Skip to Content

Bild höger: Black Lives matter välter en staty av Christofer Columbus i Minneapolis, USA. Stillbild: Youtube.Bild höger: Jihadister från islamiska staten välter antika statyer på ett museum i Syrien. Foto: Islamiska staten.
LEDARE

BLM är som talibanerna

PappersupplaganNya Tider v. 33

Före Mohammed fanns ingenting, historien börjar med Mohammed. Så tolkar radikala muslimer islam. Det är samma raseri mot statyer som driver Black Lives Matter.

Publicerad: 15 augusti, 2020, 19:42

 • Svenska

Läs även

Anhängare till den militanta rörelsen Black Lives Matter vill utradera historien. Det är själva grunden till att de välter statyer av Christofer Columbus och kända vetenskapsmän, kungar och kulturpersonligheter.

En klok och eftertänksam människa vårdar historien och lär av den. Inte för att den är rätt, utan för att den är vår. Den minner om en tid som var och om de föreställningar som gällde då och den moral, de ideal och sanningar som styrde den tidens samhälle. Utan historien skulle vi inte vara vad vi är i dag.

BLM är precis som talibanerna eller Islamiska staten, som vill utradera alla spår av en kultur och civilisation som fanns före dem.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • plexgear

  BLM som finansieras och styrs av globalisterna håller även på att skriva om historieböckerna för att de ska passa deras agenda! Andra världskrigets historia är ju högt upp på deras lista där de helt försöker utradera Sovjets insats mot Hitler för att framhäva sin egen tillrättalagda historieskrivning! Riktiga historiker har naturligtvis protesterat mot denna förljugenhet…Hela historien ska tydligen skrivas om och förvanskas enligt globalisternas önskemål!

 • bellanote

  BLM er værst sort dom driver med vold voldtar dreper och ranar eldre och barn.misshandlar djur mm.
  Det er BLM och antifa som står for all volden i Europa og ellers.
  Jag måe illa av dom. Måste vara sjuka menniskor som holder på på detta vis.

  • RL, Vallentuna

   Ja….blm måste krossas totalt. Landet Liberia grundades för att svarta i USA skulle kunna återvandra till Afrika.

  • birgerr

   globalisterna är desperata dom håller på att förlora makten till nationalisterna

”Oförklarligt” varför just Sverige är våldsdrabbat?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om vice rikspolischefen Mats Löfving som äntligen berättar sanningen om de kriminella klanerna. Trots de ovanligt tydliga uttalandena vill statsministern fortfarande inte koppla den eskalerande kriminaliteten till invandring från specifika länder, men inte ens vice rikspolischefen verkar vilja inse hur det ligger till och menar att de många dödsskjutningarna i Sverige inte går att förklara.

Vetenskap, modell Expo

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGStiftelsen Expo finansieras av statliga Kulturrådet och en rad organisationer som vill köpa sig PK-poäng. Man framställer sig gärna som en pålitlig källa till fakta om ”rasism och främlingsfientlighet”, och citeras regelbundet i systemmedia så fort dessa ämnen berörs. Men hur ligger det till med Expos skenbara saklighet? Professor Karl-Olov Arnstberg prövar om Expos logik möter grundläggande vetenskapliga kriterier.

Beundrande idolporträtt

KRÖNIKAExpressens klimatreporter Karin Sörbring har höga tankar om miljöprofessorn Johan Rockström. Dem luftade hon i en beundrande intervju i söndags 13/9. Där kallades Rockström ”en av världens främsta miljö- och klimatforskare”.

Löfven vet inte vad han skrev under

KRÖNIKANär Stefan Löfven skrev under EU-avtalet om 8 000 miljarder i ”coronastöd” till vissa länder förstod han inte dokumentets egentliga innehåll. Det är otänkbart att han då skulle skrivit på.

Svenska kyrkan stoppar AfS från att kandidera

LEDAREKyrkostyrelsen stoppar Alternativ för Sverige (AfS) från att ställa upp i kyrkovalet i Svenska kyrkan nästa år. Om detta beslut står fast innebär det att svenska demokratin kan dödförklaras på riktigt.

Tidigare milda vintrar

KRÖNIKADe som varnar om hotande global uppvärmning tar den gångna svenska vintern som exempel. Den var förvisso ganska mild söderöver. Men de nämner inget om all snö som föll i Norrland och på sina håll låg kvar långt in i juli.

Pinsamt medialt försök att avleda uppmärksamheten

KRÖNIKAUnder en vecka som bjöd på både muslimska upplopp och ett synnerligen grovt övergrepp på en kyrkogård, fastnade medier och politiker för en rapport från Försvarshögskolan. Dess innehåll var varken nytt eller särskilt uppseendeväckande, men blev uppenbarligen det halmstrå som etablissemanget behövde när det mångkulturella experimentets avigsidor blev särskilt tydliga.

Är Dan Park Sveriges svar på van der Lubbe?

OPINION: MAGNUS STENLUNDDen danske politikern Rasmus Paludans tänkta koranbränning i Rosengård diskuteras flitigt. Den som ansökte om demonstrationstillstånd är den svenske gatukonstnären Dan Park, som verkar helt oberörd för den fara han utsätter sig för. Var det rätt att bränna en koran för att visa att muslimer sätter gränsen för yttrandefriheten i Sverige? Veckans debattör, författaren Magnus Stenlund, tror att det kan få motsatt effekt och skapa sympati för muslimer.

Gå till arkivet

Send this to a friend