Skip to Content

Judy Mikovits intervjuas i dokumentären Pandemic, som ska släppas till sommaren. Stillbild ur trailern.

Google-censur av konspirationsteori slår slint

Google, Youtube och Facebook tillgriper allt hårdare censur mot samhällskritiker som sprider teorier om myndighetskonspirationer kring Covid-19-pandemin. Censuren tycks dock slå slint – före detta forskaren Judy Mikovits bok Plague of Corruption gick rakt upp på bestsellerlistorna efter att en video med henne plockats ner upprepade gånger.

Publicerad: 18 maj, 2020, 22:36

 • Svenska

Läs även

Ett antal samhällskritiska röster som spekulerat om konspirationer kring viruset SARS-CoV-2 har tystats i en allt hårdare censur på de stora plattformarna.

Det är inte första gången censur tillämpas eller de stora plattformarna agerar gemensamt för att tysta kritiker, men censuren har accelererat kraftigt under den senaste tiden med ”allmänhetens säkerhet” som ursäkt. Debattören David Icke fick exempelvis hela sin kanal på Youtube nedstängd i början av maj. Den excentriske britten – mest känd för sin teori att världen styrs av förklädda rymdödlor – har tillåtits på Youtube ända fram tills nu, men när han började prata om myndighetskonspirationer kring Covid-19-pandemin blev det tydligen för mycket.

Det senaste tilltaget från sociala medierjättarnas sida är den samordnade censuren av dokumentärfilmen Plandemic. En 26 minuter lång trailer för själva filmen, som ska publiceras till sommaren, publicerades på Youtube tidigare i maj. I filmen talar den amerikanska mikrobiologen Judy Mikovits om Covid-19-pandemin och gör en rad kontroversiella påståenden om den. Hon menar att ett antal miljardärer försöker sprida både coronaviruset och fruktan för coronaviruset i syfte att tjäna pengar på vacciner. Hon menar att dessa vacciner kommer att göra mer skada än nytta men ändå göras obligatoriska för allmänheten.

Vidare hävdar Mikovits att Anthony Fauci, som i dag är chef för National Institute of Allergy and Infectious Disease och leder arbetet mot Covid-19-pandemin i Förenta staterna, har betett sig som en riktig skurk och begravt hennes forskning om hur vacciner riskerar att skada människors immunförsvar.

Videon blev viral och fick på ett par dagar åtta miljoner visningar. Journalister, youtubeprofiler, forskare och ”faktagranskare” ryckte genast ut för att sabla ner Mikovits påståenden. Även den ansedda tidskriften Science bemödar sig att bemöta videon och menar att ”inga av dessa påståenden är sanna”. Man hävdar bland annat att Mikovits inte bidragit på något signifikant till vetenskapen och att hennes enda större forskningsrapport visat sig felaktig och drogs tillbaka. Mitkovits påstående om att viruset manipulerats på konstgjord väg och att det närmaste fladdermusviruset ligger 800 år av naturlig evolution från SARS-CoV-2 bemöter Science med att det fladdermusvirus som kartlagts i Kinas biotekniska laboratorium i Wuhan bara ligger 20 till 80 års evolution från det virus som orsakade dagens pandemi.

Men Google, Youtube och Facebook tyckte inte att det räckte, utan tog helt sonika ner videon. När den lagts upp igen har den tagits ner igen, och alla försök att länka till den har även de censurerats.

Det visar sig dock att censurstrategin slagit slint i just detta fall: En bieffekt av censuren var ett kraftigt ökat intresse för Mikovits bok Plague of Corruption som sköt rätt upp på topplistorna. Ett kort tag var den världens mest sålda bok hos jätten Amazon och i skrivande stund ligger den på tionde plats. De över 100 000 böckerna i första upplagan uppges ha sålt slut och den går bara att beställa som restorder.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • samuelafugglas

  Mikovits som kastats i fängelse för redovisade fakta?

  Socialisterna förnekar sig aldrig.

 • RL, Vallentuna

  Fackföreningar utesluter fel med ”fel ” åsikter . Och de stora forumen på näten använder samma metoder. Hå-hå-ja-ja .

