Skip to Content

OPINION

Dags att sätta egna medborgare före illegala

PappersupplaganNya Tider v. 29

Publicerad: 21 juli, 2019, 09:48

 • Svenska

Läs även

Finlands nya regering, med de finska Socialdemokraterna och Centern, har meddelat att illegala invandrare som fått avslag på sin asylansökan ska få en fotboja så att resten av deras vistelse i Finland kan övervakas elektroniskt.

Detta istället för att ha dem i förvar. Jag undrar varför vår egna socialdemokratiska regering, med stöd av svenska Centerpartiet, inte har lagt fram ett liknande förslag? Vi har ju tyvärr sett hur bristen på kontroll över utvisade migranter kan sluta.

Om den illegala invandraren och terroristen Rakhmat Akilov hade haft fotboja istället för att jobba hos Özz Nujens familj så hade kanske terrordådet på Drottninggatan aldrig behövt inträffa.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Hampus Andersson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • LIX

  Rakhmat Akilov,,kommer från Uzbekistan, och jag läste någonstans, att den medborgare i Uzbekistan, som söker uppehållstillstånd/medborgarskap någon annanstans, betraktas som en fiende till staten, och riskerar därför dödsstraff. Och, därför har Akilov inte kunnat utvisas från Sverige…
  Stämmer detta? Och hur väl passar de svenska lagarna ihop med varandra?

 • Vethut

  Mer handlingskraft i Finland. Mer handlingsförlamning i 7-Klöversverige.

 • Igor Danowitz

  Problemet är att främst socialdemokraterna och dess verkställande utskott kommit på ett tidsbegränsat sätt att behålla makten. Att importera rösterna. Jag säger tidsbegränsat för att med tiden bildar skyddslingarna egna partier och S hamnar på europeisk nivå. Fotboja ingår nog inte i all inclusive paketet. Signalpolitiken är kom hit och lev gott på svenskarnas välfärd. Vi erbjuder dig en kravlös tillvaro. Svensken inbillade godhet och naivitet står till förfogande. Resten gör demografiska förhållanden. Flytta därför medan du kan! Det finns redan 600.000 som gjort slag i saken. Sverige kommer aldrig att bli sig likt och svenskarna förtjänar sitt öde, att frivilligt ge upp sitt land och sina traditioner. Om du är oroad av Sveriges utveckling idag, är det ingenting mot vad som komma skall.

  • HelmerK

   Alla förtjänar inte det väntade ödet. Vi är många som kämpat i åratal för att försöka förmå andra att inse vad som händer och vad som kommer att hända.
   Uppvaknandet hos vissa kommer inte att bli behagligt!

Följa flocken eller agera själv?

KRÖNIKA

”Oförklarligt” varför just Sverige är våldsdrabbat?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om vice rikspolischefen Mats Löfving som äntligen berättar sanningen om de kriminella klanerna. Trots de ovanligt tydliga uttalandena vill statsministern fortfarande inte koppla den eskalerande kriminaliteten till invandring från specifika länder, men inte ens vice rikspolischefen verkar vilja inse hur det ligger till och menar att de många dödsskjutningarna i Sverige inte går att förklara.

Vetenskap, modell Expo

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGStiftelsen Expo finansieras av statliga Kulturrådet och en rad organisationer som vill köpa sig PK-poäng. Man framställer sig gärna som en pålitlig källa till fakta om ”rasism och främlingsfientlighet”, och citeras regelbundet i systemmedia så fort dessa ämnen berörs. Men hur ligger det till med Expos skenbara saklighet? Professor Karl-Olov Arnstberg prövar om Expos logik möter grundläggande vetenskapliga kriterier.

Beundrande idolporträtt

KRÖNIKAExpressens klimatreporter Karin Sörbring har höga tankar om miljöprofessorn Johan Rockström. Dem luftade hon i en beundrande intervju i söndags 13/9. Där kallades Rockström ”en av världens främsta miljö- och klimatforskare”.

Löfven vet inte vad han skrev under

KRÖNIKANär Stefan Löfven skrev under EU-avtalet om 8 000 miljarder i ”coronastöd” till vissa länder förstod han inte dokumentets egentliga innehåll. Det är otänkbart att han då skulle skrivit på.

Svenska kyrkan stoppar AfS från att kandidera

LEDAREKyrkostyrelsen stoppar Alternativ för Sverige (AfS) från att ställa upp i kyrkovalet i Svenska kyrkan nästa år. Om detta beslut står fast innebär det att svenska demokratin kan dödförklaras på riktigt.

Tidigare milda vintrar

KRÖNIKADe som varnar om hotande global uppvärmning tar den gångna svenska vintern som exempel. Den var förvisso ganska mild söderöver. Men de nämner inget om all snö som föll i Norrland och på sina håll låg kvar långt in i juli.

Pinsamt medialt försök att avleda uppmärksamheten

KRÖNIKAUnder en vecka som bjöd på både muslimska upplopp och ett synnerligen grovt övergrepp på en kyrkogård, fastnade medier och politiker för en rapport från Försvarshögskolan. Dess innehåll var varken nytt eller särskilt uppseendeväckande, men blev uppenbarligen det halmstrå som etablissemanget behövde när det mångkulturella experimentets avigsidor blev särskilt tydliga.

Gå till arkivet

Send this to a friend