Skip to Content

OPINION

Dags att sätta egna medborgare före illegala

PappersupplaganNya Tider v. 29

Publicerad: 21 juli, 2019, 09:48

 • Svenska

Läs även

Finlands nya regering, med de finska Socialdemokraterna och Centern, har meddelat att illegala invandrare som fått avslag på sin asylansökan ska få en fotboja så att resten av deras vistelse i Finland kan övervakas elektroniskt.

Detta istället för att ha dem i förvar. Jag undrar varför vår egna socialdemokratiska regering, med stöd av svenska Centerpartiet, inte har lagt fram ett liknande förslag? Vi har ju tyvärr sett hur bristen på kontroll över utvisade migranter kan sluta.

Om den illegala invandraren och terroristen Rakhmat Akilov hade haft fotboja istället för att jobba hos Özz Nujens familj så hade kanske terrordådet på Drottninggatan aldrig behövt inträffa.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Hampus Andersson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • LIX

  Rakhmat Akilov,,kommer från Uzbekistan, och jag läste någonstans, att den medborgare i Uzbekistan, som söker uppehållstillstånd/medborgarskap någon annanstans, betraktas som en fiende till staten, och riskerar därför dödsstraff. Och, därför har Akilov inte kunnat utvisas från Sverige…
  Stämmer detta? Och hur väl passar de svenska lagarna ihop med varandra?

 • Vethut

  Mer handlingskraft i Finland. Mer handlingsförlamning i 7-Klöversverige.

 • Igor Danowitz

  Problemet är att främst socialdemokraterna och dess verkställande utskott kommit på ett tidsbegränsat sätt att behålla makten. Att importera rösterna. Jag säger tidsbegränsat för att med tiden bildar skyddslingarna egna partier och S hamnar på europeisk nivå. Fotboja ingår nog inte i all inclusive paketet. Signalpolitiken är kom hit och lev gott på svenskarnas välfärd. Vi erbjuder dig en kravlös tillvaro. Svensken inbillade godhet och naivitet står till förfogande. Resten gör demografiska förhållanden. Flytta därför medan du kan! Det finns redan 600.000 som gjort slag i saken. Sverige kommer aldrig att bli sig likt och svenskarna förtjänar sitt öde, att frivilligt ge upp sitt land och sina traditioner. Om du är oroad av Sveriges utveckling idag, är det ingenting mot vad som komma skall.

  • HelmerK

   Alla förtjänar inte det väntade ödet. Vi är många som kämpat i åratal för att försöka förmå andra att inse vad som händer och vad som kommer att hända.
   Uppvaknandet hos vissa kommer inte att bli behagligt!

Ryska folkomröstningen: Nya Tider på plats

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDen 1 juli röstade det ryska folket igenom förändringar i landets konstitution, vilket vi berättar mer om på sidan 9 i detta nummer. Det var ett intressant val, både på grund av de rigorösa åtgärderna för att minska smittspridning samt för att omröstningen fått så mycket kritik i västmedia.

Demokrati utan motstånd

INRIKES”Även de bästa demokratier förstår att när ett större krig närmar sig måste demokratin sättas på paus. Jag har en känsla av att klimatförändringen är en fråga som är lika allvarlig som ett krig. Det kan vara nödvändigt att sätta demokratin på paus.” – James Lovelock, biokemist

Jag saknar mitt gamla Sverige

KRÖNIKAJag är 80 år och känner som om jag levt i två olika länder. Först i ett lite tråkigt, men välordnat lagomland med gott rykte i omvärlden. Sedan i något som liknar en krigszon och sett som avskräckande exempel i omvärlden. Men tråkigheten kompenserades av en enorm kärlek till fosterlandet, dess långa historia och förfäders oerhörda slit för att ge mig en bättre framtid.

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Skuggan Stefan Löfven

KRÖNIKATrots att jag i min kommande bok Sverige 2084 kan visa på ett antal mycket tveksamma ageranden av en ung Tage Erlander skulle jag vilja kalla honom Sveriges siste landsfader. Den finaste titel en svensk kan få. Den ende som i dag kommer i närheten är väl vår kung, monarken som Stefan Löfven vill avsätta.

Knäböj inte för någon!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Tio års arbete i alternativmedia: En ringmur av tystnad

KÅSERIFör tio år sedan bytte jag sida. I 25 år arbetade jag som journalist i dagspress, därav 22 år på Dagens Nyheter. Efter pensioneringen började jag skriva i alter­nativmedia. Halva min vänkrets sade upp kontakten. Fortfarande har många inte kunnat förlåta mig för sidbytet. Jag omges av en ringmur av tystnad.

Omvärlden är mer rädd för svenska smittan än för Covid-19

OPINION: KATERINA JANOUCHSverige behandlas som pestsmittat inte bara på grund av den ofantligt större spridningen av Covid-19, utan även på grund av alla samhällssjukdomar som grasserar: kriminalitet, bidragsberoende, terrorismexport, kvävd yttrandefrihet etc. Veckans debattör, Katerina Janouch, menar att ”den svenska smittan” av grannländerna faktiskt uppfattas som ännu värre än coronaviruset.

Gå till arkivet

Send this to a friend