Skip to Content

Bild höger: Black Lives matter välter en staty av Christofer Columbus i Minneapolis, USA. Stillbild: Youtube.Bild höger: Jihadister från islamiska staten välter antika statyer på ett museum i Syrien. Foto: Islamiska staten.
LEDARE

BLM är som talibanerna

PappersupplaganNya Tider v. 33

Före Mohammed fanns ingenting, historien börjar med Mohammed. Så tolkar radikala muslimer islam. Det är samma raseri mot statyer som driver Black Lives Matter.

Publicerad: 15 augusti, 2020, 19:42

 • Svenska

Läs även

Anhängare till den militanta rörelsen Black Lives Matter vill utradera historien. Det är själva grunden till att de välter statyer av Christofer Columbus och kända vetenskapsmän, kungar och kulturpersonligheter.

En klok och eftertänksam människa vårdar historien och lär av den. Inte för att den är rätt, utan för att den är vår. Den minner om en tid som var och om de föreställningar som gällde då och den moral, de ideal och sanningar som styrde den tidens samhälle. Utan historien skulle vi inte vara vad vi är i dag.

BLM är precis som talibanerna eller Islamiska staten, som vill utradera alla spår av en kultur och civilisation som fanns före dem.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • plexgear

  BLM som finansieras och styrs av globalisterna håller även på att skriva om historieböckerna för att de ska passa deras agenda! Andra världskrigets historia är ju högt upp på deras lista där de helt försöker utradera Sovjets insats mot Hitler för att framhäva sin egen tillrättalagda historieskrivning! Riktiga historiker har naturligtvis protesterat mot denna förljugenhet…Hela historien ska tydligen skrivas om och förvanskas enligt globalisternas önskemål!

 • bellanote

  BLM er værst sort dom driver med vold voldtar dreper och ranar eldre och barn.misshandlar djur mm.
  Det er BLM och antifa som står for all volden i Europa og ellers.
  Jag måe illa av dom. Måste vara sjuka menniskor som holder på på detta vis.

  • RL, Vallentuna

   Ja….blm måste krossas totalt. Landet Liberia grundades för att svarta i USA skulle kunna återvandra till Afrika.

  • birgerr

   globalisterna är desperata dom håller på att förlora makten till nationalisterna

Skamlösa lögnaren Oisín Cantwell på kloaken Aftonbladet spottar på mördad 19-åring

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet är inte ofta man möter en fräckhet så skamlös att den bokstavligt tar andan ur en. Men Oisín Cantwell, kolumnist på Aftonbladet, lyckas verkligen med sin artikel den 6 oktober om mordet på Tommie Lindh.

Mycket kol i jordens inre

KRÖNIKARådande klimatdebatt utmålar kol och koldioxid som stora hot mot jordens liv och klimat. Det är en märklig syn, eftersom kol tvärtom är förutsättningen för allt liv på jorden. Det är också en historielös syn.

Sverige är ”västvridet”, olyckligtvis

KRÖNIKA

Presstitutes – Så påverkar säkerhetstjänsterna opinionen

OPINION: PIA HELLERTZDen tyske journalisten Udo Ulfkottes bok om köpta journalister som skriver på beställning åt olika säkerhetstjänster blev snabbt en bestseller i Tyskland. Han kal­lar fenomenet ”presstitutes”, prostituerad press, och han erkänner att han själv hörde till denna skara. Veckans debattör, doktor Pia Hellertz, djupdyker i denna viktiga fråga.

Milstolpe med alternativ bokmässa

LEDAREDen alternativa bokmässan som nyligen arrangerades var den första i sitt slag, med inte bara en rad författare och kulturpersonligheter på plats, utan även flera alternativmedier. Tillsammans bildar vi en allt starkare front mot det offentliga maktmissbruket och förljugenheten.

Hur tänker de som säger Belarus?

KRÖNIKA

Den som är satt i skuld är inte fri!

KRÖNIKARolf Malm, som nyligen lämnade oss, var bland mycket annat krönikör på Nya Tider. Vi publicerar nu hans sista krönika postumt, och tackar för de tankar och insikter som Rolf har delat med oss över åren.

Presstitutes – om köpta journalister

OPINION: PIA HELLERTZÄr den västerländska pressen fri, oberoende och objektiv? Ett antal visselblåsare inom media skriker Nej! De vittnar om hur stora dagstidningar skriver artiklar på beställning åt säkerhetstjänster i politiska syften eller låter sig köpas av storföretagen. Veckans debattör, filosofie doktor Pia Hellertz, berättar bland annat om den tyske journalisten Udo Ulfkottes självbekännelse i boken Köpta journalister.

Gå till arkivet

Send this to a friend