Skip to Content

Foto: Facebook / Mikael Svensson
OPINION: ROLF HILLEGREN

Kommun på villovägar

PappersupplaganNya Tider v. 11

Publicerad: 12 mars, 2019, 21:04

  • Svenska

Läs även

Om jag befann mig på bilresa mot Teheran och vid infarten möttes av en stor reklamtavla föreställande en kvinna i hijab samt texten ”Välkommen till Teheran”, skulle jag inte bli förvånad. Det skulle kännas helt naturligt och jag skulle förstå att kvinnan är klädd i den av regimen påbjudna kvinnoklädseln. Samtidigt skulle jag naturligtvis bli påmind om levnadsvillkoren i landet och förmodligen ägna landets kvinnor en särskild tanke.

Helt annorlunda skulle jag reagera om jag befann mig på resa mot Gävle och möttes av ett liknande budskap. På nätet har jag till min förvåning läst att det finns en sådan skylt som välkomnar resenärer till staden. Mina första tankar var: Vem kan ha bekostat skylten? Kan det möjligen vara stadens moské, vars rykte inte är helt oklanderligt?

Att det kunde vara kommunens politiker försökte jag i det längsta att förtränga. Men ganska snart fann jag ett inlägg på Facebook där kommunens kommunikationschef, Johan Adolfsson, skingrade alla misstankar om skyltens tillkomsthistoria. Det var kommunen som beslutat i frågan och av Adolfssons inlägg framgår att man från kommunens sida till och med förefaller att vara stolt över tilltaget.

Först vill jag framhålla att jag inte på minsta sätt är kritisk mot kvinnan på skylten. Ej heller är jag kritisk mot stadens muslimer. Min förundran riktar sig uteslutande mot dem som fattat beslut om skyltens tillkomst och jag frågar mig hur man kan ha tänkt. Viss vägledning får man av Adolfssons inlägg, men det finns ett antal frågor som blir hängande i luften.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Rolf Hillegren

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Anna Catherine af Trampe

    Fördumningen har nu nått en sådan nivå att andra begåvningar än den på värdegrunden uppbyggda talangen att köra samhället i diket har ringa eller inget värde.

Strukturell rasism, en konsekvens av invandring?

OPINIONBjuder man in MENA (Mellanöstern och Afrika) till Sverige, så får man MENA i Sverige. Ju större volymer och ju kortare tillvänjningstid, desto mer överrumplande och förödande blir konsekvenserna i samhället, alldeles oavsett om man medger det eller låtsas att det handlar om en naturlig och förväntad samhällsutveckling.

Magda Gad prisas för “berättande utan skygglappar”

Nya Tiders favoritjournalist i systemmedierna, Expressens utrikeskorrespondent Magda Gad, får utmärkelsen ”Årets röst” som delas ut av Dagens Opinion.

Förorterna visar hur mångkulturen missgynnar oss alla

OPINION: IZABELLA NILSSON JARVANDIIzabella Nilsson Jarvandi, en ung kvinna med svensk-iransk bakgrund, har vuxit upp i ett av Göteborgs ”utanförskapsområden”. Här berättar hon utifrån sina egna erfarenheter om hur dessa enklaver visar på mångkulturens misslyckande.

Är män eller kvinnor bättre?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI detta nummer avslöjar vi att Försvarsmakten luras för att motivera att fyskraven för vissa befattningar ska sänkas. Samtidigt gör man ett märkligt avsteg från den feministiska doktrinen – man motiverar de nya reglerna med att ett kön skulle vara bättre än det andra i vissa avseenden.

Demokratin i EU är helt otillräcklig

OPINION: DAN AHLMARK

Lilla Greta och den stora världen

Den tonåriga Greta Thunbergs strejkaktioner som protestyttring i klimatfrågan har knappast undgått någons uppmärksamhet. Resor, tal och möten med politiker och kända personer blev vardagen för en tonåring från Sverige. Det är en ynnest för en 16-årig skolflicka att få kändisstatus enkom på grund av civil olydnad. Men hur ser man på Gretas aktiviteter i andra länder, exempelvis Tyskland?

Antidemokratiska lagförslag, Jan Guillou och Aftonbladet den 3 mars

KRÖNIKA Jan Guillou, ökänd vänsteraktivist, författare och flitig skribent för tidningen Aftonbladet, där han alltjämt om han så önskar får allt utrymme till förfogande för att utgjuta sina tårar då han känner sig orättvist behandlad av omvärlden, vilket nuförtiden inträffar allt oftare. Nu senast, den 3 mars, beklagar han sig högljutt över att vissa högerkrafter eventuellt vill föreslå ändrad lagstiftning för IS-terrorister vilka har hunnit bli svenska medborgare, och nu vill återvända till Sverige.

Att peta Fidesz ur EPP kan vara början på slutet för EU

INRIKESJuncker går Soros ärenden. I den ungerska statskampanjen, som lanserades den 18 feb­ruari, hävdas att Bryssels migrationsplaner hotar Ungerns säkerhet. Texten lyder: ”Du har också rätt att veta vad Bryssel planerar!”, och under affischen: ”De vill införa obligatoriska bosättningskvoter. De vill försvaga medlemsländers rätt att skydda sina gränser. De vill underlätta invandring genom migrantvisum.” Bild: Ungerska staten

Gå till arkivet