Skip to Content

INRIKES

Ygeman: Bra med fler anmälda sexövergrepp

Hur ska man motverka sexövergrepp på festivaler? Det diskuterade konsertbranschen på sin årliga konferens i Linköping den 18 januari. Inrikesminister Anders Ygeman (S) hävdade då att sexuella ofredanden på festivaler minskat – tvärtemot vad statistiken visar.

Publicerad: 31 januari, 2017, 14:26

 • Svenska

Läs även

Inrikesminister Anders Ygeman deltog på Konsertbranschens konferens och överraskade då med att säga att det visserligen är bra att frågan om sexuella ofredanden tas upp, men att det inte är ett nytt fenomen.
– Sexuellt ofredande på festivaler är i mina ögon mindre förekommande nu än för 20 år sedan, men vi pratar mer om det nu, sade han.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  Jag förstår inte. Vad ger det Ygeman och Co att hela tiden förneka verkligheten? De är så dumkaxiga att de tror att de får massornas jubeln med att ljuga, förneka verkligheten hela tiden. Hängde du med där Löfven?

 • linovati

  Nu väntar vi bara på att Ygeman hävdar att ”skjutningarna i Sverige bara ökat marginellt” vilket visar sig bero på att han även inkluderat älgjakten.

  • Bertil Andersson

   Haha! Den var mitt i ”prick”.

 • Moritsaru

  Riing.

  Jaa.

  Det är jag.

  S yge-man!

  (Ett passande namn.)

  Hallå,

  Jaså är det du Mona Sahlin som ringer till mig ”mitt upp i allt annat”,

  Ja ja ja. Mona.

  Att våldtäkterna ständigt ökar så att poliskåren kan få ta emot ännu fler ärenden.

  Detta är ju väldigt positivt.

  Så varför klagar alla?

  Att helt bortse även ifrån detta positiva led i S samhälls-utvecklingen!

  Som vi inom S brukar säga.

  ”Vet hut på er, era dumma dj.a väljare..”

  Jaa du Mona, nu står jag ju själv för närvarande helt ensam. Det är jag som nu står rak inför hela S tunnelseendet med byxorna som vanligt ända nere vid knäna.

  Alla dj lr har gått hem. men var har de fbnnde xxx placerat ut själva led-ljuset” i S kansliet någonstans?

  Mona e du kvar?

  ”Här i S kansliet är allt som vanligt det vill säga total mörklläggning”.

  jag hittar inte ens ut härifrån längre.

  Måna, Måna är du kvar i luren ?

  Nähä..

  Löfven då var är , Löfveeeen. ?

  Mamma!

  Hjääälp..

  Någon, få ut mig härifrån kolmörkrets korridorer
  NU!!!

  • Bertil Andersson

   Det finns en hel del spöken som hasar fram i dessa mörka korridorer.

 • Ishockey&Fotboll

  Socialdemokraterna är ett teflonparti, hur korkade uttalanden det än kommer ur ledarskiktets munnar, så syns det inte i opinionsläget.
  Kategorier som Goda yxskaft är ständigt gångbara.

Svensk sjukvård hårt drabbad – 200 000 operationer ställs in

INRIKESEn stor del av de som smittats med coronaviruset SARS-CoV-2 i Sverige är vårdpersonal, hela 10 300 i mitten av maj, rapporterade Folkhälsomyndigheten. Även om en stor majoritet av dessa endast fått lindriga symptom har det ändå inneburit ett stort personalbortfall från sjukvården. En effekt av detta är att Sveriges så kallade ”vårdskuld” – det vill säga antalet patienter i vårdkö – ökat kraftigt. Över 200 000 operationer kommer enligt Sveriges läkarförbund att ställas in under året.

Barndomsvänner dömda för bombdåd mot danska skatteverket

BROTT OCH STRAFFDet är ännu inte klarlagt varför två unga män från Sverige sprängde en bomb vid det danska Skatteverket i Köpenhamn i augusti förra året.

Pedofil återfallsförbrytare döms till fängelse

BROTT OCH STRAFFDen pedofile återfallsförbrytaren Patric Arvidsson, 52, friades i tingsrätten för systematiska och brutala våldtäkter mot en åttaårig flicka. Men hovrätten rev upp den friande domen och han blev istället dömd till fängelse för grov våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Orbán tvingar affärsbankerna att efterskänka räntan på lån året ut

UTRIKESÄn en gång har Ungerns premiärminister tvingat privatbankerna att ta ansvar för samhället under kristider. Sedan mars och ända fram till årets slut slipper alla ungrare betala ränta på sina banklån, en åtgärd som få andra länder lyckats driva igenom mot de ovilliga bankerna. Enligt Orbán medför detta en stor ekonomisk lättnad för ungrare med lägre inkomster under coronakrisen.

Ifrågasatte Näthatsgranskaren – hämtades av polis

Kjell Böhlin är journalisten som granskar Näthatsgranskaren. Här berättar han om hur han blev polisanmäld för bl.a. förtal, oförhappandes hämtad till förhör av polis och senare DNA-topsad.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Somalier överföll och våldtog pojke

INRIKESEn 16-årig somalisk medborgare med långt brottsregister överföll och våldtog en 12-årig pojke som var ute på promenad. Efter att pojken blivit våldtagen av somaliern lyckades han få somaliern att släppa honom genom att ge våldtäktsmannen sin veckopeng. En knapp månad efter våldtäkten av pojken försökte somaliern våldta även en 11-årig pojke, men föräldrarna till barnet lyckades gripa somaliern. Somaliern kommer dock att kunna fortsätta sin brottsliga bana i Sverige.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Gå till arkivet

Send this to a friend