Richard Jomshof (SD) pekar på att folkutbytet är ett obestridligt faktum – i flera städer är redan svenskarna en minoritet. Nu har också SD gått ett steg längre och pekar på att de ansvariga självklart har varit och är medvetna om konsekvenserna av mass­invandringspolitiken. Det är inte ett ”olycksfall i arbetet”. Stillbild: SVT

Det verkliga paradigmskiftet

LEDARE.
Det är bra att Sverigedemokraterna börjat tala högt om det pågående folkutbytet. Äntligen. Det verkliga paradigmskiftet är dock ett annat: SD har pekat på att folkutbytet är medvetet. Ingen är så dum att man inte förstår att importen av hundratusentals människor från tredje världen varje år innebär att ursprungsbefolkningen trängs undan, men ingen i SD-toppen har vågat säga det öppet – fram tills nu.

Sverigedemokraterna har väckt förhållandevis lite rabalder över att ha kal­lat invandringen för ett folkutbyte. Det är, som partiet sagt, ett matematiskt faktum som inte går att förneka. Till och med Christer Mattson, ”forskare i högerextremism”, skriver i Aftonbladet den 31 mars att hans barndomskvarter inte ser likadana ut längre – och verkar dessutom hålla med om att det är ett problem.

Vad som istället väckt den stora förfäran är att Sverigedemokraternas företrädare också sagt att folkutbytet varit det dunkla syftet med massinvandringen från första början.

Detta har Christer Mattson och andra vänstertyckare ägnat sig åt att dementera. Svenskar kanske byts ut men det beror bara på att människor ”efterfrågat ett bättre liv i vår del av världen”, inte på någons illvilja, försäkras det i Aftonbladet.

Bland nationalister och andra invandringskritiska kal­las denna mediala händelse med rätta för ett paradigmskifte. Ord som folkutbyte och återvandring har plötsligt blivit fullt normala i debatten. Men det största paradigmskiftet är nog ändå diskussionen om det onda uppsåtet. Att de som förespråkat politiken, vars förutsägbara resultat nu också börjar synas, anklagas för att ha haft dunkla avsikter.

Högern har börjat peka finger. Högern har börjat anklaga. Det överträffar alla andra förskjutningar som skett i det offentliga samtalet de senaste åren.

Den typiska rollfördelningen fram tills nyligen har varit en ilsken vänster på ena sidan som ser sina motståndare som onda och som därför ska bekämpas, och på andra sidan en höger som ser sina motståndare som oinformerade som måste upplysas.

Vänstern har på något sätt lyckats få även sina motståndare att godta premissen att åtminstone deras syften alltid är goda. Deras förslag har därför på sin höjd kritiserats för att vara orealistiska, ogenomtänkta, kontraproduktiva eller alltför progressiva. Aldrig att avsändaren haft onda intentioner.

Det har gjort att de som företräder vänstersidan egentligen aldrig kunnat förlora. Inte på ett personligt plan. Diskuteras exempelvis kriminalpolitik, har den som vill dalta per automatik framstått som snäl­lare än den som vill bura in, oavsett vem som har rätt på ett rent rationellt plan. Den som vill ta emot asylsökare har framstått som mer generös än den som vill repatriera, även om han lyckas få fram att det hjälper flest på sikt.

För en högerdebattör personligen har utfallet av en diskussion därför aldrig kunnat bli bättre än att han lyckats värja sig mot vänsterns epitet (rasist, kvinnoförtryckare, homofob, utsugare) och få fram att han har en rationell poäng. Detta samtidigt som det teoretiskt sämsta utfallet för en vänsterdebattör varit att han framstår som så god och tolerant att han möjligen varit lite naiv. Man behöver inte några djupare kunskaper i mänsklig psykologi för att lista ut vilken politisk identitet som för de flesta känts mest tilltalande att tillhöra.

Därför är debatten om folkutbytet inte tillnärmelsevis lika stor milstolpe som debatten om att folkutbytet också varit avsiktligt. Högern angriper vänstern, inte för naivitet, utan för ont uppsåt.
Det är på tiden.

