Vasastan från balkong.

Kulturmarxist på Vasastans altan

Livet bjuder på överraskningar, oväntade, märkliga, hotande, ibland komiska. Jag tror jag var med om det sistnämnda en nyligen svunnen lördagskväll. Eller borde jag kanske uppfattat det annorlunda, som ett hot?

Så här var det. En gammal bekanting till mig sände ett sms med förslag att dela några vinklunkar på hans altan i Vasastan, högst upp i hans etagevåning. Några timmar senare satt jag och min kära sambo och njöt av goda ostar och oväntat gott lådvin mitt i en stilla nordisk varm sommarkväll. Ni vet, de här nordiska högsommarnätterna som är näst intill ofattbara med sin evighetskaraktär och sin oskuldsfulla blå himmel i dalande sol och några molntussar. Vi satt högst upp, hörde lite gatusorl från andra sidan huset när vi satt och såg ner på lägenheterna i gårdshuset.  ”Gudrun kommer också, hon ringde just och sa hon varit på Lydmar, men tyckte det var för tidigt att gå hem, så hon kommer förbi”, sade värdinnan. Oj då, tänkte jag, ”Gudrun”, som vi kan kalla henne, är nämligen ”medveten journalist”, som hon själv betecknar sig. Jag känner henne halvbra sedan cirka trettio år, hon är frikyrklig liksom jag var tills jag blev 53 år och insåg sanningen i den traditionella katolska tron. Jag träffar henne kanske vartannat år på fester hos mina vänner.

Nåväl, det blir säkert bra tänkte jag. Jag kan försvara mig, efter alla mina år inom psykiatrin där jag träffat allt ifrån hotfulla muslimska gäng, yrkeskriminella svenska bodybuilders till olika av psykossjukdom drabbade människor så vet jag hur jag hanterar aggressivitet. Det fanns dock ett ”men”, ett mycket stort ”men”. Jag ville inte vara tyst, det var på min fritid och jag har väl för sjutton gubbar rätt att ”koppla av och va’ som folk”. Speciellt när jag skall träffa en kulturmarxist av om inte värsta kalibern så näst intill.

Med näst intill menar jag de här totalt galna frikyrkomänniskorna som spelar kultiverade medmänskliga kristna och medvetna, trots att de är lika omedvetna om tingens förhållande som kråkan som brukar kraxa mot mig när jag går till jobbet varje morgon. De kallar sig för goda kristna och skänker kyrkor till muslimer så de kan byggas om till moskéer och på djupt allvar tror att detta är kristlig kärlek. De är också övertygade om att varje muslim är en förklädd svensk och bara man väntar tillräckligt länge så kommer det att visa sig.

Snacka om självförhävelse, snacka om brist på insikt. Många av er läsare känner till typen.

I verkligheten har denna frikyrkans representant tappat all kristen tro, har en inre rotlöshet som gränsar till mörker istället for god mylla, har så starka komplex gentemot kommunismen så att de utan tvekan kan säga i en diskussion ”ja, men innerst inne är jag kommunist, Marx och kapitalet du vet”.  Tillika hade hon alltså journalistutbildning och hankade sig fram med A-kassa och frilansuppdrag.  En sak som jag misstänker retar henne infernaliskt är att jag sannolikt är mer känd än hon någonsin kommer att bli.  Jag har ju flera gånger blivit rikskändis för att jag sagt:

a. Jag är helt mot mångkultur.

b. Att epidemin med apatiska barn är en övergreppsepidemi mot stackars utsatta flyktingbarnen som tvingas ligga och bli sondmatade i månader och år för att familjen skall få asyl. Självklart har jag rätt – det vet alla insatta. Det finns inte en barnpsykiater i dag som förnekar så kallad påförd sjukdom hos barnen och att åtminstone vissa barn lider mycket mycket svårt. Och det är kulturmarxisternas våta mardröm om det kommer fram till allmänheten att en konservativ nationalist som Dr. Jackson är den som i sin kärlek till flyktingbarnen har varit beredd att offra sin karriär – för så tufft var det faktiskt för mig att stå upp för barnen. Att jag klarat mig så bra beror givetvis på att myndigheter och kollegor vet att jag har rätt – men de är skrämda till tystnad av Sveriges mediokra journalistkår.

c. Att jag gillar Svenskarnas parti.

Inget av detta får man säga för mediokra och navelskådande svenska journalister. Att denna MK*-journalist Gudrun överhuvudtaget kommer när jag är där tror jag delvis beror på att hon vill skriva om mig. Säga till sina kollegor att hon minsann känner Jackson etc etc. Då lyssnar alla, för det är väl känt i svensk journalistkår att jag tämligen konsekvent kallar svenska journalister för idioter – grundorsaken till detta eminenta epitet är att jag alltid haft väldigt svårt att ljuga. Det fula ordet passar dem väl och jag skäms alltid lite så där lagom när jag formulerar det – men det får jag ta. Inte gör det saken bättre för vare sig dem eller undertecknad att jag var företagsläkare på SVT/SR i två år under 1980-talet. Jag är bunden av min tystnadsplikt, men jag vet vilka som sprang nakna och narkotikapåverkade i korridorerna under Radiohuset och något dygn senare syntes i TV-rutan. Många chefer var kommunister och de få stackare som var liberaler beklagade sig för mig.

