Skip to Content

Ser positivt på framtiden. Gustav Kasselstrand tror på ett riksdagsinträde för Alternativ för Sverige, och menar att det behövs ett parti vars huvudfråga är återvandring. Partiet vill se noll asylinvandring, och säger bestämt nej till både EU och Nato. Foto: Nya Tider
INTERVJU

Kasselstrand: ”Vi vill ha noll invandring och en omfattande återvandring”

PappersupplaganNya Tider v. 25

Gustav Kasselstrand brinner för återvandringsfrågan och tycker att man som politiker måste våga driva frågan som den viktigaste av dem alla. Han anser att Sverige­demokraterna inte längre är oppositionella nog, och är i dag partiledare för Alternativ för Sverige, som nått stora framgångar i sociala medier sedan det lanserades i mars. Tre riksdagsledamöter från SD gick över till Alternativ för Sverige efter lanseringen och driver i dag partiets politik i riksdagen. Vi har talat med Kasselstrand om invandringen, SD och valrörelsen.

Publicerad: 23 juni, 2018, 16:59

 • Svenska

Läs även

Hur har det gått för Alternativ för Sverige efter lanseringen?

Vi har lyckats få en hel del uppmärksamhet och kunnat etablera partinamnet i ganska stora folklager, så med ett par månader kvar till valet kör vi på och är positiva. Våra representanter i riksdagen debatterar med de etablerade politikerna så fort de får en chans, och i sociala medier är vi ett av de mest dominerande partierna.

Varför lanserade ni partiet så nära inpå valet?

– Hade vi startat partiet tidigare hade vi riskerat att vi inte skulle ha fått samma stora effekt medialt, vi ville slå till ordentligt en kort tid innan valet för bästa effekt. Det har gjorts tidigare med gott resultat av andra partier, bland annat av Ny Demokrati och Junilistan. Det finns en del partier som lyckas få momentum under valåret, så vi valde att göra på det sättet.

Hur många medlemmar har ni nu?

– Som det ser ut nu ligger vi på runt 2 000 medlemmar. Dessa medlemmar fick vi på två månader, så det har gått jättebra. Sverigedemokraterna hade 5 000 medlemmar när de kom in i riksdagen år 2010, så det kan vara en fingervisning hur det kommer gå i valet.

Vad är största skillnaden mellan er och SD?

– Sverigedemokraterna vill bli en del av etablissemanget, AfS vill det inte. Vi kommer att leverera en ordentlig oppositionspolitik, eftersom vi inte vill bli accepterade av etablissemanget eller de andra partierna. Vi är ett parti som sätter svenskarnas intressen i första numret. Sverigedemokraterna kan man inte lita på i dag, det är ett parti som har förändrats sedan de kom in i riksdagen. De har blivit berusade av makt och pengar. SD är inte längre en garant för en riktig oppositionspolitik.

Jimmie Åkesson har sagt att Sverige bör ta emot kvot­flyktingar. Vad tycker du om det?

– Det är bedrövligt. Det är ett exempel på SD:s förfall. För några år sedan var det Paula Bieler som gick ut och sade att de ville dubbla kvotflyktingantalet, någonting som de också indirekt fick igenom i riksdagen eftersom regeringen bestämde sig för att just dubbla kvotflyktingantalet. Det är ett tecken på ett parti som inte vet vad de vill längre. Man går ut och ”godhetssignalerar” om flyktingar för att försöka bli accepterade av ett korrupt politiskt etablissemang. Det kan inte ligga i svenska folkets intresse att ta emot 5 000 kvotflyktingar per år med tanke på alla problem vi har i dag.

Så ni vill ha noll invandring?

– Ja, noll asylinvandring, noll anhöriginvandring och noll kvotflyktinginvandring.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Sanna Hill

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • jan andersson

  Bra AFS går från klarhet till klarhet men för mig blir det SD även om dom har mjuknat med mycket.
  Jag hoppas SD visar sitt ”gamla jag” om dom får verklig makt och inte blir ett stödparti till M.
  SD kommer garanterat bli större än M så det är M som ska lyssna på SD kommer så ske?
  Vad gör M utan att samarbeta med SD går till S?
  M+S blir för olikt kommer inte att gå då dom har olika ”intresse målgrupper”
  M+C+L lär inte få majoritet speciellt inte som då KD nästan säkert inte klarar 4%
  Om SD blir största partiet så har jag svårt att se att Åkesson släpper fram en Mled regering
  utan att inte få något glöm det.
  Övriga partier kommer nu vara tvungna att foga sig mot SD.

