Skip to Content

Ser positivt på framtiden. Gustav Kasselstrand tror på ett riksdagsinträde för Alternativ för Sverige, och menar att det behövs ett parti vars huvudfråga är återvandring. Partiet vill se noll asylinvandring, och säger bestämt nej till både EU och Nato. Foto: Nya Tider
INTERVJU

Kasselstrand: ”Vi vill ha noll invandring och en omfattande återvandring”

PappersupplaganNya Tider v. 25

Gustav Kasselstrand brinner för återvandringsfrågan och tycker att man som politiker måste våga driva frågan som den viktigaste av dem alla. Han anser att Sverige­demokraterna inte längre är oppositionella nog, och är i dag partiledare för Alternativ för Sverige, som nått stora framgångar i sociala medier sedan det lanserades i mars. Tre riksdagsledamöter från SD gick över till Alternativ för Sverige efter lanseringen och driver i dag partiets politik i riksdagen. Vi har talat med Kasselstrand om invandringen, SD och valrörelsen.

Publicerad: 23 juni, 2018, 16:59

  • Svenska

Läs även

Hur har det gått för Alternativ för Sverige efter lanseringen?

Vi har lyckats få en hel del uppmärksamhet och kunnat etablera partinamnet i ganska stora folklager, så med ett par månader kvar till valet kör vi på och är positiva. Våra representanter i riksdagen debatterar med de etablerade politikerna så fort de får en chans, och i sociala medier är vi ett av de mest dominerande partierna.

Varför lanserade ni partiet så nära inpå valet?

– Hade vi startat partiet tidigare hade vi riskerat att vi inte skulle ha fått samma stora effekt medialt, vi ville slå till ordentligt en kort tid innan valet för bästa effekt. Det har gjorts tidigare med gott resultat av andra partier, bland annat av Ny Demokrati och Junilistan. Det finns en del partier som lyckas få momentum under valåret, så vi valde att göra på det sättet.

Hur många medlemmar har ni nu?

– Som det ser ut nu ligger vi på runt 2 000 medlemmar. Dessa medlemmar fick vi på två månader, så det har gått jättebra. Sverigedemokraterna hade 5 000 medlemmar när de kom in i riksdagen år 2010, så det kan vara en fingervisning hur det kommer gå i valet.

Vad är största skillnaden mellan er och SD?

– Sverigedemokraterna vill bli en del av etablissemanget, AfS vill det inte. Vi kommer att leverera en ordentlig oppositionspolitik, eftersom vi inte vill bli accepterade av etablissemanget eller de andra partierna. Vi är ett parti som sätter svenskarnas intressen i första numret. Sverigedemokraterna kan man inte lita på i dag, det är ett parti som har förändrats sedan de kom in i riksdagen. De har blivit berusade av makt och pengar. SD är inte längre en garant för en riktig oppositionspolitik.

Jimmie Åkesson har sagt att Sverige bör ta emot kvot­flyktingar. Vad tycker du om det?

– Det är bedrövligt. Det är ett exempel på SD:s förfall. För några år sedan var det Paula Bieler som gick ut och sade att de ville dubbla kvotflyktingantalet, någonting som de också indirekt fick igenom i riksdagen eftersom regeringen bestämde sig för att just dubbla kvotflyktingantalet. Det är ett tecken på ett parti som inte vet vad de vill längre. Man går ut och ”godhetssignalerar” om flyktingar för att försöka bli accepterade av ett korrupt politiskt etablissemang. Det kan inte ligga i svenska folkets intresse att ta emot 5 000 kvotflyktingar per år med tanke på alla problem vi har i dag.

Så ni vill ha noll invandring?

– Ja, noll asylinvandring, noll anhöriginvandring och noll kvotflyktinginvandring.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Sanna Hill

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Stefan Löfven får sparken

Efter en misstroendeomröstning på begäran av Sverigedemokraterna med röstsiffrorna 181 för och 109 emot förklarade riksdagen att man inte längre har förtroende för Löfven. Det är första gången i svensk historia som en regering fälls i en misstroendeomröstning. Statsminister Löfven har nu en vecka på sig att antingen utlysa nyval eller avgå, annars entledigas han av talmannen.

Jan Helin flyttar till Husby

SVT:s mediedirektör Jan Helin, tidigare känd som chefredaktör på Aftonbladet, byter det idylliska villalivet i Bromma mot den invandrartäta förorten Husby, där han nyligen bosatt sig med familjen. Medieprofilen säger att han insett att det är hyckleri att ”gilla olika” bara på avstånd och att han hoppas att hans barn kommer att trivas i sin nya skola, där svenskar utgör en liten minoritet.

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

VIDEOVávra Suk: ”In i det etablerade systemet och rör om!” Han förordar även att alternativmedia samarbetar mer med varandra och startar drev på samma sätt som systemmedia gör. I panelen även Erik Almqvist (Exakt24), Mats Dagerlind (Samhällsnytt) och Mikael Wilgert (Swebbtv).

Björn Söder: Alternativ media behövs!

Nya Tiders Jesper Johansson får en pratstund med Riksdagsledamot Björn Söder (SD) som menar att gammelmedia genom åren har fört det svenska folket bakom ljuset och att det är alternativ media som istället jobbar för att delge en mer sanningsenlig bild av vad som händer i Sverige.

Just nu: Massavstängningar på Facebook – vill stoppa kritik mot Black Lives Matter?

Facebook har under natten och förmiddagen den 9 juni stängt av mängder av användare från sina konton för att de har systemkritiska åsikter. Många av de avstängda tycks ha kritiserat svart makt-rörelsen Black Lives Matter, som just nu ställer till kravaller över hela västvärlden och tvingar människor att be om ursäkt för att de är vita.

Kommunistiska partiet uppmanar till bojkott av EU-valet

DEMOKRATIFlera EU-kritiska alternativ ställer upp i EU-valet. Kommunistiska partiet (K) har istället valt att uppmana till valbojkott, bland annat genom en provokativ valfilm som går ut på att ”det finns bättre saker att göra på valdagen”, illustrerat av ett svenskt par som inleder älskog istället för att rösta.

Gula västarna demonstrerade i Göteborg

PROTESTERSöndagen den 24 februari hade ett hundratal tappra gula västar, som dock inte bars av alla, samlats vid Gustav Adolfs torg i Göteborg med plakat och svenska flaggor. Talade gjorde bland andra den välkända dissidenten Ingrid Carlqvist, Granskning Sveriges tidigare Fabian Fjälling och blott 15-åriga stjärnskottet Izabella Nilsson Jarvandi.

Mattias Karlsson ändrar sig – man får kritisera islam i SD

En förvirring har uppstått i Sverigedemokraterna efter att Thoralf Alfsson publicerat en serie brev från partiets medlemsutskott. I det senaste brevet, där skälen för hans uteslutning framförs, framgår det att man som representant för partiet inte får kritisera islam. Nu går partiets inofficielle chefsideolog Mattias Karlsson ut i ett nattligt Facebook-inlägg och dementerar uppgifterna – och skyller formuleringen på en nytillträdd tjänsteman.

Gå till arkivet

Send this to a friend