Skip to Content

Ansvarig för att boka Fredrik Reinfeldt för 100 000 kronor var Niklas Carlsson (t.h.), projektledare på Karlskrona kommun. Carlsson är dessutom vice ordförande i Svenska FN-förbundet och har i den positionen uttalat sig kritiskt mot nationalistiska partier i Europa. Han förnekar att inbjudan av Reinfeldt skulle grunda sig i politiska sympatier. Foto: Twitter
INRIKES

Projektledare om kostnaden för Reinfeldt: Mervärde för kommunen

PappersupplaganNya Tider v. 44

Niklas Carlsson, projektledare på Karlskrona kommun, var den som beslutade att boka Fredrik Reinfeldt för 100 000 kronor för en timmes föreläsning. Samtidigt som kommunen tvingas spara in 200 miljoner anser projektledaren Niklas Carlsson att kostnaden för Reinfeldt är berättigad. Nya Tider har talat med Carlsson.

Publicerad: 30 oktober, 2019, 15:05

 • Svenska

Läs även

NyT: Vad föreläste Reinfeldt om?

– Han pratade om vikten av internationellt samarbete och han tyckte att Östersjöregionen kan vara en modell för and­ra regioner i världen att titta på. Vi är ett antal länder som inte i huvudsak kan få vår vilja igenom i omvärlden och internationella sammanhang genom maktmedel, utan vi fokuserar mer på att bli starka genom samarbete istället för att försöka forcera sin vilja genom att vara störst och starkast.

NyT: Vad anser du om att han tog betalt 100 000 kronor för en timmes föreläsning? Är det en rimlig kostnad?

– Man får ju se det så här, att kostnaden avser ju såklart föreläsningen som är en timme, men för konferensens del så är det ju ett mervärde som är betydligt större än att han pratar bara den timmen. Att han var på plats är någonting som vi kunnat använda väldigt mycket i informationen och marknadsföringen om konferensen i förväg så man betalar ju även för möjligheten att använda hans namn som dragplåster.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • PerM

  Mervärde hade nog bara uppstått om han hållit käften under hela timmen.
  Om man tänker vidare, tänk om han hade fått 100000 i timmen dygnet runt för att vara tyst under hela tiden han var statsminister och fördärvade Sverige, så hade det ändå varit billigt, 8 år hade gett honom lite drygt 7 miljarder, vilket hade varit en ren vinst för svenskarna.

  • HelmerK

   Väl talat! Eller rättare sagt skrivet.

 • MeMyself

  Nedvärdering av kommunen!

 • Lars

  Fy f-n betala för att höra den virrpannan häva ur sig en massa lögner. Trodde nog lite bättre om den kommunen. Det måste väl finnas ngn ansvarig över denna projektledare som numera är skyldig sina skattebetalare 100 000:-.

 • ensomintevet

  Dragplåster?

 • john ponzer

  Salvequick’s nya modell (med bedövning): Dragplâstret Reinfeldt.

 • Vielfrass

  Den ende som får ut nåt mervärde av det här är ” den store landsfadern ( = läs högtörrädaren) ” Fredrik den Kale himself plus hans pluska . Och ansträngande lär det väl inte heller vara för Fredde kan ju bara stå och mala på med samma skitsnack som han alltid kört med . . . X( .

 • latmask

  Låt oss göra ett avtal med Carlsson. Han själv får betala dessa 100000 :- till Reinfeldt, i gengäld får han behålla hela mervärdet för egen del.

Elpriserna skenar – leveransproblem gör sommarelen lika dyr som under vintern

ANALYSElpriserna har rusat till för årstiden extrema nivåer, i huvudsak för elkunderna i mellersta och södra Sverige. I norra Sverige ligger elpriset på betydligt mera beskedliga nivåer. Skillnaden uppgår vissa dagar till flera hundra procent. Bakom situationen ligger en ogenomtänkt energipolitik i stort, där avvecklingen av kärnkraft är en huvudingrediens. Men också brister i utbyggnaden av kraftnätet, särskilt i södra Sverige, för att kunna omfördela el mellan olika delar av landet, spelar in.

Svensk sjukvård hårt drabbad – 200 000 operationer ställs in

INRIKESEn stor del av de som smittats med coronaviruset SARS-CoV-2 i Sverige är vårdpersonal, hela 10 300 i mitten av maj, rapporterade Folkhälsomyndigheten. Även om en stor majoritet av dessa endast fått lindriga symptom har det ändå inneburit ett stort personalbortfall från sjukvården. En effekt av detta är att Sveriges så kallade ”vårdskuld” – det vill säga antalet patienter i vårdkö – ökat kraftigt. Över 200 000 operationer kommer enligt Sveriges läkarförbund att ställas in under året.

Orbán tvingar affärsbankerna att efterskänka räntan på lån året ut

UTRIKESÄn en gång har Ungerns premiärminister tvingat privatbankerna att ta ansvar för samhället under kristider. Sedan mars och ända fram till årets slut slipper alla ungrare betala ränta på sina banklån, en åtgärd som få andra länder lyckats driva igenom mot de ovilliga bankerna. Enligt Orbán medför detta en stor ekonomisk lättnad för ungrare med lägre inkomster under coronakrisen.

Ifrågasatte Näthatsgranskaren – hämtades av polis

Kjell Böhlin är journalisten som granskar Näthatsgranskaren. Här berättar han om hur han blev polisanmäld för bl.a. förtal, oförhappandes hämtad till förhör av polis och senare DNA-topsad.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Somalier överföll och våldtog pojke

INRIKESEn 16-årig somalisk medborgare med långt brottsregister överföll och våldtog en 12-årig pojke som var ute på promenad. Efter att pojken blivit våldtagen av somaliern lyckades han få somaliern att släppa honom genom att ge våldtäktsmannen sin veckopeng. En knapp månad efter våldtäkten av pojken försökte somaliern våldta även en 11-årig pojke, men föräldrarna till barnet lyckades gripa somaliern. Somaliern kommer dock att kunna fortsätta sin brottsliga bana i Sverige.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Gå till arkivet

Send this to a friend