Skip to Content

DEN VÅLDSBEJAKANDE VÄNSTERN bör kartläggas på samma sätt som de kartlägger and­ra, för att de ska upphöra med sin kriminella verksamhet, menar initiativtagarna bakom Avmaskerat. Foton: Nya Tider
INRIKES

”Avmaskerat” ska granska den våldsbejakande vänstern

PappersupplaganNya Tider v. 20

Den 1 maj lanserades nätsidan Avmaskerat.com, som enligt sin egen presentation är ”ett medborgarjournalistiskt projekt som har för avsikt att granska den antifascistiska miljön i Sverige”. I nuläget består medarbetarna av en mindre grupp, enligt dem själva med varierande politisk bakgrund.

Publicerad: 12 maj, 2020, 15:48

 • Svenska

Läs även

Granskningen ska omfatta personer, grupper, organisationer och nätverk på vänsterkanten som ägnar sig åt att förfölja meningsmotståndare eller medvetet understödjer och skyddar de aktörer som sysslar med den sortens verksamhet. Förutom nyheter och mer djuplodande artiklar om det man kal­lar ”vänsterterrorismen i Sverige”, kommer man att efterfråga hjälp från allmänheten för att identifiera enskilda personer som är en del av denna.

De ansvariga uppger att ambitionen är att uppdatera sidan flera gånger i veckan, och tillägger att det inom överskådlig tid inte finns någon risk att det kommer att saknas ämnen att gräva i eller skriva om.

Till Nya Tider säger en talesperson att de har sett ett behov av ett sådant initiativ under en längre tid, och nu till slut gjorde slag i saken. De är nöjda med lanseringens inledning:

− Vi hade över 6 000 unika besökare första dagen, vilket vi ser som en god start. Det har trillat in en hel del större och mindre tips, och det uppskattas. Uppenbarligen finns det ett stort intresse och en stor efterfrågan för den typ av verksamhet vi tänker bedriva.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • lelle

  Det var på tiden att någon tar tag i detta, dra ner brallorna på dom!

 • Swatch

  Jag kan inte fatta varför ska man plikttroget dalta med terrorister. Terror är terror oavsett i vilken ideologis eller Guds namn det utförs.
  Just det här daltandet som leder till att hela samhället ruttnar.

  • Varmlandstok

   Du förväxlar orsak och verkan.
   Samhället är ruttet, och företeelser som AFA-våld och en överslätande attityd till importerade våldtäktsgangsters är en följd av det.

   • Swatch

    Jag kan bara hålla med….

  • Peter Dalin

   Man daltar med dom för att man är för feg för att gör något annat

   • Swatch

    Är man så feg så ska man byta yrke och inte göra anspråk att ha ledande ställning. fegisar hör inte hemma i riksdagen ändå är det fullt av dem.

 • RL, Vallentuna

  Det till höger är en fasansfull bild. Vad som ser ut som svenska killar , står och slår besinningslöst på en liggande kille. Det är ohyggligt. Det visar att vänstern är så genomrutten , så djävulskt ond att den måste totalt krossas.
  Bilden till väster är också avskyvärd……man önskar att det funnits 500 nationellt antikommunistiskt sinnade kampsportare som handgripligen kunnat slita av dom maskerna och riva den vidriga skylten i småbitar.
  JO då..jag vet att polis då kommit rusande till våldskommunisternas försvar……men är man tillräckligt många kan man göra passivt motstånd mot regimens knektar .
  När man är tillräckligt många får man se till att ta över herraväldet över gatorna från kommunisterna.
  Dom har tryckt ner oss tillräckligt länge nu.

 • Dacke

  Expo och AFA har varit allenarådande vad gäller att dra fram ”oliktänkande” i rampljuset. Nu har dessa inte varit ensamma om det utan har haft draghjälp ifrån Bonnier och Schibsted. Naturligtvis har SVT/SR valt sida och gör allt för för att understödja dessa? Nu får vi hoppas att den nya nätsidan Avmaskerat.com får en sådan respons att det skakar hela åsiktsmonopolet och att många av ”demokratins försvarare” får löpa gatlopp i de alternativa medierna där både bild och namn lyser i eldskrift? Det var visst Expressen/Aftonbladet som sade A nu kommer rekylen av deras sturskhet och måtte ”många huvuden rulla”. Det gamla ordspråket var – Svinhugg går igen!

