Skip to Content

Lena AG är Jämställdhetsmyndighetens generaldirektör. På myndighetens hemsida kal­lar hon sitt uppdrag för ”oemotståndligt” och menar att jämställdhetsfrågorna ytterst är demokrati- och frihetsfrågor. Foto: Jöran Fagerlund
INRIKES

802 000 kronor till projekt om maskulina normers påverkan på klimatpolitiken

PappersupplaganNya Tider v. 33

Sedan sin tillkomst för drygt två år sedan har Jämställdhets­myndigheten delat ut miljoner till olika organisationer och projekt, vars syften lär te sig märkliga eller obegripliga för den vanlige skattebetalaren. Samtidigt är myndigheten själv långtifrån jämställd, med en ledning som helt består av kvinnor.

Publicerad: 14 augusti, 2020, 14:03

 • Svenska

Läs även

Jämställdhetsmyndigheten inrättades den 1 januari 2018 och ska enligt den egna hemsidan ”säkerställa att regeringens jämställdhetspolitiska prioriteringar får genomslag genom att bidra till ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken”.

För 2020 har ett antal bidrag delats ut till projekt som ska främja detta syfte. Bland annat har organisationen Jordens vänner tilldelats 802 000 kronor för ett projekt ”som syftar till att belysa att jämställdhet är en förutsättning för klimaträttvisa samt hur klimatpolitiken påverkas negativt av traditionellt maskulina normer”. Detta projekt ska också drivas tillsammans med organisationen Män för jämställdhet, med syftet att ”bidra till ökad medvetenhet och kunskap i samhället kring hur jämställdhet är kopplat till klimatfrågan”.

En viktig aktivitet inom projektet förefaller vara produktionen av ett seriealbum, som ska tas fram tillsammans med ”sakkunniga och feministiska” serietecknare. Tanken är att det färdiga seriealbumet sedan ska användas som diskussionsmaterial vid besök på arbetsplatser, gymnasieskolor och mansgrupper.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Dessa idéer anammade Gunnar och Alva Myrdal som de fått ifrån Fabian Society (grundad 1884) där makarna Webb förde fram att barnuppfostran var samhällets ansvar. Även Socialistinternationalen har som mål att det är staten som “tar hand om barnen”. Det är således ingen tillfällighet att vi har en generalsekreterare António Guterres för FN och som tidigare varit president (1999-2005) för Socialistinternationalen vars motto är “öppna gränser”. När det rör Jämställdhetsmyndigheten frågar säkert många, varför koncentrerar de inte uteslutande och försöker förändra mansrollen i det muslimska samhället för att uppnå dessa jämnlikhetsideal? Det här är ett rent slöseri med skattepengar, men i första hand ett politisk jippo som är tänkt att ta ifrån familjens rätt till att fostra sina egna barn!

 • Varmlandstok

  Nysvenskarna har ju en låg sysselsättningsgrad.
  Eftersom en anledning till detta anses vara deras låga utbildning, så kunde en lösning vara att anställa dom som generaldirektörer i våra statliga verk, och att rekrytera dom som statsråd.
  Vi kan dessutom klämma in rätt så många av dom i Riksdagen.

Man gruppvåldtagen i Stockholm – sökte skydd hos ordningsväktare

INRIKESEn man har anmält att han blivit gruppvåldtagen natten till måndagen i en lägenhet i södra Stockholm. Han flydde sedan från platsen och sökte skydd hos ordningsvakter som ringde polisen.

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Plastpåseskatten ett ekonomiskt fiasko

INRIKESPlastpåseskatten har redan från början kritiserats för att inte leda till de avsedda miljöförbättringarna. Enligt regeringens planer skulle den i alla fall ge över två miljarder i skatteintäkter per år. Nu visar det sig dock att även denna förhoppning kommit på skam, då endast en tiondel av den beräknade summan kommit in. Detta avslöjar högerdebattören Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg.

Blommor inom vår kultur

KULTURNu nalkas sommaren sitt slut och hösten står för dörren, men kvar har vi våra minnen av sköna soliga sommardagar, med ljuvligt fågelkvitter och vackra väldoftande blommor, vissa anspråkslösa och andra mer utmärkande och färgstarka. Blommor har i alla tider haft stor betydelse för människan. Ett liv utan blommor skulle vara svårt att föreställa sig. Att prata om kultur men inte nämna våra blommors inflytande över våra liv skulle inte vara rätt.

Göteborg: Vänsterextremister stoppar trafiken medan polisen tittar på

INRIKESEtt fyrtiotal aktivister från den vänsterextrema organisationen Extinction Rebellion samlades under fredagseftermiddagen för att spärra av vägar i centrala Göteborg under polisens överinseende. På plats fanns bland andra Jonathan Pye som dömdes till fängelse i fyra år för inblandning i Göteborgskravallerna 2001.

Sverigedemokraterna vill terrorklassa AFA

INRIKESSom enda svenska europaparlamentariker har Charlie Weimers (SD) medförfattat ett förslag till resolution om att föra upp den vänsterextrema våldsorganisationen Antifascistisk aktion (AFA/Antifa) på EU:s lista över terroristorganisationer.

Sverigedemokraterna: ”Moderaterna lägger sig mer och mer i våran fåra”

INRIKESDen 17 september presenterade Moderaterna ett tiopunktsprogram för att motverka gängbrottsligheten. Bland annat vill man göra det lättare att utvisa utländska medborgare som är gängmedlemmar utan att de har dömts för brott. Två SD-ledamöter i riksdagen som Nya Tider pratat med är mycket nöjda. Bland annat säger Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Adam Marttinen att Moderaterna nu mer och mer lägger sig i deras fåra i synen på kriminalpolitik.

Göteborg skall kartlägga ”den radikalnationalistiska miljön”

INRIKESSocialdemokraterna i Göteborg, med oppositionsrådet Viktoria Tryggvadottir Rolka (S) i spetsen, vill att kommunen tar fram en ”aktuell lägesanalys” av det man kallar ”den radikalnationalistiska miljön”. Övriga partier stödde förslaget, utom Sverigedemokraterna och det lokala Demokraterna, som menar att en sådan studie borde omfatta även islamistiska och vänsterextrema grupper.

Gå till arkivet

Send this to a friend