Skip to Content

Professor Karl-Olov Arnstberg och journalisten Gunnar Sandelin. Foto: Nya Tider
Bokmässan 2017

Arnstberg och Sandelin till Bokmässan

Programmet för Nya Tiders monter på Bokmässan i Göteborg börjar ta form. Två spännande gäster som besökarna nu kan stifta personlig bekantskap med är professor Karl-Olov Arnstberg och journalisten Gunnar Sandelin, som tillsammans författat en rad uppmärksammade böcker om situationen i Sverige. Arnstberg och Sandelin kommer att vara på plats den 30 september.

Publicerad: 13 september, 2017, 13:52

  • Svenska

Läs även

Författaren och etnologen Karl-Olov Arnstberg är en stridbar debattör och synnerligen påläst i frågor som rör politisk korrekthet, kulturmarxism, migrationspolitik, samt romer och andra minoriteter. För Nya Tiders läsare är han välkänd, men nu finns det möjlighet att stifta personlig bekantskap med professorn.

Arnstberg har författat en lång rad böcker. Han har inom ramen för sin akademiska bana utfört omfattande forskning om etniska minoriteter och deras interaktioner med majoritetsbefolkningarna de lever bland. Speciellt har det handlat om den romska minoriteten, som han har gjort ett flertal studier om, bland annat på uppdrag av Statens invandrarverk. År 1974 gav han ut Zigenarens väg efter fältstudier i Åbo och intervjuer med finländska tjänstemän.

Det var på den tiden det politiskt korrekta fikonspråket ännu inte hade uppfunnits och då forskningsresultat accepterades, oavsett vad de kommit fram till. Detta förändras snart, allt eftersom akademin politiserades.

Hösten 1993 fick Arnstberg uppdraget av Stockholms social­förvaltning att studera arbetet med romska elever på en skola i Rinkeby, ett fältarbete som varade i ett års tid och gav Arnstberg en unik inblick i hur romerna levde i nittiotalets Rinkeby. Arbetet resulterade så småningom i boken Svenskar och zigenare om ”hur svenska forskare, debattörer, journalister och myndighetspersoner under tiden efter andra världskriget engagerat sig för att integrera en nomadiserande kultur i ett modernt samhälle”. I boken förklarar Arnstberg varför socialt arbete med romer ofta misslyckas, trots myndigheternas goda avsikter.

Detta har Arnstberg senare beskrivit som en vändpunkt. Efter att ha visat ”fel” resultat blev han inte längre anlitad som talare eller utredare. Redan 1975 hade riksdagen beslutat att Sverige skulle göras mångkulturellt, och 1998, då Arnstbergs bok gavs ut, hade denna föresats på allvar börjat prägla myndigheter och institutioner. Nu skulle inte någon kultur vara bättre än någon annan och alla hade lika stor rätt till Sverige. En offentlig lögn hade byggts upp och den tålde inte forskning som avslöjade den.

Arnstberg gav sig dock inte, utan tog strid mot den politiskt korrekta lögnen. Han har hållit uppmärksammade föredrag på teman som ”Vad är svenskt?”, men främst är det hans böcker, varav flera författade tillsammans med journalisten Gunnar Sandelin, som snabbt vunnit popularitet och sålt i tiotusentals exemplar. I saklig, lugn och vederhäftig stil analyserar författaren situationen i Sverige, vägen dit och vad det innebär för framtiden.

Den före detta SVT-journalisten Gunnar Sandelin är tillsammans med Karl-Olov Arnstberg författare till flera böcker som rört om i den svenska debatten.

Sandelin är socionom och journalist med erfarenhet från bland annat Sveriges Television. Genom arbetet som reporter för nyhetsprogrammen Rapport och Aktuellt fick han en inblick i hur starkt politiserad verksamheten är. Journalisterna såg sin roll mer i att forma opinionen, inte rapportera opartiskt, eftersom det skulle ”spela rasisterna i händerna”.

I dag anser han att public service helt förfelat sitt syfte. I stället för att vara till gagn för medborgarna har det blivit ett instrument att hålla folket på mattan.

Förutom att vara medförfattare till flera uppmärksammade titlar är han aktuell med ett avsnitt i den kommande boken Priset, som är tänkt att utkomma till jul och där tolv dissidenter berättar om vad deras frispråkighet kostat dem.

