Skip to Content

Gjorde förlust. Bröderna Roger och Kristian Adolfsen i Norge driver en verksamhet som bland annat involverar asylboenden, men år 2017 gick man med en förlust på hela 12,8 miljoner norska kronor. Foto: Adolfsen Group
UTRIKES

Norska asylkungar gör chockförluster

PappersupplaganNya Tider v. 18

Den rekordlåga asylinvandringen till Norge gav enorma förluster för Adolfsenbröderna, Norges främsta asylkungar. Deras Norlandia Health & Care Group gick med 50 miljoner norska kronor i förlust – bara i det fjärde kvartalet 2017. I koncernen ingår även det ökända Hero Group som fortsätter sin verksamhet i Sverige.

Publicerad: 5 maj, 2018, 19:12

 • Svenska

Läs även

Bröderna Roger och Kristian Adolfsen gjorde i sitt asylboende- och vårdföretagsimperium Norlandia Health & Care Group på helåret 2017 en förlust på 12,8 miljoner norska kronor, motsvarande cirka 13,7 miljoner svenska kronor. Detta efter att 2016 ha gjort en vinst på 200 miljoner norska kronor.

Norlandia meddelade att det är främst segmentet, ”integreringstjänster”, alltså asylboendeföretagandet i Hero Group, som gick dåligt förra året. I Hero Group sjönk omsättningen från en och en halv miljard norska kronor till endast 690,8 miljoner.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Daniel Rondslätt

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • xmaverickx

  Det finns ju norrmän som har gjort stora förmögenheter som ASYLBARONER (ett ord som jag hittade på för över 10 år sedan och som är en parafras på gulaschbaroner) i Sverige. Och vad som borde göras med dessa lämpar sig inte att skriva här.

  • Sophie Farmer

   Tänkte det samma! Men kunde inte med att skriva det!

  • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

   Asylbaron användes i Sverige i 2005, och i Norge redan 1993. Du är nog ingen maverick

   • xmaverickx

    2005 ÄR för över 10 år sedan.
    Visa din källa.
    Och jag sa inte att jag var den enda som hittat på det. “en.wiktionary.org/wiki/great_minds_think_alike” Med det INTE sagt att jag skulle vara en stor tänkare.
    Så du är detta http://www.google.se/search?q=vizier&oq=vizier&aqs=chrome.0.69i59j0l5.4207j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8!!!???

    “maverick (comparative more maverick, superlative most maverick)
    Showing independence in thoughts or actions.”

    • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

     Att du skulle visa någon oavhängighet i tanke eller handlande er näppeligen troligt, all den tid du påstår att du “hittade på” ordet “asylbaron”.

     • xmaverickx

      “… all den tid du påstår..”!!!???
      Jag skrev det EN gång, och det tog några SEKUNDER!
      Du verkar ha det mycket svårt med tidsuppfattningen.
      Och vad vet du om mina tankar och eller handlingar, INGET!
      Du har låga tankar om andra höga om dig själv, Grand Vizier!!!???

     • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

      Du påstår att du hittade på ordet. Att du nu säger att det tog några sekunder, betyder det att du tar tillbaka ditt påstående?

      Tidsuppfattning? Är du påverkad av kemikalier?

      Har låga tankar om dig ja, vilka tankar jag har om andra vidgår knappast denna polemik.

      På samma sätt förhåller det sig med vilka tankar jag har om mig själv, men en aning självinnsikt har jag nog, något som du fattas med dina grandiosa påståenden om dig själv som ordsmed.

     • xmaverickx

      Det tog några SEKUNDER att skriva att jag hittade på det ordet och jag har endast skrivit EN gång att jag gjort det (och det bar emot ATT göra)!
      Varför du retar upp dig så på det? För att du är en norsk ASYLBARON!?
      Och som sådan borde halas tillbaka över kölen, långsamt.
      (Självinsikt stavas med ett n.)
      Du, Trumpnissen, är som Usch Nu Igen, i senaste UG där Janne Josefsson försökte intervjua inkräktaren, och menaiten använde taktiken, anfall är bästa försvar, för att undvika att svara på frågorna han fick.
      OVER AND OUT!!!
      Diskutera vidare med dina likar, SMÅ människor med GRANDiosa självuppfattningar sittandes på höga hästar.

