Skip to Content

Professor Karl-Olov Arnstberg och journalisten Gunnar Sandelin. Foto: Nya Tider
Bokmässan 2017

Arnstberg och Sandelin till Bokmässan

Programmet för Nya Tiders monter på Bokmässan i Göteborg börjar ta form. Två spännande gäster som besökarna nu kan stifta personlig bekantskap med är professor Karl-Olov Arnstberg och journalisten Gunnar Sandelin, som tillsammans författat en rad uppmärksammade böcker om situationen i Sverige. Arnstberg och Sandelin kommer att vara på plats den 30 september.

Publicerad: 13 september, 2017, 13:52

  • Svenska

Läs även

Författaren och etnologen Karl-Olov Arnstberg är en stridbar debattör och synnerligen påläst i frågor som rör politisk korrekthet, kulturmarxism, migrationspolitik, samt romer och andra minoriteter. För Nya Tiders läsare är han välkänd, men nu finns det möjlighet att stifta personlig bekantskap med professorn.

Arnstberg har författat en lång rad böcker. Han har inom ramen för sin akademiska bana utfört omfattande forskning om etniska minoriteter och deras interaktioner med majoritetsbefolkningarna de lever bland. Speciellt har det handlat om den romska minoriteten, som han har gjort ett flertal studier om, bland annat på uppdrag av Statens invandrarverk. År 1974 gav han ut Zigenarens väg efter fältstudier i Åbo och intervjuer med finländska tjänstemän.

Det var på den tiden det politiskt korrekta fikonspråket ännu inte hade uppfunnits och då forskningsresultat accepterades, oavsett vad de kommit fram till. Detta förändras snart, allt eftersom akademin politiserades.

Hösten 1993 fick Arnstberg uppdraget av Stockholms social­förvaltning att studera arbetet med romska elever på en skola i Rinkeby, ett fältarbete som varade i ett års tid och gav Arnstberg en unik inblick i hur romerna levde i nittiotalets Rinkeby. Arbetet resulterade så småningom i boken Svenskar och zigenare om ”hur svenska forskare, debattörer, journalister och myndighetspersoner under tiden efter andra världskriget engagerat sig för att integrera en nomadiserande kultur i ett modernt samhälle”. I boken förklarar Arnstberg varför socialt arbete med romer ofta misslyckas, trots myndigheternas goda avsikter.

Detta har Arnstberg senare beskrivit som en vändpunkt. Efter att ha visat ”fel” resultat blev han inte längre anlitad som talare eller utredare. Redan 1975 hade riksdagen beslutat att Sverige skulle göras mångkulturellt, och 1998, då Arnstbergs bok gavs ut, hade denna föresats på allvar börjat prägla myndigheter och institutioner. Nu skulle inte någon kultur vara bättre än någon annan och alla hade lika stor rätt till Sverige. En offentlig lögn hade byggts upp och den tålde inte forskning som avslöjade den.

Arnstberg gav sig dock inte, utan tog strid mot den politiskt korrekta lögnen. Han har hållit uppmärksammade föredrag på teman som ”Vad är svenskt?”, men främst är det hans böcker, varav flera författade tillsammans med journalisten Gunnar Sandelin, som snabbt vunnit popularitet och sålt i tiotusentals exemplar. I saklig, lugn och vederhäftig stil analyserar författaren situationen i Sverige, vägen dit och vad det innebär för framtiden.

Den före detta SVT-journalisten Gunnar Sandelin är tillsammans med Karl-Olov Arnstberg författare till flera böcker som rört om i den svenska debatten.

Sandelin är socionom och journalist med erfarenhet från bland annat Sveriges Television. Genom arbetet som reporter för nyhetsprogrammen Rapport och Aktuellt fick han en inblick i hur starkt politiserad verksamheten är. Journalisterna såg sin roll mer i att forma opinionen, inte rapportera opartiskt, eftersom det skulle ”spela rasisterna i händerna”.

I dag anser han att public service helt förfelat sitt syfte. I stället för att vara till gagn för medborgarna har det blivit ett instrument att hålla folket på mattan.

Förutom att vara medförfattare till flera uppmärksammade titlar är han aktuell med ett avsnitt i den kommande boken Priset, som är tänkt att utkomma till jul och där tolv dissidenter berättar om vad deras frispråkighet kostat dem.

