Det är många gånger dyrare per person att försörja asylsökande i Sverige än krigsflyktingar som sökt skydd i flyktingläger. Bara kostnaden för Sveriges asylmottagande av ”ensamkommande barn” hade kunnat försörja alla syriska krigsflyktingar i närområdet. Foto: Nya Tider

Godhet eller galenskap? – Nya Tider granskar Sveriges satsningar på asylinvandring framför hjälp i närområdet

Miljoner människor är på flykt i Syrien och dess närmaste grannländer. Hjälporganisationerna har inte lyckats skrapa ihop mer än hälften av de pengar man hade behövt för att kunna hantera krisen i Syriens grannländer. Mitt i denna kris tar den svenska regeringen mångmiljardbelopp direkt från biståndsbudgeten för att istället lägga dem på ökad asylinvandring – och ingen inom de ansvariga organisationerna törs kritisera det. Nya Tider kan i dag påvisa en skrämmande verklighetsförnekelse som sträcker sig ända upp i FN.

I Nya Tiders pappersupplaga nummer 47 kunde läsarna ta del av ett omfattande reportage om den svenska asylpolitiken. Artikeln nedan är en del av den serien.

Detta reportage kan tyckas innehålla mycket siffror, men är faktiskt i grunden barnsligt simpelt. Låt oss därför göra ett avsteg från den strikt faktabetonade hållning vi annars är så måna om i Nya Tider, för att i stället illustrera ämnet med en liknelse.

Sverige tar emot flest asylinvandrare per capita i hela Europa, och hör samtidigt till de största biståndsgivarna. Svenska politiker slår sig för bröstet över sin godhet, och journalisterna applåderar.

En stor del av det svenska folket applåderar också – viljan att hjälpa nödlidande är stark hos de flesta svenskar.

Men oavsett hur generös man vill vara finns det ingen ursäkt för att inte hjälpa rätt personer, på rätt sätt. Det gör inte Sveriges regering.

Hur hjälper man bäst?
Om ett hyreshus brinner ner och hundra människor blir hemlösa så kan du inte låta alla de drabbade flytta in i din villa för all framtid. Det finns helt enkelt inte plats, och du har inte råd. Dina egna barn behöver fortfarande mat, kläder och skolgång, och de går före främlingarna som bodde i det nedbrunna huset.

Om det nedbrunna huset ligger långt borta är det faktiskt inte ditt ansvar att hjälpa, men du kan förstås göra det ändå.

Låt säga att du väljer att lägga 1 000 kronor i månaden på att köpa ett par billiga tält, välling till hungriga barn samt kläder och filtar från UFF som främst delas ut till frusna kvinnor, barn och gamla. De flesta lär då tycka att du är snäll och givmild. Om du delvis tar pengarna från din gamla mammas sparpengar och barnens veckopengar kan man förvisso ifrågasätta om du är alltför generös med deras pengar, men de som blev hemlösa i branden blir i alla fall glada.

Om du istället skulle idka välgörenhet på det sätt som Sveriges regering gör, går det lite annorlunda till.

Du förkunnar nämligen storsint att eftersom du är en humanitär storman, kommer de drabbade som tar sig till din villa att få bo där för alltid tillsammans med din familj. Det visar sig att bara en av de drabbade lyckas ta sig dit. Denne är en ung och frisk man iförd trendiga märkeskläder, som hade råd att ta en taxi hem till dig. Det visar sig snart att han inte egentligen kommer från det nedbrunna huset, men hans eget hus är nedgånget och vanskött, och därför vill han bo hos dig.

Fortsättningsvis lägger du 10 000 kronor i månaden på att förse denne man med nya, fina kläder, ny mobiltelefon, egen bil och god mat. Du struntar i att dina barns skolgång drabbas. Du använder alla din mammas sparpengar. När inte det räcker går du till banken och tar ett lån, som dina barn i framtiden kommer att tvingas betala tillbaka.