Alla begriper nämligen att massinvandring av hundratusentals araber och afrikaner varje år leder till folkutbyte. Tonårs­killar från arbetarområden med rakade skal­lar och bomberjackor kunde begripa det redan på 1980-talet. Inkvoterade invandrare på kvällstidningarna har fattat och raljerat över det i sina krönikor sedan 1990-talet. Politiker i länder som Polen, Tjeckien och Ungern har både förstått och förhindrat det. Det är enkel matematik. De som propagerar för en politik som leder till folkutbyte måste rimligen därför också vilja ha ett folkutbyte.

På samma sätt som att de som förespråkar daltande med kriminella gäng, som leder till kaos och kriminalitet, rimligen måste vilja ha kaos och kriminalitet.

Och så vidare.

De som förespråkat den politik som förstört Sverige har antingen gjort det med ont uppsåt eller mot bättre vetande eftersom de varit mer måna om hur de själva framstår. Men att de inte skulle begripa vad deras politik leder till går inte att tro på. Det finns därför ingen orsak att behandla dem som naiva som behöver upplysas, utan bemöta dem på samma sätt som vänstern alltid bemött högern, såsom onda som behöver bekämpas.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Massinvandringens prislapp

Massinvandringens prislapp

🟠 DEBATT. Arbetsinvandringen var en lönsam affär för Sverige. Sedan krigsslutet bidrog invandrarna årligen med en procent till Sveriges växande BNP. I början av 1970-talet drabbades Sverige av en lågkonjunktur och ströp arbetsinvandringen. ”Flyktinginvandringen” kom som en ersättare och på något självklart sätt antogs det att också den skulle bli lönsam. När riksdagen i mitten av 1970-talet bestämde att Sverige i fortsättningen skulle vara ett mångkulturellt land ansågs det därför inte behövligt med någon ekonomisk utredning av konsekvenserna.

Läs även:

Varför slutade Henrik Schyffert med sin asylaktivism?

Varför slutade Henrik Schyffert med sin asylaktivism?

🟠 Under ett par års tid, från våren 2015 och framåt, figurerade Henrik Schyffert i de flesta medier, alltid med samma budskap: ”Välkomna alla flyktingar – Sverige har råd!” Han var en av de mest tongivande asylaktivisterna bland svenska kändisar, men idag är det tyst från den tidigare så talföre komikern. Veckans debattör Bitte Assarmo berättar vad som hände med Schyffert.

Antidemokrater – vilka är de?

🟠 LEDARE. Nyligen förbjöd Grekland det nationalistiska partiet Hellenes. Detta utan att partiet egentligen begått något brott – anklagelserna var högst svepande, vilket vi berättar om närmare i detta nummer. Den verkliga orsaken verkar i­stället vara att Hellenes fick oväntat stort stöd av väljarna och med valet bara några veckor bort såg makthavarna ingen annan utväg än ett förbud.

Massinvandringens prislapp

Massinvandringens prislapp

🟠 DEBATT. Arbetsinvandringen var en lönsam affär för Sverige. Sedan krigsslutet bidrog invandrarna årligen med en procent till Sveriges växande BNP. I början av 1970-talet drabbades Sverige av en lågkonjunktur och ströp arbetsinvandringen. ”Flyktinginvandringen” kom som en ersättare och på något självklart sätt antogs det att också den skulle bli lönsam. När riksdagen i mitten av 1970-talet bestämde att Sverige i fortsättningen skulle vara ett mångkulturellt land ansågs det därför inte behövligt med någon ekonomisk utredning av konsekvenserna.

Nyhetsdygnet

De senkomnas förundran

🟠 Bokrecension. Mustafa Panshiri och Jens Ganman har nu i flera år tillsammans och var för sig skrivit och debatterat om hur Sverige håller på att förändras. De förstår att det mångkulturella samhället inte fungerar, de tar upp gängkriminaliteten, och de provar att bryta mot gamla PK-normer om hur debatten ska föras. De känner sig för, bit för bit, kan man säga. Denna bok innehåller resereportage runtom i Sverige gjorda under 2022 och 2023, och de reser även till Frankrike och Finland. Men de har inte mycket att säga.