 • Sophie Farmer

  Roffarbaroner kanske är ännu ett ord man borde använda eftersom de ger sig på oss skattebetalare med sin nesliga verksamhet. Parasiter…”kärt” barn har många namn.

Anonym kanadensiske visselblåsare varnar för radikala förändringar

KANADAEn visselblåsare som påstår sig tillhöra Kanadas regeringsparti och medlem i flera parlamentariska kommittéer, menar att pandemin används som svepskäl till omfattande drastiska förändringar av samhället. Han redogör för ett tidsschema som börjar med omfattande nedstängningar av samhället redan i november, för att övergå i en polisstat när Covid-21 slår till. Målet är en fullständig omdaning av det ekonomiska systemet.

Muslimsk man vägrade skaka hand med kvinna – får inte tyskt medborgarskap

UTRIKESEn muslimsk man från Libanon får inget tyskt medborgarskap, detta efter att han vägrade att skaka hand med den kvinnliga statstjänstemannen som skulle överlämna hans medborgarbevis. En administrativ domstol i Stuttgart meddelar nu att handskakning är en viktig del av den tyska kulturen, varför det alltså inte blir något tyskt medborgarskap för den muslimske araben.

Kanada: ”Interneringsläger” planeras ”från kust till kust” – Parlamentsledamot tystas då han söker klarhet

KANADAI Kanada skapar en anbudsförfrågan från regeringen om interneringsanläggningar med bevakning dygnet runt oro. ”Hur många anläggningar ska byggas? Vem ska spärras in där?” frågar parlamentarikern Randy Hillier i Ontarios parlament, men får inget svar. Samtidigt framkommer att Kanada beställer 36 000 tårgasgranater avsedda för upploppskontroll. Just nu cirkulerar också ett brev på internet från en anonym avsändare som uppger sig vara kanadensisk politiker, som sätter händelserna i ett skrämmande sammanhang. Nya Tider analyserar det anonyma brevet som fått stor spridning på nätet.

FBI:s hemliga dokument: Hillary bluffade om Trumps ryss-kopplingar

USATidigare hemliga uppgifter från FBI visar att Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton i valrörelsen 2016 godkände en plan för att svärta ned rivalen Donald Trump genom att beskylla honom för kontakt med ryska myndigheter. Dåvarande president Barack Obama ska ha känt till denna desinformationskampanj.

Nationell minneshögtid i Frankrike till minnet av den mördade läraren

UTRIKESUnder onsdagen hålls en högtidlig minnesceremoni för att hedra den mördade läraren. Samtidigt citeras den franske undervisningsministern Jean-Michel Blanquer, som klargör att den franska yttrandefriheten ger rätt att utan inskränkningar presentera fakta, inklusive karikatyrbilder på företrädare för olika religioner. Denna frihet garanteras i konstitutionen.

Nederländerna föreslår dödshjälp till barn

UTRIKESI ett uppmärksammat förslag som troligtvis blir verklighet kommer barn i åldrarna ett till tolv år att få tillgång till dödshjälp i Nederländerna. Förslaget innefattar att svälta ihjäl barn, vilket menas vara en ”gråzon” kontra att aktivt ta livet av dem eller ge dem palliativ vård.

Man halshuggen i Parisförort, åklagarmyndigheten för terroristärenden utreder

UTRIKESMordet ägde rum ikväll nära en skola i Conflans-Sainte-Honorine. Den huvudmisstänkte sköts och greps av polis.

Krav på folkomröstning i Finland om EU:s skuldpaket – Över 50 000 finländare har tagit frågan till riksdagen

FINLANDI Finland har över 50 000 personer skrivit under ett så kal­lat medborgarinitiativ som kräver att en folkomröstning om EU:s gigantiska skuldpaket ska anordnas. Finland har ett system där alla medborgarinitiativ, som når upp till en gräns om minst 50 000 stödförklaringar, prövas i riksdagen. Det EU-kritiska initiativet fick ihop stödet på rekordtid, bara tre dagar.

Gå till arkivet

Send this to a friend