Skip to Content

DEN VÅLDSBEJAKANDE VÄNSTERN bör kartläggas på samma sätt som de kartlägger and­ra, för att de ska upphöra med sin kriminella verksamhet, menar initiativtagarna bakom Avmaskerat. Foton: Nya Tider
INRIKES

”Avmaskerat” ska granska den våldsbejakande vänstern

PappersupplaganNya Tider v. 20

Den 1 maj lanserades nätsidan Avmaskerat.com, som enligt sin egen presentation är ”ett medborgarjournalistiskt projekt som har för avsikt att granska den antifascistiska miljön i Sverige”. I nuläget består medarbetarna av en mindre grupp, enligt dem själva med varierande politisk bakgrund.

Publicerad: 12 maj, 2020, 15:48

 • Svenska

Läs även

Granskningen ska omfatta personer, grupper, organisationer och nätverk på vänsterkanten som ägnar sig åt att förfölja meningsmotståndare eller medvetet understödjer och skyddar de aktörer som sysslar med den sortens verksamhet. Förutom nyheter och mer djuplodande artiklar om det man kal­lar ”vänsterterrorismen i Sverige”, kommer man att efterfråga hjälp från allmänheten för att identifiera enskilda personer som är en del av denna.

De ansvariga uppger att ambitionen är att uppdatera sidan flera gånger i veckan, och tillägger att det inom överskådlig tid inte finns någon risk att det kommer att saknas ämnen att gräva i eller skriva om.

Till Nya Tider säger en talesperson att de har sett ett behov av ett sådant initiativ under en längre tid, och nu till slut gjorde slag i saken. De är nöjda med lanseringens inledning:

− Vi hade över 6 000 unika besökare första dagen, vilket vi ser som en god start. Det har trillat in en hel del större och mindre tips, och det uppskattas. Uppenbarligen finns det ett stort intresse och en stor efterfrågan för den typ av verksamhet vi tänker bedriva.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • lelle

  Det var på tiden att någon tar tag i detta, dra ner brallorna på dom!

 • Swatch

  Jag kan inte fatta varför ska man plikttroget dalta med terrorister. Terror är terror oavsett i vilken ideologis eller Guds namn det utförs.
  Just det här daltandet som leder till att hela samhället ruttnar.

  • Varmlandstok

   Du förväxlar orsak och verkan.
   Samhället är ruttet, och företeelser som AFA-våld och en överslätande attityd till importerade våldtäktsgangsters är en följd av det.

   • Swatch

    Jag kan bara hålla med….

  • Peter Dalin

   Man daltar med dom för att man är för feg för att gör något annat

   • Swatch

    Är man så feg så ska man byta yrke och inte göra anspråk att ha ledande ställning. fegisar hör inte hemma i riksdagen ändå är det fullt av dem.

 • RL, Vallentuna

  Det till höger är en fasansfull bild. Vad som ser ut som svenska killar , står och slår besinningslöst på en liggande kille. Det är ohyggligt. Det visar att vänstern är så genomrutten , så djävulskt ond att den måste totalt krossas.
  Bilden till väster är också avskyvärd……man önskar att det funnits 500 nationellt antikommunistiskt sinnade kampsportare som handgripligen kunnat slita av dom maskerna och riva den vidriga skylten i småbitar.
  JO då..jag vet att polis då kommit rusande till våldskommunisternas försvar……men är man tillräckligt många kan man göra passivt motstånd mot regimens knektar .
  När man är tillräckligt många får man se till att ta över herraväldet över gatorna från kommunisterna.
  Dom har tryckt ner oss tillräckligt länge nu.

 • Dacke

  Expo och AFA har varit allenarådande vad gäller att dra fram “oliktänkande” i rampljuset. Nu har dessa inte varit ensamma om det utan har haft draghjälp ifrån Bonnier och Schibsted. Naturligtvis har SVT/SR valt sida och gör allt för för att understödja dessa? Nu får vi hoppas att den nya nätsidan Avmaskerat.com får en sådan respons att det skakar hela åsiktsmonopolet och att många av “demokratins försvarare” får löpa gatlopp i de alternativa medierna där både bild och namn lyser i eldskrift? Det var visst Expressen/Aftonbladet som sade A nu kommer rekylen av deras sturskhet och måtte “många huvuden rulla”. Det gamla ordspråket var – Svinhugg går igen!

  • RL, Vallentuna

   För ca 20 år sedan försökte något som hette info14 skapa något liknande. Man tog efter expos metoder rakt av. .–Det gick inget vidare ; Maskerad K-pistbeväpnad Polis stormade lokalen , husrannsakan , beslagtog alla datorer och annat. Polis & åklagare hittade en massa olika § , som passade om olaga åsiktsregistrering , brott mot datalagring , mm. Polis hjälpte alla som förekom i info14:s arkiv att kräva skadestånd på 5000:- i den kommande rättegången.
   Kvällstidningarna hade krigsrubriker om ” Dödslistor” & ” nazispioner ” .
   Det är länge sedan så jag minns inte domen –om det blev fängelse eller böter.
   Vad som var uppenbart är att “rättvisan ” inte är blind.
   Västerterror är helt OK– Men försöker offren registrera/ta reda på fakta om sina förövare slår på polis till oerhört kraftfullt.