Thomas Jackson.
Thomas Jackson.

OK. Damen Gudrun anlände och efter lite slöprat kom hon, inte jag, in på det så kallade näthatet. Vi satt fem på altanen och temperaturen steg lite första minuterna eftersom näthatsdebatten har politiska dimensioner lurandes runt hörnet. Hon började tala om Blondinbella och förföljda kvinnliga journalister. Jag avbröt henne och försökte få sylen i vädret att hela näthetsdebatten verkar vara ett propagandanummer från journalistidio…(ni vet) där man lyfter fram sunda nationella sajter i samma sammanhang som näthatet mot kvinnor för att liksom kasta skuld på seriösa nationella sajter (som www.friatider.se, www.avpixlat.info, www.exponerat.info och www.realisten.se ).

Gudrun bjäfsade ansträngt emot och sade att hon inte kände till vad jag pratade om.  Men snälla nån’, sa jag, känner du inte till Realisten? Det är ju Svenskarnas partis nättidning som har dubbelt så många läsare som Sveriges största landsortstidning Nerikes Allehanda – tvåhundratusen, jag upprepade, tvåhundratusen om inte fler unika läsare varje månad.  Jag kände att jag började få överläge.

Gudrun replikerade ”Jag har aldrig hört talas om Svenskarnas parti”. Nu fick jag ännu mera överläge för nu visste jag att hon ljög. Jag sa ”du kallar dig medveten, men vet du inte ens om att näthatsdebatten handlar ju indirekt om de stora fyra nationella websajterna, där Svenskarnas partis är en av dem hotar kulturmarxister som Dig, lika stora som Sydsvenska Dagbladet på nätet!”. Och för att reta henne ännu mer så sa jag högt och tydligt ”det är ju de som förut kallade sig nationalsocialistisk front!”.

Undertecknad och de andra tre i sällskapet satt helt tysta och spända. Vad skulle hända? Jo, Gudruns ansikte förvreds i en form av spastisk förvriden emotionellt otolkbar grimas med en stor komponent av skräck och imponerande hysteroid framtoning och började halvskrika ”Du snackar skit och bara skit skit och du är sjuk, ja du är sjuk sjuk!” Till slut skrek hon sammalunda ord så högt så det måste ha hörts ända ned till Vanadislunden i sommarnatten.

Tack gode Gud att ingen ringde efter ambulans för att leta upp den sjuke vid Odenplan. Jag tror dock ambulansen hade tagit Gudrun istället för mig, hur högt hon än skrikit. Efter detta magnifika utbrott samlade hon sig, skulle gå. Hon tog bordskannan med vatten och med en rörelse ungefär som en överskruvad back-hand i pingis skvätte hon kvarvarande två deciliter vatten mitt i nyllet på mig. Alla satt stumma, min värd rörde sig överhuvudtaget icke, han satt helt lugn. Jag med. Detta blev ju riktigt bra till slut, tänkte jag med vattnet rinnande nedför mina glasögonglas.

I bilen på vägen hem sa min sambo att hon ”också blev våt”. Det kändes riktigt bra att höra det, men varför vet jag inte. Kanske för att vi inte vill vara ensamma när vi utsätts för kulturmarxisternas ilska.

 

* Mångkultur
Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Nya Tider de stora vinnarna

Nya Tider de stora vinnarna

🟠 Under flera veckors tid var Nya Tiders medverkan på Bokmässan ett av de mest diskuterade ämnena i svensk media – och är fortfarande. Dagens Nyheter, som Nya Tider granskar ingående i det nummer som delades ut gratis under Bokmässan, har bedrivit en hetskampanj mot tidningen och klistrat på de mest fula av epitet för att skrämma folk från att läsa våra nyheter. Dock fick drevet en motsatt effekt – intresset kring Nya Tider växte och vi fick nya läsare och prenumeranter som inte hade hört talas om tidningen innan. Det tackar vi för!

Läs även:

Rasismen blir allt mer öppen

Rasismen blir allt mer öppen

🟠 Det blir allt vanligare att rasismen tillåts eller till och med uppmuntras. Och utvecklingen går fort. Har man ”fel” hudfärg, så saknar man tydligen rättigheter. Man kan bli sparkad bara för att lämna plats åt en person med ”rätt” hudfärg. Att diskriminera vita är numera inte bara accepterat, utan till och med påbjudet.

En dekadensteori – därför tillåts Sverige förfalla

En dekadensteori – därför tillåts Sverige förfalla

🟠 Sveriges styrande politiker ser sig som upplysta visionärer, redo att ta språnget in i den nationslösa framtiden. Att kulturkrockar snarare tilltar med den ökande mångkulturen skyler de över med att prata om utmaningar istället för att erkänna att det finns riktiga problem. Det skriver veckans debattör, docent Jan Tullberg, som pekar på att fakta har fått stå tillbaka för godhetssignalering och meningslösa mantran som ”allas lika värde”.

