Skip to Content


INTERTVJU

Kent Ekeroth om riksdagslistan, vänskapskorruption och AfS

Publicerad: 15 juli, 2018, 18:06

 • Svenska

Läs även

Den omtalade politikern Kent Ekeroth plockades bort från Sverigedemokraternas riksdagslista. Nya Tider har intervjuat Ekeroth om anledningarna bakom, om påstådd vänskapskorruption inom partiet och hans åsikter om det nya partiet Alternativ för Sverige.

Sanna Hill

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Lasse Andersson

  Kommentarerna behöver tyvärr vara modererade och förhandsgranskade annars finns det risk att personer skriver olagliga saker. Ditt inlägg har alltså inte tagits bort men det tar ett tag innan någon moderator har godkänt det. Mvh Admin

 • Lasse Andersson

  ”För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den”. Mvh Admin.

 • Lösningen är att sluta med skattefinansiering av politiska partier och sänka ersättningen till riksdagsledamöter så bara de som är där av ideella skäl blir kvar. Jag har funderat ut ett hållbart system. Direktdemokrati med maximal subsidiaritet och bara två val, ändra (en ny lag eller ta bort en gammal) ändra inte. De röstande ska klara en test före vart val som godkänns av representanter från bägge sidor och visar att de röstande satt sig in i frågan (vilket sällan knapptryckande lagstiftare i Sverige gjort). Så en tröghet så ändra med tiden måste vinna allt fler omröstningar för att implementeras så Sverige styr den rakaste vägen mot det samhälle folket vill leva i.
  Givetvis är det en hel del till men kanske Vavra låter mig skriva en artikel om det?

 • Maxxoo

  Det har varit en bromskloss på den långa vägen till de andra partiernas, ännu icke uppnådda, ”acceptans” av SD som ett ”seriöst” parti, så länge Kent Ekeroth och Björn Söder anses representera SD:s toppskikt. Ekeroth’s CV på privatsidan vad gäller krogfylla och allmän stökighet är knappast karaktärsegenskaper som inger förtroende hos den stora allmänheten och som inte förknippas med en representant för ett stort seriöst parti. Detsamma gäller Björn Söder och hans ofta hastiga och illa genomtänkta kontroversiella uttalanden, som flera gånger har slagit tillbaka mot honom själv av de politiska motståndarna, vilket i viss mån också har kontaminerat SD. Honom har dock partiledningen lyckats ställa åt sidan i.o.m. talmansuppdraget. SD’s roll i dagens rikspolitik är så mycket annorlunda än för bara några år sedan. Denna nya roll för SD, som ett av de största riksdagspartierna, ställer helt andra krav på kompetens och intellektuell skärpa i ledningen, egenskaper som kanske inte alla uppfyller..

12-årig flicka ihjälskjuten av gängkriminella

INRIKESNatten mot söndagen sköts en 12-årig flicka ihjäl vid en bensinmack i Norsborg i Botkyrka kommun söder om Stockholm. Skjutningen menas ha varit en så kallad ”drive-by-skjutning” där gängkriminella kört förbi bensinmacken och öppnat eld mot andra gängmedlemmar men missat och istället dödat den unga flickan.

EU klubbade återhämtningsfond och dubblar sin budget

UTRIKESTidigt på morgonen den 21 juli skrev EU-ländernas regeringschefer på avtalet om den nya långtidsbudgeten och den så kal­la­de återhämtningsfonden för EU, efter ett historiskt långt maratonmöte över mer än fyra dygn. Den senare har lanserats som ett stöd för återuppbyggnad till länder som drabbats hårt av coronapandemin. Konstruktionen innebär att EU:s budgetramar i det närmaste dubbleras, med lånade pengar, under tre år. Förändringen är fundamental och marknadsförs som ”Nästa generation av EU” – utan att ställas under demokratisk prövning.

2022 rullar politikertåget till Bryssel

INRIKESRegeringen har beslutat ge Trafikverket i uppdrag att upphandla två olika utrikes nattåg, det ena Stockholm – Hamburg och det andra Malmö-Bryssel. Eftersom det inte tillåts att upphandla dessa på tysk sträcka förväntas vinnande tågföretag ta risken från dansk-tyska gränsen. Hamburg-tåget från Stockholm välkomnas av många, men Brysseltåget från Malmö ses istället som något politikerna ger sig själva i present.

Katolsk kyrka i Ystad utsatt för stenkastning av ungdomsgäng

INRIKESLördagen den 26 juli utsattes Sankt Nikolaikyrkan i den skånska staden Ystad för stenkastning av ett mindre ungdomsgäng – mitt under pågående mässa. Vittnen såg åtminstone tre ungdomar springa från platsen, men kyrkoherde Eugeniusz Machica säger till Nya Tider att han just nu inte vet om det handlar om ett muslimskt invandrargäng eller inte.

Par skyddade sitt hus – blev av med sina vapen

UTRIKESParet Mark och Patricia McCloskey skyddade sin villa mot svarta BLM-aktivister som brutit sig in på deras tomt. Paret visade att de var beväpnade och fick till slut de aggressiva aktivisterna att ge sig av. Nu har dock polisen konfiskerat parets vapen och utreder deras agerande.

Hatstorm mot veganföretagare – ville stoppa hatet mot vita – Nu mister Seitanfoods sina största leverantörer

UTRIKESNikolaos Pizanias är företagaren inom veganska livsmedel som kritiserade det kaos som följde i spåren av Black Lives Matter-protesterna. Pizanias skrev inlägg i sociala medier om ”hatet mot vita”, som han själv anser måste få debatteras. Inom loppet av några timmar hade han mist samtliga större kunder till sitt företag och tvingas nu avveckla sin verksamhet. Företagaren riktar kritik mot den åsiktskorridor och politiska ängslighet som han anser blir allt mer framträdande i Sverige, inte minst inom veganrörelsen. Nättidningen Exakt24 träffade Pizanias för en intervju.

Vit kvinna skjuten efter att ha sagt ”All lives matter”

USADen 5 juli sköts 24-åriga Jessica Doty Whitaker till döds i Indianapolis i den amerikanska delstaten Indiana, efter att ha hamnat i gräl med en grupp svarta personer som skanderat ”Black Lives Matter”.

Kvinna våldtagen två gånger – av olika män

INRIKESEnligt polisen så har två våldtäkter ägt rum i Västerås i lördags och enligt uppgifter skall det röra sig om en kvinna som först våldtogs på en plats för att sedan när hon sökt hjälp bli våldtagen igen.

Gå till arkivet

Send this to a friend