Skip to Content

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Debatten om debatten

Publicerad: 4 oktober, 2016, 17:56

  • Svenska

Läs även

Nya Tiders medverkan på Bokmässan har stötts och blötts i fem veckor innan själva mässan. Som Ulf Johansson, SVT:s ansvarige utgivare, uttryckte det: ”de har stått i centrum i över en månad”. När den väl var över och allt hade förlöpt friktionsfritt trodde man kanske att det mediala intresset skulle avta. Men icke. Redan måndagen efter Bokmässan skrev alla stora tidningar om Nya Tider igen, och så har det fortsatt.

Det beror på att denna fråga är så mycket större än bara Nya Tider. Genom att inte ge vika för olika grova påhopp och visa att vi är beredda att gå till domstol för att få vår monter på mässan tvingade vi oss in i de finrum som kulturvänstern vill ha för sig själva. Därmed exponerade vi det hyckleri om yttrandefrihet som försiggått i åratal.

Att undertecknad fick delta i SVT stack tydligen särskilt i ögonen på dem som vill upprätthålla en censur. Peter Wolodarski, chefredaktör för DN – den tidning vi exponerade som storlögnare i vårt gratisnummer som delades ut på Bokmässan – skällde ut SVT i en debatt om debatten. Han anklagade SVT för att inte ha ställt kniviga frågor om ”kopplingar”. Men det hade de gjort, vilket SVT:s Ulf Johansson också påpekade.

Problemet för Wolodarski var att undertecknad fick bemöta dessa grova anklagelser och visa att de inte hade substans. Tvärtom kunde vi motsäga den nidbild av oss som ”antidemokrater” som Wolodarski i sin publikation försökt måla upp och samtidigt visa att alternativ media är viktig för just demokratin. De långsökta kopplingar man hittade på rörde inte ens tidningens innehåll och var bara ämnade att smutskasta mig och Nya Tider för att slippa besvara de mycket relevanta frågor vi varje vecka tar upp i vår tidning.

Det märks att hela kulturetablissemanget är i ett chocktillstånd. SVT:s programdirektör, den tidigare Aftonbladetredaktören Jan Helin, fick en tuff stund i direktsändning och tvingades till slut vända hundraåttio grader när hans egna anställda ställde honom mot väggen angående den censur han ville upprätthålla. Att så tydligt gå emot sin egen chef i direktsändning är närmast unikt och vi kan vara säkra på att upprördheten är långt större än vad som kom fram i tv-rutan.

Nu har snart alla medias ”generaler” som Wolodarski, Helin, Hanne Kjöller gett sig in i debatten. Mest verkar de förfasa sig över att de inte kan stämpla oss oemotsagda längre, utan att vi faktiskt då och då ges tillfälle att försvara oss, och den pyttelilla tid vi får att bemöta deras tirader av dagliga angrepp i dagspressen räcker, för att citera Wolodarski, för att vi ska framstå som ”helylledemokrater och svärmorsdrömmar”. Som någon sade; den dagen en armé börjar skicka ut sina stabsofficerare på slagfältet är nederlaget nära.

En av alla de angelägna frågor som vi tar upp är de etniska motsättningarna i USA. Vi fortsätter i detta nummer artikelserien med att uppmärksamma upploppen i Charlotte, där busslaster av svarta demonstranter körts in från andra delstater, något som motsäger svensk systemmedias bild av ”spontana och fredliga protester”.

Det är uppenbart att USA har ett stort problem med att polis skjuter människor. Samma dag, den 20 september, som den svarte Keith Lamont Scott sköts ihjäl av en svart polisman, inträffade fem andra incidenter där polis sköt och dödade personer. Alla fem offren var vita. Trots det drog inte vita ut i gäng för att slå ned svarta, plundra affärer eller bränna upp polisbilar.

Genom att utmåla svarta som en särskilt utsatt grupp, vilket Nya Tider kunnat visa inte är sant, har media piskat upp en hatstämning bland svarta mot vita, vilket resulterat i åtskilliga rasistiska överfall på slumpvis utvalda vita. Här har systemmedia en stor skuld i att skapa och fördjupa motsättningar, något man utåt säger sig vilja motverka.

Det finns många fler viktiga frågor där vi motbevisar den tillrättalagda bilden i systemmedia och som gör Nya Tider till den viktigaste nyhetstidningen i vårt land, men som utrymmet här inte medger att jag fördjupar mig i. Jag vill dock fästa uppmärksamheten på vår huvudartikel i detta nummer som kastar nytt ljus över kriget i Syrien.

Nya Tider har varit först i Sverige med att påvisa Turkiets roll i att beväpna islamistiska terrorister i Syrien, hur väst finansierar islamisterna genom att köpa olja från dem och vi har även kunnat berätta om USA:s roll i skapandet av terrorarmén Islamiska staten. I detta nummer bekräftas återigen det vi rapporterat då ett fältbefäl för Nusrafronten, som är al-Qaida i Syrien, berättar att ”amerikanerna står på vår sida”. USA ger dem vapen, utbildning och underrättelser.

Det visar hur cyniskt USA arbetar, där man lierar sig med de som officiellt utpekas som skyldiga till det värsta terrordådet i USA:s historia den 11 september 2011 – skälet till att det så kallade kriget mot terrorismen inleddes – bara för att det gynnar USA:s strategiska mål i regionen för att befästa sitt inflytande.

