”Hur många terrorattacker har ni haft i London?”

En polsk parlamentsledamot från det regerande partiet Lag och rättvisa såg till att upplysa sin värd i BBC om det hot öppna gränser innebär.

I en intervju i BBC fick Dominik Tarczynski frågan om varför Polen inte åtlydde EU:s avtal om att ta emot sin kvot av ”flyktingar”. Han påminde då sin värd om hur demokrati fungerar och att ledare ska respektera sina väljare. Svaret på frågan blev:
– Huvudsakligen för att de som röstade på oss sade nej. Den förra regeringen hade detta avtal och nu har det polska folket sagt nej och sagt att de inte vill ha detta hot i Polen. Vi måste respektera dem.

Tarczynski fortsatte:
– Vi ska komma ihåg att detta avtal skrevs under av den förra regeringen och att situationen i Polen har förändrats totalt. Vi måste lyssna på vårt folk.

BBC-värden gav inte upp:
– Men å andra sidan slöts detta avtal av Polen och inte av polsk inrikespolitik. Ni ser hur det kan uppfattas utifrån. Man kommer att säga att vi inte bryr oss om käbbel i polsk politik. Landet har gått med på att ta sin del av asylsökande och det sker inte.

Tarczinski svarade:
– Det handlar inte om politik för all evighet. Det handlar om situationen i Polen, i Europa, i världen. Hur många terrorattacker har ni haft i London? Jag är advokat, och dessa personer är inte flyktingar, utan invandrare. Flykting är den som flyr till det första säkra landet, inte den som flyger över världen på jakt efter välfärd och ett bättre liv, så vi talar inte om flyktingar.

I en tidigare intervju med en polsk tidning sade Tarczynski:
– Angela Merkel vill ha billig arbetskraft och det visade sig att en del av denna arbetskraft var orsaken till terrorattacker.
Han har länge varit en stark motståndare till den tvingande omplaceringen av invandrare i Polen. EU-kommissionen har varnat att den komma att införa sanktioner mot landet, på grund av den polska regeringens beslut. Tarczynski var dock bestämd:
– Vi kommer inte att betala några straffavgifter, eftersom det är formellt omöjligt. För att en sådan sanktion ska införas måste det ske enhälligt. Och vi vet att ingen medlemsstat har uppfyllt det som EU-kommissionen nu kräver. Endast 12 procent. De som skulle deporteras togs emot av andra länder. Jag talar om ”deportation”, eftersom ordet ”omplacering” inte speglar det som vi talar om. Varje sanktion måste införas mot alla medlemsländer.

Han tillade att ordet ”solidaritet” missbrukas i det europeiska sammanhanget. Tarczynski menade att det förvisso var ett viktigt begrepp, men fortsatte:
– Vi kan bara tala om det när tyskarna börjar förklara den bristande solidariteten i (gasprojektet) Nord Stream 2. Solidaritet kan inte ske i en riktning. Tyskarna startade denna galenskap och nu vill de ha hjälp av andra.

Han menade att frågan inte handlade om solidaritet, utan ”om att bli av med den fara som tyskarna ser allt mer”. Storbritanniens befolkning ökade med över 500 000 personer på ett år, där nettoinvandringen stod för 62 procent, enligt siffror från landets nationella statistikbyrå. Befolkningstillväxten sker främst i London, och är mer än dubbelt så stor som i norra England, Skottland, Wales och Nordirland. I England har befolkningen stigit till över 55 miljoner. Den offentliga sektorn närmar sig bristningsgränsen.

I Frankrike har myndigheterna tvingats omvandla tidigare budgethotell runt om i landet till temporära migrantbostäder, i takt med att den offentliga sektorns belastning börjar märkas. De befintliga mottagningsanläggningarna har endast 40 000 platser, samtidigt som antalet asylsökande har fördubblats. Stängningen av det ökända lägret ”Djungeln” i Calais, där 8 000 personer från Afrika och Mellanöstern bodde temporärt medan de försökte ta sig till Storbritannien, har förvärrat situationen.

