Skip to Content

Judy Mikovits intervjuas i dokumentären Pandemic, som ska släppas till sommaren. Stillbild ur trailern.

Google-censur av konspirationsteori slår slint

Google, Youtube och Facebook tillgriper allt hårdare censur mot samhällskritiker som sprider teorier om myndighetskonspirationer kring Covid-19-pandemin. Censuren tycks dock slå slint – före detta forskaren Judy Mikovits bok Plague of Corruption gick rakt upp på bestsellerlistorna efter att en video med henne plockats ner upprepade gånger.

Publicerad: 18 maj, 2020, 22:36

 • Svenska

Läs även

Ett antal samhällskritiska röster som spekulerat om konspirationer kring viruset SARS-CoV-2 har tystats i en allt hårdare censur på de stora plattformarna.

Det är inte första gången censur tillämpas eller de stora plattformarna agerar gemensamt för att tysta kritiker, men censuren har accelererat kraftigt under den senaste tiden med ”allmänhetens säkerhet” som ursäkt. Debattören David Icke fick exempelvis hela sin kanal på Youtube nedstängd i början av maj. Den excentriske britten – mest känd för sin teori att världen styrs av förklädda rymdödlor – har tillåtits på Youtube ända fram tills nu, men när han började prata om myndighetskonspirationer kring Covid-19-pandemin blev det tydligen för mycket.

Det senaste tilltaget från sociala medierjättarnas sida är den samordnade censuren av dokumentärfilmen Plandemic. En 26 minuter lång trailer för själva filmen, som ska publiceras till sommaren, publicerades på Youtube tidigare i maj. I filmen talar den amerikanska mikrobiologen Judy Mikovits om Covid-19-pandemin och gör en rad kontroversiella påståenden om den. Hon menar att ett antal miljardärer försöker sprida både coronaviruset och fruktan för coronaviruset i syfte att tjäna pengar på vacciner. Hon menar att dessa vacciner kommer att göra mer skada än nytta men ändå göras obligatoriska för allmänheten.

Vidare hävdar Mikovits att Anthony Fauci, som i dag är chef för National Institute of Allergy and Infectious Disease och leder arbetet mot Covid-19-pandemin i Förenta staterna, har betett sig som en riktig skurk och begravt hennes forskning om hur vacciner riskerar att skada människors immunförsvar.

Videon blev viral och fick på ett par dagar åtta miljoner visningar. Journalister, youtubeprofiler, forskare och ”faktagranskare” ryckte genast ut för att sabla ner Mikovits påståenden. Även den ansedda tidskriften Science bemödar sig att bemöta videon och menar att ”inga av dessa påståenden är sanna”. Man hävdar bland annat att Mikovits inte bidragit på något signifikant till vetenskapen och att hennes enda större forskningsrapport visat sig felaktig och drogs tillbaka. Mitkovits påstående om att viruset manipulerats på konstgjord väg och att det närmaste fladdermusviruset ligger 800 år av naturlig evolution från SARS-CoV-2 bemöter Science med att det fladdermusvirus som kartlagts i Kinas biotekniska laboratorium i Wuhan bara ligger 20 till 80 års evolution från det virus som orsakade dagens pandemi.

Men Google, Youtube och Facebook tyckte inte att det räckte, utan tog helt sonika ner videon. När den lagts upp igen har den tagits ner igen, och alla försök att länka till den har även de censurerats.

Det visar sig dock att censurstrategin slagit slint i just detta fall: En bieffekt av censuren var ett kraftigt ökat intresse för Mikovits bok Plague of Corruption som sköt rätt upp på topplistorna. Ett kort tag var den världens mest sålda bok hos jätten Amazon och i skrivande stund ligger den på tionde plats. De över 100 000 böckerna i första upplagan uppges ha sålt slut och den går bara att beställa som restorder.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • samuelafugglas

  Mikovits som kastats i fängelse för redovisade fakta?

  Socialisterna förnekar sig aldrig.

 • RL, Vallentuna

  Fackföreningar utesluter fel med “fel ” åsikter . Och de stora forumen på näten använder samma metoder. Hå-hå-ja-ja .

