Skip to Content

Veit Lindner på tyska Huffington Post (infälld) förordar det som Tredje riket anklagats för: folk­utbyte. Trots att det i Tyskland är straffbart att propagera för nationalsocialistisk politik, hyllas han i stället. De han vill ska trängas undan och ersättas är nämligen det tyska folket. Skärmavbild: Huffington Post
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Inga hemliga konspirationer – vänstern hyllar folkutbytet öppet

PappersupplaganNya Tider v. 30

Publicerad: 26 juli, 2018, 16:20

 • Svenska

Läs även

För inte så länge sedan var det en heltokig konspirationsteori att det svenska folket skulle bli en minoritet i sitt eget land.
Vissa läsare minns säkert Ny Demokratis partiledare Vivianne Franzéns fråga år 1993: ”Hur länge dröjer det innan våra svenska barn ska vända ansiktet mot Mecka?” Eller snarare minns man kanske hur den frågan hånades av en enig journalistkår och alla etablerade politiker.

Några år tidigare frågade sig centerpartisten Sven-Olle Olsson något i stil med ”ska det inte få finnas några blonda och blåögda svenskar kvar?” Vilket i massmedia blev till en galen ”kamp mot alla som inte är blonda och blåögda”. Vilket det förstås inte var; det var en oro över att det egna folket − som i svenskarnas fall de facto innefattar en högre frekvens av blonda och blåögda än i nästan något annat land − skulle bytas ut och försvinna.

Men att tro att det kunde ske var ju galet − främlingsfientlig, rasistisk paranoia. Och detsamma sades om vad den franske författaren Renaud Camus kallar ”le grand remplacement”; om Jean Raspails varning i sin roman Le Camp des Saints (1973); och om Enoch Powells berömda Rivers of Blood-tal (1968).

I dag hyllar vänstern folkutbytet öppet. Eller, vissa av dem hyllar det och resten jamsar med.

Ett märkligt fall, som en läsare uppmärksammade oss på, publicerades i den tyska utgåvan av vänsterliberala Huffington Post den 9 juli. Rubriken på artikeln av HuffPo-skribenten Veit Lindner − som tycks vara etniskt tysk − lyder ”Omfolka oss! Varför det tyska folket bör avskaffas”.

”Omfolkning” (Umvolkung) var ett ord som, om vi får tro Wikipedia, blev populärt i Tyskland på 1930-talet, efter att först ha myntats år 1925. Då användes det bland annat för att beskriva en planerad kolonisering av slaviska territorier med etniska tyskar. Spola fram till 2000-talet så används det i dag sarkastiskt av invandringskritiker för att beskriva koloniseringen av Tyskland med andra folkslag − precis som i Sverige främst från Mellanöstern och Afrika.

Jag gissar att till och med många nationalsocialister i dag skulle ta avstånd från ”omfolkning” av slaviska territorier, eller se det som historisk kuriosa (åtminstone har jag inte sett Nordiska Motståndsrörelsen förespråka någon Drang nach Osten). Vi som inte är nationalsocialister, och i synnerhet kanske vi som själva har slaviskt ursprung, ser förstås dylik omfolkning som ett negativt begrepp.

Icke så Veit Lindner. Han omfamnar begreppet. Att göra samma sak fast omvänt anses helt enkelt vara något bra.
”Om den nya högerns stinkande tanke­pruttande nu återigen skulle förkroppsliga ’det tyska folket’, vore det faktiskt bäst att helt enkelt ersätta det. Lystring, tyskar! Ställ er på led för omfattande omfolkning!

Svarta, bruna, gula, vita, asiater och araber, afrikaner, ni folk från Amerika, Indien, människor av varje tro − kom och hjälp oss! Strömma in och omfolka oss, men grundligt!”
Lindner fortsätter med nedvärderande omdömen av det tyska folket, vars egenskaper han beskriver som ”feghet, avund och gnällighet”, och menar att det är bättre att det ersätts av ett blandfolk som ska bygga ett nytt Tyskland där ”alla är utlänningar, eller ingen är det längre”.

”Lite mer genetisk och kulturell utspädning här och lite mer självavskaffning genom fortplantningströtthet där − det vore, som [turkisk-tyske journalisten] Deniz Yücel en gång uttryckte det, ’folkdöden från dess vackraste sida’”, avslutar Veit Lindner.

Så, tyskarna ska föda färre barn och blandas upp tills de inte längre existerar. Det är något värt att hylla, enligt Veit Lindner och Huffington Post.
Hur skiljer sig detta, moraliskt sett, från att kalla slaver fega, avundsjuka och gnälliga undermänniskor som bör trängas undan av de överlägsna germanerna?
Eller jo, det skiljer sig faktiskt. Det är värre.

När ett annat folk säger att ditt folk är dåligt och måste ersättas av dem själva, är hotet på något sätt begripligt och hanterbart. Du kan fortfarande hålla ihop med ditt eget folk, hålla fast vid er egen kultur och försvara er mot de som påstår att ni är underlägsna eller vill förgöra er.

När det är dina egna politiska ledare, dina egna journalister och författare som säger att ni är det mindervärdiga som måste dö folkdöden och ersättas − det är värre. Mycket värre.
Skillnaden är densamma som att det inte skulle vara skolgårdens översittare som säger att du är värdelös och förtjänar att bli hånad och bespottad − utan dina egna syskon, föräldrar och lärare. De som borde ge dig uppmuntran, självförtroende och kampvilja.

