Skip to Content

Jan Eliasson.
OPINION: ROLF HILLEGREN

Eliasson enfaldig om mångfald

PappersupplaganNya Tider v. 32

Publicerad: 8 augusti, 2019, 12:48

 • Svenska

Läs även

Den 21 juli slog den kände socialdemokraten och diplomaten Jan Eliasson ett slag för ”mångfalden” på DN Debatt. Han besvärade sig inte med att definiera begreppet, men vid läsning av artikeln framgår klart att han är positiv till ökad invandring.

Många som i likhet med mig ställer sig frågande till den svenska invandringspolitiken skulle säkert uppskatta en redogörelse för på vilket sätt den förda politiken gagnat Sverige. Men i stället ger han tre exempel som totalt saknar relevans för Sveriges situation i dag.

Det första handlar om arbetskraftinvandring till Göteborg på 1950-talet. Det andra om flyktingmottagandet i Libanon som har varit gigantiskt – jag kan tänka mig att vi skulle hamna i en liknande situation om det vore krig i Norge eller Finland. Men på vilket sätt är Libanons situation av intresse för Sverige?

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Rolf Hillegren

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Knutkalas

  hur kan en man tmed sån ansenlig ålder och erfarenhet vara så okunnig om hur det ser ut i landet han bör nog krypa tillbaka till den sten han har gömt sig bakom i flera år

  • Kenneth Sanfridsson

   Han lever som alla andra politiker i en helt annan värld än den som Svensson lever i.. Och i en helt annan ekonomisk och social verklighet.. Och; han bryr sig lika lite som alla andra politiker om att ta reda på hur det ser ut för folk i allmänhet… OK; Troligen vet han, men han bryr sig inte..

 • SefastTronde

  Vishetens ord säger: “Innan du uttalar orden har du makt över dem, men sedan du uttalar dem är du slav under dem.” Eliassons bekännelse till lögnerna binder honom, och har för länge sedan förvänt hans sinne. Detta slaveri under lögnbilderna kan han inte ta sig ur av egen kraft.

 • Henrik Paetau

  Även du min Brutus! Jag hade en bättre uppfattning om en man som betraktat världen från höga internationella utkiksposter, men ack vad man bedrar sig. Man får konstatera att en sosse är en sosse trots att han trakterats med champagne och kaviar i diplomatins finrum.

Staden Efesos i Turkiet – betydande för kristendomens spridning

HISTORIAEfesos är en arkeologisk plats i nuvarande Turkiet. Under antiken var den en viktig hamnstad på Mindre Asiens västkust, och från omkring 133 f.Kr. utgjorde staden en del av Romarriket. Den var strategiskt ett mycket bra val av aposteln Paulus när han skulle sprida kristendomens budskap. Där grundade han en församling, som kom att bli den mest inflytelserika i provinsen.

Ett besök på Vårsalongen 2020

KULTURNya Tiders utsände blev positivt överraskad av årets ”Vårsalong” på Liljevalchs konsthall i Stockholm. Innehållet är som sig bör mycket varierat, högt och lågt om vartannat, och går inte att sammanfatta. Det finns något för alla smaker, barnsligheter men också en hel del väl genomarbetade verk.

Bidragsfusket och slappheten i stats­förvaltningen kan leda till regeringskris

ANALYSBidragsbrotten ökade med 467 procent mellan 2009 och 2018. Det framgår av statistik som publicerats på Åklagarmyndighetens hemsida. Enligt vissa källor uppgår de felaktiga utbetalningarna från välfärdssystemen till cirka 17 miljarder kronor per år. En grund­läggande förutsättning för att det skall kunna ske är allvarliga brister i och kring befolkningsregistret. Regeringen har blundat för problemet i många år och nu hotar en regeringskris.

SD störst i Sverige, socialdemokratin i kris i hela EU

KRÖNIKA

”Flyktingar” reser fortfarande på semester till landet de sökt asyl från

INRIKESTrots att företeelsen uppmärksammats i flera år av alternativa medier och röster, åker personer som kommit till Sverige som asylsökande fortfarande på semester till landet de säger sig ha flytt från. Enligt regelverket kan en person efter erhållet uppehållstillstånd befinna sig utomlands i upp till två år, och i praktiken återkal­las knappt något uppehållstillstånd på grund av falska uppgifter vid ansökan.

Rekordinvandringen fortsätter: 75 000 nya medborgarskap under 2019

REPORTAGEInvandringen minskar, hävdar regeringen – men de ljuger. Under 2019 slogs ett nytt rekord i svensk invandringshistoria då nästan 75 000 nya medborgarskap delades ut. Antalet nya uppehållstillstånd var samtidigt det femte största i svensk historia. Under 2010-talet beviljades totalt 1,2 miljoner uppehållstillstånd och en halv miljon svenska medborgarskap.

Både Löfven och Sjöstedt kastar sten i glashus

OPINION: TOMMY ULMNÄSTommy Ulmnäs skrev redan år 1997 en varnande bok med titeln Sverige: Från välfärdsstat till fattigland, där han beskrev hur Sverige skulle bli om den politiska kursen inte lades om. I dag har han fått rätt, vilket han också skriver i en uppdaterad version av boken som gavs ut förra året. Ulmnäs har varit Moderaternas ordförande i Leksand, kommundirektör i två kommuner och har 35 års erfarenhet som kommunjurist. Han är kritisk till hur Socialdemokraterna i dag kan skylla på att de ”varit naiva”.

Alexander Bard till attack mot DN:s hets mot oliktänkande

INRIKESDagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski menar att det är förkastligt att Alexander Bard, eftersom han deltagit i en debatt arrangerad av Palaestra Media, får förekomma i TV4. Alexander Bard skriver i en motattack att Wolodarski är yttrandefrihetens fiende och att denne bör ställas inför rätta.

Gå till arkivet

Send this to a friend