Skip to Content

INRIKES

Ygeman: Bra med fler anmälda sexövergrepp

Hur ska man motverka sexövergrepp på festivaler? Det diskuterade konsertbranschen på sin årliga konferens i Linköping den 18 januari. Inrikesminister Anders Ygeman (S) hävdade då att sexuella ofredanden på festivaler minskat – tvärtemot vad statistiken visar.

Publicerad: 31 januari, 2017, 14:26

 • Svenska

Läs även

Inrikesminister Anders Ygeman deltog på Konsertbranschens konferens och överraskade då med att säga att det visserligen är bra att frågan om sexuella ofredanden tas upp, men att det inte är ett nytt fenomen.
– Sexuellt ofredande på festivaler är i mina ögon mindre förekommande nu än för 20 år sedan, men vi pratar mer om det nu, sade han.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  Jag förstår inte. Vad ger det Ygeman och Co att hela tiden förneka verkligheten? De är så dumkaxiga att de tror att de får massornas jubeln med att ljuga, förneka verkligheten hela tiden. Hängde du med där Löfven?

 • linovati

  Nu väntar vi bara på att Ygeman hävdar att “skjutningarna i Sverige bara ökat marginellt” vilket visar sig bero på att han även inkluderat älgjakten.

  • Bertil Andersson

   Haha! Den var mitt i “prick”.

 • Moritsaru

  Riing.

  Jaa.

  Det är jag.

  S yge-man!

  (Ett passande namn.)

  Hallå,

  Jaså är det du Mona Sahlin som ringer till mig “mitt upp i allt annat”,

  Ja ja ja. Mona.

  Att våldtäkterna ständigt ökar så att poliskåren kan få ta emot ännu fler ärenden.

  Detta är ju väldigt positivt.

  Så varför klagar alla?

  Att helt bortse även ifrån detta positiva led i S samhälls-utvecklingen!

  Som vi inom S brukar säga.

  “Vet hut på er, era dumma dj.a väljare..”

  Jaa du Mona, nu står jag ju själv för närvarande helt ensam. Det är jag som nu står rak inför hela S tunnelseendet med byxorna som vanligt ända nere vid knäna.

  Alla dj lr har gått hem. men var har de fbnnde xxx placerat ut själva led-ljuset” i S kansliet någonstans?

  Mona e du kvar?

  “Här i S kansliet är allt som vanligt det vill säga total mörklläggning”.

  jag hittar inte ens ut härifrån längre.

  Måna, Måna är du kvar i luren ?

  Nähä..

  Löfven då var är , Löfveeeen. ?

  Mamma!

  Hjääälp..

  Någon, få ut mig härifrån kolmörkrets korridorer
  NU!!!

  • Bertil Andersson

   Det finns en hel del spöken som hasar fram i dessa mörka korridorer.

 • Ishockey&Fotboll

  Socialdemokraterna är ett teflonparti, hur korkade uttalanden det än kommer ur ledarskiktets munnar, så syns det inte i opinionsläget.
  Kategorier som Goda yxskaft är ständigt gångbara.

Forskare i upprop mot regeringens hantering av coronasituationen

INRIKESSex svenska forskare kräver nu att regeringen omedelbart vidtar åtgärder för att motverka spridningen av coronasmittan, och lyfter bland annat fram Sydkoreas framgångsrika linje att spåra, testa och behandla. Även i Norge reagerar smittskyddskunniga på Sveriges agerande.

Socialkontor slogs sönder – personalen på flykt

INRIKESEn man gick till våldsamt angrepp mot socialkontoret i småländska Högsby fredagen den 20 mars. Flera andra personer skall samtidigt ha uppträtt hotfullt, uppger Barometern. Personalen tog till flykten i bilar.

UD flög hem svenska medborgare från Marocko – andra utlandssvenskar får klara sig själva

INRIKESTorsdagen den 19 mars landade två fullastade plan från flygbolaget Norwegian på Arlanda. Med sig hade de svenska medborgare som UD hade beslutat flyga hem från Marocko. När Nya Tider når UD:s presstjänst vill man absolut inte bekräfta de uppgifter som cirkulerar, nämligen att det skulle röra sig om marockanska araber som varit och semestrat i sitt gamla hemland.

SVT:s Rapportsändningar textas nu på arabiska

INRIKESNu har SVT beslutat att på grund av coronakrisen börja texta Rapports nyhetssändningar på arabiska. Inledningsvis handlar det om en sändning per dag, uppger SVT på sin hemsida. När Nya Tider lyckas få reda på vem inom SVT nyheters ledningsgrupp som har kommit med initiativet att börja textningen på arabiska väljer SVT att lägga locket på.

Svenskfödd arab som anser sig vara iranier dömd för ofredande mot AfS-möte

Under sin valturné 2018 drabbades uppstickarpartiet Alternativ för Sverige (AfS) av en rad trakasserier och angrepp från invandrare och vänsterextremister. Ett av trakasserierna fick sin upplösning då Ali Al-Hadad, 19, nyligen dömdes till dagsböter för ofredande.

Bakläxa för DO: Högljudda romer diskriminerades ej – Men att övervaka snatteridömda romer är olagligt, slår Göta hovrätt fast.

INRIKESI ett mål mot butiken Sagoland i Linköping bestämde Linköpings tingsrätt förra året att tre romer skulle få totalt 75 000 kronor i skadestånd för att personalen övervakat dem inne i butiken. Göta hovrätt river nu upp domen då det inte står klart att personalen faktiskt övervakat romerna. Att göra det hade varit straffbart, slår hovrätten fast, trots att romerna är dömda för snatteri både före och efter händelsen.

Marockan mördade sin hyresvärd – utvisas inte

INRIKESFör knappt ett år sedan hittades en ung kvinna från Marocko död i en lägenhet i Stockholm. Hon hade knivhuggits till döds, troligen inför ögonen på sin ettårige son som hade lagt sig att sova ovanpå sin mammas döda kropp när polisen anlände. Hennes landsman Abdelali El Hachimi, 34, som varit inneboende hos offret och hennes make, dömdes nyligen av Svea hovrätt till livstids fängelse för mordet – men utan något utvisningsyrkande från åklagaren.

Somalier kräver språklig särbehandling

INRIKESI coronakrisens spår börjar nu bland annat somalier ställa krav på språklig särbehandling när exempelvis kommunala bostadsbolag ändrar sina besöksrutiner för hyresgästerna. Ett exempel på detta är Uddevallahem i västra Sverige. Det allmännyttiga bostadsbolaget har nu tillmötesgått kraven från både araber och somalier, något som kundservicechef Lisa van Brée försvarar när Nya Tider når henne för en intervju.

Gå till arkivet

Send this to a friend