Skip to Content

Professor Karl-Olov Arnstberg och journalisten Gunnar Sandelin. Foto: Nya Tider
Bokmässan 2017

Arnstberg och Sandelin till Bokmässan

Programmet för Nya Tiders monter på Bokmässan i Göteborg börjar ta form. Två spännande gäster som besökarna nu kan stifta personlig bekantskap med är professor Karl-Olov Arnstberg och journalisten Gunnar Sandelin, som tillsammans författat en rad uppmärksammade böcker om situationen i Sverige. Arnstberg och Sandelin kommer att vara på plats den 30 september.

Publicerad: 13 september, 2017, 13:52

  • Svenska

Läs även

Författaren och etnologen Karl-Olov Arnstberg är en stridbar debattör och synnerligen påläst i frågor som rör politisk korrekthet, kulturmarxism, migrationspolitik, samt romer och andra minoriteter. För Nya Tiders läsare är han välkänd, men nu finns det möjlighet att stifta personlig bekantskap med professorn.

Arnstberg har författat en lång rad böcker. Han har inom ramen för sin akademiska bana utfört omfattande forskning om etniska minoriteter och deras interaktioner med majoritetsbefolkningarna de lever bland. Speciellt har det handlat om den romska minoriteten, som han har gjort ett flertal studier om, bland annat på uppdrag av Statens invandrarverk. År 1974 gav han ut Zigenarens väg efter fältstudier i Åbo och intervjuer med finländska tjänstemän.

Det var på den tiden det politiskt korrekta fikonspråket ännu inte hade uppfunnits och då forskningsresultat accepterades, oavsett vad de kommit fram till. Detta förändras snart, allt eftersom akademin politiserades.

Hösten 1993 fick Arnstberg uppdraget av Stockholms social­förvaltning att studera arbetet med romska elever på en skola i Rinkeby, ett fältarbete som varade i ett års tid och gav Arnstberg en unik inblick i hur romerna levde i nittiotalets Rinkeby. Arbetet resulterade så småningom i boken Svenskar och zigenare om ”hur svenska forskare, debattörer, journalister och myndighetspersoner under tiden efter andra världskriget engagerat sig för att integrera en nomadiserande kultur i ett modernt samhälle”. I boken förklarar Arnstberg varför socialt arbete med romer ofta misslyckas, trots myndigheternas goda avsikter.

Detta har Arnstberg senare beskrivit som en vändpunkt. Efter att ha visat ”fel” resultat blev han inte längre anlitad som talare eller utredare. Redan 1975 hade riksdagen beslutat att Sverige skulle göras mångkulturellt, och 1998, då Arnstbergs bok gavs ut, hade denna föresats på allvar börjat prägla myndigheter och institutioner. Nu skulle inte någon kultur vara bättre än någon annan och alla hade lika stor rätt till Sverige. En offentlig lögn hade byggts upp och den tålde inte forskning som avslöjade den.

Arnstberg gav sig dock inte, utan tog strid mot den politiskt korrekta lögnen. Han har hållit uppmärksammade föredrag på teman som ”Vad är svenskt?”, men främst är det hans böcker, varav flera författade tillsammans med journalisten Gunnar Sandelin, som snabbt vunnit popularitet och sålt i tiotusentals exemplar. I saklig, lugn och vederhäftig stil analyserar författaren situationen i Sverige, vägen dit och vad det innebär för framtiden.

Den före detta SVT-journalisten Gunnar Sandelin är tillsammans med Karl-Olov Arnstberg författare till flera böcker som rört om i den svenska debatten.

Sandelin är socionom och journalist med erfarenhet från bland annat Sveriges Television. Genom arbetet som reporter för nyhetsprogrammen Rapport och Aktuellt fick han en inblick i hur starkt politiserad verksamheten är. Journalisterna såg sin roll mer i att forma opinionen, inte rapportera opartiskt, eftersom det skulle ”spela rasisterna i händerna”.

I dag anser han att public service helt förfelat sitt syfte. I stället för att vara till gagn för medborgarna har det blivit ett instrument att hålla folket på mattan.

Förutom att vara medförfattare till flera uppmärksammade titlar är han aktuell med ett avsnitt i den kommande boken Priset, som är tänkt att utkomma till jul och där tolv dissidenter berättar om vad deras frispråkighet kostat dem.

