Skip to Content

Veit Lindner på tyska Huffington Post (infälld) förordar det som Tredje riket anklagats för: folk­utbyte. Trots att det i Tyskland är straffbart att propagera för nationalsocialistisk politik, hyllas han i stället. De han vill ska trängas undan och ersättas är nämligen det tyska folket. Skärmavbild: Huffington Post
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Inga hemliga konspirationer – vänstern hyllar folkutbytet öppet

PappersupplaganNya Tider v. 30

Publicerad: 26 juli, 2018, 16:20

  • Svenska

Läs även

För inte så länge sedan var det en heltokig konspirationsteori att det svenska folket skulle bli en minoritet i sitt eget land.
Vissa läsare minns säkert Ny Demokratis partiledare Vivianne Franzéns fråga år 1993: ”Hur länge dröjer det innan våra svenska barn ska vända ansiktet mot Mecka?” Eller snarare minns man kanske hur den frågan hånades av en enig journalistkår och alla etablerade politiker.

Några år tidigare frågade sig centerpartisten Sven-Olle Olsson något i stil med ”ska det inte få finnas några blonda och blåögda svenskar kvar?” Vilket i massmedia blev till en galen ”kamp mot alla som inte är blonda och blåögda”. Vilket det förstås inte var; det var en oro över att det egna folket − som i svenskarnas fall de facto innefattar en högre frekvens av blonda och blåögda än i nästan något annat land − skulle bytas ut och försvinna.

Men att tro att det kunde ske var ju galet − främlingsfientlig, rasistisk paranoia. Och detsamma sades om vad den franske författaren Renaud Camus kallar ”le grand remplacement”; om Jean Raspails varning i sin roman Le Camp des Saints (1973); och om Enoch Powells berömda Rivers of Blood-tal (1968).

I dag hyllar vänstern folkutbytet öppet. Eller, vissa av dem hyllar det och resten jamsar med.

Ett märkligt fall, som en läsare uppmärksammade oss på, publicerades i den tyska utgåvan av vänsterliberala Huffington Post den 9 juli. Rubriken på artikeln av HuffPo-skribenten Veit Lindner − som tycks vara etniskt tysk − lyder ”Omfolka oss! Varför det tyska folket bör avskaffas”.

”Omfolkning” (Umvolkung) var ett ord som, om vi får tro Wikipedia, blev populärt i Tyskland på 1930-talet, efter att först ha myntats år 1925. Då användes det bland annat för att beskriva en planerad kolonisering av slaviska territorier med etniska tyskar. Spola fram till 2000-talet så används det i dag sarkastiskt av invandringskritiker för att beskriva koloniseringen av Tyskland med andra folkslag − precis som i Sverige främst från Mellanöstern och Afrika.

Jag gissar att till och med många nationalsocialister i dag skulle ta avstånd från ”omfolkning” av slaviska territorier, eller se det som historisk kuriosa (åtminstone har jag inte sett Nordiska Motståndsrörelsen förespråka någon Drang nach Osten). Vi som inte är nationalsocialister, och i synnerhet kanske vi som själva har slaviskt ursprung, ser förstås dylik omfolkning som ett negativt begrepp.

Icke så Veit Lindner. Han omfamnar begreppet. Att göra samma sak fast omvänt anses helt enkelt vara något bra.
”Om den nya högerns stinkande tanke­pruttande nu återigen skulle förkroppsliga ’det tyska folket’, vore det faktiskt bäst att helt enkelt ersätta det. Lystring, tyskar! Ställ er på led för omfattande omfolkning!

Svarta, bruna, gula, vita, asiater och araber, afrikaner, ni folk från Amerika, Indien, människor av varje tro − kom och hjälp oss! Strömma in och omfolka oss, men grundligt!”
Lindner fortsätter med nedvärderande omdömen av det tyska folket, vars egenskaper han beskriver som ”feghet, avund och gnällighet”, och menar att det är bättre att det ersätts av ett blandfolk som ska bygga ett nytt Tyskland där ”alla är utlänningar, eller ingen är det längre”.

”Lite mer genetisk och kulturell utspädning här och lite mer självavskaffning genom fortplantningströtthet där − det vore, som [turkisk-tyske journalisten] Deniz Yücel en gång uttryckte det, ’folkdöden från dess vackraste sida’”, avslutar Veit Lindner.