Samtidigt skänker du även 1 000 kronor i månaden som går till dem som faktiskt drabbades av branden: till filtar, mat och kläder åt i första hand kvinnor, barn och gamla. Därmed anser du dig vara världens godaste människa, för du lägger ju mycket mer pengar än den som enbart ger 1 000 kronor till de direkt drabbade. Efter ett tag tycker du dock att du kan dra av lite av de pengar du ägnar åt att ”hjälpa de drabbade” i ditt hem, och skär ner ditt bistånd till dem bor kvar i tält nära brandplatsen till 750 kronor i månaden. Du är ju fortfarande godare än någon annan.

Är den som agerar så här en humanitär storman, eller spritt språngande galen?

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Truckers Go! Go Truckers!

Truckers Go! Go Truckers!

🟠 OPINION: Magnus Stenlund Kanada revanscherar sig. I ett land man närmast gett upp om helt, där karantänsidiotin tilltagit till nästan samma nivåer som i de mer sydliga forna brittiska kolonierna Australien och Nya Zeeland, har gräsrötterna nu bestämt sig för att nog är nog. Det menar veckans debattör Magnus Stenlund, som gläds åt Frihetskonvojen som parkerade utanför parlamentet i Ottawa sista helgen i januari och fortfarande vägrar ge sig.

Massgrav med icke-vita barn i Kanada var falska nyheter

Massgrav med icke-vita barn i Kanada var falska nyheter

🟠 Systemmedia i hela världen ljög Våren 2021 sände en makaber nyhet en ”chockvåg” över Kanada och världen, eller så skrev i alla fall systemtrogen västmedia. Det påstods att en massgrav med över 200 barn tillhörande ursprungsbefolkningen hade hittats vid en katolsk skola i sydvästra Kanada. Landssorg utlystes. Kort efter att premiärminister Justin Trudeau krävde en ursäkt från påven och katolska kyrkan brann flera kyrkor ner i anlagda bränder. Nu, drygt åtta månader senare, framkommer det att den ”chockerande upptäckten” av barnlik var rent påhitt, liksom hela historien kring den. Det fanns inte ett enda lik. Men när sanningen äntligen uppdagats tiger dessa politiker och medier som muren.

Läs även:

Klimatkartor manipuleras för att förleda allmänheten

Klimatkartor manipuleras för att förleda allmänheten

🟠 Klimatbluffen. Den statliga amerikanska vetenskapsorganisationen NOAA släppte i maj mycket avslöjande klimatkartor som visar medeltemperaturen över hela världen under april månad i förhållande till klimatnormalen. Inte bara avviker de markant från otaliga länders officiella temperaturdata för april, som visade att vårmånaden var kyligare än normalt, utan de motsäger dessutom varandra trots att de utgår från exakt samma mätdata. Nya Tider avslöjar här hur siffrorna förvanskas och att det finns två parallella kartor, en för forskarna och en grovt bedräglig som visas för allmänheten.

Statens kostnader för ränteavdrag exploderar

Statens kostnader för ränteavdrag exploderar

🟠 I takt med att räntorna höjs är det inte bara svenska hushåll som får ökade kostnader, utan även svenska staten. I Finland rådde en liknande situation, men där beslutade man för tio år sedan att gradvis minska avdraget för varje år. I år nådde avdraget noll procent och staten slipper därmed alla kostnader för ränteavdrag. För svenska staten väntar dock en smäll på 57 miljarder kronor som måste finansieras med större statsskuld, nedskärningar eller höjd skatt.

QatarGate: Eva Kaili tillbaka i Europaparlamentet

QatarGate: Eva Kaili tillbaka i Europaparlamentet

🟠 UTRIKES Eva Kaili är tillbaka i Europaparlamentet. Några månader efter att ha åtalats och fängslats för sin inblandning i korruptionsskandalen ”QatarGate” tilläts den grekiska parlamentsledamoten, som fråntogs sin position som vice talman i parlamentet i december 2022, av det belgiska rättsväsendet att befrias från sin elektroniska fotboja och släpptes från husarresten. Hennes advokat har meddelat att hon tänker återvända till parlamentet för att utföra sina arbetsuppgifter i väntan på rättegången, i slutet av vilken ”hon tror att hon kommer att frikännas”, sade han.

Nyhetsdygnet

De senkomnas förundran

🟠 Bokrecension. Mustafa Panshiri och Jens Ganman har nu i flera år tillsammans och var för sig skrivit och debatterat om hur Sverige håller på att förändras. De förstår att det mångkulturella samhället inte fungerar, de tar upp gängkriminaliteten, och de provar att bryta mot gamla PK-normer om hur debatten ska föras. De känner sig för, bit för bit, kan man säga. Denna bok innehåller resereportage runtom i Sverige gjorda under 2022 och 2023, och de reser även till Frankrike och Finland. Men de har inte mycket att säga.

Peter Gøtzsche i härnadståg mot psykiatrin

🟠 Bokrecension. Den stridbare och frispråkige Peter Gøtzsche är specialistläkare i internmedicin och professor i klinisk försöksdesign och analys vid Köpenhamns universitet. Han har publicerat över 75 artiklar i fem stora vetenskapliga tidskrifter. Han har skrivit flera böcker där han inte håller igen på kritiken. Läkemedelsindustrin kal­lar han regelmässigt för kriminalindustrin.

Sugen på att äta i rymden?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ett franskt start-upbolag, Zephalto, som grundades av flygingenjören Vincent Farret d'Astiès, kommer att låta sex personer lyfta 25 kilometer över jorden i en tryckkapsel fäst vid en ballong. Passagerarna kommer att serveras måltider tillagade av stjärnkockar (sic!) och franskt vin samtidigt som de betraktar jorden från ovan jorden

Så kan en fientlig AI teoretiskt utplåna mänskligheten

🟠 Artificiell intelligens förbättrar sig själv. Med en ofattbar intelligens och förmågor som vida överstiger våra egna kan en artificiell intelligens (AI) komma att bli en välsignelse för mänskligheten. Men allt fler experter varnar för att risken finns att vi tappar kontrollen och att en AI blir vår undergång. En sak som dock sällan utforskas när media belyser ämnet är hur en skadlig eller fientlig AI praktiskt skulle kunna agera.

Vindkraft till havs hotar Östersjö­tumlaren – riskerar utrotning

🟠 Samtidigt som vindkraften prisas som ”klimatvänlig”, riskerar konsekvenserna för djur och natur att bli ödesdigra. För Östersjöns enda val – tumlaren – är läget särskilt allvarligt. Populationen på 500 individer är sedan länge utrotningshotad, och nu varnar forskare för att de stora vindkraftsparkerna till havs ökar belastningen ytterligare. ”Undervattensbuller kan leda till både hörselskador och död. Tumlarna är helt beroende av att kunna använda sina klickljud för att navigera och hitta mat. När deras hörsel försämras eller försvinner helt riskerar de att svälta ihjäl”, varnar Magnus Danbolt, chef för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen i Kalmar län. I denna del två av Nya Tiders reportageserie om havsbaserad vindkraft granskar vi dess förbisedda miljöeffekter.

Paschs säkra tändstickor

🟠 HISTORIA Tändstickan har en lång historia – de första nämns i en kinesisk källa från cirka 950 e.Kr. – och har i Europa utvecklats av olika uppfinnare. Det var dock den svenske kemisten Gustaf Erik Pasch som utvecklade säkerhetständstickorna och tog patent på denna uppfinning 1844.

Stig Dagerman och Tyskland

🟠 HISTORIA Tysk höst, som är skriven av Stig Dagerman, är en reportagebok av stort historiskt värde än idag. I den här reportageboken berättar Dagerman nämligen om vad han såg och fick veta av olika personer han mötte och talade med under ett besök i ett sönderbombat Tyskland hösten 1946.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.