 

Karl-Olov Arnstbergs litteraturlista, varav flera titlar författats tillsammans med Gunnar Sandelin, omfattar bland annat:

● Invandring och mörkläggning – En saklig rapport från en förryckt tid
● Invandring och mörkläggning – Fördjupningar och förklaringar
● Romer i Sverige
● PK-samhället
● Nötskalet

Författarna kommer att berätta om sina böcker och synen på dagens samhälle. Böckerna kommer att finnas till försäljning för rabatterat pris på Bokmässan, liksom flera av AlternaMedias övriga titlar.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

”En våldtäkt på Astrid Lindgrens ursprungsverk”

KULTURSVT:s planer på att göra en historierevisionistisk rekonstruktion av Astrid Lindgrens klassiska filmserie ”Vi på Saltkråkan” har väckt stor ilska hos svenska folket. Det framgår nu även att den folkkära filmen inte bara ska placeras i modern miljö, utan också byta ut svenska karaktärer mot invandrare. Den kände skådespelaren Ulf Brunnberg är kritisk till planerna och säger till Nya Tider att nyinspelningen är en våldtäkt på Astrid Lindgrens ursprungsverk.

HD stoppar långtgående försök att angripa nationalisters demonstrationsrätt

INRIKESHögsta domstolen har nu fattat beslut att inte pröva den friande domen mot Nordiska motståndsrörelsen (NMR) och organisationens symbol, tyrrunan, efter att riksåklagaren försökt driva ett åtal om hets mot folkgrupp mot 16 deltagare i en NMR-demonstration i Göteborg 2017. Det innebär att det fortfarande är lagligt att demonstrera även när politiskt korrekta drar paralleller till ”30-talet” om demonstrationsdeltagarna bär fanor med runor, har snarlik klädsel, eller till och med råkar gå i takt.

NMR övar målskytte mot Jimmie Åkesson

INRIKESPå en bild som den vänsterextrema organisationen Expo kommit över syns måltavlor i form av bilder på politiker som användes vid luftvapenskytte på en tillställning som Näste 3, NMR:s avdelning i Skåne och Blekinge, anordnade. En av bilderna föreställer Jimmie Åkesson.

Skolinspektionen stänger islamistiska skolor

INRIKESSkolinspektionen återkallar Al-Azharstiftelsens tillstånd att bedriva skolverksamhet i Örebro. Det innebär att Al-Azharskolan i Vivalla och Al-Azharskolan i Mellringe kommer att stängas från och med 15 juli. Anledningen till återkallandet är kopplingar till våldsbejakande islamism. Beslutet kommer efter att Säpo larmat om missförhållandena.

Liten hund plågades svårt i flera år – fick avlivas av veterinär

INRIKESEtt fall av grovt djurplågeri har lett till att en 80-årig man nu står åtalad vid Malmö tingsrätt. Mannen hade enligt åtalet tvingat en hund som var sjuk, blind och döv att bo i en liten förvaringslåda i plast under vidriga förhållanden. En veterinär beslutade att avliva hunden omedelbart för att den skulle slippa lida mer. ”Det var ett utav de värsta fall jag någonsin har sett vad gäller djurplågeri och vanvård”, sade veterinären i polisförhör.

Radikalfeministisk mediakändis gör avbön och ångrar manshatande drev på nätet

INRIKESMediaprofilen Cissi Wallin, som ofta gjort sig känd för upptrissade hatdrev mot män, väljer nu att krypa till korset i en avbönskrönika i Expressen den 1 juni. Reaktionerna på hennes ”avbön” har dock inte varit odelat positiva, särskilt att hon inte har bett någon om ursäkt för den skada hennes olika hatdrev orsakat enskilda människor.

Framgångar för SD i Skånes regionstyrelse

INRIKESVid sitt sammanträde den 3 juni fattade regionstyrelsen i Skåne beslut om att bifalla två initiativärenden från Sverigedemokraterna, där de fick igenom att regionstyrelsen ska skicka två skarpa brev till regeringen. Det ena handlar om att man från Skånes sida vill se en omstart av kärnkraftsreaktorn Ringhals 1, samt att Bromma flygplats inte läggs ner. SD:s gruppledare och regionråd Niclas Nilsson säger i en kommentar till Nya Tider att framgången var symboliskt viktig som politisk isbrytare.

Stödet för EU fortsätter att sjunka – SCB: ”Säkerställd minskning”

INRIKESStatistiska centralbyrån presenterade under tisdagen den 8 juni den stora EU-sympatiundersökningen, som kommer ut två gånger per år. Anhängarna till unionen minskar för fjärde mätningen i rad, och är nu nere på 56,4 procent.

Gå till arkivet

Send this to a friend