Det är många gånger dyrare per person att försörja asylsökande i Sverige än krigsflyktingar som sökt skydd i flyktingläger. Bara kostnaden för Sveriges asylmottagande av ”ensamkommande barn” hade kunnat försörja alla syriska krigsflyktingar i närområdet. Foto: Nya Tider

Godhet eller galenskap? – Nya Tider granskar Sveriges satsningar på asylinvandring framför hjälp i närområdet

Miljoner människor är på flykt i Syrien och dess närmaste grannländer. Hjälporganisationerna har inte lyckats skrapa ihop mer än hälften av de pengar man hade behövt för att kunna hantera krisen i Syriens grannländer. Mitt i denna kris tar den svenska regeringen mångmiljardbelopp direkt från biståndsbudgeten för att istället lägga dem på ökad asylinvandring – och ingen inom de ansvariga organisationerna törs kritisera det. Nya Tider kan i dag påvisa en skrämmande verklighetsförnekelse som sträcker sig ända upp i FN.

I Nya Tiders pappersupplaga nummer 47 kunde läsarna ta del av ett omfattande reportage om den svenska asylpolitiken. Artikeln nedan är en del av den serien.

Detta reportage kan tyckas innehålla mycket siffror, men är faktiskt i grunden barnsligt simpelt. Låt oss därför göra ett avsteg från den strikt faktabetonade hållning vi annars är så måna om i Nya Tider, för att i stället illustrera ämnet med en liknelse.

Sverige tar emot flest asylinvandrare per capita i hela Europa, och hör samtidigt till de största biståndsgivarna. Svenska politiker slår sig för bröstet över sin godhet, och journalisterna applåderar.

En stor del av det svenska folket applåderar också – viljan att hjälpa nödlidande är stark hos de flesta svenskar.

Men oavsett hur generös man vill vara finns det ingen ursäkt för att inte hjälpa rätt personer, på rätt sätt. Det gör inte Sveriges regering.

Hur hjälper man bäst?
Om ett hyreshus brinner ner och hundra människor blir hemlösa så kan du inte låta alla de drabbade flytta in i din villa för all framtid. Det finns helt enkelt inte plats, och du har inte råd. Dina egna barn behöver fortfarande mat, kläder och skolgång, och de går före främlingarna som bodde i det nedbrunna huset.

Om det nedbrunna huset ligger långt borta är det faktiskt inte ditt ansvar att hjälpa, men du kan förstås göra det ändå.

Låt säga att du väljer att lägga 1 000 kronor i månaden på att köpa ett par billiga tält, välling till hungriga barn samt kläder och filtar från UFF som främst delas ut till frusna kvinnor, barn och gamla. De flesta lär då tycka att du är snäll och givmild. Om du delvis tar pengarna från din gamla mammas sparpengar och barnens veckopengar kan man förvisso ifrågasätta om du är alltför generös med deras pengar, men de som blev hemlösa i branden blir i alla fall glada.

Om du istället skulle idka välgörenhet på det sätt som Sveriges regering gör, går det lite annorlunda till.

Du förkunnar nämligen storsint att eftersom du är en humanitär storman, kommer de drabbade som tar sig till din villa att få bo där för alltid tillsammans med din familj. Det visar sig att bara en av de drabbade lyckas ta sig dit. Denne är en ung och frisk man iförd trendiga märkeskläder, som hade råd att ta en taxi hem till dig. Det visar sig snart att han inte egentligen kommer från det nedbrunna huset, men hans eget hus är nedgånget och vanskött, och därför vill han bo hos dig.

Fortsättningsvis lägger du 10 000 kronor i månaden på att förse denne man med nya, fina kläder, ny mobiltelefon, egen bil och god mat. Du struntar i att dina barns skolgång drabbas. Du använder alla din mammas sparpengar. När inte det räcker går du till banken och tar ett lån, som dina barn i framtiden kommer att tvingas betala tillbaka.