 • magpie

  När åsiktsinsatsstyrkan slår in Avmaskerats ytterdörr, kan man bara förlita sig på alternativmedias kritik, av detta begångna brott.

  Nya Tider, Samnytt och alla andra fria medier, måste tända vårdkasarna!

 • Lunkentuss

  Ett väldigt bra och hedervärt initiativ och något jag kommer att följa med stort intresse.
  De som fått blivit hotade och fått problem i tillvaron på grund av dessa individer kan nu få veta vilka de är och vidta åtgärder därefter.
  Mycket bra!

 • nalenihostacken

  Först hette de Kommunisterna sedan Vänsterpartiet Kommunisterna och nu Vänsterpartiet men de är fortfarande Kommunister. De har sedan slutet på sextiotalet varit en krycka åt Sossarna, bra att ha då de behövs, de fick som tack sköta kulturen i radio och TV. De gynnar endast likasinnade oliktänkande är inte välkomna, det är där vi är nu.

Inhyrda migrantarbetare slog ihjäl hönor på Sveriges största äggproducent

INRIKESDen 6 augusti publicerade organisationen Djurrättsalliansen filmmaterial som visar hur hönor plågas till döds med hugg och slag av arbetare i en av stallarna på Sveriges största äggproducent CA Cedergren i Mönsterås. Åtminstone en av de arbetare som går lös på de försvarslösa djuren är afrikan. Ansvarig chef för djurfrågor på Länsstyrelsen säger att företag som CA Cedergren borde ge alla sina medarbetare grundlig utbildning i svensk djuretik och lagstiftning, även anställda som på något sätt är inhyrda.

Det fria Sverige överklagar bygglov för moské i Karlstad

INRIKESFöreningen Det fria Sverige, som lanserat sig som en intresseförening för etniska svenskar, överklagar nu det beviljade bygglovet för en stor moské i Karlstad.

802 000 kronor till projekt om maskulina normers påverkan på klimatpolitiken

INRIKESSedan sin tillkomst för drygt två år sedan har Jämställdhets­myndigheten delat ut miljoner till olika organisationer och projekt, vars syften lär te sig märkliga eller obegripliga för den vanlige skattebetalaren. Samtidigt är myndigheten själv långtifrån jämställd, med en ledning som helt består av kvinnor.

”Nu ska jag döda dig!” – Gymnasie­afghanen Sayed, 20, får nästan inget straff för överfall på kvinnor och buss-onani

UTRIKESSayed Muhammad Husseini, 20, fick stanna i Sverige genom den kontroversiella gymnasielagen som regeringen drev igenom 2018 – trots att han då redan var dömd för bland annat sexuellt ofredande. Nyligen dömdes han för att bland annat ha anfallit tre kvinnor med en flaska medan han hotade att döda dem, och för att ha onanerat på en buss inför en flicka. Han fick tre månaders fängelse och åklagaren yrkade inte på utvisning.

SD-politiker från Värmland tvingas lämna partiet efter påstått rasistiskt inlägg på Facebook

INRIKESUlf Björk, som sedan valet 2018 suttit som fullmäktigeledamot i Grums kommun, tvingas nu lämna partiet efter påtryckningar från partidistriktet, detta efter att han i en statusuppdatering på Facebook benämnde kriminella invandrare som ”svartingar”. Nu blir han politisk vilde i sin hemkommun. När Nya Tider frågar Runar Filper, distriktsordförande för SD i Värmland om Ulf Björks inlägg verkligen var lika rasistiskt som exempelvis BLM-aktivisters och hiphopartisters hat mot vita, påstår han sig inte kunna jämföra situationerna.

Sveriges Radio publicerar test om ”vitt privilegium”

INRIKESDen 6 augusti publicerade P4 Gävleborg på sin Facebooksida ett test där man själv kunde ta reda på hur privilegierad man är på grund av sin hudfärg. I texten som följer testet görs det klart att hudfärgen som skall undersökas är vit, och att den automatiskt innebär ett privilegium. Testet uppmärksammades av alternativa medier, vilket ledde till kraftig kritik på kanalens plattformar, varpå P4 Gävleborg valde att helt ta bort det aktuella inlägget.

Nekas torgmöte – för många våldsbenägna muslimer

INRIKESDen danske politikern Rasmus Paludan hade planerat att tillsammans med den kontroversielle svenske konstnären Dan Park genomföra en koranbränning under ett torgmöte i Rosengård i slutet av augusti. Men den svenska polisen nekade som väntat tillståndet till torgmötet med motiveringen att det finns ”för många våldsbenägna muslimer” i området.

Anders Tegnell i internt mejl – undrar hur flockimmunitet fungerar

INRIKESI ett internt mejl mellan statsepidemiologen Anders Tegnell och hans numera pensionerade föregångare Johan Giesecke ställer Tegnell ett par extremt grundläggande frågor om hur flockimmunitet fungerar. Konversationen väcker stor uppmärksamhet hos andra experter som inte kan förstå hur Tegnell tycks sakna flera för sitt yrke totalt grundläggande kunskaper.

Gå till arkivet

Send this to a friend