Skip to Content

Lennart Strandensjö, grafiker och enteprenör. Foto: Privat
OPINION

Jag har blivit grovt kriminell

PappersupplaganNya Tider v. 29

Publicerad: 19 juli, 2019, 08:04

 • Svenska

Läs även

Jag har tillsammans med väldigt många andra svenskar blivit grovt kriminell, om man skall tolka Högsta Domstolens beslut den 18 juni 2019 att kriminalisera nyttoväxten hampa, eller industrihampa, som det egentligen handlar om. Denna hampa har obegränsade användningsområden, bland annat som naturmedicin, till exempel CBD-olja som trots att den inte innehåller ”drogen” THC, har blivit drogstämplad.

Hampaolja. Foto: Pixabay.

 

Hampa är en nyttoväxt som har använts av mänskligheten så länge vi har funnits på den här planeten. I Sverige hittade man för cirka tjugo år sedan cannabisrester i en gammal bosättning i Dalarna, och med kol 14-metoden kunde man fastställa att dessa rester var sjutusen år gamla ... Och nu kan man inte ens fastställa ålder på afghanpojkar i 30-årsåldern.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Lennart Strandesjö

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Realisten

  Kall logik lyser främmande för landets myndigheter !

 • Vethut

  Samhället har gått sönder om samhällsbärarna stämplas som “grovt kriminella”, medan riktigt grova brottslingar går fria och de som döms får ofta straffrabatt, till och med skadestånd. 7-klövern har verkligen vänt upp och ner på folkhemmet och fosterlandet, Sverige. Horribel samhällsutveckling är bara förnamnet.

 • Hasse Berggren

  Den krönikan var ett riktigt lågvattenmärke. Vi har fått nog av se USA-styrda spammare som gråter om “cannabis” i alla möjliga forum.
  Narkotikan är motorn i invandrarligornas och de motorcykelkriminellas samhällsförstörande verkamhet.
  Ett stort Skäms till till den annars så utmärkte Vavra Suk som tar in sån sanslös skit.

  Vi snackade häromkvällen ett gäng. Frågan var vem vill du se som statsminister om 10 år. Jag klämde till med just Vavra Suk!
  Samla in till näsdukar till alla ynkliga knarkare så de slipper gråta sönder alla forum som finns! Det finns inte ömkligare personet

  • HandsomeHank

   Det är ju kriminaliseringen som ger dessa ligor intäkter. Det var så den organiserade brottsligheten skapades under förbudstiden och nu gör vi samma sak igen. Ska alla som behöver dessa cbd oljor straffas för en helt annan produkt? Sjukt. Dessutom blir Sverige sist på bollen i denna miljardindustri.

  • Göte

   Om man legaliserar och reglerar, skulle väl “kriminella” förlora sina inkomster? Det skulle väl även minska “brottsligheten” drastiskt, om brukarna slapp vara kriminella. De betalar med skattade pengar och staten får in moms och andra skatter. Win-Win?

Hög tid att reparera gammalt misstag

OPINION: ANTON STIGERMARKHemlöshet är ett stort problem i Sverige, vilket delvis beror på 1995 års stora psykiatrireform där många kroniskt sjuka skrevs ut till egna boenden. Många kunde inte hantera friheten utan hamnade i problem med hemlöshet som följd. Samhället bör därför återta ansvaret för de som inte klarar av att ta hand om sig själva, argumenterar Anton Stigermark, konservativ debattör och pol.mag. vid Uppsala Universitet.

Ingen politisk förändring utan kraftsamling

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETMånga trodde att det skulle bli lättare när Sverigedemokraterna kom in i riksdagen, att det politiska klimatet skulle bli friare och diskussionen öppnare. I dag kan vi se att etablissemanget tvärtom svarat med mer repression, allt eftersom folkviljan blivit tydligare. Nu har de verkligen något att frukta, och för att få till en förändring krävs att alla goda krafter hjälps åt.

”Näthatsgranskaren” förföljer pensionärer för pengar

INRIKESTomas Åberg, en misslyckad före detta polis som numera agerar statligt avlönad angivare på nätet, har hittat ett sätt att tjäna ännu mer pengar genom att förfölja pensionärer: Han stämmer gamla och sjuka människor som delat artiklar om honom på skadestånd. Nya Tider har talat med medborgarjournalisten Kjell Böhlin och juristen Ola Bengtsson som tagit på sig uppgiften att avslöja Åberg och försvara hans offer.

Nedgång och återfödelse

OPINIONÖsterrikiska FPÖ led en historisk förlust vid det nationella valet den 29 september. Andreas Mölzer, partiets före detta chefsideolog och tidigare ledamot i Europaparlamentet, förklarar i en exklusiv kommentar till Nya Tider hur FPÖ ska bära sig åt för att förnyas.

Nu får det vara nog!

Brottslingar som begått de vidrigaste rån och våldtäkter får kantänka inte utvisas! Och när detta någon enstaka gång inträffar är de välkomna tillbaka om fem eller tio år. Varför i herrans namn? Det kan ju inte finnas någon vettig förklaring till att på nytt välkomna oefterrättliga förbrytare som man lyckats bli kvitt. Det är väl inte utvisningar enligt ishockeyreglerna som skall tillämpas? Riksdagens viktigaste uppgift är att stifta lagar. Sätt i gång och sluta hitta på undanflykter!

Krav på att kunna ta ut och sätta in kontanter – men inte på att kunna använda dem

ANALYSRegeringen har nu lagt fram en proposition till riksdagen som syftar till att säkerställa möjligheten att ta ut kontanter samt att sätta in dagskassor, i hela landet. Förslaget gäller enbart banker med en mycket hög inlåning.

Somalier och syrier rånade svenskar – båda får stanna

INRIKESEn somalier boende i Filipstad dömdes i februari i år för flera brott: rån, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Rånet genomfördes tillsammans med en syrisk migrant. Rånoffren var två svenskar, som tvingades lämna ifrån sig sina tillhörigheter under pistolhot. Men trots att brottslingarna var utländska medborgare utvisades ingen av dem. Åklagaren är missnöjd med domen och berättar för Nya Tider att den ska överklagas.

Bokmässan – en döende koloss

OPINION: KATERINA JANOUCHNej, jag åkte inte till Bokmässan i Göteborg i år. Jag är absolut inte ”portad” på mässan, som någon försökt göra gällande, och jag hade kunnat delta om jag hade velat. Men lusten att besöka landets största litterära event har de senaste åren krympt i takt med att Bokmässan blivit alltmer av ett politiskt ställningstagande för det vänsterliberala etablissemanget. Framför allt för att mässan blivit ett sorgligt flaggskepp för strypt svensk yttrandefrihet, och därmed grovt polariserande i ett samhälle som redan är splittrat och som bara går sönder alltmer. Det skriver veckans debattör Katerina Janouch.

Gå till arkivet

Send this to a friend