 • Dacke

  Tror vi kan räkna med ännu mer censur framöver. Sedan en tid tillbaka har Google förbjudet att skriva positiva omdömen om alternativa mediciner, efter påtryckningar från Big Pharma. Nu får vi inte ha några åsikter om hur Covid-19 kan botas/förhindras, för nu är det enbart vaccinering som gäller, säger Bill Gates och bakom står även Big Pharma. I samband med vaccineringen får vi samtidigt ett microchip i armen, vilket är en förutsättning för att resa utanför landets gränser. Efter det kommer censuren vara komplett och den som bryter mot den – lär märka det vid första försök till utlandsresa, eller uttag i bankomat?

Mirakelvitaminet som gett sig in i kampen mot Covid-19

HÄLSAD-vitaminet, som länge ansågs som tämligen betydelselöst förutom sin effekt på vårt skelett, har hamnat i strålkastarljuset då flera forskare menar att det kan vara ett effektivt vapen mot coronaviruset som har spridit sig som en löpeld runt jorden, och ödelägger både människoliv och ekonomier.

Raskravaller i USA

UTRIKESEfter att en svart man, George Floyd, dött vid ett polisingripande har stora protester utbrutit i flera städer i USA. I samband med protesterna, som anklagar polisen för rasism, har svarta börjat plundra affärer, sätta bilar och en polisstation i brand och misshandlat vita som försökt få dem att sluta. Nu tvingas nationalgardet kallas in för att återställa ordningen och förhindra fortsatt eskalering av våldsamheterna.

76 procent av danska muslimer vill förbjuda islamkritik

DANMARKI en undersökning utförd av det danska justitiedepartementet uppger 76 procent av landets muslimer, från både första och andra generationen, att det bör vara olagligt att kritisera islam.

Covid 1984 – övervakning är ”det nya normala”

DEBATTKanske är viruset SARS-CoV-2 naturligt, kanske har det sluppit ut från ett labb av misstag, kanske har det konstruerats och planterats avsiktligt. Det kommer nog aldrig att kunna avgöras. Säkert är att läkemedelsindustrin och de stora drakarna (Gates, Wellcome, Rockefeller, med flera) som opererar i skymningslandet bakom politiken, är väl förberedda. De har väntat på det här. Det visade sig kanske för svårt och tidsödande att skrämma fram den nya världsordningen med klimatfrågan. De har nu på tre månader åstadkommit mer för att förverkliga sin plan än de gjort på 30 år med klimatskrämseln. Debattör Åke Blomdahl menar att coronapandemin används som svepskäl till att införa omfattande kontroll och restriktioner.

13-åring halshuggen av sin muslimske pappa

UTRIKESEn 13-årig iransk flicka halshöggs med en skära när hon sov. Gärningsmannen var hennes egen pappa som mördade flickan för att bevara sin familjs ”heder”. Mordet skedde efter att han upptäckt att 13-åringen blivit kär i en 35-årig man och rymt med denne. Iran har dödsstraff men på grund av islamsk lagstiftning kan pappan komma att gå fri och ostraffad.

Trump hotar stänga ner Twitter

UTRIKESEfter att den sociala mediekanalen Twitter markerade två inlägg, så kallade ”tweets” från den amerikanska presidenten Donald Trump igår har presidenten reagerat kraftigt och hotar med nedstängning av Twitter. Han menar att de sociala medierna tystar konservativa röster vilket leder till en ensidig politisk debatt.

Trumps administration diskuterar USA:s första kärnvapenprov på årtionden

UTRIKESTrumpadministrationen har överlagt om att genomföra det första amerikanska kärnvapentestet sedan 1992 i ett drag som skulle få långtgående konsekvenser för förbindelserna med andra kärnvapenmakter och upphäva ett decennier långt moratorium för sådana provsprängningar uppger högt uppsatta tjänstemän inom administrationen.

Skandal runt processen mot Salvini

UTRIKESDen anti-migrationspolitik som genomfördes av Matteo Salvini var laglig, men den italienska rättvisan valde trots det att väcka åtal, enligt en WhatsApp-konversation mellan domare, avslöjar den italienska pressen.

Gå till arkivet

Send this to a friend