Skip to Content

Fredrik Reinfeldt på Norrmalmstorg i Stockholm lördagen den 16 augusti. Inklippt: ”pensionsbromsen” ur SD:s valfilm från 2010, som man ställde mot ”invandringsbromsen”.
Ledare

Öppet brev: Öppna ditt hjärta, Reinfeldt!

När statsministern vädjar till svenska folket om att vara generösa och ”öppna sina hjärtan” (plånböcker) så borde han föregå med gott exempel.

Publicerad: 27 augusti, 2014, 13:37

  • Svenska

Läs även

Vår statminister har i ett tal vädjat till alla svenska skattebetalare att ”öppna sina hjärtan”, eftersom Sverige ska slå sitt eget världsrekord i asyl- och anhöriginvandring. Migrationsverkets prognos visar att invandringen ska fördubblas i år, från drygt 116 000 invandrare förra året, den högsta någonsin, till över 200 000 i år.

Nu är det dags att du, Fredrik Reinfeldt, tar och öppnar ditt hem i Täby för några ”ensamkommande barn” och samtidigt låter en syrisk, palestinsk eller irakisk familj bo hos dig. Du har gott om plats och du har råd. Dessutom är du ju ensamstående numera.

Du vet ju att de nya gästerna snart kommer att bli produktiva och hjälpa dig med olika bestyr hemma. Det kommer inom kort att bli lönsamt. Eller kunde i alla fall kanske ha blivit det, men migrationen upphör säkert inte bara för att året tar slut. Nästa år ska du ta hem ytterligare en familj, utöver den som redan bor där. Och ytterligare en året efter det.

Visa att du står för din egen politik. Visa att du menar allvar med ditt engagemang för flyktingar. Visa att du inte är en hycklare. Var en förebild och lev som du lär.

Öppna ditt hjärta, Reinfeldt!

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Bulletin – när etablissemanget vill leka alternativmedia

OPINION: MAGNUS STENLUNDDen nystartade nättidningen Bulletin för fram kritik mot etablerade medier om att dessa stoppar samhällsdebatten med genmälen som ”islamofob” och ”högerextrem”, men nämner själva till exempel nästan aldrig känsligare frågor som Sverigedemokraterna. Man vill tävla om samma läsarkrets som alternativmedia, samtidigt som man vill framställa sig som finare än riktiga alternativmedier. Författaren och programledaren Magnus Stenlund granskar Bulletins rapportering om att Youtube släckt ned Swebbtv:s kanal.

Miljardböter pressar biltillverkare

KRÖNIKAEuropeiska biltillverkare får betala höga EU-böter om deras bilar släpper ut koldioxid över vissa gränser. Dessa räknas i gram koldioxid per bil och körd kilometer.

Planeras ett ”falsk flagg-uppror” under svärandet av presidenteden?

KRÖNIKAFrågan i krönikans rubrik är legitim mot bakgrund av det extraordinära och ovanliga brev som undertecknats av alla medlemmar av US Joint Chiefs of Staff, den högsta militärledningen i landet, som anklagar Trumpanhängare för uppror och uppmanar den amerikanska militären att vara redo för ännu ett försök till uppvigling på installationsdagen den 20 januari.

Nu händer det saker runt Estonia

KRÖNIKADen uppmärksammade dokumentärfilmen om Estonia som visar vad som verkar vara oförklarliga skador på skrovet har väckt internationell uppmärksamhet. Nu höjs röster för att verkligen undersöka vad som egentligen hände den ödesdigra septembernatten 1994.

”Bullerbyn brinner”

KRÖNIKASvenska Sanna Hill har just fått in en artikel i tyska Compact Magazin. Hill försöker där skildra det svenska nödläget. Eder utsände gör den förmodan, att tyskarna just nu är bättre i stånd att förstå att grannen befinner sig i ett nationellt nödläge än de varit på mycket länge. Kanske bättre än vi svenskar, bland annat därför att de själva håller på att resa sig.

Statliga chefer utan fackkunskap

KRÖNIKAAtt leda statens vädertjänst SMHI kräver sakkunskap i ämnet, nämligen väder (meteorologi). Tyvärr är det si och så med den saken. På SMHI efterträder nu jägmästaren Håkan Wirtén agronomen Rolf Brennerfelt som generaldirektör.

Boendesegregation

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGVad innebär det att ”bryta segregationen” vad gäller boen­de? Professor Karl-Olov Arnstberg analyserar segregationen förr i tiden mellan rika och fattiga utifrån sociala och geografiska faktorer, och jämför med den etniska segregationen idag. Hur väljer folk var de vill bo, och hur många har egentligen möjlighet att göra det?

Gott nytt år till alla våra trogna läsare!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Gå till arkivet

Send this to a friend