Detta sätter världshändelser, inklusive terrordåd på europeisk mark och förra årets migrantvåg i ett nytt perspektiv. Utan att känna till de orsaker som Nya Tider belyser kan man aldrig förstå vad som sker i Mellanöstern och varför vi i Sverige och Europa drabbas så som sker.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • taxiföraren

    Bra jobbat
    Mediapacket har klart bevisat att dom är antidemokratiska

  • DJdinamarca

    bland det obehagligaste är just nyhetsrapporteringen som är direkt felaktig,som att obeväpnade svarta skjuts av då enligt svt underförstått vita rasister,när de ju faktiskt varit beväpnade och oftast skjutits av andra svarta,poliser. rena faktfael och lögner. riktigt obehagligt. likaså polisen som börjar ge signalement hejvilt som ”de såg typiskt svenska ut” nu senast på gotland,för att i nästa sekund mörka helt när gm är invandrare.

Centerpartiet är de skyldiga

KRÖNIKACenterpartiet och Federley – en modernismprofilering som slog helt fel. För 25 år sedan ville Centerpartiet in i storstäderna. De homosexuella nätverken inom partiet, den drogliberala Stureplanscentern och några invandrartyper skulle göra partiet stort.

Det kontantlösa samhället kommer närmare – unga storstadsbor positiva, äldre personer oroade

ANALYSKampen om kontanterna skärps och inställningen till kontanter och andra betalningssätt delar befolkningen mellan stad och land samt mellan ung och gammal. Det finns även en konflikt mellan synen på smidiga betalningar och ett stabilt betalningssystem. En annan aspekt är makten över betalningarna och vem som tjänar pengar på betalningstransaktioner. Striden om kontanterna närmar sig ett avgörande. Bankerna vinner på ett kontantlöst samhälle, medan den enskilde medborgaren förlorar.

Helsingborg överlåter mark för byggande av en stor moské

INRIKESDen 17 november beslutade Helsingborgs kommunfullmäktige att godkänna marköverlåtelse till den muslimska församlingen Al-Sunnah för uppförande av en moské. Samtliga partier i kommunen röstade för, utom SD. I debatten som föregick beslutet, menade Michael Rosenberg (SD) att de övriga partierna låter parallellsamhällen växa fram, utan att ens inse det.

När våldsvänstern blir maktens redskap och vanliga medborgare ”fascister”

OPINION: TOBIAS SVENSSONIdeologin fascism hade en gång makten i ett land, och dess motståndare kom följaktligen att kal­las antifascister. I dag har begreppen fått närmast omvänd betydelse, menar veckans debattör Tobias Svensson. Samtidigt som människor i flera länder protesterar mot vad de uppfattar som alltför totalitär lagstiftning i coronasmittans spår, utmålas de som ”fascister” och lovligt byte för de våldsamma grupperingar som kal­lar sig själva ”antifascister”. I själva verket har de sistnämnda blivit ett verktyg för makten, och tillåts attackera vanliga människor som inte gör som makthavarna säger.

EU vill förbjuda jakt på 10 procent av Sveriges yta

EUROPEISKA UNIONENEU-kommissionen föreslår att jakt ska förbjudas på en stor del av Sveriges yta. Detta enligt unionens strategi för biologisk mångfald, där minst 10 procent av EU:s yta skulle omfattas av så kal­lat ”strikt skydd”. Denna skyddsnivå ser även ut att upphäva den svenska allemans­rätten, då endast ”strikt kontrollerad turism” ska tillåtas. Svenska Jägareförbundet är starkt kritiska till förslaget och skriver att det är ”anmärkningsvärt att jakt – som är ett hållbart brukande – likställs med gruvdrift”. Nya Tider har talat med Jägareförbundets kommunikationschef Magnus Rydholm, som säger att det är tydligt att EU söker allt fler befogenheter inom jaktpolitiken.

EU angriper allemansrätten

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETAllemansrätten brukar kallas för något av det svenskaste vi har. ”Alla ska ha tillgång till naturen enligt allemansrätten”, fastslår till och med en av Sveriges grundlagar, regeringsformen. Nu vill EU-kommissionen att endast ”strikt kontrollerad turism” ska få förekomma på minst 10 procent av Sveriges yta, en åtgärd återigen motiverad med Agenda 2030.

”Ingrid och Maria” frikänns från hets mot folkgrupp

INRIKESDen 23 november friades de båda samhällskritiska journalisterna Ingrid Carlqvist och Maria Celander från hets mot folkgrupp. Åtalet gällde en debattartikel om risken med muslimer som arbetar på apotek, publicerad på deras hemsida i juli förra året. Till Nya Tider säger Carlqvist att hon egentligen inte befarade en fällande dom, men att frikännandet är oerhört viktigt för den svenska yttrandefriheten.

Solidaritet – ett ord med dubbelmoraliska bottnar

KRÖNIKAVi uppmanas ofta av politiker att visa solidaritet. Det kan vara allt från Fredrik Reinfeldts ”öppna era hjärtan” till Ylva Johanssons ”tvingande solidaritet”. Men hur började det, och hur ser det i praktiken ut?

Gå till arkivet

Send this to a friend