Skip to Content

DEN VÅLDSBEJAKANDE VÄNSTERN bör kartläggas på samma sätt som de kartlägger and­ra, för att de ska upphöra med sin kriminella verksamhet, menar initiativtagarna bakom Avmaskerat. Foton: Nya Tider
INRIKES

”Avmaskerat” ska granska den våldsbejakande vänstern

PappersupplaganNya Tider v. 20

Den 1 maj lanserades nätsidan Avmaskerat.com, som enligt sin egen presentation är ”ett medborgarjournalistiskt projekt som har för avsikt att granska den antifascistiska miljön i Sverige”. I nuläget består medarbetarna av en mindre grupp, enligt dem själva med varierande politisk bakgrund.

Publicerad: 12 maj, 2020, 15:48

 • Svenska

Läs även

Granskningen ska omfatta personer, grupper, organisationer och nätverk på vänsterkanten som ägnar sig åt att förfölja meningsmotståndare eller medvetet understödjer och skyddar de aktörer som sysslar med den sortens verksamhet. Förutom nyheter och mer djuplodande artiklar om det man kal­lar ”vänsterterrorismen i Sverige”, kommer man att efterfråga hjälp från allmänheten för att identifiera enskilda personer som är en del av denna.

De ansvariga uppger att ambitionen är att uppdatera sidan flera gånger i veckan, och tillägger att det inom överskådlig tid inte finns någon risk att det kommer att saknas ämnen att gräva i eller skriva om.

Till Nya Tider säger en talesperson att de har sett ett behov av ett sådant initiativ under en längre tid, och nu till slut gjorde slag i saken. De är nöjda med lanseringens inledning:

− Vi hade över 6 000 unika besökare första dagen, vilket vi ser som en god start. Det har trillat in en hel del större och mindre tips, och det uppskattas. Uppenbarligen finns det ett stort intresse och en stor efterfrågan för den typ av verksamhet vi tänker bedriva.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • lelle

  Det var på tiden att någon tar tag i detta, dra ner brallorna på dom!

 • Swatch

  Jag kan inte fatta varför ska man plikttroget dalta med terrorister. Terror är terror oavsett i vilken ideologis eller Guds namn det utförs.
  Just det här daltandet som leder till att hela samhället ruttnar.

  • Varmlandstok

   Du förväxlar orsak och verkan.
   Samhället är ruttet, och företeelser som AFA-våld och en överslätande attityd till importerade våldtäktsgangsters är en följd av det.

   • Swatch

    Jag kan bara hålla med….

  • Peter Dalin

   Man daltar med dom för att man är för feg för att gör något annat

   • Swatch

    Är man så feg så ska man byta yrke och inte göra anspråk att ha ledande ställning. fegisar hör inte hemma i riksdagen ändå är det fullt av dem.

 • RL, Vallentuna

  Det till höger är en fasansfull bild. Vad som ser ut som svenska killar , står och slår besinningslöst på en liggande kille. Det är ohyggligt. Det visar att vänstern är så genomrutten , så djävulskt ond att den måste totalt krossas.
  Bilden till väster är också avskyvärd……man önskar att det funnits 500 nationellt antikommunistiskt sinnade kampsportare som handgripligen kunnat slita av dom maskerna och riva den vidriga skylten i småbitar.
  JO då..jag vet att polis då kommit rusande till våldskommunisternas försvar……men är man tillräckligt många kan man göra passivt motstånd mot regimens knektar .
  När man är tillräckligt många får man se till att ta över herraväldet över gatorna från kommunisterna.
  Dom har tryckt ner oss tillräckligt länge nu.

 • Dacke

  Expo och AFA har varit allenarådande vad gäller att dra fram ”oliktänkande” i rampljuset. Nu har dessa inte varit ensamma om det utan har haft draghjälp ifrån Bonnier och Schibsted. Naturligtvis har SVT/SR valt sida och gör allt för för att understödja dessa? Nu får vi hoppas att den nya nätsidan Avmaskerat.com får en sådan respons att det skakar hela åsiktsmonopolet och att många av ”demokratins försvarare” får löpa gatlopp i de alternativa medierna där både bild och namn lyser i eldskrift? Det var visst Expressen/Aftonbladet som sade A nu kommer rekylen av deras sturskhet och måtte ”många huvuden rulla”. Det gamla ordspråket var – Svinhugg går igen!

  • RL, Vallentuna

   För ca 20 år sedan försökte något som hette info14 skapa något liknande. Man tog efter expos metoder rakt av. .–Det gick inget vidare ; Maskerad K-pistbeväpnad Polis stormade lokalen , husrannsakan , beslagtog alla datorer och annat. Polis & åklagare hittade en massa olika § , som passade om olaga åsiktsregistrering , brott mot datalagring , mm. Polis hjälpte alla som förekom i info14:s arkiv att kräva skadestånd på 5000:- i den kommande rättegången.
   Kvällstidningarna hade krigsrubriker om ” Dödslistor” & ” nazispioner ” .
   Det är länge sedan så jag minns inte domen –om det blev fängelse eller böter.
   Vad som var uppenbart är att ”rättvisan ” inte är blind.
   Västerterror är helt OK– Men försöker offren registrera/ta reda på fakta om sina förövare slår på polis till oerhört kraftfullt.

 • magpie

  När åsiktsinsatsstyrkan slår in Avmaskerats ytterdörr, kan man bara förlita sig på alternativmedias kritik, av detta begångna brott.

  Nya Tider, Samnytt och alla andra fria medier, måste tända vårdkasarna!

 • Lunkentuss

  Ett väldigt bra och hedervärt initiativ och något jag kommer att följa med stort intresse.
  De som fått blivit hotade och fått problem i tillvaron på grund av dessa individer kan nu få veta vilka de är och vidta åtgärder därefter.
  Mycket bra!

