Skip to Content

Budapest. Foto: Pexels

Frankrike sparkar sin ambassadör i Ungern för beröm av Orban

Digital utgåva

Ambassadör Eric Fournier byttes ut med kort varsel efter det att han hade skrivit positiva kommentarer om Ungerns president Viktor Orban i ett internt memo.

Publicerad: 31 juli, 2018, 12:14

  • Svenska

Läs även

Han hade lovordat Viktor Orbans migrationspolitik. Den franska ambassadören i Ungern, Eric Fournier avskedades av Emmanuel Macron fredagen den 29 juni, rapporterade tidningen Les Echos och hans ersättare blev officiellt utsedd nästa dag i Europeiska unionens officiella tidning.

Eric Fournier med sin saxofon. Foto: Virginie Depardieu

I ett internt memo daterat den 18 juni och som publicerades av Mediapart, fördömde Eric Fournier pressens ”magyarofobi”, både i franska och i anglosaxiska medier och kallade Ungern ”ett föredöme som förutsåg problemen som orsakas av olaglig migration.”

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend