Skip to Content

JUDIT VARGA, Ungerns justitieminister, menar att historien givit landet rätt i att inte acceptera migrantkvoten och konstaterade att EU:s omfördelningssystem är dött. Foto: Facebook. Inklippt bild: EU-domstolen Foto: Razvan Orendovici/Wikipedia.
UTRIKES

EU-domstolen fäller länderna som inte accepterade migrantkvoter

PappersupplaganNya Tider v. 16

Den 2 april fastslog Europeiska unionens domstol att Polen, Ungern och Tjeckien hade underlåtit att uppfylla sina skyldigheter, då de under migrantanstormningen 2015 vägrade ta in den kvot av migranter som unionen tilldelat dem. Ländernas regeringar menar dock att utslaget är föga betydelsefullt, och står fast vid att de gjorde rätt i att sätta sina egna medborgares säkerhet främst.

Publicerad: 16 april, 2020, 15:18

 • Svenska

Läs även

I domslutet fastställs att de tre länderna inte levt upp till sin del av EU-avtalet som innebar att 160 000 asylsökande, som befann sig i Grekland och Italien, skulle omplaceras i andra EU-länder.

Omfördelningsavtalet gick ut 2017, och länderna kan därför inte tvingas till något mottagande i dag, men domstolen menade att det nu var upp till EU-kommissionen att besluta hur frågan vidare skulle hanteras. Kommissionens nuvarande ordförande Ursula von der Leyen, från de tyska kristdemokraterna CDU, sade att domslutet var viktigt och ”berör det förflutna, men ger oss vägledning inför framtiden”.

Hon påpekade vidare att kommissionen arbetar på en ny migrationspakt som ska klargöra EU-länders förpliktelser i förhållande till migranter, men gick inte in på eventuella sanktioner mot de tre länderna.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Tacka fan för att EU-domstolen dömer “rätt” när alla domare är tillsatta av medlemsländerna regeringar och dessa har godkänt det som står i EU-avtalet? För att komma tillrätta med det och få en helt opolitisk EU-domstol bör det vara en helt fristående instans (jurister) som gemensamt utser ländernas representanter i EU-domstolen. Vi kan ta ett exempel om en i vårt land skall gå till EU-domstolen måste denne först harva sig igen hela det svenska domstolsväsendet d.v.s. allt från länsrätt, kammarrätt, förvaltningsdomstol os.v. innan det prövas i EU-domstolen? Är det ett “känsligt” ämne (kommun, stat) så garanteras ingen prövning, eftersom det sitter en svensk domare (tillsatt av regeringen) och som givetvis är sosse. Denna domare lär kasta ansökan direkt i papperskorgen utan att ens få ett diarienummer. Det här vet naturligtvis vår regering om och därför behöver de aldrig vara rädd att förlora ett mål mot svenska kommuner, eller mot staten. Själv har jag drivit tre mål till EU-domstolen och förlorat alla. Det sista målet som drevs till EU-domstolen var om en kommun kan ta ut avgift för vatten/avlopp och sophantering för en fastighet som stått obebott (ej besökt) i 20 år? Jag har plågat många både domare, advokater och naturligtvis även jurister på regeringskansliet med frågan, “hur blir det om jag gräver upp mina egna ledningar/rör som jag själv bekostat från hus till kommungräns? Vad är termen på det brottet”? Hittills har ingen kunnat svara mig på den frågan? Kommunen fortsätter att sända mig räkningar på V/A och sophantering, trots att allt är avstängt (även elen) och soptunnan borta sedan 20 år? När kommunen trappar upp fallet lovar jag att ett h-vete kommer att sättas igång, men inte för mig, utan för kommun och stat!

  • Swatch

   Välkommen till den kommunistiska, feministiska, allaslikavärde humanistiska stormakten.
   Försök fatta: du är ingen, staten är allt!

   • Knutkalas

    markxistisk politik enligt ENLIGT JURI LINA

 • Swatch

  I det nya Moskva (Bryssel) är det brottsligt att försvara sitt land, jobba för sitt folkets väl, ta i första hand om det egna landets basala intresse.
  Några dårar någonstans har bestämt att ockupationsarmen får gärna svämma över Europa. Och nu kräver dårarna för sitt dåraktigt beslut solidaritet- dvs. alla ska vara lika korkade som de – annars är det kriminellt.
  Det ska vara våldtäkter, rån, misshandel och mord utförda av MENA över hela kontinenten – -annars är det inte solidariskt. Lås in dårarna dit de hör hemma – i dårhuset!
  Vet ni vad? jag gillar inte Moskva, den kommunistiska nya Europa, jag vill ha mitt Europa tillbaka. Vad tycker ni?

