Skip to Content

Henrik Paetau fil.mag., rektor emeritus, reservofficer med kaptens grad. Foto: Privat.
KRÖNIKA

En statsminister med syner

PappersupplaganNya Tider v. 6

Publicerad: 8 februari, 2020, 11:59

 • Svenska

Läs även

Först ”såg han det inte komma”. Strax därefter blev han så klarsynt att han framför sig såg ”hela årtiondet” (2020-­talet) under vilket han skulle ”rädda Sverige”, för att ett par dagar senare se ”mörkret falla över landet”. Detta efter den samlade oppositionens krav på en tilläggsbudget för välfärden.

Hur ska man förhålla sig till statsministerns syn på den senaste tidens händelser? Vore det inte för att regeringschefens optiska iakttagelser handlar om verkligt allvarliga saker, skulle man fästa sig enbart vid det löjeväckande i hans yttranden i medierna.

Flummiga kommentarer och osammanhängande uttalanden är ju vad man har fått vänja sig vid från Socialdemokraternas och Stefan Löfvens sida.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Henrik Paetau

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Knutkalas

  vansinnet verkar aldrig ta slut

 • RL, Vallentuna

  Bra skrivet Henrik !! Vi får hoppas att vi hinner uppleva när (S) pressats ner till 5-6 % .

 • samuelafugglas

  Har den svenska poliskåren LEGITIMITET att utöva det av socialisterna konstruerade VÅLDSMONOPOLET?
  Eller vem skall försvara din, min och allas rätt till LIV?

  • Knutkalas

   det gör dom ju inte nu heller

 • Knutkalas

  deras stödparti blir då S å MP

Nu erkänner till och med Löfven att integrationen misslyckats

KRÖNIKA

Är det för sent?

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGSverigevänner skördar allt fler framgångar och håller på att bryta igenom på allvar. Ändå är det många som är pessimistiska. Och framtidsutsikterna kan verkligen te sig dystra, med tanke på att många samhällsförändringar är svåra att göra ogjorda. Hur det än blir förändras samhället omkring oss, och svenska folket måste kliva ner från läktaren och se till att tillsätta politiker som klarar av att utföra det uppdrag de är valda för. Det menar veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg.

Sent ska syndaren (inte) vakna

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET”De rånade barnen förlåter oss aldrig.” Så lyder rubriken på en ledarartikel av Anders Lindberg i Aftonbladet den 4 februari. Det är förstås precis vad invandringskritiker och nationalister sagt under flera årtion­den, men Lindberg och resten av PK-etablissemanget kommer aldrig att ändra sig på riktigt.

Stoppa beslutet som fördyrar för kommunerna!

INSÄNDARE

Nu kör vi – ännu mer pengar i sjön?

DEBATT

Även EU är underkastat den organiska livsprocessen

KRÖNIKAVid midnatt den 31 januari trädde så Brexit i kraft, då Storbritannien formellt lämnade den Europeiska unionen, EU. Trots att britterna redan för tre år sedan hade folkomröstat om saken och en klar majoritet hade sagt ja till att lämna EU-skutan, var det ändå många politiker och etablissemangsjournalister som innerst inne inte kunde, eller ville, tro att Brexit till slut skulle bli till handfast verklighet.

Musiken och pengarna

OPINION: FREDRIK LARSONHur står det till med den svenska musikbranschen? Hur ser den svenska musikscenen ut i dag? Finns det mycket arbete för musiker 2020? Kan man lita på statistik över strömmad musik? Veckans debattör, musikern Fredrik Larson, skriver utifrån egna erfarenheter.

Stå rustad med Nya Tider

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet pågår dramatiska händelser i olika delar av världen och risken är stor att också vi i Sverige får känna på omvälvningar. Med Nya Tider får du inte bara information om bakgrunden till vad som sker, utan även praktiska råd för hur du och dina nära och kära förbereder er för det oväntade.

Gå till arkivet

Send this to a friend