Skip to Content

Veit Lindner på tyska Huffington Post (infälld) förordar det som Tredje riket anklagats för: folk­utbyte. Trots att det i Tyskland är straffbart att propagera för nationalsocialistisk politik, hyllas han i stället. De han vill ska trängas undan och ersättas är nämligen det tyska folket. Skärmavbild: Huffington Post
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Inga hemliga konspirationer – vänstern hyllar folkutbytet öppet

PappersupplaganNya Tider v. 30

Publicerad: 26 juli, 2018, 16:20

 • Svenska

Läs även

För inte så länge sedan var det en heltokig konspirationsteori att det svenska folket skulle bli en minoritet i sitt eget land.
Vissa läsare minns säkert Ny Demokratis partiledare Vivianne Franzéns fråga år 1993: ”Hur länge dröjer det innan våra svenska barn ska vända ansiktet mot Mecka?” Eller snarare minns man kanske hur den frågan hånades av en enig journalistkår och alla etablerade politiker.

Några år tidigare frågade sig centerpartisten Sven-Olle Olsson något i stil med ”ska det inte få finnas några blonda och blåögda svenskar kvar?” Vilket i massmedia blev till en galen ”kamp mot alla som inte är blonda och blåögda”. Vilket det förstås inte var; det var en oro över att det egna folket − som i svenskarnas fall de facto innefattar en högre frekvens av blonda och blåögda än i nästan något annat land − skulle bytas ut och försvinna.

Men att tro att det kunde ske var ju galet − främlingsfientlig, rasistisk paranoia. Och detsamma sades om vad den franske författaren Renaud Camus kallar ”le grand remplacement”; om Jean Raspails varning i sin roman Le Camp des Saints (1973); och om Enoch Powells berömda Rivers of Blood-tal (1968).

I dag hyllar vänstern folkutbytet öppet. Eller, vissa av dem hyllar det och resten jamsar med.

Ett märkligt fall, som en läsare uppmärksammade oss på, publicerades i den tyska utgåvan av vänsterliberala Huffington Post den 9 juli. Rubriken på artikeln av HuffPo-skribenten Veit Lindner − som tycks vara etniskt tysk − lyder ”Omfolka oss! Varför det tyska folket bör avskaffas”.

”Omfolkning” (Umvolkung) var ett ord som, om vi får tro Wikipedia, blev populärt i Tyskland på 1930-talet, efter att först ha myntats år 1925. Då användes det bland annat för att beskriva en planerad kolonisering av slaviska territorier med etniska tyskar. Spola fram till 2000-talet så används det i dag sarkastiskt av invandringskritiker för att beskriva koloniseringen av Tyskland med andra folkslag − precis som i Sverige främst från Mellanöstern och Afrika.

Jag gissar att till och med många nationalsocialister i dag skulle ta avstånd från ”omfolkning” av slaviska territorier, eller se det som historisk kuriosa (åtminstone har jag inte sett Nordiska Motståndsrörelsen förespråka någon Drang nach Osten). Vi som inte är nationalsocialister, och i synnerhet kanske vi som själva har slaviskt ursprung, ser förstås dylik omfolkning som ett negativt begrepp.

Icke så Veit Lindner. Han omfamnar begreppet. Att göra samma sak fast omvänt anses helt enkelt vara något bra.
”Om den nya högerns stinkande tanke­pruttande nu återigen skulle förkroppsliga ’det tyska folket’, vore det faktiskt bäst att helt enkelt ersätta det. Lystring, tyskar! Ställ er på led för omfattande omfolkning!

Svarta, bruna, gula, vita, asiater och araber, afrikaner, ni folk från Amerika, Indien, människor av varje tro − kom och hjälp oss! Strömma in och omfolka oss, men grundligt!”
Lindner fortsätter med nedvärderande omdömen av det tyska folket, vars egenskaper han beskriver som ”feghet, avund och gnällighet”, och menar att det är bättre att det ersätts av ett blandfolk som ska bygga ett nytt Tyskland där ”alla är utlänningar, eller ingen är det längre”.

”Lite mer genetisk och kulturell utspädning här och lite mer självavskaffning genom fortplantningströtthet där − det vore, som [turkisk-tyske journalisten] Deniz Yücel en gång uttryckte det, ’folkdöden från dess vackraste sida’”, avslutar Veit Lindner.

Så, tyskarna ska föda färre barn och blandas upp tills de inte längre existerar. Det är något värt att hylla, enligt Veit Lindner och Huffington Post.
Hur skiljer sig detta, moraliskt sett, från att kalla slaver fega, avundsjuka och gnälliga undermänniskor som bör trängas undan av de överlägsna germanerna?
Eller jo, det skiljer sig faktiskt. Det är värre.

När ett annat folk säger att ditt folk är dåligt och måste ersättas av dem själva, är hotet på något sätt begripligt och hanterbart. Du kan fortfarande hålla ihop med ditt eget folk, hålla fast vid er egen kultur och försvara er mot de som påstår att ni är underlägsna eller vill förgöra er.

När det är dina egna politiska ledare, dina egna journalister och författare som säger att ni är det mindervärdiga som måste dö folkdöden och ersättas − det är värre. Mycket värre.
Skillnaden är densamma som att det inte skulle vara skolgårdens översittare som säger att du är värdelös och förtjänar att bli hånad och bespottad − utan dina egna syskon, föräldrar och lärare. De som borde ge dig uppmuntran, självförtroende och kampvilja.

