Skip to Content

I folkhemssverige var valfriheten mindre än i dag, men klassklyftorna var små och sjunkande i takt med att den i grunden nationalistiska samhällsmodellen byggdes ut. Foto: Annons för Saab
OPINION: ALF RONNBY

Har nyliberalismen dödat folkhemmet?

PappersupplaganNya Tider v. 39

Den nyliberala valfrihetsrevolutionen har lett till ett splittrat samhälle med djupa klyftor och motsättningar. Eftersom nästan alla politiker drogs med i den ideologiska, nyliberala flodvågen, vilken gynnat de rika och straffat de fattiga, har också misstron och föraktet för politiker ökat. Men kan vi backa tillbaka till folkhemmet? Eller är vi på grund av valfrihetsreformerna fängslade och dömda att vandra vidare på den slippriga nyliberalismens väg?

Publicerad: 26 september, 2019, 16:23

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Alf Ronnby

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Sverigepartist

  Det är främst marxismen, socialdemokratin, som dödat folkhemmet genom att släppa in 2 miljoner invandrare i Sverige, de flesta från Mellanöstern och Afrika. Ny forskning har redan visat att den genomsnittliga intelligensnivån i Sverige har sjunkit från IQ 101 till 99 bara på några år. Invandingen skapar allt fler motsättningar och en allt ökat fattigdom. För att inte tala om skjutningarna, sprängningarna och våldtäkterna dagligen. Det finns bara en möjlig räddning: lägg alla röster på SD och höger om SD. Gärna på AfS.

  Foto nedan: Ett folkslag i minoritet som snart är utrotat p g av kulturmarxismen och PK-naivisterna inom politik, media och intensiv annonsreklam.
  https://uploads.disquscdn.com/images/d5270c8d66d587b5b1f8c280bea10379b5a2430b055f7207825fc1d7ece6efde.jpg

 • Dacke

  Vår svenska framtid ser mer än dyster ut och när den nya läroplanen för skolan träder i kraft sopas det gamla folkhemmet ur historien. Det här är inte synonymt bara för Sverige, utan hela västvärlden går en omvälvande framtid till mötes?
  Den nya “världsplanen” stakades ut redan på 40 talet av världens mäktiga oligarker och på “ritbordet” låg strategin om en nedrustning av välfärdsstaten och kristendomen. Nästa steg var att krossa nationalstaten och ge den formella makten till FN.
  Oligarker/globalister har dock kommit en bra bit på väg och Sverige är ett skräckexempel av den varan? Vår ärade Statsminister Stefan Löfven har varit en ypperlig elev i Bilderberggruppen och har svarat rätt på alla frågor som “gruppen” ställt. Det svenska förfallet började visserligen för drygt 40 år sedan, men under Stefan Löfvens regeringstid går det att likna nedgången med det välkända termen “hockeystick”?

SD störst i Sverige, socialdemokratin i kris i hela EU

KRÖNIKA

Både Löfven och Sjöstedt kastar sten i glashus

OPINION: TOMMY ULMNÄSTommy Ulmnäs skrev redan år 1997 en varnande bok med titeln Sverige: Från välfärdsstat till fattigland, där han beskrev hur Sverige skulle bli om den politiska kursen inte lades om. I dag har han fått rätt, vilket han också skriver i en uppdaterad version av boken som gavs ut förra året. Ulmnäs har varit Moderaternas ordförande i Leksand, kommundirektör i två kommuner och har 35 års erfarenhet som kommunjurist. Han är kritisk till hur Socialdemokraterna i dag kan skylla på att de ”varit naiva”.

Terror- eller antiterror-general?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETUSA:s lönnmord i Irak på Irans ikoniske general Qassem Soleimani har inte bara sänt chockvågor genom Mellanöstern och betecknats som en ”Game changer”, utan även splittrat delar av den invandringskritiska rörelsen i Sverige. Så vad anklagas han egentligen för och av vem?

Till minne av Sir Roger

DÖDSRUNA

Politisk vendetta

OPINION

En Ketchup-effekt?

OPINION: JAN TULLBERGI TV-programmet Agenda den 17 november 2019 intervjuades Stefan Löfven av Anders Holmberg om gängbrottslighet och utanförskapet. Statsministern hävdar då i den förinspelade intervjun att segregationen inte har med invandringen att göra, samt att om fattiga svenskar bosatt sig i dessa förorter så hade de också bildat samma typ av våldsamma gäng. Löfvens insats blev i efterhand hårt kritiserad, inte minst i de egna leden. Veckans debattskribent, Jan Tullberg som är docent i företagsekonomi, menar att intervjun blottlägger den offentliga lögnen.

Dubbla måttstockar i hetslagstiftningen

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om Åsa Westerberg som blivit dömd för hets mot folkgrupp efter att ha skrivit illa om muslimer på grund av Islamiska statens härjningar. Även om hon uttryckt sig grovt visar fallet hur viktigt det är för makthavarna att tysta kritik av det mångkulturella projektet.

Mannens tre åldrar – och varför patriarkatet är lösningen på dagens problem

OPNION: FREDRIK LARSONÄldre stabila män behövs för att vägleda unga vilsna killar. Patriarkatet är alltså inte ett problem, utan snarare lösningen på dagens problem. Det menar Fredrik Larson, som är låtskrivare och sångare som gör folkrock med svenska texter. Han menar att det behövs en fast hand för att fostra unga män – inte några feminister.

Gå till arkivet

Send this to a friend