Skip to Content

Foto: Facebook / Mikael Svensson
OPINION: ROLF HILLEGREN

Kommun på villovägar

PappersupplaganNya Tider v. 11

Publicerad: 12 mars, 2019, 21:04

  • Svenska

Läs även

Om jag befann mig på bilresa mot Teheran och vid infarten möttes av en stor reklamtavla föreställande en kvinna i hijab samt texten ”Välkommen till Teheran”, skulle jag inte bli förvånad. Det skulle kännas helt naturligt och jag skulle förstå att kvinnan är klädd i den av regimen påbjudna kvinnoklädseln. Samtidigt skulle jag naturligtvis bli påmind om levnadsvillkoren i landet och förmodligen ägna landets kvinnor en särskild tanke.

Helt annorlunda skulle jag reagera om jag befann mig på resa mot Gävle och möttes av ett liknande budskap. På nätet har jag till min förvåning läst att det finns en sådan skylt som välkomnar resenärer till staden. Mina första tankar var: Vem kan ha bekostat skylten? Kan det möjligen vara stadens moské, vars rykte inte är helt oklanderligt?

Att det kunde vara kommunens politiker försökte jag i det längsta att förtränga. Men ganska snart fann jag ett inlägg på Facebook där kommunens kommunikationschef, Johan Adolfsson, skingrade alla misstankar om skyltens tillkomsthistoria. Det var kommunen som beslutat i frågan och av Adolfssons inlägg framgår att man från kommunens sida till och med förefaller att vara stolt över tilltaget.

Först vill jag framhålla att jag inte på minsta sätt är kritisk mot kvinnan på skylten. Ej heller är jag kritisk mot stadens muslimer. Min förundran riktar sig uteslutande mot dem som fattat beslut om skyltens tillkomst och jag frågar mig hur man kan ha tänkt. Viss vägledning får man av Adolfssons inlägg, men det finns ett antal frågor som blir hängande i luften.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Rolf Hillegren

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Anna Catherine af Trampe

    Fördumningen har nu nått en sådan nivå att andra begåvningar än den på värdegrunden uppbyggda talangen att köra samhället i diket har ringa eller inget värde.

EU-valet

DEBATTDen 25 maj för hundra år sedan klubbade riksdagen igenom allmän och lika rösträtt. Detta efter 40 års kamp från arbetarklassen där överklassen också pressades av en tänkbar revolution. Men en eftergift var det. Som överheten aldrig varit bekväm med. Det menar Ulf Nilsson, facklig sekreterare i Kommunistiska Partiet.

Propaganda i stället för dialog

KRÖNIKA

Hur var det egentligen kring Jan Guillou och spioneridomen?

KRÖNIKAI sin krönika i Nya Tiders nätupplaga presenterade Josef Csiba en händelse som skakade om inte bara Sveriges journalistkretsar, men framför allt det socialdemokratiska partiet. För många yngre läsare som missade viktiga historielektioner i modern politisk historia är detta förtydligande absolut nödvändigt.

Bananrepubliken Sverige

LEDAREDen svenska demokratin är ett skådespel. Det finns i dag inget annat sätt att beskriva det på. Det står helt klart sedan oppositionen gång på gång hindrats att nå ut till allmänheten enligt samma spelregler som maktens egna partier.

Pensionärerna kommer!

OPINION: DAN AHLMARKPensionärerna har glömts bort i ett samhälle som hela tiden lyfter fram unga karriärister med ett levebröd att riskera om de tänker allt för självständigt. Men pensionärerna är många – väldigt många till och med. Och arga – hur arga kan vi snart komma att bli varse om, menar forskaren och affärsutvecklaren Dan Ahlmark.

SD får för första gången reellt inflytande

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETFörsvarsberedningens rapport som presenterades i förra veckan är inte bara ett trendbrott vad gäller ambitionen att försvara Sverige, det är också första gången som Sverigedemokraterna ger ett avtryck i svensk politik och stakar ut riktningen för de andra partierna.

Lämna EU – stärk det nordiska samarbetet

DEBATTSveriges riksdag består av partier som vill vara kvar i EU. Landsbygdspartiet vill lämna EU och ge svenska medborgare makt över besluten som påverkar deras liv.

I statsfeminismens välde

OPINION

Gå till arkivet

Send this to a friend