Skip to Content

Bild vänster: Festligheter varje år i byarna för att fira Jordens Dag och naturen. Foto: Privat. Bild höger: Ekoby-familj. Foto: Privat.
KULTUR

Vart är vi på väg?

PappersupplaganNya Tider v. 20

Det är inte bara Kristian Luuk som undrar det i SVT-programmet På spåret. En stor del av jordens befolkning – miljarder människor – har satts mer eller mindre i karantän och vi undrar. Redan som barn ville vi vara fria, bygga vår egen koja. Många längtar bort från städernas asfalt och sjukdomshärdar. I flera länder har man tagit fasta på detta och erbjuder gratis mark för dem som vill starta eget i liten skala.

Publicerad: 17 maj, 2020, 17:15

 • Svenska

Läs även

Vi har fått mer tid att fundera på vår framtid, vår egen individuella, landets och jordens framtid. Vilken livsstil är det som brett ut sig i västvärlden och delvis i and­ra länder också? Vi har samlats i stora städer, vissa städer har miljoner innevånare. Är det något positivt, kan man fråga sig. Vad strävar man efter? Mera och godare mat, mer träning, mera sex av olika stilar, mer resor över Jorden? Vi har fått stora fabriker, stora affärskomplex, stora köpcentra, stora djurfabriker, större och större – som Amazon till exempel.

Byn Kovcheg, en av de första ekobyarna i närheten av Moskva. Foto: Privat

 

Hur ska den lilla människan kunna orientera sig och känna sig tillfredsställd i denna komplexitet? Vi ser många depressioner, sexuella avarter, man dövar sig med narkotika och överdrifter i sprit och matorgier. Varje människa vill finna sin livsstil, varje människa vill må bra, känna sig uppskattad, ha goda relationer till ett antal människor, skapa något, känna sig betydelsefull, tro på något, vad som helst. I alla fall inte känna sig otillräcklig och desillusionerad.

Många ungdomar är starka människor, de vill någonting, de har inte blivit helt manipulerade av samhället och skolans påverkan att rätta in sig i ledet. Kanske de lättare kan förstå?

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BirgittaSvenne

  Jag önskar att de unga bättre förstår…..dock de har gått i den marxistiska värdegrundsskolan …så jag tvivlar.

 • BirgittaSvenne

  Det far många tankar genom våra huvuden särskilt under senare tid. Tidigare epidemier hade en stor grym betydelse och förlust för befolkningen , med sjukdomar och död.
  Numera verkar det även handla om ekonomiska förluster …….alltså på toppen av de känsliga personliga förlusterna.
  Tillåt mig att vara misstänksam mot världsordningen.

 • Dacke

  Vettiga tankar! Hur har det blivit så här, kanske många funderar på? Varför har vi ett samhälle och för vem är det tänkt för? De senaste dryga 70 åren har besluten flyttats från det som gynnade bygden till ekonomer som råder företag att flytta till låglöneländer där avkastningen ger mer kapital. Förlorarna är det stora flertalet i samhället och vinnarna är kapitalägarna? De här tankegångarna var helt främmande i dåtidens svenska samhälle där företaget växte med bygden. Företag och samhälle levde i symbios och eventuella problem som uppstod löstes gemensamt. Vi kan föreställa oss om Gustaf Dalén fick frågan om att flytta AGA till ett låglöneland? Nej! Gustaf Dalén gjorde som alla andra företagare, löste problemen på hemmaplan. Så frågan är för vem/vilka har vi ett samhälle? För varje år så utarmas Sverige på företag som flyttar ut ur landet, eller säljs ut till en spottstyver? Förlorarna är som vanligt svenska folket och skattebördan blir allt tyngre för de som fortfarande har ett jobb, eller orkar jobba? Ett kan vi dock konstatera, att globalisterna är knappast villiga att ge ifrån sig en enda krona för att trygga en industriell framtid i Sverige.

Ett besök i den gamla snapphane-gården Sporrakulla

HISTORIAHär får vi följa med Alf Ronnby på en härlig utflyktstur en dag i maj. Färden går till Kullaskogen, som ligger i nordöstra Skåne. Djupt inne i Kullaskogen ligger en gammal snapphanegård som har klarat sig undan svenskarnas härjningar.

Intervju: ”Vi vill dra igång fler TV-program och göra reportage”

KULTURI november tändes den senaste stjärnan på alternativmediehimlen i och med lanseringen av Exakt24.se – en modern nyhets- och debattsajt med stort fokus på videoproduktioner, poddande och underhållning. Nya Tider har träffat två av Exakt24:s frontfigurer – chefredaktören Erik Almqvist och programledaren Markus Jonsson.

Shugaley: I händerna på islamistiska terrorister

RECENSIONCoronaviruspandemin har inte varit något hinder för att släppa en ny, spännande rysk film om det libyska kriget, tillgänglig online sedan början av april.

Landets tätaste naturreservat?

NATURLISTER: Listerlandet är en halvö sydost om Sölvesborg i Blekinge som är känd för sina många naturreservat, att få möta våren där är en verklig upplevelse. Alf Ronnby guidar oss genom reservaten och berättar om fantasieggande landskap, bronsåldersgravar, gärdgårdar och naturligtvis om vitsippor, blåsippor, backsippor och näktergalar – sådant som hör våren till.

Ett svenskt konservativt sinne

BOKRECENSIONI boken Svenska konservativa profiler återaktualiserar Simon O. Pettersson konservatismen som begrepp genom att diskutera ett antal konservativa portalgestalter från Sveriges historia.

Pentti Linkola – den kompromisslöse civilisationskritikern

KULTURDen finske filosofen, författaren, fiskaren och ornitologen Pentti Linkola avled den 5 mars, 87 år gammal i Sääksmäki i södra Finland. Åke Blomdahl reflekterar över en mycket originell och kontroversiell tänkares livsgärning.

Mot Blåkulla!, Om häxornas färder i påskens tid

KULTUR OCH TRADITIONEn utbredd föreställning inom den svenska folktron är att trollkunniga kvinnor flög iväg till berget Blåkulla under stilla veckan. Där festade de med hin håle och hans anhang, men folket kunde hålla häxorna borta med hjälp av påskeldar och smällare.

”Shugaley”: I händerna på islamistiska terrorister

UTRIKESCoronaviruspandemin har inte varit något hinder för att släppa en ny rysk film om det libyska kriget, tillgänglig online sedan början av april.

Gå till arkivet

Send this to a friend