Skip to Content

OPINION

Dags att sätta egna medborgare före illegala

PappersupplaganNya Tider v. 29

Publicerad: 21 juli, 2019, 09:48

 • Svenska

Läs även

Finlands nya regering, med de finska Socialdemokraterna och Centern, har meddelat att illegala invandrare som fått avslag på sin asylansökan ska få en fotboja så att resten av deras vistelse i Finland kan övervakas elektroniskt.

Detta istället för att ha dem i förvar. Jag undrar varför vår egna socialdemokratiska regering, med stöd av svenska Centerpartiet, inte har lagt fram ett liknande förslag? Vi har ju tyvärr sett hur bristen på kontroll över utvisade migranter kan sluta.

Om den illegala invandraren och terroristen Rakhmat Akilov hade haft fotboja istället för att jobba hos Özz Nujens familj så hade kanske terrordådet på Drottninggatan aldrig behövt inträffa.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Hampus Andersson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • LIX

  Rakhmat Akilov,,kommer från Uzbekistan, och jag läste någonstans, att den medborgare i Uzbekistan, som söker uppehållstillstånd/medborgarskap någon annanstans, betraktas som en fiende till staten, och riskerar därför dödsstraff. Och, därför har Akilov inte kunnat utvisas från Sverige…
  Stämmer detta? Och hur väl passar de svenska lagarna ihop med varandra?

 • Vethut

  Mer handlingskraft i Finland. Mer handlingsförlamning i 7-Klöversverige.

 • Igor Danowitz

  Problemet är att främst socialdemokraterna och dess verkställande utskott kommit på ett tidsbegränsat sätt att behålla makten. Att importera rösterna. Jag säger tidsbegränsat för att med tiden bildar skyddslingarna egna partier och S hamnar på europeisk nivå. Fotboja ingår nog inte i all inclusive paketet. Signalpolitiken är kom hit och lev gott på svenskarnas välfärd. Vi erbjuder dig en kravlös tillvaro. Svensken inbillade godhet och naivitet står till förfogande. Resten gör demografiska förhållanden. Flytta därför medan du kan! Det finns redan 600.000 som gjort slag i saken. Sverige kommer aldrig att bli sig likt och svenskarna förtjänar sitt öde, att frivilligt ge upp sitt land och sina traditioner. Om du är oroad av Sveriges utveckling idag, är det ingenting mot vad som komma skall.

  • HelmerK

   Alla förtjänar inte det väntade ödet. Vi är många som kämpat i åratal för att försöka förmå andra att inse vad som händer och vad som kommer att hända.
   Uppvaknandet hos vissa kommer inte att bli behagligt!

Lamotte i Kronogården – Integrationsdebatt idag, miljardsatsningar på segregation imorgon

KRÖNIKAJournalisten Joakim Lamotte rapporterade från Kronogården samtidigt som kommunen och polisen bestämt att SVT-programmet där man debatterar skulle sändas från en trygg sal i kommunhuset. Tigande socialdemokrater har nya ”white flight områden” färdigplanerade åt sina väljare.

Minerallagen – markägare står rättslösa

KRÖNIKAKRÖNIKA

Förorten röstar på Socialdemokraterna – vare sig de vill eller ej

OPINION: PETER LATIFIDet har länge pågått en upplösning av socialdemokratins kärnväljare. Successivt har den svenska arbetarklassen gått över till andra partier då man tycker att Socialdemokraterna inte längre representerar arbetarnas intressen. Och skrapar man på ytan får man dessutom uppfattningen att det finns en mörk agenda där förortens invandrare indirekt tvingas rösta på partiet. Den förda migrationspolitiken har implicit garanterat makten för Socialdemokraterna. Man kan säga att Socialdemokraterna straffat svenskarna med budskapet att ”röstar ni inte på oss, så tar vi in folk som gör det”. Men varför lyckades Socialdemokraterna och inte Vänsterpartiet i förorterna?

Expressen och konsten att fuska med rubriker

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETExpressenkrönikören Fredrik Sjöshult vill påskina att invandringen inte har något samband med gängbrottsligheten genom att citera polisens siffror om att ingen av de kriminella gängledare man har under uppsikt är nyanländ. Det enda han lyckas visa är att invandringen var en katastrof för Sverige redan innan migrationsvågen 2015. Hundra procent av gängledarna har nämligen utländsk bakgrund.

Agenda 23 februari 2020 – ”Operation Dimridå”

KRÖNIKASom om det var en ödesfråga för hela landet, tas de sjunkande opinionssiffrorna för Stefan Löfven och hans parti upp i Agenda. Det är precis så här det går till hos etablissemangets mediehus. Nu beställer S-aktivister kraftfulla åtgärder av sina trogna drabanter. Det är bråttom.

Sveriges överlevnad kräver skalpellhand!

KRÖNIKAKenneth Sandberg arbetade under 1990-talet på Statens Invandrarverk, det som i dag bytt namn till Migrationsverket. Han såg redan då det ohållbara i utvecklingen och larmade genom inlägget i dagspressen om situationen. Resultatet var att han fick sparken från sitt jobb. Nu summerar han utvecklingen sedan dess och föreslår vad som måste göras.

När ett hedrande av oskyldigas död känns ruttet och falskt

KRÖNIKADen 13 februari 2020 var det 75 år sedan terrorbombningarna av den tyska kulturstaden Dresden inleddes av både britter och amerikaner i andra världskrigets slutskede. Staden, som hittills hade klarat sig från att bombas till ruiner, utsattes nu för en av andra världskrigets värsta bombkatastrofer. Hela den gamla stadskärnan brann ner, och tiotusentals oskyldiga tyska liv offrades.

Kulturdebatt: Musiken och eliten

INRIKESJust nu pågår Melodifestivalen, SVT:s mest populära program. Cirka tre miljoner svenskar bänkar sig framför programmet på lördagkvällarna. Vi bad musikern Fredrik Larson skriva om detta fenomen i svensk kultur, hur det hela började och vad det utvecklats till.

Gå till arkivet

Send this to a friend