Skip to Content

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Debatten om debatten

Publicerad: 4 oktober, 2016, 17:56

  • Svenska

Läs även

Nya Tiders medverkan på Bokmässan har stötts och blötts i fem veckor innan själva mässan. Som Ulf Johansson, SVT:s ansvarige utgivare, uttryckte det: ”de har stått i centrum i över en månad”. När den väl var över och allt hade förlöpt friktionsfritt trodde man kanske att det mediala intresset skulle avta. Men icke. Redan måndagen efter Bokmässan skrev alla stora tidningar om Nya Tider igen, och så har det fortsatt.

Det beror på att denna fråga är så mycket större än bara Nya Tider. Genom att inte ge vika för olika grova påhopp och visa att vi är beredda att gå till domstol för att få vår monter på mässan tvingade vi oss in i de finrum som kulturvänstern vill ha för sig själva. Därmed exponerade vi det hyckleri om yttrandefrihet som försiggått i åratal.

Att undertecknad fick delta i SVT stack tydligen särskilt i ögonen på dem som vill upprätthålla en censur. Peter Wolodarski, chefredaktör för DN – den tidning vi exponerade som storlögnare i vårt gratisnummer som delades ut på Bokmässan – skällde ut SVT i en debatt om debatten. Han anklagade SVT för att inte ha ställt kniviga frågor om ”kopplingar”. Men det hade de gjort, vilket SVT:s Ulf Johansson också påpekade.

Problemet för Wolodarski var att undertecknad fick bemöta dessa grova anklagelser och visa att de inte hade substans. Tvärtom kunde vi motsäga den nidbild av oss som ”antidemokrater” som Wolodarski i sin publikation försökt måla upp och samtidigt visa att alternativ media är viktig för just demokratin. De långsökta kopplingar man hittade på rörde inte ens tidningens innehåll och var bara ämnade att smutskasta mig och Nya Tider för att slippa besvara de mycket relevanta frågor vi varje vecka tar upp i vår tidning.

Det märks att hela kulturetablissemanget är i ett chocktillstånd. SVT:s programdirektör, den tidigare Aftonbladetredaktören Jan Helin, fick en tuff stund i direktsändning och tvingades till slut vända hundraåttio grader när hans egna anställda ställde honom mot väggen angående den censur han ville upprätthålla. Att så tydligt gå emot sin egen chef i direktsändning är närmast unikt och vi kan vara säkra på att upprördheten är långt större än vad som kom fram i tv-rutan.

Nu har snart alla medias ”generaler” som Wolodarski, Helin, Hanne Kjöller gett sig in i debatten. Mest verkar de förfasa sig över att de inte kan stämpla oss oemotsagda längre, utan att vi faktiskt då och då ges tillfälle att försvara oss, och den pyttelilla tid vi får att bemöta deras tirader av dagliga angrepp i dagspressen räcker, för att citera Wolodarski, för att vi ska framstå som ”helylledemokrater och svärmorsdrömmar”. Som någon sade; den dagen en armé börjar skicka ut sina stabsofficerare på slagfältet är nederlaget nära.

En av alla de angelägna frågor som vi tar upp är de etniska motsättningarna i USA. Vi fortsätter i detta nummer artikelserien med att uppmärksamma upploppen i Charlotte, där busslaster av svarta demonstranter körts in från andra delstater, något som motsäger svensk systemmedias bild av ”spontana och fredliga protester”.

Det är uppenbart att USA har ett stort problem med att polis skjuter människor. Samma dag, den 20 september, som den svarte Keith Lamont Scott sköts ihjäl av en svart polisman, inträffade fem andra incidenter där polis sköt och dödade personer. Alla fem offren var vita. Trots det drog inte vita ut i gäng för att slå ned svarta, plundra affärer eller bränna upp polisbilar.

Genom att utmåla svarta som en särskilt utsatt grupp, vilket Nya Tider kunnat visa inte är sant, har media piskat upp en hatstämning bland svarta mot vita, vilket resulterat i åtskilliga rasistiska överfall på slumpvis utvalda vita. Här har systemmedia en stor skuld i att skapa och fördjupa motsättningar, något man utåt säger sig vilja motverka.

Det finns många fler viktiga frågor där vi motbevisar den tillrättalagda bilden i systemmedia och som gör Nya Tider till den viktigaste nyhetstidningen i vårt land, men som utrymmet här inte medger att jag fördjupar mig i. Jag vill dock fästa uppmärksamheten på vår huvudartikel i detta nummer som kastar nytt ljus över kriget i Syrien.

Nya Tider har varit först i Sverige med att påvisa Turkiets roll i att beväpna islamistiska terrorister i Syrien, hur väst finansierar islamisterna genom att köpa olja från dem och vi har även kunnat berätta om USA:s roll i skapandet av terrorarmén Islamiska staten. I detta nummer bekräftas återigen det vi rapporterat då ett fältbefäl för Nusrafronten, som är al-Qaida i Syrien, berättar att ”amerikanerna står på vår sida”. USA ger dem vapen, utbildning och underrättelser.

