Skip to Content

Skattepengar i arbete: Tre bastanta polismän krävdes för att gripa Inga-Britt, 76. Den föragelseväckande flaggan hon bar verkar ha beslagtagits av den främste polisen. Foto: Stillbild Youtube
INRIKES

Inga-Britt efter polisens frihetsberövande: ”Jag backar inte!”

Digital utgåva

I samband med coronademonstrationen i lördags den 20 mars frihetsberövades cirka 15 personer, däribland Inga-Britt Törnlind, 76 år. I en intervju med Nya Tider säger hon att det kändes chockerande att polisen bryskt satte henne i en polisbuss, bara för att hon vid demonstrationen bar på en svensk flagga. Hon säger samtidigt att upplevelserna i lördags på inget sätt har fått henne att vilja sluta kämpa för friheten och demokratin i Sverige, som hon anser är allvarligt hotade. När Nya Tider frågar en ansvarig polischef om det stämmer att man främst riktar in sig på att omhänderta personer som vid demonstrationer bär på någon form av plakat, säger han att så är fallet.

Publicerad: 23 mars, 2021, 23:16

  • Svenska

Läs även

Lördagen den 20 mars hölls det demonstrationer mot de demokrati- och frihetsinskränkande coronarestriktionerna. Dessa demonstrationer ägde rum över hela världen, bland annat i Stockholm.

Under eftermiddagen samlades ungefär 300 personer i city. Polisinsatsen var massiv och beskrevs i efterhand som liknande insatserna vid högriskmatcher.

Folk ur olika skikt

Precis som var fallet vid många demonstrationer samma dag i Europa, var det en blandad skara som tågade genom Stockholms gator, men allt eftersom polisen började avvisa demonstranter tunnades tåget ut mer och mer. Det syntes både äldre och barnfamiljer bland de som ville demonstrera för frihet, parat med en del Hare Krishna-medlemmar och så vidare.

Blev frihetsberövad – för att hon bar en svensk flagga

En av dem som blev frihetsberövad och satt i en av polisens bussar var 76-åriga Inga-Britt Törnlind. Först med att intervjua henne om hennes upplevelser var nättidningen Samhällsnytt, men när Nya Tider kontaktar henne under tisdagen den 23 mars är hon mer än villig att berätta om vad som hände henne under lördagen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Regeringens valårsbudget för 2022 – flera fläskiga flirtar

ANALYSInnehållet i regeringens förslag till statsbudget för valåret 2022 har portionerats ut till media under de senaste veckorna. Den slutliga presentationen, när finansministern lämnar över hela budgetförslaget till riksdagen, sker den 20 september. Regeringens förslag flirtar med både Centerpartiet och Vänsterpartiet, eftersom deras aktiva stöd för budgeten är avgörande för att den skall gå igenom. Regeringen flirtar också med de stora invandrargrupperna i storstädernas utanförskapsområden, genom kraftigt ökade bidrag.

Åtta dog på äldreboende – sju var fullvaccinerade

INRIKESEfter att åtta boende på ett äldreboende i Överkalix dött på kort tid med Covid-19, varav sju var fullvaccinerade, ställs frågor gällande om vaccinationerna verkligen ger det skydd de lovar. Men istället för att ta ett steg tillbaka och värdera resultaten av vaccineringen höjs istället röster för en tredje dos.

Medborgargarde misshandlade invandrare

INRIKESEfter ett mycket stort antal återkommande händelser där en invandrare antastar kvinnor och jagar barn i Perstorp i Skåne har lokalborna fått nog av polisens oförmåga att lösa situationen. Efter flera varningar och händelser där mannen angripits under sommaren var det dags igen. Han söktes upp under tisdagskvällen och misshandlades av ett flertal maskerade gärningsmän beväpnade med tillhyggen.

Efterspelet till tumultet vid Kapitolium: Nu förföljs systemkritiker öppet i USA

USAEfter ”stormningen” av Kapitolium den 6 januari, där anhängare till president Trump trängde in i byggnaden för att protestera mot valfusk och korruption, har USA:s myndigheter tagit i med hårdhandskarna mot regimkritiker, ivrigt påhejade av merparten av landets massmedier.

Efter kyrkovalet: AfS får tre mandat i kyrkomötet

INRIKESResultatet av kyrkovalet den 19 september innebär att det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige (AfS) tar sig in i kyrkomötet, Svenska kyrkans högsta beslutande organ. De fick tre mandat och 1,24 procent av rösterna. Sverigedemokraterna å sin sida backar med några procentenheter. Socialdemokraterna är fortsatt största partigrupp vid kyrkomötet.

S-politiker misstänkt för flera våldtäkter

INRIKESJomark Polintan,31, är en politiker som har viktiga uppdrag inom Socialdemokraterna i Värmland. Efter att han begärts häktad på den högre misstankegraden för ett flertal våldtäkter han ska ha begått mot en närstående kvinna under två års tid tvingas han nu lämna sina politiska uppdrag meddelar Socialdemokraterna.

Rekordhöga elpriser i Sveriges södra halva

INRIKESJust nu är elpriset rekordhögt i den södra halvan av Sverige. Detta beror på en mängd faktorer, berättar Björn Björnsson, affärsutvecklingsanalytiker på elhandelsbolaget Godel, för Nya Tider. Han säger att vi på sikt kan få lägre elpriser genom utbyggd vindkraft, men att det å andra sidan skulle bli större prisuppgångar i tider av lite blåst. Det som skulle kunna stabilisera prisbilden över tid skulle exempelvis vara utbyggd kärnkraft.

Rapport från kyrkovalet

INRIKESMarkant ökat valdeltagande. Köer in till vallokaler. Socialdemokraterna mobiliserar mot nationella högerpartier. En kvinnlig valfunktionär vid vallokal Pedagogen Park i Mölndal bekräftade klockan18.15 att betydligt fler röstat idag än vid tidigare kyrkoval.

Gå till arkivet

Send this to a friend