Richard Jomshof (SD) pekar på att folkutbytet är ett obestridligt faktum – i flera städer är redan svenskarna en minoritet. Nu har också SD gått ett steg längre och pekar på att de ansvariga självklart har varit och är medvetna om konsekvenserna av mass­invandringspolitiken. Det är inte ett ”olycksfall i arbetet”. Stillbild: SVT

Det verkliga paradigmskiftet

LEDARE.
Det är bra att Sverigedemokraterna börjat tala högt om det pågående folkutbytet. Äntligen. Det verkliga paradigmskiftet är dock ett annat: SD har pekat på att folkutbytet är medvetet. Ingen är så dum att man inte förstår att importen av hundratusentals människor från tredje världen varje år innebär att ursprungsbefolkningen trängs undan, men ingen i SD-toppen har vågat säga det öppet – fram tills nu.

Sverigedemokraterna har väckt förhållandevis lite rabalder över att ha kal­lat invandringen för ett folkutbyte. Det är, som partiet sagt, ett matematiskt faktum som inte går att förneka. Till och med Christer Mattson, ”forskare i högerextremism”, skriver i Aftonbladet den 31 mars att hans barndomskvarter inte ser likadana ut längre – och verkar dessutom hålla med om att det är ett problem.

Vad som istället väckt den stora förfäran är att Sverigedemokraternas företrädare också sagt att folkutbytet varit det dunkla syftet med massinvandringen från första början.

Detta har Christer Mattson och andra vänstertyckare ägnat sig åt att dementera. Svenskar kanske byts ut men det beror bara på att människor ”efterfrågat ett bättre liv i vår del av världen”, inte på någons illvilja, försäkras det i Aftonbladet.

Bland nationalister och andra invandringskritiska kal­las denna mediala händelse med rätta för ett paradigmskifte. Ord som folkutbyte och återvandring har plötsligt blivit fullt normala i debatten. Men det största paradigmskiftet är nog ändå diskussionen om det onda uppsåtet. Att de som förespråkat politiken, vars förutsägbara resultat nu också börjar synas, anklagas för att ha haft dunkla avsikter.

Högern har börjat peka finger. Högern har börjat anklaga. Det överträffar alla andra förskjutningar som skett i det offentliga samtalet de senaste åren.

Den typiska rollfördelningen fram tills nyligen har varit en ilsken vänster på ena sidan som ser sina motståndare som onda och som därför ska bekämpas, och på andra sidan en höger som ser sina motståndare som oinformerade som måste upplysas.

Vänstern har på något sätt lyckats få även sina motståndare att godta premissen att åtminstone deras syften alltid är goda. Deras förslag har därför på sin höjd kritiserats för att vara orealistiska, ogenomtänkta, kontraproduktiva eller alltför progressiva. Aldrig att avsändaren haft onda intentioner.

Det har gjort att de som företräder vänstersidan egentligen aldrig kunnat förlora. Inte på ett personligt plan. Diskuteras exempelvis kriminalpolitik, har den som vill dalta per automatik framstått som snäl­lare än den som vill bura in, oavsett vem som har rätt på ett rent rationellt plan. Den som vill ta emot asylsökare har framstått som mer generös än den som vill repatriera, även om han lyckas få fram att det hjälper flest på sikt.

För en högerdebattör personligen har utfallet av en diskussion därför aldrig kunnat bli bättre än att han lyckats värja sig mot vänsterns epitet (rasist, kvinnoförtryckare, homofob, utsugare) och få fram att han har en rationell poäng. Detta samtidigt som det teoretiskt sämsta utfallet för en vänsterdebattör varit att han framstår som så god och tolerant att han möjligen varit lite naiv. Man behöver inte några djupare kunskaper i mänsklig psykologi för att lista ut vilken politisk identitet som för de flesta känts mest tilltalande att tillhöra.

Därför är debatten om folkutbytet inte tillnärmelsevis lika stor milstolpe som debatten om att folkutbytet också varit avsiktligt. Högern angriper vänstern, inte för naivitet, utan för ont uppsåt.
Det är på tiden.