Samtidigt skänker du även 1 000 kronor i månaden som går till dem som faktiskt drabbades av branden: till filtar, mat och kläder åt i första hand kvinnor, barn och gamla. Därmed anser du dig vara världens godaste människa, för du lägger ju mycket mer pengar än den som enbart ger 1 000 kronor till de direkt drabbade. Efter ett tag tycker du dock att du kan dra av lite av de pengar du ägnar åt att ”hjälpa de drabbade” i ditt hem, och skär ner ditt bistånd till dem bor kvar i tält nära brandplatsen till 750 kronor i månaden. Du är ju fortfarande godare än någon annan.

Är den som agerar så här en humanitär storman, eller spritt språngande galen?

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Du förtjänar sanningen

Du förtjänar sanningen

🟠 LEDARE Massmedier granskar inte längre makten. De är numera en integrerad del av etablissemanget och deras roll är inte längre nyhetsförmedling av sanningen utan att skapa och styra det politiska narrativet. Oavsett deras påstådda politiska olikheter har de enats och ställt sig på samma sida i de viktigaste av frågor.

Truckers Go! Go Truckers!

Truckers Go! Go Truckers!

🟠 OPINION: Magnus Stenlund Kanada revanscherar sig. I ett land man närmast gett upp om helt, där karantänsidiotin tilltagit till nästan samma nivåer som i de mer sydliga forna brittiska kolonierna Australien och Nya Zeeland, har gräsrötterna nu bestämt sig för att nog är nog. Det menar veckans debattör Magnus Stenlund, som gläds åt Frihetskonvojen som parkerade utanför parlamentet i Ottawa sista helgen i januari och fortfarande vägrar ge sig.

Läs även:

Kommer AfD att chocka Tyskland?

Kommer AfD att chocka Tyskland?

🟠 UTRIKES Rassemblement Nationals framgångar i Frankrike sände chockvågor genom etablissemanget och ledde till parlamentets upplösning och nyval. Kommer AfD att kunna reproducera detta i Tyskland, trots skandaler och hot om förbud? Opinionsundersökningar visar att de östtyska delstatsvalen kommer att bli en historisk vändpunkt, men etablissemanget har en plan för att blockera AfD. Mittenpartiet CDU och vänsterpartiet BSW planerar sannolikt redan en allians för att neutralisera AfD:s uppgång.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Domedagen inställd – eller?

🟠 Patrick Moore är en av de biologer som var med och startade Greenpeace i början av 1970-talet. På 1980-talet bytte han sida. I sin senaste bok, Osynliga hot och falska hot om jordens undergång, vänder han upp och ner på den samlade globala miljörörelsens berättelser om nära förestående miljökatastrofer på grund av radioaktivitet, plastsopor, skogsskövling, världshavens försurning och inte minst klimatförändringar. Han menar att miljörörelsen blivit en politisk väckelse som lämnat det mesta av vetenskaplig förankring. I sin argumentation använder han dock själv många av de falskgrepp som han anklagar miljörörelsen för.

Kriget i Ukraina: Med skygglappar för de större perspektiven

🟠 BOKRECENSION Nu har Ukrainakriget rasat i mer än två år, och det har börjat komma böcker som går på djupet och försöker skildra och förklara detta krig. Vi har valt att titta närmare på en sådan, som kommit ut på ett stort förlag och är lätt tillgänglig i bokhandeln. Det är en bok av en ukrainsk-amerikansk historiker, Serhii Plokhy. Denne för fram långa, på historien baserade resonemang, om kriget och dess orsaker. Vi på Nya Tider kommer säkert att återkomma med recensioner av fler böcker om kriget, som kanske ser det ur någon annan vinkel och med annat fokus. Men vi börjar med denna bok.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Svenskdroppar – dunderkuren från örtriket

🟠 HISTORIA Svenskdroppar, som även är känd som Schwedenbitter, är en örtkur som utvecklades av de två svenska läkarna Klaus Samst och – sannolikt – Kristian Henrik Hjärne på 1700-talet. Den här tinkturen populariserades på 1900-talet av Maria Treben. Svenskdroppar innehåller flera olika örter och sägs hjälpa mot olika sjukdomar och krämpor.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.