Fria val, ett fritt rättsväsende och en fri press

Fria val, ett fritt rättsväsende och en fri press

🟠 Vad är det första som dyker upp i ditt huvud när du hör om ett land där journalister förföljs och misshandlas, där oppositionella inte får samlas och protestera och där regimkritisk media ska förbjudas genom lagstiftning? Stämmer det in med något du kanske hört om Ryssland, eller Eritrea, eller rent av Nordkorea? Nej, det här handlar faktiskt om ett land i norra Europa, om Sverige.

Nazismen kommer från Amerika

Nazismen kommer från Amerika

🟠 KRÖNIKA Bundesamt für Verfassungsschutz, den politiska myndighet som skyddar demokratin i Tyskland rapporterar ständigt om nya våldsgrupper med högerideologier eller amerikansk nazism. Det är den amerikanska belägringsideologin, siege culture, som inspirerar radikala grupper till attentatsplaner mot politiker eller misshagliga statstjänstemän. Även vänsterextremism och islamism ökar.

Nyhetsdygnet

Bilden av det överhängande ”klimathotet” skärskådas

🟠 BOKRECENSION I boken Borde man oroa sig för klimathotet? konfronterar filosofiläraren Staffan Mörner de påståenden om ett förestående ”klimathot” som konstant förmedlas som absoluta sanningar. Mörner har varit engagerad i miljöfrågor under större delen av sitt liv och skriver sedan flera år om just klimatfrågan i olika nätpublikationer. Bokens utgångspunkt är ett ifrågasättande av det dominerande narrativet, vilket gör att läsaren får en gedigen grundkurs i klimatfrågans olika delar, skriver recensenten Tobias Svensson.

Siknäsfortet – den viktigaste befästningen i Kalixlinjen

🟠 ”Man byggde skyddsrum i alla storlekar, från tremansskyddrum till 48-mans, och de var utspridda hela vägen mellan Torne och Kalix älvdalar. Totalt vid hela Kalixlinjen fanns plats för cirka 18 000 man i skyddsrum mot grov artillerield. Man talade om ett ’fördröjningssystem’, det vill säga vi kommer inte kunna stoppa en rysk invasion, men vi kan fördröja framdragandet” – Sten Ekman, författare.

Van Morrison – What’s it gonna take?

🟠 Förra årets hjärnskakningspanik bland musikkritiker handlade om att en av deras gunstlingar, den ofta geniförklarade Van Morrison, levererat ”felaktiga” svar på frågor som etablissemanget redan avgjort åt oss. På skivan sjöng han om att Covid-19 var en bluff och att media ägs av några som inte vill oss väl. Nu har Van Morrison återkommit med ännu en låtsamling och han backar inte en millimeter.

Hylte: från bruksort till mångkultur

🟠 REPORTAGE Nya Tider har under en tid fått rapporter om att kommunen Hylte i Hallands län alltmer domineras av islamister och ökande otrygghet. Eftersom centralorten Hyltebruk är en liten bruksort på landet blev vi överraskade, så vi åkte dit och fann ett samhälle där mycket hade fått en muslimsk prägel, men där en tystnadskultur gjorde det svårt att hitta någon som ville uttala sig.

Containerbrist förvärrar begynnande matkris – Nya Tider i Wuhan: Inga spår av viruskatastrof

🟠 Covid-restriktioner förvandlar hamnar till flaskhalsar. Överfulla hamnar och försenade varutransporter ger förstörd mat. Kina har ett stort handelsöverskott då deras industriproduktion går för fullt medan stora delar av väst går på halvfart på grund av snart årslånga nedstängningar. Nya Tider besökte Wuhan och kunde förvånat konstatera att livet där är normalt medan omvärlden fortfarande efter ett år lever med varierande grad av nedstängningar.

Mord i Östervåla

🟠 HISTORIA Den 19 februari 1896 hittades postmästaren och klockaren Johan Åkerlund svårt skadad i huvudet på postkontoret i Östervåla. Han avled några timmar senare. Undersökningen tydde på att han blivit huggen med en yxa. Brottet bedömdes vara ett rånmord trots att mördaren inte rört värdepapperna som legat framme, fullt synliga. Detta är första delen om Östervålamordet som är både ett olöst brott och en komplex gåta.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos Spelpressen
Allt du behöver veta om casino utan spelpaus
Svenskaonlinecasinon – Din jämförelsesida för svenska casino online
Jämför casino utan svensk licens hos Nya-Casinon.online
Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com
Läs allt om Jalla Casino bonus här – vi har all info om sidan och guidar dig igenom alla steg så du kan motta din bonus.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Annonser och SEO
salj[snabel-a]nyatider.nu

Artiklar (RSS)
© 2022 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.