Så, tyskarna ska föda färre barn och blandas upp tills de inte längre existerar. Det är något värt att hylla, enligt Veit Lindner och Huffington Post.
Hur skiljer sig detta, moraliskt sett, från att kalla slaver fega, avundsjuka och gnälliga undermänniskor som bör trängas undan av de överlägsna germanerna?
Eller jo, det skiljer sig faktiskt. Det är värre.

När ett annat folk säger att ditt folk är dåligt och måste ersättas av dem själva, är hotet på något sätt begripligt och hanterbart. Du kan fortfarande hålla ihop med ditt eget folk, hålla fast vid er egen kultur och försvara er mot de som påstår att ni är underlägsna eller vill förgöra er.

När det är dina egna politiska ledare, dina egna journalister och författare som säger att ni är det mindervärdiga som måste dö folkdöden och ersättas − det är värre. Mycket värre.
Skillnaden är densamma som att det inte skulle vara skolgårdens översittare som säger att du är värdelös och förtjänar att bli hånad och bespottad − utan dina egna syskon, föräldrar och lärare. De som borde ge dig uppmuntran, självförtroende och kampvilja.

När det egna ledarskiktet sviker går det inte att hålla ihop, samlas kring den egna kulturen eller försvara sig effektivt, för just de människor som borde vidareföra folkets liv säger att det inte är värt att försvara − att det förtjänar ”folkdöden”, som Lindner så må­lande kallar det.

Visst är det på sätt och vis bra när vänstern öppet erkänner sina ondskefulla planer. Men samtidigt är den här sortens självförnedring skadlig på ett nästan metafysiskt plan − skadlig för själen om man så vill. Ett etablissemang som accepterar eller rentav hyllar att svenskar, tyskar eller andra européer byts ut är illegitimt.
Det representerar inte oss.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Dyra tungviktare med kort räckvidd

KRÖNIKASmåbilar är lätta, men inte med eldrift. Vi Bilägare testade nyligen fem små elbilar. De vägde i genomsnitt 1 569 kilo, deras batterier vägde genomsnittligt 280 kilo och räckte för 23,6 mils körning. Föga imponerande.

Gästledare: Erik Almqvist, Exakt24

GÄSTKRÖNIKA

Diktaturer tillåter kritik, men inte handling

DEBATTNär Exakt24 stängdes av på Youtube, så var det förstås väntat. Alternativ svensk media håller i rask takt på att rensas ut från plattformen. Mycket får dock ligga kvar på Youtube, även till synes radikala påståenden och ovårdade nedsättande uttalanden. Veckans debattör, samhällsdebattören och programledaren Magnus Stenlund, resonerar om varför vissa blir censurerade medan andra får vara kvar, och gör en talande jäm­förelse med hur Kinas myndigheter hanterar oppositionen.

Slopa fordonsskatt när fordonet står stilla och inte används

KRÖNIKA

Husbyggen trots stigande hav?

KRÖNIKAJordbruk på den nordfrisiska ön Pellworm riskerar att översvämmas av stigande hav. Åtminstone enligt Dagens Nyheter och andra media.

Danmarks initiativ förändrar spelplanen

LEDAREDanmark har tagit ett historiskt steg då man den 3 juni bestämde sig för att flytta hela asylprocessen till Afrika. Inte ens de som får asyl beviljad kommer att tillåtas invandra till Danmark, utan fristad kommer att erbjudas dem i det afrikanska landet. Det innebär noll asylinvandrare till Danmark så snart det nya systemet är på plats – det första av två nödvändiga steg för att göra Danmark danskt igen.

Frankrike i ett tillstånd av la colère – vrede

OPINION: SOPHIE KIELBOWSKAEfter en tid av upprördhet övergick fransmännens känslor i vrede. I Sverige säger vi ”nu går skam på torra land”, i Frankrike agerar man med värdighet och vrede. I slutet av april och början av maj inträffade en rad händelser som fått fransmännen att visa, att nu går skam på torra land. Och mest en colère är polisen och militären. Det skriver Sophie Kielbowska som följt händelserna genom franska medier och ger här en lägesrapport.

Ljusskygga vänsterterrorister exponeras

LEDAREUnder många år har extremvänstern kunnat begå våldsdåd mot oliktänkande och sabotera valkampanjer utan någon större risk. De har åtnjutit moraliskt skydd av systemmedias meningsfränder och ekonomiskt stöd via generösa bidrag via olika vänsterkulturella projekt som slussat pengarna vidare. Denna härva håller nu på att rullas upp genom webb-tv-kanalen Exakt24:s grävande arbete.

Gå till arkivet

Send this to a friend