Det visar hur cyniskt USA arbetar, där man lierar sig med de som officiellt utpekas som skyldiga till det värsta terrordådet i USA:s historia den 11 september 2011 – skälet till att det så kallade kriget mot terrorismen inleddes – bara för att det gynnar USA:s strategiska mål i regionen för att befästa sitt inflytande.

Detta sätter världshändelser, inklusive terrordåd på europeisk mark och förra årets migrantvåg i ett nytt perspektiv. Utan att känna till de orsaker som Nya Tider belyser kan man aldrig förstå vad som sker i Mellanöstern och varför vi i Sverige och Europa drabbas så som sker.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • taxiföraren

    Bra jobbat
    Mediapacket har klart bevisat att dom är antidemokratiska

  • DJdinamarca

    bland det obehagligaste är just nyhetsrapporteringen som är direkt felaktig,som att obeväpnade svarta skjuts av då enligt svt underförstått vita rasister,när de ju faktiskt varit beväpnade och oftast skjutits av andra svarta,poliser. rena faktfael och lögner. riktigt obehagligt. likaså polisen som börjar ge signalement hejvilt som “de såg typiskt svenska ut” nu senast på gotland,för att i nästa sekund mörka helt när gm är invandrare.

Att sätta bocken till trädgårdsmästare

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETNär privatpersoner ska klaga på om de blivit orättvist behandlade i media kan de vända sig till tidningsbranschens egen pressombudsman. Den som basar över verksamheten är dock ingen mindre än Robert Aschberg, ökänd för att trampa på personlig integritet och hänga ut enskilda medborgare. Nu ska han bli chef för ett nytt och mera omfattande medieetiskt system.

Känsligt måleri, Prerafaeliten Edward Burne-Jones

UTSTÄLLNINGJust nu pågår en fin utställning på Waldemars udde i Stockholm, för den som har lite mer konservativ blick. Det är verk av den engelske konstnären Edward Burne-Jones som levde 1833-1898. Burne-Jones arbetade mycket med motiv från folksagor och har haft stor betydelse för fantasy-genren med J R R Tolkien och C S Lewis. Det handlar om kärlek, svek, hämnd och sexualitet. Utställningen pågår till 26 januari.

Klimat-Greta och SD-Louise

KRÖNIKA

Hög tid att reparera gammalt misstag

OPINION: ANTON STIGERMARKHemlöshet är ett stort problem i Sverige, vilket delvis beror på 1995 års stora psykiatrireform där många kroniskt sjuka skrevs ut till egna boenden. Många kunde inte hantera friheten utan hamnade i problem med hemlöshet som följd. Samhället bör därför återta ansvaret för de som inte klarar av att ta hand om sig själva, argumenterar Anton Stigermark, konservativ debattör och pol.mag. vid Uppsala Universitet.

Ingen politisk förändring utan kraftsamling

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETMånga trodde att det skulle bli lättare när Sverigedemokraterna kom in i riksdagen, att det politiska klimatet skulle bli friare och diskussionen öppnare. I dag kan vi se att etablissemanget tvärtom svarat med mer repression, allt eftersom folkviljan blivit tydligare. Nu har de verkligen något att frukta, och för att få till en förändring krävs att alla goda krafter hjälps åt.

”Näthatsgranskaren” förföljer pensionärer för pengar

INRIKESTomas Åberg, en misslyckad före detta polis som numera agerar statligt avlönad angivare på nätet, har hittat ett sätt att tjäna ännu mer pengar genom att förfölja pensionärer: Han stämmer gamla och sjuka människor som delat artiklar om honom på skadestånd. Nya Tider har talat med medborgarjournalisten Kjell Böhlin och juristen Ola Bengtsson som tagit på sig uppgiften att avslöja Åberg och försvara hans offer.

Nedgång och återfödelse

OPINIONÖsterrikiska FPÖ led en historisk förlust vid det nationella valet den 29 september. Andreas Mölzer, partiets före detta chefsideolog och tidigare ledamot i Europaparlamentet, förklarar i en exklusiv kommentar till Nya Tider hur FPÖ ska bära sig åt för att förnyas.

Nu får det vara nog!

Brottslingar som begått de vidrigaste rån och våldtäkter får kantänka inte utvisas! Och när detta någon enstaka gång inträffar är de välkomna tillbaka om fem eller tio år. Varför i herrans namn? Det kan ju inte finnas någon vettig förklaring till att på nytt välkomna oefterrättliga förbrytare som man lyckats bli kvitt. Det är väl inte utvisningar enligt ishockeyreglerna som skall tillämpas? Riksdagens viktigaste uppgift är att stifta lagar. Sätt i gång och sluta hitta på undanflykter!

Gå till arkivet

Send this to a friend