Peter Gøtzsche i härnadståg mot psykiatrin

🟠 Bokrecension. Den stridbare och frispråkige Peter Gøtzsche är specialistläkare i internmedicin och professor i klinisk försöksdesign och analys vid Köpenhamns universitet. Han har publicerat över 75 artiklar i fem stora vetenskapliga tidskrifter. Han har skrivit flera böcker där han inte håller igen på kritiken. Läkemedelsindustrin kal­lar han regelmässigt för kriminalindustrin.

Riksbyggare Gustav Eriksson Vasa

🟠 HISTORIA. Den sjätte juni i år är det femhundra år sedan Gustav Eriksson Vasa utsågs till kung av Sverige. Historien om ursprunget till Vasaloppet och hur Vasa sedan ledde befrielsekriget som resulterade i att den danske unionskungen Kristian II drevs ut ur Sverige är allmänt känd, men vad som hände därefter är egentligen ännu viktigare. Som kung drev Gustav Vasa ihärdigt på för att skapa ett enhetligt rike med en effektiv byråkrati. Han kal­las för riksbyggaren som lade grunden för den moderna staten, och han var beredd att gå över lik för att uppnå detta.

Sugen på att äta i rymden?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ett franskt start-upbolag, Zephalto, som grundades av flygingenjören Vincent Farret d'Astiès, kommer att låta sex personer lyfta 25 kilometer över jorden i en tryckkapsel fäst vid en ballong. Passagerarna kommer att serveras måltider tillagade av stjärnkockar (sic!) och franskt vin samtidigt som de betraktar jorden från ovan jorden

Så kan en fientlig AI teoretiskt utplåna mänskligheten

🟠 Artificiell intelligens förbättrar sig själv. Med en ofattbar intelligens och förmågor som vida överstiger våra egna kan en artificiell intelligens (AI) komma att bli en välsignelse för mänskligheten. Men allt fler experter varnar för att risken finns att vi tappar kontrollen och att en AI blir vår undergång. En sak som dock sällan utforskas när media belyser ämnet är hur en skadlig eller fientlig AI praktiskt skulle kunna agera.

Vindkraft till havs hotar Östersjö­tumlaren – riskerar utrotning

🟠 Samtidigt som vindkraften prisas som ”klimatvänlig”, riskerar konsekvenserna för djur och natur att bli ödesdigra. För Östersjöns enda val – tumlaren – är läget särskilt allvarligt. Populationen på 500 individer är sedan länge utrotningshotad, och nu varnar forskare för att de stora vindkraftsparkerna till havs ökar belastningen ytterligare. ”Undervattensbuller kan leda till både hörselskador och död. Tumlarna är helt beroende av att kunna använda sina klickljud för att navigera och hitta mat. När deras hörsel försämras eller försvinner helt riskerar de att svälta ihjäl”, varnar Magnus Danbolt, chef för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen i Kalmar län. I denna del två av Nya Tiders reportageserie om havsbaserad vindkraft granskar vi dess förbisedda miljöeffekter.

Paschs säkra tändstickor

🟠 HISTORIA Tändstickan har en lång historia – de första nämns i en kinesisk källa från cirka 950 e.Kr. – och har i Europa utvecklats av olika uppfinnare. Det var dock den svenske kemisten Gustaf Erik Pasch som utvecklade säkerhetständstickorna och tog patent på denna uppfinning 1844.

Stig Dagerman och Tyskland

🟠 HISTORIA Tysk höst, som är skriven av Stig Dagerman, är en reportagebok av stort historiskt värde än idag. I den här reportageboken berättar Dagerman nämligen om vad han såg och fick veta av olika personer han mötte och talade med under ett besök i ett sönderbombat Tyskland hösten 1946.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Senaste numret

NyT22web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.