 • nalenihostacken

  Först hette de Kommunisterna sedan Vänsterpartiet Kommunisterna och nu Vänsterpartiet men de är fortfarande Kommunister. De har sedan slutet på sextiotalet varit en krycka åt Sossarna, bra att ha då de behövs, de fick som tack sköta kulturen i radio och TV. De gynnar endast likasinnade oliktänkande är inte välkomna, det är där vi är nu.

Utökade restriktioner för att öka stödet för massvaccinering i Sverige

INRIKESEfter att Storbritannien blivit det första landet i Europa som godkänt ett coronavaccin är det många som undrar hur lång tid det tar innan Sverige följer efter. Sverige har redan avtal med flera vaccintillverkare men har samtidigt en relativt stor andel av befolkningen som är skeptiska till de snabbt framtagna vaccinerna. En väg för att öka acceptansen för massvaccinering kan bli fortsatta och hårdare restriktioner och en ny pandemilag är redan under bearbetning för att ge regeringen mer möjligheter till just detta.

EU vill förbjuda jakt på 10 procent av Sveriges yta

EUROPEISKA UNIONENEU-kommissionen föreslår att jakt ska förbjudas på en stor del av Sveriges yta. Detta enligt unionens strategi för biologisk mångfald, där minst 10 procent av EU:s yta skulle omfattas av så kal­lat ”strikt skydd”. Denna skyddsnivå ser även ut att upphäva den svenska allemans­rätten, då endast ”strikt kontrollerad turism” ska tillåtas. Svenska Jägareförbundet är starkt kritiska till förslaget och skriver att det är ”anmärkningsvärt att jakt – som är ett hållbart brukande – likställs med gruvdrift”. Nya Tider har talat med Jägareförbundets kommunikationschef Magnus Rydholm, som säger att det är tydligt att EU söker allt fler befogenheter inom jaktpolitiken.

Muslimsk gatubön blockerar gata på Östermalm

INRIKESMed kravet att hån mot religion ska kriminaliseras, samlades ett femtiotal muslimer utanför den franska ambassaden i Stockholm, där de protesterade och genomförde en gatubön. Många har uttryckt irritation över kraven och blockerandet av gatan, men manifestationen fick bland annat stöd i Dagens Nyheter. I Frankrike har gatuböner ägt rum i flera år, ett fenomen som kritiserats av bland andra Nationell Samlings partiledare Marine Le Pen.

”Ingrid och Maria” frikänns från hets mot folkgrupp

INRIKESDen 23 november friades de båda samhällskritiska journalisterna Ingrid Carlqvist och Maria Celander från hets mot folkgrupp. Åtalet gällde en debattartikel om risken med muslimer som arbetar på apotek, publicerad på deras hemsida i juli förra året. Till Nya Tider säger Carlqvist att hon egentligen inte befarade en fällande dom, men att frikännandet är oerhört viktigt för den svenska yttrandefriheten.

HBTQ-späckad propagandaserie i SVT

INRIKESSveriges Television satsar åter på ett dyrt epokdrama, denna gång om ”förbjuden kärlek i 30-, 40- och 50-talsmiljöer”. En HBTQP-propagandistisk TV-serie är vad folk kan förvänta sig. Framgångarna från TV-serien ”Vår tid är nu” ligger bakom idén hos statstelevisionen om en ny global tantsnusksexport. Redan till jul i år visas i SVT en kort uppföljare av Vår tid är nu, men nästa jul blir det andra bullar av när serien om Haijbyaffären visas, ett spännande drama för hela familjen, om man får tro producenterna. Andra vänsterideologiskt färgade storproduktioner är Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton som får biopremiär till julen 2021.

Coronarelaterade åtgärder riskerar att slå ut många företag

INRIKESDe under våren och sommaren hårt drabbade besöks- och tjänstenäringarna åker på ytterligare en rejäl smäll när regeringen och Folkhälsomyndigheten lägger fram nya och strängare begränsningar för allmänna sammankomster. Så sent som den 22 oktober beslutade regeringen att öka det maximala antalet personer vid allmänna sammankomster från 50 till 300. Den 17 november beslutade regeringen att chocksänka gränsen till 8 personer. Hoppandet ställer till det rejält för väldigt många företag och konkurserna antas därför öka dramatiskt. Hela näringslivet visar återigen en nedåtgående trend, enligt Konjunkturinstitutet.

Brå bryter gammalt tabu: Kartlägger samband mellan ungdomsrån och etnicitet

INRIKESBrottsförebyggande rådet (Brå) kommer inom kort att genomföra en studie där man vill se om det finns ett samband mellan etnicitet och de allt brutalare och förnedrande ungdomsrånen i Sverige. Man vill helt enkelt se huruvida offer respektive förövare har svensk eller utländsk bakgrund. Att detta initiativ kommer just från Brå måste dock betraktas som oväntat. När Nya Tider försöker få svar från Brås utredare om varför man väljer att göra denna kartläggning just nu väljer de att lägga locket på och förvägra oss en kommentar.

Muslimsk gatubön blockerar gata på Östermalm

INRIKESMed kravet att hån mot religion skall kriminaliseras, samlades ett antal muslimer utanför den franska ambassaden i Stockholm, där de protesterade och genomförde en gatubön. Många har uttryckt irritation över kraven och blockerandet av gatan, men manifestationen fick bland annat stöd i Dagens Nyheter. I Frankrike har gatuböner ägt rum i flera år, ett fenomen som kritiserats av bland andra Rassemblement Nationals partiledare Marine Le Pen.

Gå till arkivet

Send this to a friend