När det egna ledarskiktet sviker går det inte att hålla ihop, samlas kring den egna kulturen eller försvara sig effektivt, för just de människor som borde vidareföra folkets liv säger att det inte är värt att försvara − att det förtjänar ”folkdöden”, som Lindner så må­lande kallar det.

Visst är det på sätt och vis bra när vänstern öppet erkänner sina ondskefulla planer. Men samtidigt är den här sortens självförnedring skadlig på ett nästan metafysiskt plan − skadlig för själen om man så vill. Ett etablissemang som accepterar eller rentav hyllar att svenskar, tyskar eller andra européer byts ut är illegitimt.
Det representerar inte oss.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Lunkentuss

  De kan säga så eftersom man alltid kan falla tillbaka på påståendet att man bara var ironisk, men vi ser ju tydligt att det inte ligger någon ironi bakom.
  Icke att förglömma en representant för en särskild grupp människor som öppet sa att de står i mitten av denna transformation och att de har en ledande roll, denna representant vars ord tydligt avslöjar att representanten ifråga talade för hela denna grupp.

  • xmaverickx

   En annan av denna grupp mensch är Yascha Mounk, kallad Barbara Spectre 2 0.
   Han finns att se se och höra bland annat på Zionist Report på Youtube där han förespråkar folkmord på vita.

   • Lunkentuss

    Han kommer undan med det såklart, ingen kritik eller påföljder?

 • Sigun

  Självskadebeteende och självförakt finns hos alla folk utifrån enstaka individers specifika neuros. Dock är det sällan att detta bärs upp av ett helt samhällssystem som det verkar vara här i Sverige. Glöm dock inte att dessa är en absolut minoritet med behov av psykiatrisk hjälp, systemfelet ligger just i systemet. Det behövs bara en liten injektion av pragmatism i systemet så är detta ett icke problem som kommer att isolera dessa människor och kanske de äntligen kan få den vård de behöver så att deras självförakt kan hamna där den hör hemma, hos individen. Låt psykiatrin hantera deras överföringar genom terapi så kanske de äntligen kan finna en egen självkänsla och egenvärde bortom överföringen till omvärlden (läs: den egna kulturen).

 • Dissident

  Jag rekommenderar boken ”Underkastelse” av franske succéförfattaren Michel Houellebec.
  Den skildrar medryckande och trovärdigt hur ett mjukt muslimövertagande sker 2022 i Frankrike och steg för steg hela EU som utvidgas till nästan alla länder runt Medelhavet.

  Läs mer om boken här
  https://www.adlibris.com/se/bok/underkastelse-9789174295368

Demokrati utan motstånd

INRIKES”Även de bästa demokratier förstår att när ett större krig närmar sig måste demokratin sättas på paus. Jag har en känsla av att klimatförändringen är en fråga som är lika allvarlig som ett krig. Det kan vara nödvändigt att sätta demokratin på paus.” – James Lovelock, biokemist

Jag saknar mitt gamla Sverige

KRÖNIKAJag är 80 år och känner som om jag levt i två olika länder. Först i ett lite tråkigt, men välordnat lagomland med gott rykte i omvärlden. Sedan i något som liknar en krigszon och sett som avskräckande exempel i omvärlden. Men tråkigheten kompenserades av en enorm kärlek till fosterlandet, dess långa historia och förfäders oerhörda slit för att ge mig en bättre framtid.

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Skuggan Stefan Löfven

KRÖNIKATrots att jag i min kommande bok Sverige 2084 kan visa på ett antal mycket tveksamma ageranden av en ung Tage Erlander skulle jag vilja kalla honom Sveriges siste landsfader. Den finaste titel en svensk kan få. Den ende som i dag kommer i närheten är väl vår kung, monarken som Stefan Löfven vill avsätta.

Knäböj inte för någon!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Tio års arbete i alternativmedia: En ringmur av tystnad

KÅSERIFör tio år sedan bytte jag sida. I 25 år arbetade jag som journalist i dagspress, därav 22 år på Dagens Nyheter. Efter pensioneringen började jag skriva i alter­nativmedia. Halva min vänkrets sade upp kontakten. Fortfarande har många inte kunnat förlåta mig för sidbytet. Jag omges av en ringmur av tystnad.

Omvärlden är mer rädd för svenska smittan än för Covid-19

OPINION: KATERINA JANOUCHSverige behandlas som pestsmittat inte bara på grund av den ofantligt större spridningen av Covid-19, utan även på grund av alla samhällssjukdomar som grasserar: kriminalitet, bidragsberoende, terrorismexport, kvävd yttrandefrihet etc. Veckans debattör, Katerina Janouch, menar att ”den svenska smittan” av grannländerna faktiskt uppfattas som ännu värre än coronaviruset.

De låga förväntningarnas rasism, ny kulturrevolution och framtiden för Trump

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETUpploppen i Förenta staterna växer sig allt större, men vad vill egentligen Black Lives Matter? Som vår reporter Dan Malmqvist redogör för i detta nummer så är det en omfattande kravlista som rörelsen presenterat, en lista på olika förmåner som man kräver åt alla svarta. Allt fler påpekar nu att kvotering, öronmärkta bidrag och andra etniska förmåner inte är annat än rasism.

Gå till arkivet

Send this to a friend