Skip to Content

OPINION

Dags att sätta egna medborgare före illegala

PappersupplaganNya Tider v. 29

Publicerad: 21 juli, 2019, 09:48

 • Svenska

Läs även

Finlands nya regering, med de finska Socialdemokraterna och Centern, har meddelat att illegala invandrare som fått avslag på sin asylansökan ska få en fotboja så att resten av deras vistelse i Finland kan övervakas elektroniskt.

Detta istället för att ha dem i förvar. Jag undrar varför vår egna socialdemokratiska regering, med stöd av svenska Centerpartiet, inte har lagt fram ett liknande förslag? Vi har ju tyvärr sett hur bristen på kontroll över utvisade migranter kan sluta.

Om den illegala invandraren och terroristen Rakhmat Akilov hade haft fotboja istället för att jobba hos Özz Nujens familj så hade kanske terrordådet på Drottninggatan aldrig behövt inträffa.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Hampus Andersson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • LIX

  Rakhmat Akilov,,kommer från Uzbekistan, och jag läste någonstans, att den medborgare i Uzbekistan, som söker uppehållstillstånd/medborgarskap någon annanstans, betraktas som en fiende till staten, och riskerar därför dödsstraff. Och, därför har Akilov inte kunnat utvisas från Sverige…
  Stämmer detta? Och hur väl passar de svenska lagarna ihop med varandra?

 • Vethut

  Mer handlingskraft i Finland. Mer handlingsförlamning i 7-Klöversverige.

 • Igor Danowitz

  Problemet är att främst socialdemokraterna och dess verkställande utskott kommit på ett tidsbegränsat sätt att behålla makten. Att importera rösterna. Jag säger tidsbegränsat för att med tiden bildar skyddslingarna egna partier och S hamnar på europeisk nivå. Fotboja ingår nog inte i all inclusive paketet. Signalpolitiken är kom hit och lev gott på svenskarnas välfärd. Vi erbjuder dig en kravlös tillvaro. Svensken inbillade godhet och naivitet står till förfogande. Resten gör demografiska förhållanden. Flytta därför medan du kan! Det finns redan 600.000 som gjort slag i saken. Sverige kommer aldrig att bli sig likt och svenskarna förtjänar sitt öde, att frivilligt ge upp sitt land och sina traditioner. Om du är oroad av Sveriges utveckling idag, är det ingenting mot vad som komma skall.

  • HelmerK

   Alla förtjänar inte det väntade ödet. Vi är många som kämpat i åratal för att försöka förmå andra att inse vad som händer och vad som kommer att hända.
   Uppvaknandet hos vissa kommer inte att bli behagligt!

Nedgång och återfödelse

OPINIONÖsterrikiska FPÖ led en historisk förlust vid det nationella valet den 29 september. Andreas Mölzer, partiets före detta chefsideolog och tidigare ledamot i Europaparlamentet, förklarar i en exklusiv kommentar till Nya Tider hur FPÖ ska bära sig åt för att förnyas.

Nu får det vara nog!

Brottslingar som begått de vidrigaste rån och våldtäkter får kantänka inte utvisas! Och när detta någon enstaka gång inträffar är de välkomna tillbaka om fem eller tio år. Varför i herrans namn? Det kan ju inte finnas någon vettig förklaring till att på nytt välkomna oefterrättliga förbrytare som man lyckats bli kvitt. Det är väl inte utvisningar enligt ishockeyreglerna som skall tillämpas? Riksdagens viktigaste uppgift är att stifta lagar. Sätt i gång och sluta hitta på undanflykter!

Bokmässan – en döende koloss

OPINION: KATERINA JANOUCHNej, jag åkte inte till Bokmässan i Göteborg i år. Jag är absolut inte ”portad” på mässan, som någon försökt göra gällande, och jag hade kunnat delta om jag hade velat. Men lusten att besöka landets största litterära event har de senaste åren krympt i takt med att Bokmässan blivit alltmer av ett politiskt ställningstagande för det vänsterliberala etablissemanget. Framför allt för att mässan blivit ett sorgligt flaggskepp för strypt svensk yttrandefrihet, och därmed grovt polariserande i ett samhälle som redan är splittrat och som bara går sönder alltmer. Det skriver veckans debattör Katerina Janouch.

Bokmässan ska inte vara en plats fredad från kritiska frågor

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETNya Tiders reporter blev avhyst från årets bokmässa i Göteborg med anledning av att han ställt obekväma frågor till olika makthavare. Det visar på tillståndet för demokratin och yttrandefriheten i Sverige, men Nya Tider tänker se till att Bokmässan inte ska få bli en plats där makthavare och systemtrogna medier kan gömma sig för frågor.

Ödesstrid om EU:s demografiska framtid

OPINION: BILL RAVOTTI

Samma brott olika påföljder

DEBATT

Skolflickornas revolt

DEBATTSkolstrejkerna för klimatet med Greta Thunberg som galjonsfigur har spridit sig över världen. Det är förvisso ett känslomässigt och rentav pseudoreligiöst fenomen, men vad kan man förvänta sig? Ungdomarna får ju veta från förskolan att ”vetenskapen har fastslagit” att allt går åt pipan om ”vi” inte gör ”något”. Det är snarast märkligt att det dröjt så länge. Vi bör ta dem på allvar, skriver Åke Blomdahl, konstnär och återkommande skribent i Nya Tider.

Underhållande att vara journalist när verkligheten förnekas

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETAtt vara systemkritisk journalist kan vara riktigt givande ibland, särskilt som verkligheten har hunnit ikapp makthavarna. De kan inte längre slingra sig och deras undanflykter blir allt mer löjeväckande. Oppositionella medier som Nya Tider har en stor uppgift i att konfrontera politiker och systemmedia, som nu låtsas som att de plötsligt kommit till insikt, med hur de aktivt motarbetat sanningen. Vi ska även påminna om de modiga människor som gått i bräschen och riskerat både rykte och karriär.

Gå till arkivet

Send this to a friend