Alla begriper nämligen att massinvandring av hundratusentals araber och afrikaner varje år leder till folkutbyte. Tonårs­killar från arbetarområden med rakade skal­lar och bomberjackor kunde begripa det redan på 1980-talet. Inkvoterade invandrare på kvällstidningarna har fattat och raljerat över det i sina krönikor sedan 1990-talet. Politiker i länder som Polen, Tjeckien och Ungern har både förstått och förhindrat det. Det är enkel matematik. De som propagerar för en politik som leder till folkutbyte måste rimligen därför också vilja ha ett folkutbyte.

På samma sätt som att de som förespråkar daltande med kriminella gäng, som leder till kaos och kriminalitet, rimligen måste vilja ha kaos och kriminalitet.

Och så vidare.

De som förespråkat den politik som förstört Sverige har antingen gjort det med ont uppsåt eller mot bättre vetande eftersom de varit mer måna om hur de själva framstår. Men att de inte skulle begripa vad deras politik leder till går inte att tro på. Det finns därför ingen orsak att behandla dem som naiva som behöver upplysas, utan bemöta dem på samma sätt som vänstern alltid bemött högern, såsom onda som behöver bekämpas.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Varför blev folk upprörda över SVT:s skämt om ukrainska kvinnor?

Varför blev folk upprörda över SVT:s skämt om ukrainska kvinnor?

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Ukrainas ambassadör i Sverige protesterade i mitten av mars efter att SVT sänt ett inslag där ukrainska kvinnor skämtsamt pekades ut som prostituerade. Många svenskar instämde i protesten och krävde att Ali skulle be om ursäkt. Somliga krävde SVT-chefen Hanna Stjärnes snara avgång. Samtidigt var det många som undrade varför folk var så upprörda över ett skämt.

Sverige nu medlem i Nato – 200 års neutralitet och alliansfrihet är över

Sverige nu medlem i Nato – 200 års neutralitet och alliansfrihet är över

🟠 UTRIKESREDAKTÖREN HAR ORDET En historisk tillbakablick visar att allianser – inte neutralitet – ökar risken för krig. Det finns flera uttalanden från de segerrusiga politikerna efter Natointrädet som borde leda till eftertanke. Varför finns det plötsligt pengar till försvaret nu, när Sverige sägs vara tryggare än någonsin? Varför är det viktigt att rusta upp just nu, när ”Ryssland är kraftigt försvagat”? Det låter inte som tongångar från någon som strävar efter fred.

Läs även:

Svenska pensionärer ruineras av ”nysvenskar”

Svenska pensionärer ruineras av ”nysvenskar”

🟠 OPINION: BITTE ASSARMO Telefonbedrägerier mot äldre tillhör numera vanligheterna i Sverige och det har äntligen blivit uppenbart till och med för de mest politiskt korrekta att det till största delen är invandrade kriminella som ligger bakom det hela. När till och med SVT går ut öppet och låter tittarna få höra rösterna på brottslingarna, utan röstförvrängning och utan att tillrättalägga den numera, i brottssammanhang, klassiska brytningen inser man att sanningen inte längre går att dölja.

Hur ska Sverige klara upprustningen av försvaret?

Hur ska Sverige klara upprustningen av försvaret?

🟠 OPINION: ELSA WIDDING Den nation som inte har en egen krigsmakt får förr eller senare någon annans, vilket kommer att bekräftas i samma stund som riksdagen röstar för DCA-avtalet längre fram i vår. Ett bättre alternativ hade varit att Sverige byggde upp ett starkt invasionsförsvar som bygger på allmän värnplikt och att Sverige inte bidrar till att provocera vår stora granne i öst.

Varför blev folk upprörda över SVT:s skämt om ukrainska kvinnor?

Varför blev folk upprörda över SVT:s skämt om ukrainska kvinnor?

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Ukrainas ambassadör i Sverige protesterade i mitten av mars efter att SVT sänt ett inslag där ukrainska kvinnor skämtsamt pekades ut som prostituerade. Många svenskar instämde i protesten och krävde att Ali skulle be om ursäkt. Somliga krävde SVT-chefen Hanna Stjärnes snara avgång. Samtidigt var det många som undrade varför folk var så upprörda över ett skämt.