 • Arne Nilsson

  Afs kan i allra högsta grad tacka de etablerade partierna för sina framgångar. T ex är många f d S-väljare fly förbannade på sitt moderparti för att de så fullständigt har ignorerat allt vad svenskar, Sverige, svensk kultur och svenskt entreprenörskap heter.

  Varsågoda, S,V, MP, C, M, Fi, L m fl. Ni har tiggt och bönat om detta i mer än 20 år! Det är bara att tugga och svälja när en del av er åker ur riksdagen i september.

 • sarah

  Den dagen det står ”återvandringsverket” på migrationsverkets lokaler blir svensken lycklig!

 • sarah

  Stå upp och slåss för det!

 • sarah

  Det viktiga är ju att landsförrädarna försvinner från den politiska makten! Sådana som Anders Borg, Carl Bildt , Mona Sahlin och Lövfen. Det kommer den nya generationen att se till. Underbart att se!

 • sarah

  Lyssna på Anna Änglavinge- Frågor till Far.

 • sarah

  Exakt det som händer idag tack vare Reinfeld , Bildt och diverse idioter.

 • sarah

  Självklart måste vi bygga ett nytt samhälle!

 • I love PJ

  Bra där Kasselstrand! Du har förstått vad som måste till för att få Sverige på fötter igen! AfS har det bästa politiska programmet jag har läst på länge! Lycka till, jag är nästan säker på var min röst hamnar!

 • Curteus

  Heja Kasselstrand!

 • Violetta Àgnes Szász

  Jag samlar pengar för att kunna återvända till Ungern..Jag var tvungen att vara här i 41 år…Jag arbetade betalade skatt och jag fick aldrig ett gott ord för mina insatser..Om jag skulle få ett startkapital då skulle jag försvinna härifrån..Jag var läkare och jag kan arbeta i Ungern ..helt rätt med återvandringen..Jag förlorade min familj här får inte träffa mitt barnbarn eftersom min svärson en svensk nolla kallar mig östblock kärring..Tidigare var jag blatte…

  • Lunkentuss

   Jag säger inte om att du lämnar Sverige och beklagar du inte får träffa ditt barnbarn.

   • Violetta Àgnes Szász

    Vad skall jag göra här utan familj…???? I Ungern åtminstone jag är bland ungrare även om de är främlingar. Min dotter är död för mig resten av mitt liv..Mitt barnbarn känner inte mig…Dessutom mina söner är fega att sätta den här nollan på plats…Jag har inget att göra bland de här främlingar alltså så kallade familj…Jag bestämde mig att gå och lämna inte adress och telefon…slut är slut..

    • Lunkentuss

     Jag säger inte om det och jag beklagar som sagt det har slutat på det här sättet för dig med din familj, men finns det inget annat att göra så finns det inte.
     Sen att du kanske också vill lämna landet av andra orsaker säger jag heller inget om eftersom den utveckling vi ser i Sverige inte är särskilt uppmuntrande.

     • Violetta Àgnes Szász

      Jag vill lämna landet bara på grund av detta..Jag vet inte varför skall jag sitta här utan familj ….För mig ingenting spelar någon roll längre..Det handlar bara om språket
      .Det är lättare med modersmålet…Jag prövar först hur det känns sedan vet jag inte vad skall hända med mig…Vill jag vara ärlig jag borde ta livet av mig det är det bästa…Alla kommer att bli glada mest mina barn och min svärson men inte än..Jag bara försvinner utan adress och telefon…

  • WHoLU

   Om du flydde från Ungern borde du väl ha rätt till ett återanvändarkapital? Dessutom kommer du få svensk pension utbetald i Ungern. Lycka till! Hemskt med familjen.

   • Violetta Àgnes Szász

    Jag vill ha min skatt dom jag betalade här i 41 år…100 000 kronor räcker inte som återsnvändarkapital…tyvärr…minst 1 miljon kronor…Ungern är dyrt

    • WHoLU

     Om du avsäger dig den svenska pensionen borde du få minst en miljon. Vet att det inte är möjligt nu.