 • Dacke

  Tror vi kan räkna med ännu mer censur framöver. Sedan en tid tillbaka har Google förbjudet att skriva positiva omdömen om alternativa mediciner, efter påtryckningar från Big Pharma. Nu får vi inte ha några åsikter om hur Covid-19 kan botas/förhindras, för nu är det enbart vaccinering som gäller, säger Bill Gates och bakom står även Big Pharma. I samband med vaccineringen får vi samtidigt ett microchip i armen, vilket är en förutsättning för att resa utanför landets gränser. Efter det kommer censuren vara komplett och den som bryter mot den – lär märka det vid första försök till utlandsresa, eller uttag i bankomat?

Åttaåring ihjälskjuten av BLM-aktivister

USAPå Förenta staternas nationaldag den 4 juli blev Secoriea Turner, 8, ihjälskjuten av BLM-aktivister. Aktivisterna öppnade eld mot familjens bil när hennes mamma försökte köra igenom en vägspärr som BLM satt upp. Secoriea var svart.

CNN kallar kvinnor för ”Individer med livmoderhals”

UTRIKESDen amerikanska Tv-kanalen CNN tar nu den politiska korrektheten till nya höjder. I slutet av juli sändes ett nyhetsinslag om kvinnor som testas för livmoderhalscancer, men istället för att använda termen ”kvinnor” benämndes de istället som ”individer med livmoderhals”, något som snart fick reaktioner på sociala medier.

Författaren Thilo Sarrazin utesluten från tyska socialdemokraterna

UTRIKESSent under fredagseftermiddagen den 31 juli meddelade SPD:s partisekreterare Lars Klingbeil att författaren och tidigare Berlinsenatorn Thilo Sarrazin utesluts från det tyska socialdemokratiska partiet. Det var vid presidiets tredje sittning som man fattade detta drastiska beslut.

Terrorist i Storbritannien förlorar mål om tidig frigivning

STORBRITANNIENStorbritanniens högsta domstol har avslagit den begäran som den dömde terroristen Mohammed Zahir Khan lämnat in om att friges efter halva tiden. Khan hävdade att en lagändring som avskaffade den typen av straffrabatt kränkte hans mänskliga rättigheter och är diskriminerande mot muslimer.

Svenska politiker i rysk television

UTRIKESI sin senaste sändning av Lördagens nyheter presenterade redaktör Sergej Briljov några intressanta inslag. Briljovs program är efter Dmitrij Kisjelovs Veckans nyheter det mest intrikata programmet i den ryska kanalen Rossija24. Inför sommaruppehållet blev det extra intervjuer och kittlande avslöjanden.

Vänsterextrema Antifa och BLM i gemensamma upplopp

USAI över en månad har upplopp dagligen ägt rum i Portland, där polis och federala byggnader angripits med gatstenar, raketer och sprängmedel. Polisens insats med tårgas lovordades av president Donald Trump som varnade att upplopp kommer att ”kväsas igen” om det behövs.

IMF kräver nedstängning av Vitryssland för att bevilja lån

VITRYSSLANDVitryssland och dess president Aleksandr Lukasjenko har valt att gå sin egen väg och ignorerat krav från omvärlden att införa olika drakoniska åtgärder mot coronapandemin. Presidenten avslöjar att även Internationella valutafonden (IMF) ställt sådana villkor för att bevilja lån. Protester mot regeringen utbröt kort efter att presidenten avslagit IMF:s krav på nedstängning av landet och de övergick i mitten av juli till att bli våldsamma. Minsk har sedan start motstått flera liknande påtryckningar från Världshälsoorganisationen (WHO).

Uteslutningen av AfD-ledaren Kalbitz står fast – fortsatt oenighet i partiet

UTRIKESDen 25 juli meddelade partiets högsta skiljedomstol att uteslutningsbeslutet gällande Andreas Kalbitz, gruppledaren för partiet Alternativ för Tyskland i delstatsparlamentet i Brandenburg, är giltigt. Kalbitz väntas nu vända sig till statlig civil domstol och kräva att beslutet förklaras ogiltigt. Kalbitz förklarades utesluten ur partiet av partistyrelsen för hela Tyskland den 15 maj. Han överklagade beslutet till den högsta instansen bland partiets interna skiljedomstolar.

Gå till arkivet

Send this to a friend