När det egna ledarskiktet sviker går det inte att hålla ihop, samlas kring den egna kulturen eller försvara sig effektivt, för just de människor som borde vidareföra folkets liv säger att det inte är värt att försvara − att det förtjänar ”folkdöden”, som Lindner så må­lande kallar det.

Visst är det på sätt och vis bra när vänstern öppet erkänner sina ondskefulla planer. Men samtidigt är den här sortens självförnedring skadlig på ett nästan metafysiskt plan − skadlig för själen om man så vill. Ett etablissemang som accepterar eller rentav hyllar att svenskar, tyskar eller andra européer byts ut är illegitimt.
Det representerar inte oss.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Lunkentuss

  De kan säga så eftersom man alltid kan falla tillbaka på påståendet att man bara var ironisk, men vi ser ju tydligt att det inte ligger någon ironi bakom.
  Icke att förglömma en representant för en särskild grupp människor som öppet sa att de står i mitten av denna transformation och att de har en ledande roll, denna representant vars ord tydligt avslöjar att representanten ifråga talade för hela denna grupp.

  • xmaverickx

   En annan av denna grupp mensch är Yascha Mounk, kallad Barbara Spectre 2 0.
   Han finns att se se och höra bland annat på Zionist Report på Youtube där han förespråkar folkmord på vita.

   • Lunkentuss

    Han kommer undan med det såklart, ingen kritik eller påföljder?

 • Sigun

  Självskadebeteende och självförakt finns hos alla folk utifrån enstaka individers specifika neuros. Dock är det sällan att detta bärs upp av ett helt samhällssystem som det verkar vara här i Sverige. Glöm dock inte att dessa är en absolut minoritet med behov av psykiatrisk hjälp, systemfelet ligger just i systemet. Det behövs bara en liten injektion av pragmatism i systemet så är detta ett icke problem som kommer att isolera dessa människor och kanske de äntligen kan få den vård de behöver så att deras självförakt kan hamna där den hör hemma, hos individen. Låt psykiatrin hantera deras överföringar genom terapi så kanske de äntligen kan finna en egen självkänsla och egenvärde bortom överföringen till omvärlden (läs: den egna kulturen).

 • Dissident

  Jag rekommenderar boken “Underkastelse” av franske succéförfattaren Michel Houellebec.
  Den skildrar medryckande och trovärdigt hur ett mjukt muslimövertagande sker 2022 i Frankrike och steg för steg hela EU som utvidgas till nästan alla länder runt Medelhavet.

  Läs mer om boken här
  https://www.adlibris.com/se/bok/underkastelse-9789174295368

I den försvunna bildningens spår

DEBATTNär Skolverkets förslag på att införa stora ändringar i läroplanerna för bland annat ämnet historia togs upp av media, blev det reaktioner av det förväntade slaget. Helt naturligt kom många synpunkter från lärare, men även kulturattachéer vid ambassader representerande Europas kulturländer höjde på ögonbrynen. Några andra log med en gnutta ironi. Nästan samtidigt kom Centerstämmans förslag om ett förbud mot omskärelse av pojkar. Och det är nu som allt börjar bli riktigt intressant.

Dissidenten framtidens hjälte?

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGMakteliten och mainstreammedias journalister tvingas efterhand till att verklighetsanpassa sin rapportering, men de kommer aldrig någonsin erkänna att Sveriges dissidenter hade rätt och de själva fel. Upprättelsen kommer istället från våra egna led, egna medier och egna nätverk.

Välfärdskollaps – och sen?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETKommuner larmar om besparingar och allt fler märker själva av vårdköerna, problemen i skolorna och myndigheters försämrade service. En välfärdskollaps med andra ord. Men vilket samhälle är vi på väg emot egentligen?

Terrorism i Europa – var det värre förr?

KRÖNIKA Är bombdåden terror eller ej? Myndigheternas nyspråk och motstridiga medieuppgifter förvirrar. En sammanställning av terrorhandlingar i Europa mellan 1970 och 2018 påvisar ett minskande antal dödsoffer genom terrordåd och att etnoseparatistiska grupper med vänsterideologi var värst.

Målmedvetet Kina har utnyttjat naivt väst i handelsfrågan

KRÖNIKAUnder decennier har Kina kunnat dra nytta av västerländsk naivitet genom en reglerad handel på ojämna villkor och därigenom även en överföring av teknologi från väst till Kina. Kina har dragit det längsta strået och det är detta som Donald Trump nu försöker få ett slut på – men han motarbetas på hemmaplan.

Olaga våldsskildring – försvinner hemskheter om de inte visas?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETAtt sprida terrorpropaganda är olagligt, men visste du att det även är förbjudet att visa till exempel hur terrordådet i Christchurch gått till eller vad islamister gör med sina fångar? Bara att länka till en sådan via sin Facebooksida kan ge upp till två års fängelse.

Nobelpristagaren Peter Handke är vänster men upprör ändå kultureliten

KRÖNIKA

Inte en skola för medborgarskap

KRÖNIKA

Gå till arkivet

Send this to a friend