 • latmask

  Äntligen litet kritik mot SD som inte urartat till pajkastning. Hoppas Åkesson tar intryck av detta.

 • Paulie

  Sedan får Stefan Jakobssons förehavanden partiet SD att framstå som desto mer invandrarvänligt https://www.svegot.se/2018/06/21/stefan-jakobssons-sd-underliga-taxiresor/

 • sarah

  Om nu inte SD eller Afs vilket inte är troligt får 40 procent utav rösterna i detta val, vilket jag har svårt att tro, då är väl ända Sverige som välfärdsnation ett minne blott?

 • sarah

  Då blir det minoritetsregering igen med sossar och urbota dumma moderater.

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

VIDEOVávra Suk: ”In i det etablerade systemet och rör om!” Han förordar även att alternativmedia samarbetar mer med varandra och startar drev på samma sätt som systemmedia gör. I panelen även Erik Almqvist (Exakt24), Mats Dagerlind (Samhällsnytt) och Mikael Wilgert (Swebbtv).

Björn Söder: Alternativ media behövs!

Nya Tiders Jesper Johansson får en pratstund med Riksdagsledamot Björn Söder (SD) som menar att gammelmedia genom åren har fört det svenska folket bakom ljuset och att det är alternativ media som istället jobbar för att delge en mer sanningsenlig bild av vad som händer i Sverige.

Just nu: Massavstängningar på Facebook – vill stoppa kritik mot Black Lives Matter?

Facebook har under natten och förmiddagen den 9 juni stängt av mängder av användare från sina konton för att de har systemkritiska åsikter. Många av de avstängda tycks ha kritiserat svart makt-rörelsen Black Lives Matter, som just nu ställer till kravaller över hela västvärlden och tvingar människor att be om ursäkt för att de är vita.

Kommunistiska partiet uppmanar till bojkott av EU-valet

DEMOKRATIFlera EU-kritiska alternativ ställer upp i EU-valet. Kommunistiska partiet (K) har istället valt att uppmana till valbojkott, bland annat genom en provokativ valfilm som går ut på att ”det finns bättre saker att göra på valdagen”, illustrerat av ett svenskt par som inleder älskog istället för att rösta.

Gula västarna demonstrerade i Göteborg

PROTESTERSöndagen den 24 februari hade ett hundratal tappra gula västar, som dock inte bars av alla, samlats vid Gustav Adolfs torg i Göteborg med plakat och svenska flaggor. Talade gjorde bland andra den välkända dissidenten Ingrid Carlqvist, Granskning Sveriges tidigare Fabian Fjälling och blott 15-åriga stjärnskottet Izabella Nilsson Jarvandi.

Mattias Karlsson ändrar sig – man får kritisera islam i SD

En förvirring har uppstått i Sverigedemokraterna efter att Thoralf Alfsson publicerat en serie brev från partiets medlemsutskott. I det senaste brevet, där skälen för hans uteslutning framförs, framgår det att man som representant för partiet inte får kritisera islam. Nu går partiets inofficielle chefsideolog Mattias Karlsson ut i ett nattligt Facebook-inlägg och dementerar uppgifterna – och skyller formuleringen på en nytillträdd tjänsteman.

Facebook censurerar sidor med miljontals följare

MEDIERFacebook har offentligt meddelat att man stängt ned hundratals alternativa sidor som rapporterar om övervåld från poliser, granskar transparensen i olika regeringar och lyfter andra frågor som inte rapporteras i systemmedia. Sidorna är populära med miljontals följare, men Facebook menar att man bekämpar ”falska konton” för användarnas bästa.

EU på väg införa ”länkskatt” på internet − väcker kritik

TEKNIKSökmotorer och andra kommersiella aktörer som länkar till nyheter och annat upphovsrättsskyddat material ska tvingas betala för detta. Det röstade EU för den 12 september, men slutligt beslut väntas först nästa år. Samtidigt går EU vidare med att tvinga internetjättar som Youtube och Facebook att censurera innehåll som användare lägger upp.

Gå till arkivet

Send this to a friend