Skip to Content

Lennart Strandensjö, grafiker och enteprenör. Foto: Privat
OPINION

Jag har blivit grovt kriminell

PappersupplaganNya Tider v. 29

Publicerad: 19 juli, 2019, 08:04

 • Svenska

Läs även

Jag har tillsammans med väldigt många andra svenskar blivit grovt kriminell, om man skall tolka Högsta Domstolens beslut den 18 juni 2019 att kriminalisera nyttoväxten hampa, eller industrihampa, som det egentligen handlar om. Denna hampa har obegränsade användningsområden, bland annat som naturmedicin, till exempel CBD-olja som trots att den inte innehåller ”drogen” THC, har blivit drogstämplad.

Hampaolja. Foto: Pixabay.

 

Hampa är en nyttoväxt som har använts av mänskligheten så länge vi har funnits på den här planeten. I Sverige hittade man för cirka tjugo år sedan cannabisrester i en gammal bosättning i Dalarna, och med kol 14-metoden kunde man fastställa att dessa rester var sjutusen år gamla ... Och nu kan man inte ens fastställa ålder på afghanpojkar i 30-årsåldern.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Lennart Strandesjö

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Realisten

  Kall logik lyser främmande för landets myndigheter !

 • Vethut

  Samhället har gått sönder om samhällsbärarna stämplas som ”grovt kriminella”, medan riktigt grova brottslingar går fria och de som döms får ofta straffrabatt, till och med skadestånd. 7-klövern har verkligen vänt upp och ner på folkhemmet och fosterlandet, Sverige. Horribel samhällsutveckling är bara förnamnet.

 • Hasse Berggren

  Den krönikan var ett riktigt lågvattenmärke. Vi har fått nog av se USA-styrda spammare som gråter om ”cannabis” i alla möjliga forum.
  Narkotikan är motorn i invandrarligornas och de motorcykelkriminellas samhällsförstörande verkamhet.
  Ett stort Skäms till till den annars så utmärkte Vavra Suk som tar in sån sanslös skit.

  Vi snackade häromkvällen ett gäng. Frågan var vem vill du se som statsminister om 10 år. Jag klämde till med just Vavra Suk!
  Samla in till näsdukar till alla ynkliga knarkare så de slipper gråta sönder alla forum som finns! Det finns inte ömkligare personet

  • HandsomeHank

   Det är ju kriminaliseringen som ger dessa ligor intäkter. Det var så den organiserade brottsligheten skapades under förbudstiden och nu gör vi samma sak igen. Ska alla som behöver dessa cbd oljor straffas för en helt annan produkt? Sjukt. Dessutom blir Sverige sist på bollen i denna miljardindustri.

  • Göte

   Om man legaliserar och reglerar, skulle väl ”kriminella” förlora sina inkomster? Det skulle väl även minska ”brottsligheten” drastiskt, om brukarna slapp vara kriminella. De betalar med skattade pengar och staten får in moms och andra skatter. Win-Win?

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Jag saknar mitt gamla Sverige

KRÖNIKA

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Spengler i sidobelysning

KULTURVi känner alla till Oswald Spenglers storverk, Västerlandets undergång (1918-1922). En tegelsten som skisserar den historiska utvecklingen i hela världen utifrån vissa synvinklar, såsom att kulturerna utvecklas och fulländas separat. Någon övergripande ”civilisationens frammarsch” anses inte finnas. Och vår del av världen, Västvärlden eller den faustiska kulturen, tecknas såsom att den uppstått på medeltiden, blomstrat under barocken och nu går mot sitt slut. Visionen kan kritiseras på många punkter men Spengler har förvisso stilen att framställa allt detta medryckande. Och då kan man fråga sig: vilka tänkare påverkade honom i den vision han hade?

Skuggan Stefan Löfven

KRÖNIKATrots att jag i min kommande bok Sverige 2084 kan visa på ett antal mycket tveksamma ageranden av en ung Tage Erlander skulle jag vilja kalla honom Sveriges siste landsfader. Den finaste titel en svensk kan få. Den ende som i dag kommer i närheten är väl vår kung, monarken som Stefan Löfven vill avsätta.

Knäböj inte för någon!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Hemmet på frammarsch

KULTUR OCH TRADITIONTänk att hemmet har blivit en så viktig plats i dessa coronatider. Vill man göra nytta för sina medmänniskor ska man stanna hemma. Det är länge sedan hemmet betydde så här mycket som det gör just nu. När man inte kan eller får bjuda hem släktingar och vänner drabbas de flesta människor av någon slags uppvaknande och börjar se på sitt hem med nya ögon.

Finns det numera en svensk intelligentia?

ANALYSFörr fanns en bildad klass, men Sverige gjorde sig medvetet av med den. Vad utgör då den ”intelligentia” vi har i dag, den som Karl-Olov Arnstberg nämner i sin debattartikel i Nya Tider v. 23/2020? Sophie Kielbowska redogör för hur det gick till när Sverige förlorade sin bildning och vad som blev resultatet.

Gå till arkivet

Send this to a friend