  • Knutkalas

   instämmer

  • Knutkalas

   dom har ju passande lagt ner dem, det ingick väl också i planerna nu sitter dom i den feministiska regeringen

 • Börje

  Det är inga problem det innebär ju inte att man måste ge dem all inklusive som Sverige gör och de får en positiv särbehandling utan de får leva i tältläger. I Sverige så påstås att det saknas mellan 15000- 25000 inom skog, bärplockning och vid skördetid inom grönsaksodlingen. Det är bara för arbetsförmedlingen och anvisa jobb i skogen och ute på åkrarna (arbetena uppbär inte fast lön utan lön efter prestation). Tar de inte jobben så går de miste om alla bidragen. Därmed har vi löst detta arbetskraftsproblem inom denna sektorn.

  • Varmlandstok

   Dom, som man släpper in, blir man inte av med så lätt.
   Det visar erfarenheten.

   • Knutkalas

    dom är ju få som utvisas för dom kan ju råka illa ut då men om svensken råkar illa ut det spelar mindre roll

  • Swatch

   Fortsätt drömma! För det krävs lite stake, men det är en bristvara i den feministiska kommunistlandet Sverige. Batik kärringarna vill inte missa chansen…
   De sosseboskapen måste hållas i takt, de gröna baskerna måste ha sitt dårskap… Makten ska behållas!
   Så nej, jobba i skogen får svenskarna göra…

   • Knutkalas

    de gröna kmererna

  • Snappherren

   Bra idé, deras kompetens har visat sig vara på den nivån – visa blåbäret, peka på området, plocka bären och se upp för vildsvinen.

 • Kentaru

  Bara att dra av böterna på medlemsavgiften. Vad ska EU går åt det. Utesluta dem som medlemmar?

  • Varmlandstok

   Det räcker nog med, att de berörda vägrarländerna hotar med en ny EU-omröstning.
   Då blir det tyst i Bryssel.

   • Knutkalas

    salvini har ju sagt sin mening, grekerna vill nog detsamma men dom sitter fast i skuldfällan vilket sverige är på väg in i

    • Varmlandstok

     Om Grekland lämnar EU, så kan nog landet lämna sina skulder också.
     Hur ska EU göra i sådant läge för att driva in sina fordringar?
     Ockupera Grekland?
     Länder som Tyskland skulle nog i det läget nöja sig med, att slippa behöva skicka över ännu mera pengar till slukhålet Grekland.

  • Swatch

   Eu, kommunist Moskva i Bryssel, ska passa sig väldigt djävligt noga, för Polen, Ungern Tjeckien , Slovakien, några andra länder till kan – redan i år – ansöka om exit.
   Och då får Fru Merkel och herr Löfven får pröjsa ordentligt för att kunna göda nomenklaturen i det nya kommunistiska Europa… eller den som återstår av den.

   • Knutkalas

    sovjet upplöstes ju så varför kan inte EU gå samma väg ju förr ju bättre

    • Swatch

     Det kan och det ska! Inte med Löfven vid makten så klart…men inget är för evigt.

   • Knutkalas

    lyssna på juri lina vad han har att säga om sverige

 • Kentaru

  Lite lustigt att EU ska vara någon form av fredsprojekt samtidigt som EU jobbar för full för att de ska bryta ut krig i Europa.

  • Varmlandstok

   Vi kan inte utgå ifrån, att de inblandade förstår den saken.

  • Knutkalas

   det var ett projekt skapat av dom rikaste av dom rika (bankskurkarna) å deras anhang bill gate tillhör dem sista striden är här upp till kamp krossa kapitalismen som var vänsterns slogan men har nu blivit det motsatta

 • he adamson

  Tänk om detta erbarmerliga sällskap som kallas EU hade ägnat sitt arbete åt väsentligheter istället för dumheter !!

 • Knutkalas

  varje land måste själva bestämma över hur många migranter man vill ta emot att dom är EU medlemmar betyder inte att dom måste följa dom lagar som EU bestämmer som styrs av globalisterna och FN som är samma sak

 • BigMan

  Funderar ofta på varför inte EU verkar följa sina egna regler.
  Genom att hänvisa till FN:s Flyktingkonvention, vilken de f.ö. misstolkar, så kan allt accepteras.

  Men EU har själva satt upp regler för hur asylrätten ska användas. Första säkra landet ska ta emot de ”asylsökande” och bedöma deras ”rätt” till ”skydd”. Detta sidsteppar man hela tiden genom att tillåta transitering till andra länder, trots att det s.k. ”hot” som förelegat redan är överspelat.