 

Karl-Olov Arnstbergs litteraturlista, varav flera titlar författats tillsammans med Gunnar Sandelin, omfattar bland annat:

● Invandring och mörkläggning – En saklig rapport från en förryckt tid
● Invandring och mörkläggning – Fördjupningar och förklaringar
● Romer i Sverige
● PK-samhället
● Nötskalet

Författarna kommer att berätta om sina böcker och synen på dagens samhälle. Böckerna kommer att finnas till försäljning för rabatterat pris på Bokmässan, liksom flera av AlternaMedias övriga titlar.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

”Nationell konsultation” i Ungern om homopropaganda för barn

UNGERNDen ungerska regeringen har utlyst en ny rådgivande folkomröstning, bland annat för att låta ungrarna tycka till om de krav som EU ställer på landet att tillåta homopropaganda riktad till barn. I Ungern pejlar regeringen ofta av läget för att fånga upp önskemål och missnöje bland folket och anpassa sin politik därefter.

Sex års fängelse för Allras vd Alexander Ernstberger

Bolaget Allra var under några år en av de största aktörerna inom premiepensionssystemet (PPM). Allra var tidigt mån om att upprätthålla en fasad utåt som ett trovärdigt bolag, bland annat genom att välja toppsossen och f.d. justitieministern Thomas Bodström som styrelseledamot. På bilder syns också Annika Strandhäll posera med verkställande direktören Alexander Ernstberger. Men bakom den tillrättalagda fasaden förekom grov ekonomisk brottslighet och pensionssparare plundrades på över 100 miljoner kronor. Nu har Ernstberger dömts till sex års fängelse för grov ekonomisk brottslighet.

Tredje, fjärde och femte doserna möjliga – starten på en evig spiral av vaccindoser

INRIKESRedan under hösten kan vissa riskgrupper komma att erbjudas en tredje vaccindos, och under 2022 kommer en större andel också att ges en tredje dos. Men vaccinforskaren Matti Sällberg utesluter inte att det kan bli många fler doser – rent av starten på en evig spiral av vaccindoser.

Ståhl stolt över att vara svensk viking –Svenska Friidrottsförbundet håller med

INRIKESDå Daniel Ståhl vann guldmedalj i diskuskastning den 31 juli och säkrade Sveriges första medalj i Tokyo utbrast han stolt och utan förbehåll i följande citat då han stod på prispallen: ”I’m a Swedish viking”, något som uppmärksammades av såväl inhemska som utländska medier. Denna spontana fosterlandskärlek uppskattades dock inte av alla. En anonym insändarskribent krävde exempelvis att Friidrottsförbundet borde återföra Ståhl till ”rätt värdegrund”. När Nya Tider når förbundets ordförande Johan Storåkers säger han dock att de gläds med Daniel Ståhl och inte kommer att vidta några åtgärder på grund av hans uttalande.

SD näst största parti i ny partisympatiundersökning

INRIKESI den senaste partisympatiundersökningen från SVT/Novus är Sverige­demokraterna näst största parti med 21,6 procent. Moderaterna får nöja sig med en tredje plats, även om skillnaden mellan M och SD är mycket liten.

Beslutet klart – nu kan individer med neuropsykiatriska diagnoser bli poliser

INRIKESPolismyndigheten kommer från och med mitten av augusti att tillåta individer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar att antas på polisutbildningen. Detta efter att DO bestämt att Försvarsmakten och Plikt- och prövningsverket gör sig skyldiga till diskriminering när de utesluter personer med NPF-diagnoser från mönstring. Det öppnar upp för att individer med dålig impulskontroll ges vapen och ansvar över människors liv.

Barnfamilj i bil måltavla för skottlossning – två anhållna

INRIKESKvällen den 2 augusti inträffade en skottlossning i Bro, norr om Stockholm. Målet för attacken var en bil, i vilken det satt en man, kvinna och deras lilla spädbarn. Efter en stor polisinsats i området har nu två män gripits, bland annat misstänkta för mordförsök, bekräftar polisens presstjänst för Nya Tider.

Bard: Övertygad om att ”extremhögern” vinner nästa val i Italien

INRIKESI en intervju i youtubekanalen Dialogiskt berättar debattören Alexander Bard att nya flyktingströmmar kommer att skapa ”ett sånt jävla tryck i Europa” att ”extremhögern” får egen majoritet i Italien och att de europeiska nationalistiska framgångarna kommer att sprida sig även till Sverige, där Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand kommer att ”bli en kraft senare”.

Gå till arkivet

Send this to a friend