  • RL, Vallentuna

   För ca 20 år sedan försökte något som hette info14 skapa något liknande. Man tog efter expos metoder rakt av. .–Det gick inget vidare ; Maskerad K-pistbeväpnad Polis stormade lokalen , husrannsakan , beslagtog alla datorer och annat. Polis & åklagare hittade en massa olika § , som passade om olaga åsiktsregistrering , brott mot datalagring , mm. Polis hjälpte alla som förekom i info14:s arkiv att kräva skadestånd på 5000:- i den kommande rättegången.
   Kvällstidningarna hade krigsrubriker om ” Dödslistor” & ” nazispioner ” .
   Det är länge sedan så jag minns inte domen –om det blev fängelse eller böter.
   Vad som var uppenbart är att ”rättvisan ” inte är blind.
   Västerterror är helt OK– Men försöker offren registrera/ta reda på fakta om sina förövare slår på polis till oerhört kraftfullt.

 • magpie

  När åsiktsinsatsstyrkan slår in Avmaskerats ytterdörr, kan man bara förlita sig på alternativmedias kritik, av detta begångna brott.

  Nya Tider, Samnytt och alla andra fria medier, måste tända vårdkasarna!

 • Lunkentuss

  Ett väldigt bra och hedervärt initiativ och något jag kommer att följa med stort intresse.
  De som fått blivit hotade och fått problem i tillvaron på grund av dessa individer kan nu få veta vilka de är och vidta åtgärder därefter.
  Mycket bra!

 • nalenihostacken

  Först hette de Kommunisterna sedan Vänsterpartiet Kommunisterna och nu Vänsterpartiet men de är fortfarande Kommunister. De har sedan slutet på sextiotalet varit en krycka åt Sossarna, bra att ha då de behövs, de fick som tack sköta kulturen i radio och TV. De gynnar endast likasinnade oliktänkande är inte välkomna, det är där vi är nu.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Så jobbar Närhälsan i Västra Götaland med patienter under coronapandemin

INRIKESNärhälsan är namnet på vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. Genom fler hembesök och videokonsultationer reduceras coronaspridningen. Närhälsan och de privata avtalsrelaterade vårdcentralerna har under lång tid utprövat metoder för att åldriga patienter inte skall behöva resa onödigt mycket. Även särskilda invandrarsatsningar som Angereds Närsjukhus kan ha effekt på smittspridningen.

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Google ger sig in på bankkorts-marknaden – får kritik

UTRIKESDen globala IT-jätten Google planerar att lansera ett eget bankkort, både fysiskt och virtuellt. Båda ska kopplas till deras redan existerande betaltjänst Google Pay. För närvarande är det bara möjligt att betala med Google Pay online men inte i butiker. Ett Google Pay Card skulle utvidga användningsområdet väsentligt och inte bara ge it-jätten nya intäkter, utan även nya möjligheter att spionera på och styra sina kunder.

Inflationen mätt i KPIF nere under noll i april – tecken på ökad risk för ekonomiska problem

ANALYSDen 13 maj redovisade SCB inflationsläget i april, med en samlad negativ inflation. Det var visserligen en väntad nedgång på grund av coronavirusets effekter, men många överraskas av kraften i prisutvecklingen. Bilden är dock inte enkel, energipriserna (olja och el) står för huvuddelen av minskningen. Utan energipriserna ligger inflationen på 1,0 procent, betydligt mer beskedligt sett ur ett inflationsmålsperspektiv. Riskerna för en allvarlig ekonomisk kris måste dock anses ha ökat.

Migrationsverket till kommunerna: Ni skall ta emot tusentals kvotflyktingar i höst

INRIKESMottagandet av kvotflyktingar har tillfälligt pausats på grund av coronaviruset. I lokaltidningen Dagens Västervik framgår nu att årets kvot om 5 000 kvotflyktingar ändå skall uppfyllas, enligt Migrationsverket. ”Det innebär att kommunerna i landet skall vara beredda på att ta emot fler kvotflyktingar på kort tid”, skriver lokaltidningen.

Gå till arkivet

Send this to a friend