Skip to Content

INRIKES

Ygeman: Bra med fler anmälda sexövergrepp

Hur ska man motverka sexövergrepp på festivaler? Det diskuterade konsertbranschen på sin årliga konferens i Linköping den 18 januari. Inrikesminister Anders Ygeman (S) hävdade då att sexuella ofredanden på festivaler minskat – tvärtemot vad statistiken visar.

Publicerad: 31 januari, 2017, 14:26

 • Svenska

Läs även

Inrikesminister Anders Ygeman deltog på Konsertbranschens konferens och överraskade då med att säga att det visserligen är bra att frågan om sexuella ofredanden tas upp, men att det inte är ett nytt fenomen.
– Sexuellt ofredande på festivaler är i mina ögon mindre förekommande nu än för 20 år sedan, men vi pratar mer om det nu, sade han.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  Jag förstår inte. Vad ger det Ygeman och Co att hela tiden förneka verkligheten? De är så dumkaxiga att de tror att de får massornas jubeln med att ljuga, förneka verkligheten hela tiden. Hängde du med där Löfven?

 • linovati

  Nu väntar vi bara på att Ygeman hävdar att “skjutningarna i Sverige bara ökat marginellt” vilket visar sig bero på att han även inkluderat älgjakten.

  • Bertil Andersson

   Haha! Den var mitt i “prick”.

 • Moritsaru

  Riing.

  Jaa.

  Det är jag.

  S yge-man!

  (Ett passande namn.)

  Hallå,

  Jaså är det du Mona Sahlin som ringer till mig “mitt upp i allt annat”,

  Ja ja ja. Mona.

  Att våldtäkterna ständigt ökar så att poliskåren kan få ta emot ännu fler ärenden.

  Detta är ju väldigt positivt.

  Så varför klagar alla?

  Att helt bortse även ifrån detta positiva led i S samhälls-utvecklingen!

  Som vi inom S brukar säga.

  “Vet hut på er, era dumma dj.a väljare..”

  Jaa du Mona, nu står jag ju själv för närvarande helt ensam. Det är jag som nu står rak inför hela S tunnelseendet med byxorna som vanligt ända nere vid knäna.

  Alla dj lr har gått hem. men var har de fbnnde xxx placerat ut själva led-ljuset” i S kansliet någonstans?

  Mona e du kvar?

  “Här i S kansliet är allt som vanligt det vill säga total mörklläggning”.

  jag hittar inte ens ut härifrån längre.

  Måna, Måna är du kvar i luren ?

  Nähä..

  Löfven då var är , Löfveeeen. ?

  Mamma!

  Hjääälp..

  Någon, få ut mig härifrån kolmörkrets korridorer
  NU!!!

  • Bertil Andersson

   Det finns en hel del spöken som hasar fram i dessa mörka korridorer.

 • Ishockey&Fotboll

  Socialdemokraterna är ett teflonparti, hur korkade uttalanden det än kommer ur ledarskiktets munnar, så syns det inte i opinionsläget.
  Kategorier som Goda yxskaft är ständigt gångbara.

Olaglig vänsteraktion i Göteborgs hamn

GÖTEBORGHelgen den 7–9 september genomförde hundratals vänsteraktivister en aktion mot Göteborgs energihamn. Utöver ett tillståndsgivet tältläger försökte man blockera infarterna till hamnen. Aktionen, som inte uppnådde någonting, stöddes av Ung Vänster, Feministiskt Initiativ och Miljöpartiet. För logistiken användes en av Studiefrämjandets släpvagnar.

Kvinna allvarligt skadad i explosion

INRIKESEn ung kvinna som passerade förbi en livsmedelsaffär skadades allvarligt när en bomb detonerade i Lund under natten till lördag. Sprängningen var riktad mot livsmedelsaffären bekräftar polisen. Antalet sprängdåd i Sverige ökar kraftigt visar polisens statistik. Skulden till den stora ökningen menas vara ”utanförskap”.

En ”mycket mörkhyad” man överfaller svenska kvinnor i Eskilstuna

INRIKESEfter ett flertal oprovocerade fall av misshandel och ofredande under veckan går nu polisen ut med en varning. En ”mycket mörkhyad” man slår och spottar svenska kvinnor i ansiktet i Eskilstuna. Nu vill polisen ha hjälp med att stoppa den svenskfientliga afrikanens härjningar.

Fick stanna genom gymnasielagen – gruppvåldtog 14-årig flicka

INRIKESFaisal Nori saknade asylskäl och skulle ha utvisats förra året, men fick stanna i Sverige genom den så kallade gymnasielagen som riksdagen klubbade igenom trots stora folkliga protester. Nu har han dömts i två instanser för att ha våldtagit en 14-årig flicka tillsammans med en annan afghan.

Ansiktsigenkänning lanseras i butiker i Stockholm

ÖVERVAKNINGInom kort kommer ett antal butiker i Stockholm att börja experimentera med teknik för ansiktsigenkänning. Detta för att kartlägga hur ofta kunder besöker butiken och hur de rör sig i den. Än så länge uppges tekniken vara ”anonymiserad”, men ska kunna känna igen kunder som varit på besök tidigare.

Polisen söker ”mörkhyade” gärningsmän efter gruppvåldtäkt

En kvinna har anmält till polisen att hon blivit utsatt för en överfallsvåldtäkt av två män utomhus i Luleå. Våldtäkten skall ha skett mellan klockan 2 och 3, natten mot torsdagen.

Wallström lämnar – Ann Linde blir ny utrikesminister

Ann Linde blir ny utrikesminister efter avgående Margot Wallström. Det står klart efter att Stefan Löfven presenterat sin nya regering i samband med riksmötets öppnande. Källor hade redan tidigare läckt uppgiften till SVT, uppgifter som nu alltså bekräftas.

Migrationsverket misstänker: Assistentbolag säljer uppehållstillstånd

ÖREBROMigrationsverket misstänker att assistentbolag säljer uppehållstillstånd via falska anställningar, rapporterar P4 Örebro.

Gå till arkivet

Send this to a friend