Afrikan utvisas efter 30 års kriminalitet

Afrikan utvisas efter 30 års kriminalitet

🟠 KRÖNIKA Sedan Tidöregeringen kom till makten hörs ibland klagan om att alla politiker är likadana och att det inte spelar någon roll vilken politisk färg de har. Det blir ingen skillnad med Kristersson som statsminister – han är samma skrot och korn som Andersson. Men det stämmer inte. Det finns stora skillnader mellan Tidöregeringen och tidigare röda, rödgröna och till och med blåa. Det märks inte minst på fallet Kitutu.

”Förintelseförnekelse” blir olagligt – blir det förbjudet att ”förneka klimatet” näst?

”Förintelseförnekelse” blir olagligt – blir det förbjudet att ”förneka klimatet” näst?

🟠 OPINION: ÅKE BLOMDAHL Politiska debattörer både till höger och vänster har skäl att vara oroade över att yttrandefriheten steg för steg kringskärs och begränsas i vårt land och i Europeiska unionen. I många europeiska länder är det sedan länge förbjudet att diskutera vissa historiska fakta om bland annat folkmord och krigsbrott begångna under första och andra världskriget. Lagstiftarna har menat att syftet är att förhindra hat, hot och våld mot vissa särskilt utsatta folkgrupper, inte att kväva yttrandefriheten. I praktiken har det dock lett till att akademiska historiker och seriösa journalister bötfällts och dömts till fängelse efter att ha undersökt sakrosankta påståenden i den officiella historieskrivningen. Nu sänker sig av allt att döma detta mörker även i Sverige och inga politiska partier har opponerat sig.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

För den som vågar är allt möjligt

🟠 RECENSION Visst har vi haft några försiktiga upprorsmän från viktiga positioner inom gammelmedia, journalister som bit för bit har vågat ifrågasätta de påbjudna narrativen. De får ofta lämna sina jobb och skriver nu i stället egna bloggar och böcker. En del kommer i skarpa debatter med sina gamla politiskt korrekta kollegor. Men knappast någon som har arbetat på till exempel SVT och SR har kommit så totalt på tvären med sina gamla kollegor som Joakim Lamotte. I hans bok Där stormen är får vi följa hans resa från gammelmedia till fri, sanningssökande journalist.

En av våra största poeter jubilerade

🟠 KULTUR Trots att 200-årsminnet av en våra mesta lästa och uppskattade poeter, Erik Johan Stagnelius, inföll förra året, har det rönt begränsad uppmärksamhet. Det är synd, då det är en av det svenska språkets skickligaste och mest omedelbart tillgängliga diktare. Den som tränger djupare i hans liv och verk ställs dock inför en rad mysterier och problem – ja, i vissa avseenden är han också den svenska lyrikens gåtfullaste och mest gäckande gestalt.

Hur konsten att förutsäga solförmörkelser blev en exakt vetenskap

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ingen vaken person har kunnat missa att USA nyligen hade en spektakulär solförmörkelse, något som har fått stor medial uppmärksamhet innan, under och efter. Tidsschemat för den totala förmörkelsen den 8 april 2024 var beräknad till sekunden, detta tusentals år efter att skrämda människor först började försöka förutse dessa kosmiska händelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Bergens och gruvornas fru

🟠 HISTORIA I svenska berg och gruvor fanns, enligt folktron, ett nyckfullt väsen som var känt som gruvrået eller bergfrun. Detta väsen var vanligen kvinnligt. Hon kunde vara hjälpsam mot gruvarbetarna, men det hände även att hon ställde till med besvär genom att begära att de skulle låta bli att bryta malm i någon gruva. Ibland kunde hon gå så långt som att ta deras liv.

Fallet Kaspar Hauser

🟠 HISTORIA Kaspar Hauser har varit en gåta sedan han plötsligt dök upp på Nürnbergs gator med två mystiska brev i handen den 26 maj 1828. Ingen vet vilka hans föräldrar var. Man vet inte heller vem det var som höll honom inspärrad under hans första sexton år i livet. Han knivhöggs under mystiska omständigheter 14 december 1833 och avled tre dagar senare.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Klicka här för att utforska vad ett casino utan svensk licens kan erbjuda!
Klicka här för att läsa om Betalrevolution

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.