Skip to Content

Lennart Strandensjö, grafiker och enteprenör. Foto: Privat
OPINION

Jag har blivit grovt kriminell

PappersupplaganNya Tider v. 29

Publicerad: 19 juli, 2019, 08:04

 • Svenska

Läs även

Jag har tillsammans med väldigt många andra svenskar blivit grovt kriminell, om man skall tolka Högsta Domstolens beslut den 18 juni 2019 att kriminalisera nyttoväxten hampa, eller industrihampa, som det egentligen handlar om. Denna hampa har obegränsade användningsområden, bland annat som naturmedicin, till exempel CBD-olja som trots att den inte innehåller ”drogen” THC, har blivit drogstämplad.

Hampaolja. Foto: Pixabay.

 

Hampa är en nyttoväxt som har använts av mänskligheten så länge vi har funnits på den här planeten. I Sverige hittade man för cirka tjugo år sedan cannabisrester i en gammal bosättning i Dalarna, och med kol 14-metoden kunde man fastställa att dessa rester var sjutusen år gamla ... Och nu kan man inte ens fastställa ålder på afghanpojkar i 30-årsåldern.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Lennart Strandesjö

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Realisten

  Kall logik lyser främmande för landets myndigheter !

 • Vethut

  Samhället har gått sönder om samhällsbärarna stämplas som “grovt kriminella”, medan riktigt grova brottslingar går fria och de som döms får ofta straffrabatt, till och med skadestånd. 7-klövern har verkligen vänt upp och ner på folkhemmet och fosterlandet, Sverige. Horribel samhällsutveckling är bara förnamnet.

 • Hasse Berggren

  Den krönikan var ett riktigt lågvattenmärke. Vi har fått nog av se USA-styrda spammare som gråter om “cannabis” i alla möjliga forum.
  Narkotikan är motorn i invandrarligornas och de motorcykelkriminellas samhällsförstörande verkamhet.
  Ett stort Skäms till till den annars så utmärkte Vavra Suk som tar in sån sanslös skit.

  Vi snackade häromkvällen ett gäng. Frågan var vem vill du se som statsminister om 10 år. Jag klämde till med just Vavra Suk!
  Samla in till näsdukar till alla ynkliga knarkare så de slipper gråta sönder alla forum som finns! Det finns inte ömkligare personet

  • HandsomeHank

   Det är ju kriminaliseringen som ger dessa ligor intäkter. Det var så den organiserade brottsligheten skapades under förbudstiden och nu gör vi samma sak igen. Ska alla som behöver dessa cbd oljor straffas för en helt annan produkt? Sjukt. Dessutom blir Sverige sist på bollen i denna miljardindustri.

  • Göte

   Om man legaliserar och reglerar, skulle väl “kriminella” förlora sina inkomster? Det skulle väl även minska “brottsligheten” drastiskt, om brukarna slapp vara kriminella. De betalar med skattade pengar och staten får in moms och andra skatter. Win-Win?

Konjunkturbarometern sjunker – sämre tider väntar

ANALYSSveriges BNP sjönk med 0,1 procent under det and­ra kvartalet, vilket skapat oro bland nationalekonomerna. Vi är inne i en recession, en ekonomisk tillbakagång, om utvecklingen fortsätter under det tredje kvartalet. Recession är en av de situationer som anses vara mest negativ för den ekonomiska utvecklingen, kanske den allra värsta. Samtidigt ökar försörjningsbördan för migrationen och bostadsbubblan växer. Ändå ser vi inga tecken på skarpa åtgärder från regeringen.

Filosofi är kulturens grundbult

KRÖNIKAFör den som söker ett filosofiskt perspektiv rekommenderar jag Huston Cumming Smiths (1919-2016) bok, ”BEYOND the POSTMODERN MIND – The Place of Meaning in a Global Civilisation”. (”BORTOM det POSTMODERNA MEDVETANDET – Din plats i den Globala Civilisationen”). Smith gör upp med vetenskap, naturalism och evolutionsteorin och dessutom skärskådar han historiska ”framsteg”. Han lotsar oss ut ur vad E.F. Schumacher beskriver som total förvirring. Istället för att ge efter för alienation och fragmentering, andas boken upptäckarglädje och en formuleringsförmåga utöver det vanliga.

Att straffa förrädare

OPINIONI Nya Tider v. 31/2019 tar Dan Ahlmark upp frågan om personligt ansvar för politiker som säljer ut sitt land. Att frågan är aktuell är politikernas eget fel. De rundar demokratin och försöker permanenta sitt maktinnehav genom att öppna gränserna för massor av oidentifierade utlänningar i full medvetenhet om att många inom den tilltänkta valboskapen kommer att begå grova brott mot det egna folket. Man godtar lagbrott bland myndigheterna och beordrar sina tjänstemän att strunta i både utlänningslagen och brottsbalken – allt för att gynna sina partier, sina internationella kontakter och i slutändan sig själva.

Nationell vrede efter invand­rares sexualbrottslighet lyfte Sannfinländarna

FINLANDSannfinländarnas exempellösa ökning i opinionen inleds i slutet av förra året, och i riksdagsvalet i april i år är partiet bara några tusen röster från att bli största parti. Därefter har tillväxten fortsatt och de är i dag Finlands klart största parti i opinionen. Kronologiskt sammanfaller startskottet för ökningen med uppdagandet av en brutal sexualbrottshärva i Uleåborg, där invand­rare våldtagit finska minderåriga flickor. Händelserna ledde till en nationell debatt om invand­rares brottslighet och var en starkt bidragande orsak till Sannfinländarnas succéval.

Så blev Sannfinländarna Finlands största parti

REPORTAGEFör bara ett år sedan var Sannfinländarna ett sargat parti som spåddes tappa hälften av sitt stöd i riksdagsvalet. Men partiet överraskade genom att stiga som en raket i opinionen, och var bara en hårsmån från att bli Finlands största parti i valet. Sedan dess har Sannfinländarna fortsatt att växa och är nu landets klart största parti enligt flera opinionsundersökningar. Nya Tider har träffat Olli Kotro (bilden) i Helsingfors, som berättar om hur partisplittringen innebar en nystart för partiet under partiledaren Jussi Halla-aho.

Fyra frågor kring fallet ASAP Rocky

OPINION: ROLF HILLEGRENFallet med rap-artisten ASAP Rocky har väckt stort intresse och till och med engagerat presidenter och ministrar. Detta trots att fallet är relativt trivialt, enligt veckans debattör, före detta kammaråklagare Rolf Hillegren. Många har velat kommentera rättsprocessen innan saken var avgjord i domstol, men mest visat sin egen okunnighet, menar han.

Jeffrey Epstein död – påstås ha tagit sitt liv

USAJeffrey Epstein, en 66-årig miljardär och dömd sexförbrytare som länge rört sig i Washingtons elitkretsar, påträffades död den 10 augusti i ett häkte i New York. Åtalet mot honom gällde prostitutionsverksamhet med minderåriga flickor, och flera mäktiga män hade precis pekats ut som hans kunder när han, enligt myndigheterna, begick självmord. Många uttrycker tvivel över dödsorsaken.

Ett återbesök i eländet

RECENSIONFör några år sedan gjorde Thomas Nydahl tämligen stort intryck med sin essä Black Country (2012). Det var en svidande vidräkning med mångkulturens haveri i det engelska post-industriella hjärtlandet. Nu är han tillbaks med en ny kombinerad essä, reseskildring och debattskrift om ett engelskt landskap, betitlad Från All My Loving till Allahu Akbar (2019).

Gå till arkivet

Send this to a friend