Enligt den franska veckotidningen L’Express kommer en del av de hotell som ska omvandlas till migrantbostäder komma från budgetkedjan Formule1, och 62 av dem har redan köpts av den franska staten. Enligt uppgift kommer kostnaden för förberedelsen att uppgå till 5 000 euro per rum.

Stéphande Dupont-Ferrier, staden Fontaniles borgmästare, sade till L’Express:
– 96 personer är ett enormt tal för vår stad, som har 2 800 invånare. Detta riskerar att föra med sig människohandel och prostitution.

Thierry Cozic, staden Arnages socialistiske borgmästare, menade att det gick ”emot sunt förnuft” att bygga migrantbostäder bredvid en turistanläggning. Frankrikes turistindustri har redan drabbats av en nedgång efter ett antal terrorattacker. En nedgång av antalet besökare med 0,8 procent kostade Paris 1,3 miljarder euro, vilket innebär en intäktsminskning med 6,1 procent jämfört med 2015, enligt dagstidningen Le Figaro.

 

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

🟠 KRÖNIKA Vi härjedalingar har sett hur renägande samer i över hundra år flyttat fram sina positioner på andras bekostnad och riksdag, regering och lokalpolitiker falla till föga när renägarna drar rasistkortet. Det är tid att avskaffa renägarnas särrättigheter, som kan liknas vid adelsprivilegier.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Facebooks ”svarta lista” har läckt

Facebooks ”svarta lista” har läckt

🟠 Den sociala mediejätten Facebook har en längre tid använt sig av en ”svart lista” för att kunna stänga av, eller skuggbanna, användare som på olika sätt interagerar med de svartlistade organisationerna eller individerna. Ett 20-tal svenska organisationer finns med på listan, men nästan samtliga utgörs av musikgrupper med nationalsocialistisk profil som lagt ned för flera decennier sedan.

Facebooks hemliga lista över farliga individer och organisationer läckt – flera svenskar utpekade

Facebooks hemliga lista över farliga individer och organisationer läckt – flera svenskar utpekade

🟠 UTRIKES Tidskriften The Intercept har kommit över Facebooks lista över det som bolaget klassar som farliga individer och organisationer. Listan, som varit hemlig tills nu, är uppdelad i olika segment som terror, brott och hat. Många sedan länge avlidna dyker upp, som till exempel Adolf Hitler och Benito Mussolini. Flera svenskar, företrädesvis musiker, finns där också, framförallt på grund av deras ”hat” – men inga aktuella Sverigebaserade kriminella gäng eller klaner återfinns.

TRUTH Social – Trumps nya nätsatsning snart lanserad

TRUTH Social – Trumps nya nätsatsning snart lanserad

🟠 UTRIKES Den förre amerikanske presidenten Donald Trump kommer under november att lansera en egen plattform bland de sociala medierna, som han säger ska kunna konkurrera med de ”liberala techjättarna”. Plattformens namn kommer att bli TRUTH Social, rapporterar bland annat den amerikanske TV-kanalen CNBC.

Flera snö- och köldrekord i första halvan av oktober

Flera snö- och köldrekord i första halvan av oktober

🟠 Energi- och logistikkrisen förvärras: Den globala energikrisen med höjda el- och bränsle­priser förvärras för var vecka. Samtidigt börjar konsekvenserna av en i praktiken kollapsad försörjningskedja göra sig gällande på allvar med tomma hyllor i allt fler butiker världen över. Indiens kollager är på väg att helt ta slut och Kina har återigen drabbats av översvämningar som ödelägger både jordbruk och industrier. Vattenmassorna har slagit ut produktionen hos nästan tio procent av Kinas kolgruvor. Ovanlig köld världen över förebådar en kall vinter.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.