 

Karl-Olov Arnstbergs litteraturlista, varav flera titlar författats tillsammans med Gunnar Sandelin, omfattar bland annat:

● Invandring och mörkläggning – En saklig rapport från en förryckt tid
● Invandring och mörkläggning – Fördjupningar och förklaringar
● Romer i Sverige
● PK-samhället
● Nötskalet

Författarna kommer att berätta om sina böcker och synen på dagens samhälle. Böckerna kommer att finnas till försäljning för rabatterat pris på Bokmässan, liksom flera av AlternaMedias övriga titlar.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Lyckad konstkupp

INRIKESPå måndagsmorgonen den 22 februari möttes fackföreningsbyråkraterna av ett nytt monument utanför LO-borgen vid Norra Bantorget i Stockholm. Där står nu en kopparglänsande skulptur föreställande Joakim Lamotte med en dammsugare och med munstycksröret som ett vapen över axeln. På sockeln finns en logga: KÄRNKRAFT.se

Bar kristet kors – förlorade sitt arbete på stående fot

INRIKESGeorge Tannouri råkade i mitten av januari ut för en händelse som enligt honom själv är ett tydligt exempel på hur kristna diskrimineras på svenska arbetsplatser, samtidigt som till exempel muslimer ges fria tyglar. I ett allmänt utrymme på lagret där han jobbade blev han tillsagd att ta av sig det kristna kors som han bar under t-shirten, eftersom det ansågs vara en säkerhetsrisk. Eftersom han vägrade ta av sig det fick han sparken på stående fot.

!STOPPA RESTRIKTIONERNA! – Ny medborgarrättsgrupp bildad på Facebook

INRIKESEn medborgarrättsgrupp med målet att stoppa de svenska coronarestriktionerna har sett dagens ljus. Sedan gruppen !STOPPA RESTRIKTIONERNA! startade onsdagen den 17 februari har den vuxit snabbt i medlemsantal och når nu med marginal över 4 000 medlemmar. Enligt gruppens grundare, Mattias Falkenström, är målet att växa ännu mer för att om det behövs bilda en förening som verkar för att Sverige inte blir ett land med tvång och fortsatta restriktioner som en följd av coronakrisen.

Vansinnesfärd på E4:an – ”Likgiltighet inför andra människors liv”

INRIKESDomen för skadegörelse av Karl XII-tavlan är inte första gången Lövkvist döms. Den 12 oktober 2020, under tiden han arbetade på Nexiko, dömdes han för grov vårdslöshet i trafik och ringa narkotikabrott.

Ny stor vetenskaplig studie bekräftar – invandrare bakom majoriteten av våldtäkter i Sverige

INRIKESEn nypublicerad vetenskaplig studie visar att första och andra generationen av invandrare utgör majoriteten av våldtäktsmännen i Sverige, hela 59.3 procent. Nära hälften, 47.8 procent av våldtäktsmännen är dessutom första generationens invandrare och de vanligaste ursprungsområdena är Mellanöstern, Nordafrika och Afrika.

För första gången på över hundra år – vargrevir i Skåne

INRIKESFör första gången på över hundra år har det nu bekräftats av Länsstyrelsen att det finns ett vargrevir med vad som kan bli starten på en skånsk vargflock. Det är ett par med en hane och en hona som markerat ut ett omfattande revir på cirka 100 000 hektar, vilket nu kallas Linderödsåsen-reviret av Länsstyrelsen Skåne.

Amorteringskrav väcker heta känslor i bankvärlden

ANALYSAmorteringskraven på bolån, som infördes 2016, pausades under förra året som ett försök att stimulera konsumtionen i spåren av coronapandemin. Finansinspektionen (FI) avser att återgå till det tidigare amorteringskravet i höst. Beskedet har fått bland andra Skandias vd att gå i taket, då man inser att det innebär en press nedåt på benägenheten att låna mer. Bankerna tjänar pengar på att människor lånar mer och betalar ränta under lång tid. Därför vill man inte ha amorteringar.

Rasaktivister kan tillåtas byta namn på Konstfacks utställningshall – kritisk vit designprofessor mobbas offentligt

INRIKESPå Konstfack i Stockholm skolas eleverna mer i radikalpolitiskt tänkande än konst och design. Som Nya Tider skrivit om tidigare diskrimineras jobbsökande till institutionen genom att kompetens får stå tillbaka för politiska övertygelser och könstillhörighet. Nu har konstskolan gått in i en ännu mer radikaliserad fas – antivit raslig separatism.

Gå till arkivet

Send this to a friend