahlmark som i veckans artikel presenterar olika sätt att hantera den globalistiska organisationens hot mot nationalstaterna i väst.

Gå till arkivet

Send this to a friend