  Det borde rimligtvis gå att anmäla de länder som inte följer dessa regler, eftersom de undandrar sig regeln om att de ska pröva den asylsökandes rätt och därefter avvisa de ”icke” skyddsbehövande. Nu är det inte troligt att detta resonemang skulle accepteras trots dess relevans. En situation som bevisar detta, är den pågående aktionen för att låta de lastgamla afghanerna stanna trots att de enligt lagen inte har ”skyddsbehov” och därför bör avvisas med omedelbar verkan.

  När det gäller vissa människors hjärtefrågor då kan alla lagar och regler åsidosättas. När deras politiska bundsförvanter däremot underlåter att skydda alla grupper mot corona, då är det en monumental tystnad från det hållet. Kan möjliga bero på att det återigen är deras älsklingar som drar stora resurser från vården, trots löften om motsatsen.

 • Kentaru

  Bryter ett inbördeskrig ut i Sverige så kommer det att ske mellan svenskar. T.ex. lär nog större delen av politikerkåren få fly Sverige om de vill undvika riktiga svenskars hämnd.

 • Knutkalas

  vad skall EU göra om länderna vägrar skrotas fredsprojekte då eller?

Soros ger 52 miljoner dollar för att påverka USA-valet

USAFinansmiljardären George Soros, 89, skänker rekordsumman 52 miljoner dollar, motsvarande nästan en halv miljard svenska kronor, till verksamheter knutna till Demokratiska partiet inför presidentvalet. Samtidigt stöder Soros även kampanjer för poströstning, något som anses gynna Demokraterna och som republikaner fruktar kommer att leda till omfattande valfusk, samt kampanjer för att få fler icke-vita väljare till valurnorna vilket även det gynnar Demokraterna.

Centralbankschef kräver ”riktigt hård” nedstängning – Trump vill lätta upp

USAFederal Reserves ledamot Neel Kashkari vill att USA inför ”en riktigt hård nedstängning” i fyra till sex veckor. Detta för att ”rädda ekonomin”. President Donald Trump gick redan följande dag ut med beskedet att en nedstängning ”gör mer skada än nytta”. Amerikanska företag och samhället har drabbats hårt med över 14 miljoner nya arbetslösa sedan epidemins utbrott.

Lukasjenko återvald till Vitrysslands president – vägval Bryssel eller Moskva väntar

UTRIKESDen 9 augusti hölls det presidentval i Vitryssland (Belarus). Enligt officiella siffror från landets valkommission har Aleksandr Lukasjenko återvalts med 81 procent av rösterna bakom sig. Så kallade människorättsorganisationer i väst samt oppositionen i Vitryssland betraktar dock valet som riggat.

Medias narrativ om George Floyds död imploderar efter att polisens film läckt

UTRIKESBilder av George Floyds gripande har läckt till en brittisk dagstidning och fick mer än 2 miljoner visningar på YouTube på bara en dag – och de flesta av kommentarerna fördömer mediernas lögner om det påstådda polisvåldet mot en svart man.

Svarta amerikaner vill att polisen upprätthåller en lokal närvaro

UTRIKESEn ny undersökning från det amerikanska opinionsinstitutet Gallup visar att på frågan om de vill att polisen skall spendera mer tid, samma tid eller mindre tid än de för närvarande gör i deras område, vill de flesta svarta amerikaner – 61 procent – att polisens närvaro förblir densamma. Detta kan jämföras med att 67 procent av alla myndiga amerikaner föredrar status quo, med 71 procent för vita amerikaner.

Universitet stämplar korrekt grammatik som rasism

USAInstitutionen för det engelska språket vid Rutgers University i den amerikanska delstaten New Jersey har nu slagit fast att användning av korrekt grammatik är en dold form av rasism, eftersom studenter med utländsk eller icke-vit bakgrund missgynnas. Kritiker menar tvärtom att sådana sänkta krav helt enkelt är ett utslag av de låga förväntningarnas rasism.

Autism sex gånger vanligare hos transsexuella

UTRIKESEnligt en omfattande studie från forskare i Storbritannien är autism sex gånger vanligare hos transsexuella individer än hos heterosexuella. Transsexuella har även oftare mentala sjukdomar än heterosexuella visar studien.

Halv delstat blir indianskt territorium

USAHögsta domstolen i USA beslutade den 9 juli att hälften av delstaten Oklahoma ska klassificeras som indianskt territorium med egen lagstiftning. Fallet rörde egentligen en överklagad våldtäktsdom, men får nu omfattande konsekvenser. Kritiker befarar att beslutet kan leda till ett administrativt kaos inom polis- och rättsväsende. Ytan som nu får status som indianskt territorium motsvarar ungefär Götaland i Sverige och bebos av 1,8 miljoner människor, varav endast 15 procent är indianer.

Gå till arkivet

Send this to a friend