Skip to Content

Foto: Facebook / Mikael Svensson
OPINION: ROLF HILLEGREN

Kommun på villovägar

PappersupplaganNya Tider v. 11

Publicerad: 12 mars, 2019, 21:04

  • Svenska

Läs även

Om jag befann mig på bilresa mot Teheran och vid infarten möttes av en stor reklamtavla föreställande en kvinna i hijab samt texten ”Välkommen till Teheran”, skulle jag inte bli förvånad. Det skulle kännas helt naturligt och jag skulle förstå att kvinnan är klädd i den av regimen påbjudna kvinnoklädseln. Samtidigt skulle jag naturligtvis bli påmind om levnadsvillkoren i landet och förmodligen ägna landets kvinnor en särskild tanke.

Helt annorlunda skulle jag reagera om jag befann mig på resa mot Gävle och möttes av ett liknande budskap. På nätet har jag till min förvåning läst att det finns en sådan skylt som välkomnar resenärer till staden. Mina första tankar var: Vem kan ha bekostat skylten? Kan det möjligen vara stadens moské, vars rykte inte är helt oklanderligt?

Att det kunde vara kommunens politiker försökte jag i det längsta att förtränga. Men ganska snart fann jag ett inlägg på Facebook där kommunens kommunikationschef, Johan Adolfsson, skingrade alla misstankar om skyltens tillkomsthistoria. Det var kommunen som beslutat i frågan och av Adolfssons inlägg framgår att man från kommunens sida till och med förefaller att vara stolt över tilltaget.

Först vill jag framhålla att jag inte på minsta sätt är kritisk mot kvinnan på skylten. Ej heller är jag kritisk mot stadens muslimer. Min förundran riktar sig uteslutande mot dem som fattat beslut om skyltens tillkomst och jag frågar mig hur man kan ha tänkt. Viss vägledning får man av Adolfssons inlägg, men det finns ett antal frågor som blir hängande i luften.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Rolf Hillegren

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Anna Catherine af Trampe

    Fördumningen har nu nått en sådan nivå att andra begåvningar än den på värdegrunden uppbyggda talangen att köra samhället i diket har ringa eller inget värde.

Jag har blivit grovt kriminell

OPINION

IS-terroristerna, och vad gör vi med dem?

När man ser reportagen om IS härjningar, mördande och otroliga grymhet, förstår man att något är allvarligt fel. Men nu börjar vi förstå hur det ligger till med rekryteringen till denna terrororganisation. Det är i stor utsträckning redan gravt kriminella som sökt sig till kalifatet med syftet att bli något större, en upphöjd krigare.

Att vara lojal mot sin förtryckare

OPINION: KATERINA JANOUCHIdén att den nuvarande samhällsmodellen är den bästa sitter djupt rotad hos 80 procent av den svenska befolkningen – i alla fall sett till hur de röstade i det senaste riksdagsvalet. Kanske lägger de även handen på varma plattor gång efter annan i tron att de inte bränner sig nästa gång? Självbilden verkar svårast att rubba och hjärntvätten som svensken har översköljts med sedan barnsben sitter stenhårt, skriver Katerina Janouch, författare och debattör.

Systemmedias indoktrinering

KRÖNIKAVad är de bakomliggande orsakerna till att etablerade medier ägnar sig åt ”fake news” ofta på ett likriktat och enögt sätt? Det spekuleras ibland om bakomliggande konspirationer, men sanningen är både enklare och mer komplicerad än så.

När inte ens Volvo-chefen kan hålla tyst längre …

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETGöteborg är för otryggt, menar Volvos vd Håkan Samuelsson, och det gör det svårt att rekrytera utländska experter. Nu hotar mångkulturen alltså hela Västsveriges födkrok, men fortfarande får man höra bortförklaringar som att ”Samuelsson borde läsa på” och trams som ”fler vuxna förebilder”.

Sverige har inte råd med allas lika värde

KRÖNIKARegeringen och dess stödpartier gör sitt bästa för att förtränga verklighetens bokslut. Det hjälper inte att dra till med floskeln om allas lika värde i sammanhang där det inte har någon som helst relevans. En annan propagandistisk dimridå är målsättningen att inte ställa grupp mot grupp. Hur kan man fatta beslut om prioriteringar i samhället och budgeten utan att just ställa grupp mot grupp? Tänk om våra förtroendevalda beslutsfattare kunde införa så mycket ärlighet i debatten att de slutade tala fikonspråk.

Vi har seglat över kanten

OPINION

Vänsterliberal kollaps i EU-valet

KRÖNIKAEn fartblind, vänsterliberal elit fortsatte att ånga på om mer överstatlighet, EU-skatter och jordens klimatundergång. Men väljarna tycks inte helt imponerade, Liberalerna överlevde valet med nöd och näppe och frågan är om vi kan förvänta oss liberal självkritik eller liberal självutplåning framöver.

Gå till arkivet

Send this to a friend