Skip to Content

INRIKES

Ygeman: Bra med fler anmälda sexövergrepp

Hur ska man motverka sexövergrepp på festivaler? Det diskuterade konsertbranschen på sin årliga konferens i Linköping den 18 januari. Inrikesminister Anders Ygeman (S) hävdade då att sexuella ofredanden på festivaler minskat – tvärtemot vad statistiken visar.

Publicerad: 31 januari, 2017, 14:26

 • Svenska

Läs även

Inrikesminister Anders Ygeman deltog på Konsertbranschens konferens och överraskade då med att säga att det visserligen är bra att frågan om sexuella ofredanden tas upp, men att det inte är ett nytt fenomen.
– Sexuellt ofredande på festivaler är i mina ögon mindre förekommande nu än för 20 år sedan, men vi pratar mer om det nu, sade han.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  Jag förstår inte. Vad ger det Ygeman och Co att hela tiden förneka verkligheten? De är så dumkaxiga att de tror att de får massornas jubeln med att ljuga, förneka verkligheten hela tiden. Hängde du med där Löfven?

 • linovati

  Nu väntar vi bara på att Ygeman hävdar att “skjutningarna i Sverige bara ökat marginellt” vilket visar sig bero på att han även inkluderat älgjakten.

  • Bertil Andersson

   Haha! Den var mitt i “prick”.

 • Moritsaru

  Riing.

  Jaa.

  Det är jag.

  S yge-man!

  (Ett passande namn.)

  Hallå,

  Jaså är det du Mona Sahlin som ringer till mig “mitt upp i allt annat”,

  Ja ja ja. Mona.

  Att våldtäkterna ständigt ökar så att poliskåren kan få ta emot ännu fler ärenden.

  Detta är ju väldigt positivt.

  Så varför klagar alla?

  Att helt bortse även ifrån detta positiva led i S samhälls-utvecklingen!

  Som vi inom S brukar säga.

  “Vet hut på er, era dumma dj.a väljare..”

  Jaa du Mona, nu står jag ju själv för närvarande helt ensam. Det är jag som nu står rak inför hela S tunnelseendet med byxorna som vanligt ända nere vid knäna.

  Alla dj lr har gått hem. men var har de fbnnde xxx placerat ut själva led-ljuset” i S kansliet någonstans?

  Mona e du kvar?

  “Här i S kansliet är allt som vanligt det vill säga total mörklläggning”.

  jag hittar inte ens ut härifrån längre.

  Måna, Måna är du kvar i luren ?

  Nähä..

  Löfven då var är , Löfveeeen. ?

  Mamma!

  Hjääälp..

  Någon, få ut mig härifrån kolmörkrets korridorer
  NU!!!

  • Bertil Andersson

   Det finns en hel del spöken som hasar fram i dessa mörka korridorer.

 • Ishockey&Fotboll

  Socialdemokraterna är ett teflonparti, hur korkade uttalanden det än kommer ur ledarskiktets munnar, så syns det inte i opinionsläget.
  Kategorier som Goda yxskaft är ständigt gångbara.

Ett besök på Vårsalongen 2020

KULTURNya Tiders utsände blev positivt överraskad av årets ”Vårsalong” på Liljevalchs konsthall i Stockholm. Innehållet är som sig bör mycket varierat, högt och lågt om vartannat, och går inte att sammanfatta. Det finns något för alla smaker, barnsligheter men också en hel del väl genomarbetade verk.

”Flyktingar” reser fortfarande på semester till landet de sökt asyl från

INRIKESTrots att företeelsen uppmärksammats i flera år av alternativa medier och röster, åker personer som kommit till Sverige som asylsökande fortfarande på semester till landet de säger sig ha flytt från. Enligt regelverket kan en person efter erhållet uppehållstillstånd befinna sig utomlands i upp till två år, och i praktiken återkal­las knappt något uppehållstillstånd på grund av falska uppgifter vid ansökan.

Klassar Landskrona som ”utsatt område” – för att slippa invandring

INRIKESEfter att ny lagstiftning trätt i kraft vid nyår som ger möjlighet att undanta vissa områden från den så kallade EBO-lagen har Landskrona valt att klassa hela staden som ”utsatt område” – vilket gör att man kan slippa att betala ut bidrag till invandrare som ändå vill bosätta sig i Landskrona.

Rekordinvandringen fortsätter: 75 000 nya medborgarskap under 2019

REPORTAGEInvandringen minskar, hävdar regeringen – men de ljuger. Under 2019 slogs ett nytt rekord i svensk invandringshistoria då nästan 75 000 nya medborgarskap delades ut. Antalet nya uppehållstillstånd var samtidigt det femte största i svensk historia. Under 2010-talet beviljades totalt 1,2 miljoner uppehållstillstånd och en halv miljon svenska medborgarskap.

Granskningsnämnden friar inslag i barnprogram

INRIKESI ett musikinslag i SVT:s morgonprogram för sommarlovslediga barn framförde en 16-årig hiphopartist en låt där hon romantiserade en kriminell livsstil och att vara ihop med en kriminell pojkvän. Klippet anmäldes hela 160 gånger av olika privatpersoner som upprördes över vad man menade var ett starkt skadligt inslag eftersom målgruppen var unga barn. Nu har Granskningsnämnden valt att fria inslaget helt.

Alexander Bard till attack mot DN:s hets mot oliktänkande

INRIKESDagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski menar att det är förkastligt att Alexander Bard, eftersom han deltagit i en debatt arrangerad av Palaestra Media, får förekomma i TV4. Alexander Bard skriver i en motattack att Wolodarski är yttrandefrihetens fiende och att denne bör ställas inför rätta.

Akut regeringskris kan utlösas av oppositionens uppgörelse om statens budget

INRIKESDe fyra oppositionspartierna, M, KD, V och SD lägger imorgon fram ett förslag till riksdagens finansutskott som kan stjälpa regeringen Löfvén. I veckans nummer av papperstidningen beskrivs bakgrunden till problemet och imorgon tar oppositionen det steg som rimligen bör utvecklas till en regeringskris, om ingenting nytt händer innan dess.

Socialdemokratisk riksdagsledamot attackerar AfS: ”Nyfascistiskt, rasistiskt parti med skumma kopplingar till Ryssland”

INRIKESDen socialdemokratiske riksdagsledamoten Olle Thorell öser politiskt korrekta skymford mot Alternativ för Sverige i ett inlägg på sociala medier. Han uppmanar också människor att inte bry sig om det allt mer invandringskritiska debattklimatet i Sverige. ”Om man bygger hela sin analys på hur debattklimatet är så får man fel uppfattning”, skriver socialdemokraten.

Gå till arkivet

Send this to a friend